Bár csak hetek múlva hirdetnek eredményt, már most komoly feszültségek dúlnak akörül az állami pályázat körül, amelynek a nyertesei a jövőben lebonyolíthatják a bíróság által elrendelt felszámolási eljárásokat – írja az Index.

A lap szerint a közel 400 milliárdos piacra a jövőben nagyjából száz cég léphet be, a túljelentkezés azonban háromszoros. A pozíciójukat féltők közül többen új trafikbotrányt vizionálnak.

Az ügyet ismerő kormányzati tisztviselő az Indexnek azt mondta, nincs hasonlóság a trafikműködtetésre és a felszámolói jogosultságra kiírt pályázatok között. Ezt azzal magyarázta, hogy a kormánypárt helyi vezetői nem látják át a felszámolói piacot, ráadásul ilyen jogosultságot nem lehet ismerősöknek osztogatni, mivel ehhez képesítésre van szükség.

Felszámolással csak egy zárt kör foglalkozhat, azok a cégek végezhetnek ilyen tevékenységet, amelyek szerepelnek a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) úgynevezett felszámolói névjegyzékén.

A most kiírt tendert az eredményhirdetés előtt két héttel, idén áprilisban visszavonták. A kormány ezt azzal magyarázta, hogy az objektív szempontok túlsúlya miatt nagyon hasonló pályázatok érkeztek, így nem lehetett rangsort kialakítani köztük.

A kormány így új tendert írt ki, ebben már megnövelték a szubjektív szempontok arányát, a megszerezhető 170 pontból 80-at szakmai, 90-et szubjektív szempontok alapján megszerezni, míg a korábbi kiírásban csak 25 százalék volt a szubjektív pontok aránya. A megismételt tenderen június közepéig a 130 helyre 344 pályázat érkezett, ezeket legkésőbb november 15-ig bírálják el.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ez az egész trafikmutyi nagyon jól leírja a fideszt...Kitaláltak valamit amivel "támogatják" a haverokat, véghez is vitték, kiosztották a trafikokat a haveroknak, több családtól ezzel elvéve a megélhetést. Közben többször is kiderült a mutyizás, de nem lett belőle eset. Miután a mutyi végbement és a haverok megkapták a trafikokat, a cigi forgalom drámaian visszaesett ebből kifolyólag az állami bevétel is csökkent a feketekereskedelem viszont fellendült. Azóta több is csődbe ment de hát az kit érdekel már.
Tehát: próbáltak a haveroknak egy kis pénzt kiosztani, ehelyett kárt okoztak az államnak, több családnak és még a "támogatott" haverok közül is sokan bebukták a dolgot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Egyre több botrány lengi körül a Fideszt!
kkalman
"...a kormánypárt helyi vezetői nem látják át a felszámolói piacot, ráadásul ilyen jogosultságot nem lehet ismerősöknek osztogatni, mivel ehhez képesítésre van szükség."
Mert eddig is csak a képesítés megléte, vagy meg nem léte volt a legfontosabb szempont náluk. A sógor, koma, jó barát szempont még véletlenül sem jöhetett szóba. :-(((
űrbán
@kukac50: "Egyre több botrány lengi körül a Fideszt!" A fidesz maga a botrány.
F_Viktor
@Hellcat: Semmi probléma, majd a Zemberek új adó formájában kifizetik a költségvetésbe be nem folyt 40 milliárdot. Mi az nekünk!
hallgatag
@űrbán: Figyeljünk, megjelent Manno Istvánka barátunk !!!
( Fent a cikk alatt a FB-hsz.-nál !!!)
Csak nem kiengedték ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.