Őriz a Magyar Televízió archívuma egy olyan Antall József-interjút, amit sose láthattak, hallhattak nézőink – így konferálta fel Berkes Zsuzsa bemondónő Antall József 1990-es beszédét, melyet csak három évvel később, a temetése napján játszottak le. Elkészültekor ugyanis a Magyar Televízió akkori elnöke nem engedte adásba.

Az MTVA 23 év után tegnap ismét letiltotta a felvételt. Az évi közel 80 milliárd adóforintból fenntartott propagandaközpont keze azonban nem ér el mindenhova, néhány videómegosztón továbbra is megnézhető az immár kétszeresen is letiltott beszéd.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Antal 23 éve elindította a szabad rablást a gerinctelenséget,szegénységet,az ország kifosztását.
Amit a saját értelmiségeink hajtottak végre.
Legyen az baloldali,vagy jobboldali érzelmű.
Antalnak az öröksége a mai napig kísért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
nem tudom, a cikkben benne van-e, de:
az mtva a mi adóforintjainkból - közpénzből - finanszírozott műsorokat most pénzért kívánja árulni, adóterhekkel, újra, nekünk.
pbalage
a másik pedig az, hogy ő még meg akarta mondani, hogy mi a helyzet, nem szórólapozni akarta a hazugságokat, min manapság.
zabhegyező
Volt a kezemben egy nő (volt államtitkára) által írt könyv.
Azt elolvastam, azóta nincs akkora tisztelet benne iránta.
Ő egy balek volt, akik bevittek az erdőbe az MSZMP-ből stikában átejtőernyősök :(
human
@pbalage: Azóta okosodtak. Azt mondják, amit hallani akarunk. Valahol a magyarok hibája is, hogy kérdőjel nélkül be is veszik a propagandát. Talán ha több hangsúlyt fektetnénk az oktatásra, nem lennénk birkák országa.
Kala Majka
Mézesmadzag hatás működött.

Senki sem tudhatta, hogy nyugat mindössze új piacokat, új gyarmati területeket keresett, kizárólag saját maga számára keleten. Mindannyian csak azt láttuk, hogy végre kiszabadulhatunk a keleti fogságból.

Szomorúan hallgattam Antallt! A szavaiból kiderült, ő NEM ezt a lovat várta ajándékba nyugattól, amire végülis felültetek bennünket.
Kala Majka
@zabhegyező: !

A Jézusmária győztünk című könyv néhai írója egy sértődött ember volt. Igazságot kevert elég sok hamissággal.
Everest
Nagy rádöbbenés lehetett Antallnak, amikor szembe kellett néznie a helyzettel. A saját felelősségével és az ország helyzetével. A Nyugat nem érzett felelősséget M.o. polgáraival szemben. Ma már világosabban látjuk. Sorsunk a Nyugattól függ, ha akarjuk, ha nem. Még akkor is fáj kijelenteni, de sajnos úgy tekintenek ránk mint a Keleti-blokk leigázott elmaradott országára, amelyet gyarmatosítani lehet. Újra "Hódoltsági-terület" a sorsunk?
azimut
Az a helyzet, hogy hülyeségeket beszél... helyes hogy letiltották, mert égés lett volna mind neki, mind az országnak... A sorsunkat nagyon eltolták a kerekasztal lovagjai annak idején. A dilettantizmus, és a kisstílűség volt jellemző a résztvevőkre... De persze a felelősség döntően Német Miklóst akkori miniszterelnököt terheli.
magyarbakancs
Antal 23 éve elindította a szabad rablást a gerinctelenséget,szegénységet,az ország kifosztását.
Amit a saját értelmiségeink hajtottak végre.
Legyen az baloldali,vagy jobboldali érzelmű.
Antalnak az öröksége a mai napig kísért.
Vizual
Már ne haragudjatok, de talán Ti is azt hiszitek, hogy a nagyi nyugdíjából kell megélni ? Az önállóságért harcolt az ország. És megkapta. Talán ha a nyugat, amely már akkor is kapitalista volt, majd kistafirungoz bennünket . Mire fel ? Nos én azért mondom, hogy Antal nem értett hozzá és ahogy írják egyesek, észbe kapott, de már késő volt. segítséget nagy a múltú és hírű gyárak, kutatóintézetek, iskolák kaphattak volna. Ezt ugye Antal megreformálta. Ha ő volt az ? Mert ki tiltotta le egy Miniszterelnök riportját ? Bár ma sem lenne rossz, ha lehetne.
És talán ezért érzem, hogy igaz. Nem kellett volna elküldeni a munkásságot. Dolgoztak volna abban a "rossz "gazdasági rendszerben, valamennyi pénzért és nem a kocsmánál ültek volna, munkára várva, éhezve. vagy nem kellett volna szétcseszni a gazdaságot, amit ugye kiadtak a volt tulajoknak. Ki is vágták a fákat, beszántották a vízelvezetőket. csak, hogy mai problémáinkra utaljak. Széthordták a gépeket. Oszt senki nem dolgozta a földeket, mert a kapát nem ismerték, és a FIDESZ gazdasági "kapái" sem működnek most sem. Csak nekik hoz Eu.-s segélyt, mert azt is megirigyelték a rászorulóktól. Egy gazdaság most is munkát tudna adni, egy hozzáértő kezében. Meg olcsóbb élelmet. Mert a rezsicsökkentés vissza fog ütni.
Nos ez a nagy kaliberű ember vagy nem tudta ezt, vagy nem érdekelte. Egyik esetben sem "nagy". A nyugat, ha segített volna, a gazdaságban és az iparban segített volna, de nem volt miben segíteni.
Azért arra csak most döbbenek rá, hogy az akkori államadósságot, 20 milliárd-t, dollárban írták. Hát kérdem én, hol van az a mai Eu.-s és növekvő adósságunktól. és nem beszélek, hogy a pénzt nem csak jóléti, hanem fejlesztésre is fordították. Újratermeltek.. Hát ez óriási különbség. meg gondoltak ránk is.
És még egy megjegyzés. A gépkocsi park kicserélése is hiba volt szerintem. Korán adtak hiteleket rá. Ez is jóléti befektetés volt. Meg a Gorenje.
Everest
@azimut: Grósz Károlynak a felelőssége volt, h miként adja át a hatalmat. Akkor még nem tudhatta, h ezt miként itéli majd meg a történelem. Történelmi kényszerűség volt és szerencsére úgy döntött, h békésen kell elintézni - még ha eredetileg ezt nem is úgy tervezte.
Vizual
@Everest: ne kend Grószra. Ő már romokat vett át Kádártól. Egy eszmeileg, tartásában leamortizálódott társadalmat, amely megindult a nyugat felé. Grósz meg a fáma szerint lövetni akart. Hagyd mán.
Én nem várnék a történelemre, mert addig amíg eljön, dolgozni és enni, gyerekeim tanulni, házasodni szeretnének. De erre ez az ország alkalmatlan. Még a nyelvtanulást is leamortizálják, ahogy olvasom. Ez nem lehet más, mint az itt maradottak beszorítása a szocializmus nihiljébe, csak kaja és megélhetés nélkül, rabszolgaként.
Ha nem tudnak összefogni, jó magyar szokás szerint, annyi nekünk.
/ Grosz beszédét is ajánlom neked, amit az utolsó MSZMP kongresszuson mondott, a Kisstadionban. A felelősségről ennyit !/
magyarbakancs
@Vizual: Ahol élek 1992-ben felszámolták a termelő szövetkezeteket .
Ügy 80 család dolgozott a TSz-ben.
Most két gazdáé a volt TSZ földek.
260 millió forint a földalapú támogatást kap az egyik gazda.
És még hozzá teszem egyetlen egy gazda nem foglalkoztat a falúból senkit ..
Arra se képesek,hogy tavaly télen legalább egyszer letolták volna a falúban a utakról a havat.

A
Everest
@Vizual: Véleményem nem különbözik a tiédtől. Magam is az ország és a gyermekeink jövőjéért aggódom.
JAJMÁR
Meghallgattam ezt a beszédet. Semmi újat nem hallottam, nem értem miért kellett letiltani, mindaz amiről beszélt, nyilvánvaló. Valószínű, hogy az önk.választások előtt biztosítani akarta a népet arról, hogy "a kormány a helyén van", a sok-sok probléma ellenére is, és van fény az alagút végén. Sajnos, hogy az ország helyzete nem sokat változott, de hogy ennek Antall lenne az oka?
Utólag könnyű okosnak lenni, hogy mit hogyan kellett volna csinálni.
A földek privatizációjával kapcsolatban elmondta, hogy az arat, aki vet, hiszen ez valós probléma lehetett, hogy parlagon maradnak -és a stabilitást veszélyeztethette- , tény, hogy elkapkodták.
Nálunk amikor a földeket kiadták, a szövetkezet a tulajdonlappal együtt a bérleti szerződést is azon nyomban odarakta. A szövetkezet RT.formájában fennmaradt. Nem is volt más lehetősége annak, akinek nem voltak "földművelő eszközei". A következő években aztán a szövetkezet főemberei körbejártak és olcsón felvásárolták a jobb földeket, az emberek pedig azt hitték, hogy jó üzletet csinálnak. Ki tudta akkor még, hogy majd egyszer lesz földalapú támogatás...
A vezető pozícióban lévő emberek hozták "helyzetbe" magukat, de ami ma történik, az mindent überel.
Az első kormánynak nagyon nehéz dolga lehetett, szinte egyik napról a másikra új piacokat, új struktúrákat kellett kialakítani úgy, hogy a stabilitás fennmaradjon, méghozzá tőke nélkül. Lehet bírálni visszamenőleg, de valójában senki nem tudja elképzelni és ezért megérteni sem azt a helyzetet... mindenki a saját helyzetéből indul ki, és az összes sértődését rávetíti arra az időre, pedig a többi sem volt jobb, és ez sem jobb ami ma van.
Kala Majka
"ne kend Grószra. Ő már romokat vett át Kádártól. "

Együtt csináltak ám romhalmazt Magyarországból!

Bár, a "rendszerváltók" utánuk még náluk is nagyobb romhalmazt hagynak sorra maguk után.

No, persze! Kell a tégla a cifra palotáikhoz, meg az ingyen kőműves.
Vizual
@Kala Majka: Kádár alatt csak fejlődtünk. vagy nem emlékszel Orbán mondására, "négy kerék, négy gyerek, három szoba, " vagy hasonló. Mert az már megvolt Kádár alatt, azzal a különbséggel, hogy szobák helyett telket vizionáltak. Háztájit. megtermelték a zöldséget, gyümölcsöt. Adó nélkül.
A rendszerváltók, látva a tarolást sorban kiszálltak a politikából még Horn alatt. Pető, Rajk és sorolhatnám őket. Bár tény, ezzel a lovak közé dobták a gyeplőt.
evacica
@Kala Majka: Nem mindent a nyugattól kell várni, ha nem nekünk kell megcsinálni azt, hogy a dolgok jobban menjenek, persze nem ilyen áll szent hazug kormánnyal, ha nem egy normális hozzá értő jó gazdasági elképzelésekkel rendelkező kormánnyal, aki nem háborúzik és nem veszik össze mindenkivel .
tivoli
Antall József a "privatizálással" csak visszaadta a zsidóknak ami az övéké volt, meg azt is, ami nem. Azok meg vitték haza nyugatra, Amerikába a tőkét. Fillérekért felvásárolták a kárpótlási jegyeket, az addigi közvagyont. Azóta is egymás között intézik a volt szocialista blokk sorsát, a maguk jól megérdemelt hasznára.
lajospapa
@tivoli: Ne túlozz! Annyi zsidó a világon nincs, ahányan rabolták és rabolják ezt az országot ma is, általában magukat kereszténynek nevezettek.
tivoli
@lajospapa: Van az! Több, mint gondolnád! Nézz körül, minden amit látsz az övéké. Amit nem, az meg a többié.
gabrella
Miért kellett letiltani, a szokásos hablaty, hogy a működő tőkének tapsoljunk, ne tiltakozzunk,sztrájkoljunk, viseljünk türelemmel a ránk nehezedő,gyors privatizáció terheit.
Azóta ugyanezt halljuk pepitában.
gabrella
@Vizual: Grósz volt az aki beengedte a kínaiakat, azzal,hogy vízum mentesen jöhettek be.
Onnantól gyors ütemben elindult a könnyűiparunk tönkretétele.
salamander
A közel 23 év eltelte után már tisztán láthatunk az akkori tévé nézőkhöz képest.
Antall nem értett egy ország vezetéséhez, a joghoz sem és a gazdasághoz sem.
Ezért volt "kiváló" miniszterelnöknek az átmenet időszakában a pénzügyi körök számára, akikről Antall miniszterelnök beszédében sűrűn említést tesz "üzleti körök és a bankok részére osztatlan bizalmat élvezett Magyarország..."
Akkoriban úgy tűnhetett, hogy akihez simulni szeretnénk, azok a fejünket simogatják. Megtették. Lerabolták az országot és Antall ehhez tudatlanságában tökéletesen asszisztált. Talán emlékszik még valaki Szabad György volt házelnök embertelen beszédeire... Ezek a fél-hülye egyetemi tanárok, akiket Antall megbízott felelős pozíciókra egy középkori vagy legjobb esetben is egy közel 100 éve letűnt Magyarország vízióját idézték magukban, de nem voltak eszesek ravaszak és talpraesettek.
Közben bűnözők olajat szőkítettek, a komcsi bandák megerősödtek, az ország feladta a keleti piacait olcsó nyugati víziókért... és még kárpótlás nevű jogi és közgazdasági abszurd intézkedést is bevállalták... Sem a jogszabályok deregulációja és újraépítése, sem az ország gazdasági programjának tisztességes újragondolása nem történt meg.
Mit csinált akkor ez az első agyondicsért szerencsétlen kormány?
SEMMIT és a pénzvilág pont ezt akarta.
Ha emlékszik valaki Antall MDF miniszterelnöki jelölésére szinte mindent megért. Senki nem ismerte csak a Csóriék..., és ők adtak neki állítólag legitimitást. Nosza, kérdezzük meg Csórit míg el nem viszi az ördög: "Neki ki a f@x ajánlotta Antall Józsefet"? Ki támogatta, mert Lakitelken senki nem ismerte.
Arra kellene az értelmiségnek is rádöbbenni, hogy amíg magához nem tér ebből az anómiás szédelgésből és nem veszi maga a kezébe a jogart és az almát addig mindig lesz olyan csapat, aki helyette ezt megteszi, de azért nagyon nagy árat fogunk mindig fizetni! Most is ugyanaz a helyzet, mint 1990-ben volt, csak eltelt 23 év.
Remélem azonban, hogy Orbán értelmesebb Antallnál.
Vizual
@tivoli: A Te szinteden minden zsidó és nem zsidó, ezzel egyszerűvé válik a világod és nem kell gondolkodnod. Te hová tartozol ? Ez nem a jobbik híradója. Itt ne zsidózzál !
(Csak úgy...)
tivoli
@Vizual: Egyszerű gondolkodásra vall, ha minden megjegyzést, ami a zsidókkal kapcsolatos, zsidózásnak vélsz.
A tények attól még tények.
Vizual
@tivoli: nem tudom mitől fontos tény, hogy valaki zsidó vagy nem zsidó. semmit nem befolyásol a dolog, egy a nehézségek ellenére is fennmaradt nép, már több ezer éve.
Amikor a zsidókat tették bűnbakká, egy ország vezetőinek szerencsétlenkedései miatt, az 52 millió ember halálához vezetett, és több millió zsidó elpusztításához.
Tényekről beszélsz. Pedig erre nincsenek tények, csak gyanúsítgatások, melyek a zsidók dehonesztálásához, bajaink okainak egyszerű és általad is megértett hazug állításhoz vezet. Kérlek ne tedd többet ezeken az oldalakon. mert ez nem az az oldal. Ez az én véleményem és zavar.
tivoli
Nincs mit mondanom ilyen kioktatás után, és sajnálom, hogy minden megjegyzésből zsidókérdést csinálsz.
Nekem nem volt szándékomban.
Yoda69
A lenyeg 17:40-nel van amikor a foldtorvenyrol beszel. Ezert nem engedtek orbanek lejatszani a kozteveben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.