Orbán Viktor szerint a Magyarország és Horvátország közötti barátság olyan érték, amit semmilyen üzleti konfliktussal nem szabad rombolni.

A kormányfő a Mol-INA-ügyről a Kossuth Rádiónak pénteken azt mondta: Horvátországban olyan, gazdaságon kívüli kényszereket alkalmaznak, amelyek nem teszik indokolttá, hogy a 25 százalékban állami tulajdonú Mol ott maradjon a horvát energiapiacon.

Ezért – folytatta – a kormány azt ajánlja a horvátoknak: fontolják meg, hogy – amint Magyarország is megtette – állami kézbe veszik az olajtársaság részvényeit. "Ha úgy gondolják, hogy bizonyos tevékenységet állami tevékenységként akarnak folytatni (...), elfogadjuk, de ennek van egy civilizált módja, ehhez nem kell senkit letartóztatni, kétséges vádakkal megrágalmazni" – jelentette ki.

A miniszterelnök hozzátette: arra törekszik, hogy a magyar állam ne szenvedjen el veszteséget, egyetlen magyar állampolgárt se érjen méltatlan elbánás Horvátországban, ugyanakkor a horvát állam is jól járjon, és fennmaradjon a két ország barátsága.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.