Visszaszerezte a rendőrség a társadalmi bizalmat – erről beszélt Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

Pintér Sándor elmondta, hogy a Tárki felmérése szerint a rendőrség a Magyar Tudományos Akadémia után a második legelfogadottabb testület, ami óriási eredménynek számít.
A miniszter szerint ez annak köszönhető, hogy a 2006-os események után a rendőrök kivetették maguk közül a törvénytelenségeket elkövető társaikat, illetve annak, hogy a kormányváltás új belügyi politikát hozott.

A rendőrség megerősödött 2010 óta, ez az elfogadottság mellett a létszámban is tükröződik, a mai nap 3572 rendőrrel több szolgál, mint négy éve ebben az időszakban – mondta Pintér Sándor.

A belügyminiszter megerősítette, semmiképp sem engedhető meg, hogy az őszödi beszéddel kapcsolatos teljes titkosszolgálati jelentés nyilvános legyen, egyes részeit viszont a közvélemény elé lehet tárni, bár ezekből senki nem tudna meg pontos információkat a történésekről.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

taglo
Pecázni mentem a családdal, a rendörök megállítottak, még fogkefét is kérték, -lelassított egy zsiguli 5-6-cigánnyal, és odaüvöltöttek, idézem ,SZEVASZ sanyi , SZOPIK A PARASZT ?? (azóta nagyon megnőt a bizalmam )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@világlátó: Ez mind helyes,de akkor a rendőr tudja azt eldönteni, hogy most kit kell neki védeni, a jogos felháborodást kiváltó személy hatalmát, vagy a tömeget amelynek elege lett a tudatos hazugságokból? És a rendőrség ismeretében van e annak, hogy mi az a népellenesség és erre a népellenes cselekedetre adhatnak e parancsot az elöljárók. Mikor köteles a népellenes parancs végrehajtását a közrendőre megtagadni! Leveheti e - az azonosító számát ami igazolja rendőri voltát, ha meg leveszi akkor meg már nem rendőr, hanem egyszerűen azonos azokkal a bűnözőkkel akik ellen fellépni lenne köteles! A szolgálunk és védünk szlogen, ott akkor, egy személy hatalmának a védelmét, a nép ellen hajtotta végre a rendőrség! Minden egyes rendőr akin nem volt azonosító, mert le vette, annak intézkedési jogköre nem volt, tehát bűnözői tevékenységet hajtott végre4
kamazuka
Azért cserélgetik felénk szorgalmasan a körzetist?
keresztapa
A kisebbség bizalmát igen, mert szabad rablás, őregezés gyilkosság
ez mind szabad, megélhetési tevékenység!
világlátó
@keresztapa: Nem szeretnélek / 65 évesen talán nem tiszteletlenség ha tegeződünk /ide, vagy oda besorolni, de magamat sem.Abban sem akarnék állást foglalni, ki volt a jogos felháborodást kiváltó személy, mert tudjuk, Gyurcsány Ferenc Öszödön, a saját pártjabelieknek kemény kritikát fogalmazott meg, ami érdekes módon, stúdió minőségben kikerült valakik kezébe.A felháborodás lehet jogos volt, nem vitatom.
A hirtelen előkerült, felbíztatott, valószinüleg előre megszervezett és fizetett " tömeg " nem tűnt fel, hogy mitől lett egyszerre olyan tájékozott és olyan hazafi és olyan öntudatos állampolgár? Mert aki csak egy kicsit is elfogultság nélkül elemezte a történéseket, azóta is figyelemmel kiséri a már itt is, ott is elhangzó értékeléseket,már csaknem biztosan következtethet. Kinek állt érdekében ez az egész erőszakos, minden eddig tőlünk idegen, vandalizmus? A tömeg CSAK néző volt.A hir tv. riportere pedig a korabeli Szepesi György stílusában közvetítette a mérkőzést.Ki volt az ellenfél? A felkészítetlen, tapasztalatlan fiatal rendőrgyerekek, akik felszerelés nélkül védték a Tv.székházat, de leginkább saját testi épségüket és életüket. A népellenes parancsról.Ez a felheccelt csoport NEM A NÉP. Ha mégis győz az elvakultságod, nem tudunk vitatkozni.Ha visszanézed a korabeli videokat, ugyanazokat az eszement fiatal embereket láthatod. A Tv.székháznál, a parlament előtt, az Erzsébet hídon, az Astoriánál, a Teréz kőruton, mindenütt. A NÉP legfeljebb a járdáról drukkolt és bekiabált.
Az azonosító szám. Azt is láttad, hemzsegett a " balhé " a különböző tv.stáboktól.Gondolj bele, mi minden következménnyel jár ha egy azonosított rendőr éppen könnygázgránátot lő, vagy gumilövedékkel tüzel. Ha van családja, attól a pillanattól retteghet a bosszútól.A valóságos csatát vívó agresszív csoport is filmre vetette az összecsapásokat, a puskás rendőröket, a rendőrtiszteket, akik megpróbálták kézben tartani a műveleteket.Ezeket a filmeket bizonyára kiértékelték.
világlátó
@keresztapa: Az azonosító szám azóta már nem tépőzáras kelléke a gyakorlóruhának.Akkor még az volt / nem vagyok ebben biztos és kompetens /Ha levették a rendőrök és zsebre tették, azt is meg tudom érteni, éppen az előbbiek miatt. De azt eddig még senki nem kérdőjelezte meg, hogy attól még ők ott rendőrök voltak és senki nem vetette fel / Gaudi ügyvéd úr és Morvai képviselőasszony kivételével /hogy ők ott és akkor nem közönséges terroristák voltak, hanem rendőrök.
Szerintem azóta ezerszer kiértékelte minden érdekelt a történteket. Azok is akik eltervezték, megszervezték, talán ők sem erre számítottak, de ez nem menti őket aljasságukat, gátlástalanságukat, felelőtlenségüket. Lám törvények ezreivel többre mentek.Azok is kiértékelték, akik elszenvedték a történteket. Ezért írtam az elején, talán már soha többé nem lesz bevetve a rendőrség a kettéosztott Magyarország két fele közé.Nem alakulhat ki ilyen helyzet. A felbérelhető suhancok sem kaphatnak többé ilyen feladatot. A NÉP pedig legyen az ország normális , felelős, a problémáit békés eszközökkel, képviselőik útján, a parlamentben rendezni képes állománya, tagjain keresztül. A NÉP ha ilyen tud lenni, ösztönös és tudatos felelősségérzetétől vezetve fogja le a vandálok kezét, rugja farba néhányszor és adja át a rendőrségnek, mint agyatlan rendbontót, tegyék hüvösre pár napig, téríttessék meg az általa okozott kárt és figyelmeztessék, többet ne tegye, mert piros lapot kap. Arra kérlek, ne azzal válaszolj hogy egy Gyurcsány bérenc vagyok, mert nem vagyok az, ahogy nem hagyom magam elbutítani azoktól sem, akik itt a NÉP -el jönnek. " igen csak felment a vérnyomásom, amikor a miniszterelnök helyettes nyilatkozott a " ... kilőtték a békésen tüntető tömeg szemét.. " összegező kijelentésében. A mi népünket alaposan rá- és szétszedték, de ahogy látom, ezt a mi népünk békésen elviseli, sőt itt ezen a fórumon is csak a sértegetésig jutnak el néhányan. Nem Rád vonatkozik. Láss, ne csak nézz , kérlek.
világlátó
@világlátó: Bocsáss meg, de azt írod a rendőrnek tudnia kell eldönteni hova és ki mellé álljon. Gondold ezt végig. Huszon, harminc körül, érettségivel, vagy technikusi bizonyítvánnyal, talán előtte munkát keresve, de lehet egyenesen az iskolapadból. Ugyan honnan tudná hogy mi a helyes, amijor a magyar parlamentben sem tudják, azaz ott is háromféle képpen tudják. Aztán a rendőrképző intézményben sem arra tanítják őket hogy ki az igaz ember és ki a nép, ki a rossz ember mert baloldali vagy jobboldali.
Ott a rövid / nagyon rövid , mert gyorsan kellett 3500 rendőr /képzés ideje alatt hirtelen sok mindent kell megtanuljon. Nem várható el egy ilyenfelkészültségü és koru fiataltól az, hogy ő eldöntse mikor népellenes vagy helytelen az a parancs amit kapott.
A parancsot lehet megtagadni, de annak katonai bíróság a következménye. Ha a parancs megtagadása tömeges, akkor két dolog történhet. Vagy visszavonják a parancsot, de azonnal, vagy a lázadás fogalma kerül előtérbe, ami iszonyatos nagy baj, mert vagy az egész csapat elzárásra, az állományból kizárásra és bíróság elé kerül, vagy újabb és újabb már kitalált eljárás lép életbe, amivel szűkíthető az ellenszegülők köre az utolsó emberig, akinél életbe lép az 1,)pont, a többi kisebb, nagyobb fenyítéssel végzi és áthelyezések sorozata. Több, más is ide sorolható. A rendőrségről azt kell feltételeznünk hogy mindig, mindenkor tudja mit kell tennie. Még akkor is, ha vannak magas beosztású tisztek ott is, akik különböző okokból letérnek a helyes útról.Ettől a rendőrség még jó rendőrség lehet. Az Alaptörvény, a BTK. a PTK. az igazságügyi szervek, ügyészségek, bíróságok, a Rendőrségi Törvény és a Szolgálati és Fegyelmi Szabályzatok, a rendőröket képző intézmények oktatási és nevelési tervei, a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága és a különböző társadalmi szervezetek, jogvédők stb. együttműködésének kérdése a többi.Hogy mennyire torzul egy ország , egy társadalom erkölcse, a szabálysértés, a bűnelkövetés megítélése, egy nemzet morális...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.