A románok Magyarországot és Oroszországot kedvelik a legkevésbé - derült ki egy hétfőn ismertetett közvélemény-kutatásból, amelyben Románia öt szomszédja, valamint a román közélet számára jelentős 13 távolabbi ország szerepelt.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nehogymá
voltunk viszonylag normál kapcsolatba is ,de amiota odajárnak magyarkodni észt osztani felkent politikusaink,cseppet romlott a helyzet.akár tetszik akár nem erdély románia része marad.abban kell segiteni,hogy ott legyen jó nekik.nosztalgiázni,trianonozni jobbos elmebaj.
Orsós Rodrigó
@nehogymá: "akár tetszik akár nem erdély románia része marad"
Bárcsak a románok is így gondolkoztak volna 100 éve. Ők viszont nem ezt tették, és idővel be is jött nekik az élet.
aborisz
@nehogymá: Akkor neked az Aradi vértanuk nem mondanak semmit! Biztosan a hős románok voltak mi! Amúgy örülök neki hogy . beszéled a nyelvünket!
vidi500
@nehogymá: Sok sok olyan magyar ismerősöm él USA -ban, aki Magyarországon "románnak" van (volt) titulálva, holott pontosan ugyanolyan magyar, ugyanolyan magyar identitással rendelkezik, mint mi az anyaországban. Meglehetősen igazságtalan ami velük történt Trianon kapcsán. Ez akkor érzékelhető igazán, ha egy harmadik országban van módunk valamilyen közösségbe, kapcsolatba kerülni ilyen "külföldi" magyarral.

"...abban kell segiteni, hogy ott legyen jó nekik..."
Ez azért nem jó gondolat, mert az egyenlő a beolvasztással, pl. az elrománosítással.
nehogymá
aborisz melyik része nem volt igaz annak amit mondtam?hogy jön ide a 48 as szabadság harc?2o13 van.jelentkezzen az,aki szerint kimondottan jót tesz az erdélyieknek ha nagy magyarország pólóban buzgólkodnak a nem odavalósiak vagy ha bele szólnak ugy a helyiek dolgába,hogy megosztják öket ugy mint minket itthon egy innen vezetett pénzelt párttal?az egy dolog ha támogatják a magyar nyelvü oktatást,de ,hogy a part vonalról bekiabálni nem szerencsés arra már rájöhettek volna.a történelmi igazságtalanságok megtörténtek,együtt kell élni a tudattal.volt idö megszokni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.