A német sajtó figyelt fel a Nemzetközi Valutaalap nemrégiben megjelent anyagának egy eldugott részére: felmerült az egyszeri vagyoni típusú adó bevezetése az európai állampolgárok esetében az államok költségvetésének rendbetételére. Az ottani portálok már kötelező "IMF-tizedként" nevezik az egyelőre csak ötlet szintjén megjelent sarcot. A Focus.de német hírportál írta meg hétfői cikkében a Welt am Sonntag vasárnapi "felfedezését". A hetilap írásában arra mutatott rá, hogy a Nemzetközi Valutaalap októberben megjelent Fiscal Monitor 2013 című anyagának 49. oldalán egy érdekes keretes írás található. Ebben az IMF szakértői lényegében felvetik egy egyszeri vagyoni típusú adó bevezetését a magánmegtakarítások esetében. Akár ez is segíthetne rendbe tenni az államok pénzügyeit és fenntarthatóvá tenni az adósságpályát. A valutaalap közgazdászai konkrétan úgy fogalmaznak: a válság előtti adósságszintek eléréséhez magas kulcsra lenne szükség a megtakarítások megadóztatásakor, a 2007 végi adósságráta eléréséhez (például a 15 euróövezeti országra vonatkozóan) 10%-os adót kellene kivetni azokra a háztartásokra, amelyek pozitív nettó vagyonnal rendelkeznek.

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Miert nem tesztelik ezt az otletet elobb az USA-ban? Kivancsi lennek a reakciojukra.
lajospapa
1. Pillanatnyilag az IMF cáfolja,
2. Ha bevezetik, ez olyan adózás amely attól vesz el, akinek van. Más mint attól venni el aki dolgozik, hogy éljen.
vidi500
Tesztelik az európai polgárokat, mennyi erőforrást lehet még leszívni tőlük. Az államok adóssághegyeinek csökkentése valóban helyes, előre mutató elképzelés. Előtte azonban azt kellene megvizsgálni, milyen szisztéma következtében jöttek létre ezek az adóssághegyek, és nem csak 2008-tól számítva. Ez viszont nagy témakör, könyvek ezres nagyságrendű oldalai foglalkoznak vele, ennek ellenére az emberek 90-a nincs tisztában az okokkal, és ez ügyben nem csak az egyszerű emberekről van szó.
verőce21
Ez a "Birodalmi Amerika" újabb támadási kísérlete az Euró ellen!
(Egy kicsit kezdőnek hangzik azért...) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.