Magyarországnak akkor lesz igazán jövője, ha a területén több gyermek születik, mint ahányan elhaláloznak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kaposváron.

A kormányfő a kaposvári Városligetben található, a településen született gyermekek nevét őrző Életfánál mondott beszédében hangsúlyozta: lehet, hogy a korábbinál jobban teljesít az az ország, ahol magasabb a temetések száma, mint a keresztelőké, de nem teljesít jól.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy a parlamentben hétfőn elfogadott gyed extrához hasonló kedvező szabályozás még nem született a kismamák számára, ezért azt ajánlotta az érintetteknek, tanulmányozzák azt, mert sokak életében új lehetőségeket nyit.

Orbán: Magyarországnak akkor lesz jövője, ha több gyerek születik

A miniszterelnök szólt arról, hogy az emberek azt gondolják, nincsenek már határok, nagy falu lett a világ, szabadon jöhetnek-mehetnek, és csökken a születési hely jelentősége.

Az igazság ennek pont a fordítottja: minél inkább kinyílik a világ, felnőttként egyre inkább rájövünk arra, hogy egyetlen igazán fontos hely van a számunkra, akármerre is sodort az élet, az, ahol születtünk, ahova tartozunk, ahol számon tartanak bennünket – fogalmazott.

Orbán Viktor úgy vélte: a modern világban, amikor az emberek milliói veszítik el gyökereiket, a legfontosabb dolog, hogy tudjanak rólunk, számítsanak ránk, ismerjenek bennünket és törődjenek velünk.

"A kaposvári Életfa-kezdeményezés ennek esélyét hordozza" – mutatott rá.

A miniszterelnök beszédében kitért az önkormányzatok adósságának állami átvállalására is. Azt mondta, a kormány a döntését még azelőtt hozta meg, hogy az adósság agyonnyomná a városainkat és a gyerekek jövőjét.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere közölte: ahogy a 2006-ban elsőként felállított Életfán gyarapodott a gyermekek nevével ellátott levelek száma, úgy gyarapodott a város is. Hozzátette, a lakossággal együttműködve a közelmúltban elindították a Gyermekmosoly programot, amelynek keretében 2014 gyermeknapjára huszonkilenc játszóteret újítanak fel, emellett négy újat építenek a városban.

Szólt arról, hogy január 1-jétől a gyesen és gyeden lévő rászoruló kaposvári kismamáknak ismét ingyenes, a helyi járatú autóbuszokra szóló bérletet biztosítanak.

Kaposvár önkormányzata az idén májusban újabb Életfát állíttatott fel a helyi Városligetben. A két Életfára eddig mintegy 2800 gyermek neve került fel, nyolcvan nevet kedden tettek rá Gera Katalin szobrászművész bronzból készült alkotására.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
Az attól függ, hogy azokból a gyerekekből adófizető állampolgárok lesznek, vagy segélyezett állampolgárok?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ahhoz előbb olyna körülményeket kéne teremteni amiben gyereket mernek vállalni az emberek...és nem csak a haveroknak.
Nil
Van sok gyereke- sok pénze - a barátinak is - mutassanak példát 10 év alatt 10 gyerek ... - pár munkahelyet is teremtenének vele
F_Viktor
Miért Viktor? Hogy elvedd az anyagi problémák miatt felnevelni képtelen szülőktől, aztán Hitlerjugend mintára majd az állam ideológiai alapon pártkatonákat neveljen belőlük???
mariaberta
Hát csináljon, neki már van elég pénze, hogy eltartsa őket.
X-ray
Az attól függ, hogy azokból a gyerekekből adófizető állampolgárok lesznek, vagy segélyezett állampolgárok?
köhögő bolha
A cigánygyerekek szaporodásával most sincs baj,ők fogják adóforintjaikkal eltartani a nyugdíjasokat,a cafetériában kapott utalványaikkal meg megtölteni a stadionokat! :)
A Tündik bündije
Mekkora bölcsességre vall ez a megállapítás! Leborulok a nagyságod előtt!
Csak az a gond, hogy leginkább a "rejtett erőforrások" szaporodnak gomba módra, róluk viszont elsősorban nem az jut eszembe, hogy építik majd az ország jövőjét, tisztelet a kivételnek.
bakegya
Ez mindenkit hülyének néz,mert hogy nem lát, nem hall,de még véletlenül sem érzékeli a magyar valóságot ...-csak kampányol ,most éppen Somogyban.A szitán ott sem fog átlátni!
jameska
khmmmm... a kreol bőrű gyermekekre gondol? Mert a múltkoriban olvastam egy tanulmányt, s például Mátészalkán 10 születésből 9 roma nemzetiségű... és ez már 2005 óta így van!
Vannak itt gyerekek dögivel...
gabrella
Nincs még elég állami gondozott gyerek?
pacsni
te hulye àllat! Akkor lesz jovoje ha elmèsz az orszàgbòl!
kopeba
Így is túlnépesedés van az egész világon , ebben az országban a mostaninak egyharmadának szabadna lenni.
m.macskosz
@bencemacska: A munkanélküli elegendő,
...a zsellér, a jobbágy, a cseléd, a szolga:
az éhbérért dolgozó rabszolga a kevés
...a felcsútiaknak.
bencemacska
@m.macskosz: Ott viszont van két kakas is a szemétdombon! (Egy polgármester és egy ME)
bencemacska
Tréfát félretéve; ez az ember teljesen visszament a középkor elejére, akkor mérték a családok erejét a gyerek létszámmal. Kellet a kétkezi munkás (jobbágy) és kellet a hadsereg, amit nem tűzerőben, hanem katona db- számban mértek!

Ez tényleg háborúban gondolkodik! Szóljon már neki valaki, hogy a 21. szd-ban élünk!!!
bretagne
Ne vicceljünk! Úgy csinálnak, mintha a nők csak arra valók. Szálljanak már le a földre.
Azért, mert a ME mondja. nem lesz több gyerek.
coni
Matolcsy ötlete jobb volt. 7 hónapra szülessenek, piros pöttyökkel a fenekükön, mint a japán gyerekek. Vagy a KDNP ötlete: maradjanak otthon az asszonyok ha nem akarnak folyton bukdácsolni a komondorokban.
Ha az egészségügyi ellátást és az átlag életszínvonalat nézem, tartok tőle nem a születések száma fog nőni.
Zsuga
Ilyen kijelentéseket látva, hallva, komolyan elgondolkozom, hogy ez az ember normális-e?
bencemacska
És mi van a világ túlnépesedésével?!
Kala Majka
Kevés!

Mert ha többnyire a telepesek szülik tele Magyarországot, akkor NEM Magyarországnak lesz jövője, csupán a területét elfoglalóknak.

És még az ország neve is veszélybe kerül akkor.
Nil
Az embereknek nincs jövője... aki gondolkodik nem szül - tudja hogy előbb-utóbb ő is 40 éves lesz tehát öreg ... azt is tudhatjuk hogy aki 40 éves koráig nem gazdagszik meg az rossz állampolgár - mehet közmunkára - mert vannak munkák melyeket el kell végezni ... kíváncsi leszek amikor az orvosok közmunkásként műtenek majd :-D
kiskutyauto
Nyilván egy rabszolgatartó diktátornak minél több rabszolga kell, sok-sok agymosott, agyhalott zombi birka csicska, aki mind neki béget neki bólogat, totálisan értelem nélkül, gondolatok nélkül, kritika nélkül. Biztos nagyon hatékony egy ilyen birodalom és akár még látszólag fel is virágozhat, amint ősi barbár birodalmak, csak éppen a pár % dőzsölő fényűző, embertelen és embernek nem nevezhető elitet leszámítva, a lakosság élete, nem élet, hanem vegetálás és pokol... Nos nemhogy efelé "haladunk", hanem jórészt már most el is értük ezt a társadalmi létállapotot... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
Desischado
Hazugovics nem százas! Hol él, a holdon?! Mire szüljenek a nők?! A gyereket el is kell tartani, iskoláztatni, etetni, ruházni!!! Itt, ahol nincsen egzisztencia, nincs anyagi biztonság, rendes fizetések, munkahelyek??!?!?! Ilyenkor tudok megőrülni, mert aki felelősségteljesen gondolkodik, az nem vállal gyereket, mert miből nevelje fel?! Segélyből, családi pótlékből vagy minimálbérből nem lehet több gyereket nevelni! Hogy rohadna meg! Minden nő szülne, de így?!
Csak a gyerekeket sajnálom, gyomorforgató volt, ahogy bazsajgott a képen, az anyukák meg mosolyogtak! Pfujj!!!
Kala Majka
@kiskutyauto: Egy rabszolgatartó diktátornak valóban kizárólag csak rabszolgákra van szüksége, de ma még nem meri egyik sem nyíltan vállalni, hogy rabszolgatartásra rendezkedik be.

Majd, ha elérik azt a szintet, hogy nem kell őket megszavazni sem ahhoz, hogy rabszolgatartók legyenek, akkor jön el az igazi leszámolás a felesleggel.

Márpedig a föld lakóinak 80% saját bevallásuk szerint is felesleges!

No, erről kellene végre értekezni, nem a holokausztról. 5-6 milliárd ember állati sorba taszítása, vagy kivégzése azért nem lesz gyerekjáték.
Kala Majka
Egyébként az összes diktátor saját népét szokta megtizedelni. Néró Rómát gyújtotta fel, a bolsevikok Téli palotát és a mensevikeket vették tűz alá, és lehetne hosszan folytatni a sort, egészen napjainkig.
kkalman
@bencemacska: A közmunkás a kevés. :-(
kkalman
@Zsuga: Ezen nem kell sokat gondolkodni. Egyértelmű, hogy NEM!
kkalman
Úgy vigyorog a képen, mint pina az új bugyiban.
bakegya
@Nil: csodálkozni fogsz,de már most is van ilyen...és nekem az a véleményem az általános jelzőkkel óvatosabban kell bánnunk.
Az ügyeletes puffogtató megteszi és megteteti ezt helyettúnk is!- mert érdeke a szélsőséges balhé.Erre ez a felelőtlen-de nem oknélküli gyerek-gyártó dumája is éleslőszer.
EGYENESEN A SZÍVÜNKBE TALÁL VELE!-ezt tudja,azért csinálja!
Erre a legtöbb reakció-kimondatlanul is-csinált orbitális vitya eleget és azokat is velünk tartatja el,nem is akárhogyan!
S ha nem lesz hozzá kedvünk elveszi a fogékszerre valóját-mindenhol és mindenkinek a
ma csak a "tyúkszemére"de maholnap a nyakára is lép!
bakegya
Még hogy "ÉLETFA"-meg kell nézni Somogyzsit-FÁT,Somogy-szent-pál-PERJÉST,Asszony-FÁT,holládi vései,dédi élőfa sorait a sárviskóik körülI BABAPROGROM GYAKORLATOZÓIT IS.Ott láthatna át igazán az öreg szitán is a kampánykörutazó.Sorolni is sok.Ott ahol az élőfát is derékbavághatják?-igaz arrafele van az is ahol a valaha virágzó gyümölcsös-FÁK árnyékában 450 ajró egy éjszakai szállás,de csak a rubintos félék és "függetlenkedő" politika önfenntartók SPERMÁINAK!!!
Vizual
Már megint egy kevés anyagiakat követelő "hangulatjavító" semmi intézkedés.
Senara
Orbán: Magyarországnak akkor lesz jövője, ha több gyerek születik... de hát jobban teljesítünk , igaz van már 300 ezer közmunkás . Holnaptól minden családban beindulna a gyermekvállalási kedv , Ratkó Orbán Anna módra 20 év kell míg adózó polgár lesz belőlük . Nem beszélve arról , kisebbség addigra többség lesz :-(((
human
@Desischado: Orbán arra gondolt, hogy azok szüljenek akiknek meg is van a pénzük a felneveléshez. A többiek le vannak sajnálva. Talán lesz majd támogatás sterilizálásra oszt jónapot.
coni
Szegény kisgyerek. Őt nem tudja becsapni mint a sok naiv magyart, mert ő még ösztönösen érzi, nem szeretné ha OV. őt is megmentené, így bizonyára egész éjjel rémálmai voltak.
törökbasa
Kommunisták azzal hülyítettek minket majd az unokáink jobban fognak élni.Most ez a duma mennyivel szebb?Részemről a hülyék a túloldalt laknak,de Én ezen a felin lakok.
Sokkal szebb mondat volna ha a mai álláspont szerint azt a kifejezést alkalmazná,szebbé tesszük a mai életet és kihúzzuk az országot a gödörből.Ugyanis honnan tudjuk halálunk után hogy valóban ügy is van,mert addig is élni kellene.Végezetül nekünk kellene megteremteni az unokáinknak és nem fordítva.
hajhagyma
Magyarországnak akkor lesz csak jővője ha ez az álat hazaárulú és a bandája a birkákal együtt eltünik a jó édes kurva anyába...!!!
nezelodo
Hát ME Úr, a nemzetközi helyzet fokozódik! Ideje lenne egy Nemzeti Szaporodásügyi Államtitkárt kinevezni! Ezért feltétlen el kellene indítani egy Nemzeti Konzultációt, és befogadni a NÉP javaslatát. Ha az eredmény meg lesz biza' haza kell hívni az e témában legjobb szakemberét!
hajhagyma
@human: az a baj hogy a keresztapa valamilyen szülőgéphez hasonlitja a nőket...a keresztapa az egyenlő természetesen az Orbán Viktorkával ( hogy baszodjon meg ő is a tőbbi birkával együtt )
aremy
No ehhez a meg állapításhoz DIPLOMA és miniszriteri titulus SEM kelllll te nagyon MAGYAR igy tovább INDIA feléé
stone
Orbán: Magyarországnak akkor lesz jövője, ha több gyerek születik, ÉS NEM MENNEK EL KÜLDFÖLDRE, HOGY MEGÉLJENEK.
radios45
ez a hülye diktátor Orbánc, aki még a segélyt és a min.bért is elvette a munkanélküliektől+közmunkásoktól, a lecsúszott rétegektől, pofázik családról, gyerekekről.
Én azt mondom neki és családjának kellene eltartaniuk, az összes nyomorult éhező gyereket, akik, az ő kormányzásuk idején 98-2002-ben születtek meg meg.
Rabszolgákat, közmunkára éhbérre kényszerített rétegeket alakitottak ki, embertelen nyomorban szegénységben tartva, a végeken élő családokat, akik +villanyszámlát se tudnak kifizetni.
hogy rohadnátok meg, az agymosott szavazóitokkal együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.