Novemberben a növényi termékek ára nagyot esett, de olcsóbbak lettek az élő állatok és állati termékek is. A KSH friss adatai szerint 2013. január-novemberben a mezőgazdasági termelői árak 8,1 százalékkal...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

naugye
Egy kis valóság. 4 évvel ezelőtt gondolva a jövőre felírtam pár termék árát a szomszéd utcában található cba-ban. Tanulságosak, főket hogy a kormány elélvez magától a rezsirizsa, az alacsony infláció és a növekvő reálbérek miatt.
2010 januári fizetésem, nettó 126.500HUF 2014 januári fizetésem nettó 130.000HUF ez 2.76%-os reálbér növekedés 4 év alatt.
Nézzük az élelmiszer árakat:
cba felvágottak (soproni,fokhagymás,olasz,tavaszi,löncs) kilós ára 2010 januárjában 799HUF/kg 2014 januárjában 1389HUF/kg. Ez 17.3%-os reálár emelkedés.
Temesvári füstölt kolbász 2010 januárjában 1099HUF/kg 2014 januárjában 1899HUF/kg Ez 72.8%-os reálár emelkedés.
Sós kifli 2010 januárjában 9HUF/db 2010 januárjában 29HUF/db Ez 32.%-os reálár emelkedés.
Lehetne még sorolni. Elmondható tehát hogy az élelmiszerek ára az elmúlt 4 éveben, reálértéken átlagosan 25%-al magasabb. A reálbérem 3%-al.
Nem beszélve még, a megdrágult banki,internet,telefon költségekről.
Ez a kormány sokkal rosszabbul teljesít!!!
TAKARODNIUK KELL!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
És ezek a bohócok 0,9% inflációról beszélnek.
naugye
@magyarbakancs: A rezsihazugság:
www.flickr.com/photos/92424105@N02/8667532663/

Én az C kategóriában vagyok.
2010 januárjában 105HUF/köbméter árat fizettem a gázért. Most a mocskos nagy rezsicsökkentés után 110.4HUF/köbméter az ára.
Akkor most mi van???
A Tündik bündije
@magyarbakancs: "Ezt kellene a Fidesz pofájába nyomni."

Felesleges. Próbáld meg mondjuk beírni a facebook-oldalukra, rögtön jönnek a túliskolázott fanok, hogy te mocskoslibsifelforgatóemútnyócéves, há' csökken a rezsi, egyre ó'csóbb minden, hazudol te patkány!
A Tündik bündije
@magyarbakancs: Persze azért nem mind ilyen prosztó, akad normálisabb is, kedvenceim az idős, visszafogott stílusú hölgyek, a múltkor is megmagyarázta nekem egy, hogy kedveském, ne hazudjon, én ma is voltam bevásárolni, semmivel sem drágább semmi, mint egy-két éve, sőt még olcsóbb is, jobban kijövök a nyugdíjamból.
Mondjuk lehet, hogy ő Svájcból írt, vagy nem tudom...
magyarbakancs
@A Tündik bündije: Drogos ,alkoholista , TBC-s betegekkel foglalkozom.
Hetente változik a felírható gyógyszerek listája és ára.
Követni nem lehet.
A bolti árakat meg már nem is tudom követni.
Héten az egyik osztrák multi élelmiszer cégnél az ö általuk forgalmazott túrórúdit 39 forintért vettem az unokának másnap 78 forintba került.
coyote3
Javasolnám a KSH nagytudású munkatársainak, hogy ballagjanak el a piacra, vagy egy zöldségboltba és vessék össze az árakat az egy évvel ezelöttiekkel. Meg fognak lepődni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.