Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester (Fidesz-KDNP) szerint Mesterházy Attila az MSZP szombati nagygyűlésén egy bekiabálásra reagáló megjegyzésével átlépett egy határt, és rémületet idézett elő az egész országban.

Mészáros Lőrinc az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: Mesterházy Attila pártelnök "rólam és a munkámról beszélve, uszítva a hallgatóságot, helyeslően kommentálta egy bekiabáló MSZP-s dermesztő csatakiáltását", amelyben az első sorokban ülő szocialista "Kötelet!", vagyis akasztást követelt "a nevem hallatán".

"Ezzel az ellenzék miniszterelnök-jelöltje olyat tett, amire nincsen mentség" – vélekedett Felcsút polgármestere, majd úgy fogalmazott: Mesterházy Attila "átlépett egy minden jóérzésű ember számára átléphetetlennek tartott határt, felháborodást és rémületet idézett elő nemcsak a családomban, szűkebb és tágabb környezetemben, de az egész országban".

Mészáros Lőrinc szerint érthetetlen és elkeserítő a pártelnök magatartása, hiszen – mint írta – "egy olyan pártot képvisel, amelynek elődszervezete bizony elrendelt politikai gyilkosságokat ártatlan áldozatok ellen, helyeselve, védve, szorgalmazva az efféle felfoghatatlan embertelenséget".

"De nem kell a régmúltba visszamennünk, hogy Mesterházy Attila és szövetségesei embertelenségéről meggyőződjünk, hiszen Gyurcsány Ferenc nevéhez közismerten a tömegbelövetés, Bajnai Gordonéhoz családok tucatjainak tönkretétele, öngyilkosságokba torkolló ellehetetlenítése fűződik" – áll a polgármester közleményében.

Mészáros Lőrinc rémisztőnek nevezte, hogy Mesterházy Attila "sietett felzárkózni a mestereihez és jóváhagyólag nyugtázta, hogy hívei bosszút lihegnek és készek lennének ismét gyilkolni, erőszakoskodni". Megdöbbentő módon még mindig úgy viselkednek, mintha az MSZMP-ből lett MSZP vezetője – csak úgy – börtön- vagy halálbüntetéseket szabhatna ki – tette hozzá.

Mészáros Lőrinc szerint elfogadhatatlan, hogy "választási program híján, a puszta hatalomvágy erre a szintre süllyessze, ilyen gátlástalanná, gyűlölködővé tegye az egyesült baloldal kampányát".

Felcsút polgármestere közleményében kitért arra, hogy a rendszerváltás óta vállalkozik és politizál, számtalan politikai és közéleti támadás érte, és mint közölte: a baloldali kormányok nyolc éven át mindent megtettek, hogy ellehetetlenítsék a munkáját, "sikertelenül".

"Mostanáig semmire sem reagáltam, a céltalan hadakozás helyett végeztem a feladatom, munkát és megélhetést teremtettem több mint hatszáz embernek, hatszáz családnak, vezettem a települést teljes járandóságomat közcélokra ajánlva fel" – írta Mészáros Lőrinc, hozzátéve, hogy saját pénzéből több tízmillió forinttal járult hozzá a felcsúti orvosi rendelő, az óvoda, a plébánia, a templom felújításához, a faluház építéséhez.

Az mno.hu a Hír Tv felvétele alapján vasárnap számolt be arról, hogy kötelet javasoltak bekiabálók a felcsúti polgármesternek az MSZP szombati nagygyűlésén, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila pedig nem határolódott el a kijelentéstől.

Az internetes portál felidézte: a nagygyűlésen az MSZP elnöke Mészáros Lőrincről többek között azt mondta, hogy "Orbán Viktor helytartója, aki három év alatt, kérem, három év alatt megötszörözte a cégének az árbevételét, és ma a 88. leggazdagabb magyar ember. Három év alatt. Kérem, ez egy komoly teljesítmény, ha nem az a fő, hát, erényük, finoman fogalmazva, hogy Orbán Viktor barátai, és legyünk naivak, hanem ez, akkor viszont katedrát nekik a Közgázon". Ekkor valakik azt kiabálták be a nézőtérről, hogy "kötelet!", amit több újságíró már akkor egyértelműen a helyszínen is hallott – olvasható a cikkben.

A Magyar Nemzet internetes kiadása kitért arra: Mesterházy Attila nem határolódott el a kijelentéstől, annak elhangzása után ugyanis úgy folytatta, "de mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak".

Az MSZP hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a cáfolhatatlan tény az, hogy Mesterházy Attila a tömegből érkező bekiabálások közül a börtön szót hallotta, ezt az MSZP elnöke azóta szóban és írásban is megerősítette. Ezért – közölte a szocialista párt – bárkit, aki tényként állítja, hogy a pártelnök "másra reagált, az MSZP be fogja perelni – úgy, ahogy ezt a Magyar Nemzet című újsággal már meg is tette". A szocialista párt szerint a "Hír Tv is elismerte, hogy a felvétel hangsávjába belenyúlva manipulálta a hangfelvételt", és véleményük szerint az is elgondolkodtató, hogy az ügy miért csak 24 órával a rendezvény után pattant ki.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lenhardtibolya
Mikor lesz Mészáros Lőrincnél vagyonosodási vizsgálat?! Na, akkor tényleg lenne oka egy kis rémületre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soper
Tele a naci Mészáros elvtárs? Akkor mi lesz a bugyiban, ha jön az elszámoltatás. Maga sem lesz kivétel. Lehet majd választani: kötél vagy lámpavas. Persze ez csak képletes, hisz nincs halálbüntetés (sajnos). És most szabad pityeregni.
összefogás
Ez már teljesen felháborító, amit ez a felcsúti f... nyilatkozik a szenny "Magyar Nemzetiben"!!
Bizonyára van félni valója, azért ugat, mint egy eb!
Csak a "hülye" (Persze, meg az aki fel akar ülni) ül fel egy ilyen láthatóan hamisítványnak.
Ez is a FityeSSes banda találmánya, hogy eltereljék a figyelmet, pld a forint esésének.
A devizahitelesek meg fogják köszöni A BALTÁS VEZÉRNEK és a TÜNDÉRMESÉBŐL
még nem ébredt fel Matolcsynak a törlesztőrészlet emelkedést.
BALOLDALI ÖSSZEFOGÁST!!!
nemjoezigy
@Desischado: "Remélem, te mocskos, megélhetési here, hogy a hasonszőrű cimboráiddal, igazi rémületet fogsz érezni, amikor elszámoltatnak!"
Sajnos az eddigi gyakorlat szerint erre kicsi az esély. Ebben a váltógazdálkodásba (szoci-fide-szoci-fide-?) még nem történt olyan ami az ország, a többség érdekében történt volna. (a múlt héten hallottam a Fertő tói zsiványságról, ami a szocik idejében történt -több száz milliós csalás- de nem volt elég a 3 és fél év az igazságtételre)
és valószínű folytathatnám minden pártváltás utáni sok esettel. SAJNOS!
Én is elvárnék már egy igazságtételt, de amíg pl. ilyen a választás, hogy kizárják a nagyobb népképviseletet - a nyerési esély növelése érdekében, addig nem látok rá esélyt.
gibgab
Hát elég ostobára sikerült ez a közlemény is. Gondolom a fideszes "agytröszt" kitalálta, megírta, aztán szólt Mészárosnak, hogy megy a közlemény, és kezdjen már remegni, ahogy egy felcsúti kocsonyához illik. :))
Kb. ennyire lehet ezt a Mészáros-nyilatkozatot komolyan venni.
Az egész köteles történet ebben az esetben egy csalásra (HírTV) felépített rágalomhadjárat.
JAJMÁR
Na, annyira megrémült, hogy 3 napig meg se tudott szólalni. Csak akkor, amikor felhívták erre a figyelmét...? :D
soljanka
Engem is rémülettel és felháborodással tölt el, ahogy Mészáros Lőrinc és barátai szétlopják, kifosztják az országot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.