A dohányzás visszaszorítása, a nemdohányzók védelme érdekében végzett munkájáért vett át díjat Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Parlamentben Margaret Chantól, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójától.

A kormányfő újságírók előtt azt mondta: az elismerés elsősorban azokat a magyarokat illeti, akik korábban az egyik szál cigarettáról a másikra gyújtottak rá, de le tudtak szokni. A nemdohányzók védelméért hozott intézkedéseket sorolva emlékeztetett arra, hogy 2012-től tilos a dohányzás a zárt – és több nyílt – légterű közösségi térben, 2013-tól a dohánytermékek csomagolása csak illusztrációkkal kombinált figyelmeztetésekkel hozható forgalomba, és nagy viták közepette átalakították a dohánykereskedelmet is.

Díjat vett át Orbán Viktor a nemdohányzók védelméért

Margaret Chan nyilatkozatában hangsúlyozta, Orbán Viktornak megvolt a bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon a dohányzással, és védje országa állampolgárainak egészségét. A főigazgatói díj átadása előtt úgy fogalmazott: elismerendő a miniszterelnök győzelme "a dohányipar taktikái" ellen.

Orbán Viktor a fenti kép alá annyit írt a Facebookon, hogy: "Nagy megtiszteltetés ez a díj, habár az elismerés elsősorban nem engem illet, hanem azokat a honfitársaimat, akik sikeresen le tudtak szokni a dohányzásról."

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
...és még jár neki a díj a dohány feketekereskedelem felvirágoztatásáért, azért is mert a dohányforgalom visszaesése miatti adókiesés hatalmas károkat okoz az országnak, a volt trafikos családok tönkretételéért, na meg azért is elismerés jár mert csak a munkájuk minőségét tükrözi még a sok csődbe ment új trafikos is. Szóval kapott egy trafikmutyi díjat na.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Ekkora valagrendet még nem látott a világ!
GeoCravker
Már májusban megdíjazták a szülinapjára
endresy.blogspot.hu/2013/05/szulinapi-dohanydij-who-tol.html

Mert azért az tudható, hogy ezeket a díjakat a hazai szervezet előterjesztésére szokják adni.
mátmar
Ezt az egész táblát a nyakában kellene hordania, még az ágyban is.
dömdödöm
olyan díjat nem kap hogy aki legjobban szétcseszte a kereskedelmet és a közösségi életet ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.