A kormány fontolgatja, hogy ázsiai devizákban is államkötvényt bocsásson ki Magyarország, hogy így szélesedjenek az állam finanszírozási forrásai - jelentette ki Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója kedden. Töröcskei szerint mérlegelik annak lehetőségét, hogy államkötvényt bocsássanak ki Szingapúrban, Hongkongban vagy Tokióban. Elmondása szerint most tanulmányozzák a helyzetet és informálódnak. Töröcskei szerint az is felmerült, hogy török lírában is lehetne államkötvényt kibocsátani.

Forrás: inforadio.hu
Feltöltő: Turbó Pasi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Boszi27
bundi! Köszönöm a pontosítást, valóban nem mindegy hogy Ft, vagy Euró.Bizonyára ettől is erősebb a gazdaság pénzügyileg. Ha valaki levezetné nekem ezt a következtetést megköszönném, mert ehhez kevés az agykapacitásom.
gabrella
Ha kérik a kötvényvásárlók a kötvényben lévő pénzüket és nem tudunk fizetni, akkor mi van?
Magyarországi területet kapnak helyette?
szaboria1
@gabrella: Akkor tényleg becsődöl az ország.
szaboria1
@Turbó Pasi: Abban még jobban tönkre mehetünk ha magas kamatra adják el a kötvényeket ráadásul dollárba és ha a még ráadásul erősebb lesz a mostani forint árfolyamnál akkor duplán ráfaragunk.
gabrella
Remélem tudja a kormány mit csinál amikor ilyen sok államkötvény ad el primitív országoknak?
nehogymá
amig a kötvény pénzeket ellehet herdálni akár uj felesleges hivatalok stadionok épitésére addig az IMF erre nem adna.arra sem,hogy ekkora felduzzasztott apparátust tartson fönn a kurmány.ezért nem kell a jó pénz.de semmi baj,ha csöd helyzetbe kerülünk akor jöhet az ájemef,jönni is fog mert az unio miatt nem lehetünk fizetés képtelenek.ezt tudja a fényes tekintetü is azért csinál ilyen bátor dolgokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.