A törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskolában múlt hétfőn alternatív ebédeztetést indult – írja a 444.hu. Húsz szülő ugyanis megunta, hogy a gyerekeiknek elegük van a szerintük rossz minőségű menzás ételből. Az ebéd nem jár ingyen, az kapja, aki befizet rá, ez átlagban tízezer forint havonta. Választani viszont nem lehet, az ételt az szállítja, akivel az önkormányzat szerződik, ez a törökbálinti iskola esetében a Sodexo.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Nem csodálom a lázadást. A 10 ezer forint van akinek sok, van akinek nem, de az már felháborító, hogy a menza mellé még egy szatyornyi kajával menjen a gyerek az iskolába.
napi 10 órát ott van, és mozog, sportol.
Egye meg a márgyós szart aki kitalálta, meg aki megfőzte.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Brother Louie
@Szvetlana: egyáltalán van érettségije? Annyi minden kiderül mostanában a köztisztviselőkről...

Bár Kádár idejében azért figyeltek az ilyesmire, amikor megalapozta politikai karrierjét H. Rózsa.
lenhardtibolya
Ha jól számolom, egy adag ételt bruttó 200.-Ft-ból kell kihozni... Nos, ez bizony meglehetősen karcsú. A szolgáltató munkadíja még ezt is csökkenti, tehát fillérekből kellene minőségi étkezést alkotni. Ha nem varázsló az ételszállító társaság, akkor ennyi pénzből tényleg nem lehet csodát tenni.
Január
Talán inkább 500 Ft az a 200, mert "Az ebéd nem jár ingyen, az kapja, aki befizet rá, ez átlagban tízezer forint havonta." Havi 20 étkezéssel számolva 500 Ft. Ebből már lehet valamit készíteni.
Végül ias 600 gyerekből 20-nak nem tetszik az étel. Ez 3%. A többi gyerek elégedett?
Szvetlana
@lenhardtibolya: Az adag nagysága-mennyisége eltérő a gyerekek életkora szerint. Arra kell ügyelni, hogy a leadott létszámnak megfelelően meglegyen a darabszám.
2500 csirkecomb-2500 zsemlye-2500db banán, a köretekkel lehet kissé csúsztatni, mert kevesebbet eszik egy 7 éves, mint egy 16 éves túlkoros nyolcadikos.
Visszafelé is érvényes, mert a tejet-kakaót az ovisok még megisszák reggelire, de az iskolások ezt már nem kapják. Nekik tízórai és uzsonna van.
Tekla
@Szvetlana: Az én gyerekemnek , ne hogy valaki is , antibiotikumozott tehén ,vérrel -gennyel szennyezett zsírját adja enni! ami a pasztörizálás miatt megváltoztatott fehérje és tejcukor arány miatt így is egészségtelen .A különböző tehenészetekből össze kotyvasztott , kisemmizett tej ,már csak asztma és allergia okozásra alkalmas, ember ilyet nem eszik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.