2013. november 4-én és 6-án három közbeszerzési pályázaton összesen 88,2 milliárd forintot nyert a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép – írja az Átlátszó.

A Közbeszerzési Értesítő legutóbbi két számából kiderül, hogy a cég 8,5 milliárd forintért erősíti meg a 8-as főút, Márkó és Herend közötti szakaszán a burkolatot, illetve 13,8 milliárd forintért építheti meg a 86-os főút Zalalövőt elkerülő szakaszát.

A legnagyobbat azonban nem egyedül, hanem a Strabaggal kaszálta a Közgép: a 86-os gyorsforgalmi út Hegyfalu és Csorna közötti részének kivitelezését 66 milliárd forintos árajánlattal vitte el. Az értesítő szerint más induló nem is volt.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Váncsa István mondta egy műsorban: Simicska a magyar Fekete lyuk...:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rosalinda57
Pályáztatás helyett kalkuláció, de nyilvánosan. Ki mennyiért és milyen minőségben vállal el egy-egy munkát. Ha nem úgy teljesít, akkor felelősségre vonni. Így egyenlő esélye lenne azoknak is, akik kisebb vállalkozásban dolgoznak, de emiatt sokkal jobb minőséget és olcsóbban termelnek.
Az elfogadott kalkuláció után kaphatják meg a pénznek egy részét előlegként, a többit hibátlan teljesítésért.
Biztos, hogy nem kellene kétévente minden utat újra betonozni és javítgatni, ha az utak minősége megfelelő lenne.
Egy koordinációs Központ, aki kezelné az adatokat és felügyelné a teljesítést és a kifizetést.
Ez a pályázati rendszer csak arra jó, hogy eltünjenek a pénzek, és mögöttük igen ritkán van teljesítmény. Na ezért állunk ott, ahol.
samuel
Ami ebben az országban megy az vérlázító. A KÖZGÉPNEK egyetlen aszfalt keverő telepe nincs ,valamire való utas szakember nincs, csak politikai befolyása. a KÖZGÉP érdekében módosították a közbeszerzési törvényt, békében három érvényes ajánlatnak kellett lenni ahhoz hogy eredményt hirdethessenek,a kétharmados RABLÓBANDA úgy módosította a közbeszerzési törvényt ,hogy egy ajánlat elég a munka megnyeréséhez. A Gazdasági Verseny Hivatal éléről el távolították azt a Nagy Zoltánt aki komoly bírságok kiszabását eszközölte válogatás nélkül az útépítő cégekre. FERTŐ amit a jelenlegiek megengednek maguknak.
Vizual
Miért van az az érzésem, hogy megint lenyúlják a pénzt.
kukac50
Nálunk a vállalkozók nem is pályáznak tudják,hogy esélyük sincs a pályázatok elnyerésére.
Hiányolják a megyei vezetők,hogy nincsenek javaslataik, nem adakoznak a vállalkozók,pedig az uniós pályázatok 64 %-át elnyerhetnék.
Előre meg van,hogy ki nyer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.