Súlyosan, de nem életveszélyesen sérült az a csecsemő, akit megmart egy kutya szombaton délután Törökszentmiklóson - tájékoztatott Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strumbock2
Komolyan hány ilyennek kell történnie, hogy rájöjjenek az okosok, hogy bármennyire is húdebarátazembernek a kutya, mégiscsak egy ragadozó. Kisgyereket meg felügyelet nélkül, kutyá között, bazz. A kutya a gyerekeket potenciális prédának tekinti és még féltékeny is tud rá lenni családon belül - szóval ha nem idegen kutya támad az utcán. Szájkosarat, pórázt, harci-jellegű kutyákat meg lenullázni
Evikati
Igazad van! A kutyatulajdonosok egészen más dimenzióból nézik azokat, akik ilyen véleménnyel vannak a kedvenceikről mint te, én és a hasonló gondolkodású emberek. Soha nem értettem meg, hogy miért nem tudnak elfogulatlanul gondolkodni , ha figyelmeztetést kapnak a kutyatartás szabályainak megszegéséért. Képesek gyűlölködni és azt hinni, hogy az egyetlen eb a kivétel, mégpedig az övé. Emlékszem mikor az ikrek ellen történt a támadás. A gazdi azt mondta mentségéül, hogy nagyon szelíd, barátságos kutyusok voltak, nem is tudja miért történt a tragédia. Ilyen emberek nem érdemlik meg, az igazságszolgáltatás enyhítő körülményeket vegyen figyelembe velük szemben. Gondatlanságból elkövetett.....- én ehhez még mást is tudnék mondani.
Strumbock2
És azt hiszem a véleményünkkel kiváltottuk a társadalom jelentős részének a rosszallását, akik szerint ha nem mosolygok bárgyún és akarom simogatni a kutyájukat, hanem merek mást gondolni, akkor rém gonosz ember lehetek.
Evikati
@Strumbock2: Én ezen már túl tettem magam. Számtalan esetet tudnék felhozni, amely felborzolná a jóérzésű emberek kedélyét. Az igazsághoz tartozik, hogy elkötelezett természetvédő és állatbarát vagyok. Ezt azonban nem tudnám elmondani nagyon sok ebtartó honfitársunkról. Mert bár peckesen sétáltatja a kutyáját rövid, vagy hosszú pórázon (gyakran póráz nélkül) azt azonban nem látja meg, hogy a boldog ebeknek mire van szükségük. Például egy rövid szőrű magyar vizslát, vagy bármilyen nagy testű ebet állatkínzás emeletes lakásban tartani. Az ilyen állatoknak életeleme a mozgás és előbb, utóbb depressziósok lesznek. Rossz napjaikon rátámadnak még a kedves gazdira is, pláne idegenekre. Ezekről olvashatunk szinte naponta és ami a legszomorúbb, hogy gyakran ártatlan emberek, gyerekek a szenvedői a támadásoknak. Ez a pici baba élete végéig viseli a szörnyűség nyomait. Nagyon szívszorító:-(
Strumbock2
Igen egyetértek. Talán a kutyatartáshoz is jogosítvány kéne, meg vizsga, meg tanulás. Sajnos a kutyatartás nagyobbrészt az önzésről szól és a tudatlanságról. Amúgy nem vagyok én se állatgyűlölő, nagyon sokféle lényt tartottam, inkább csak józanul szemlélem a világot és tudomásul veszem, ha valami nem oda való, vagy túlzás.
Evikati
@Strumbock2: Jó ötlet a jogosítvány. Az is megoldás lenne, ha egymást okítanák valamilyen módon. Mondjuk kutyasétáltatás közben. Természetesen nem lehet általánosítani. Azok vannak többen (remélem), akik valóban barátjuknak tekintik a kutyust és óvják minden rossz cselekedettől, tanítják és jól tartják. A kutya ezt meghálálja. Sznobságból, divatból, tartani felelőtlenség és ártalmas az ebnek is és a gazdinak is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.