Felfüggesztette a Magyar Akkreditációs Bizottság teljes jogú tagsági viszonyát az európai egyetemi felsőoktatás legtekintélyesebb nemzetközi minőségbiztosítási szervezete, az ENQA (European Association for Quality Assurance in Higher Education) - közölte hétfőn az Átlátszó Oktatás blog. A helyzet nem túl rózsás, mert kialakulása egyenes következménye az Orbán-féle jogszabály-változásoknak.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Persze, hogy eltitkolták, nekik most a rezsicsökkentés meg a Gyurcsány
a legfőbb gondjuk, miközben az országot minden tekintetben le- és szétrombolják !

Vaclav Havel Orbán Viktorról 2002-ben: "Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."

Nagyon igaza volt !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Itt a vége az országnak. Az e gy e t l e n lehetőségünk a felzárkózásra a minőségi oktatás lenne, mint ahogy a finneknek így sikerült rövid időn belül Európa élvonalába kerülni.

Arról nem beszélve, hogy folyamatosan megy a titkolózás az ország valós! helyzetéről, csak az tudja mi történik itthon aki folyamatosan bújja a külföldi sajtót. Most pl. az orosz lapokat Pakssal kapcsolatban..
Nil
Még vajon mit titkolnak? Mert fura hogy semmi mást nem emlegetnek mint a rezsicsökkentést- ami nem csökkent érezhetően - max nekik.
coyote3
Kedves jobboldali hozzászólók! Lehet hangosan, ütemesen tapsolni...
JAJMÁR
Megyünk kifelé az Eu-ból... nem kell ehhez tanul nép, csak a "kiválasztottaknak" jár a magas tudás :(
m.macskosz
Tegnap fél füllel hallottam Hillert az ATV-ben.
Két évig ez így is marad, bármit is csinál a két nyugdíjas:
Hoffmann és Klinghammer, mert a döntés ellen nincs apelláta!
szaboria1
Csak nehogy a következő lépés az legyen nem fogják elfogadni külföldön a magyar diplomát,
nyanya001
Persze, hogy eltitkolták, nekik most a rezsicsökkentés meg a Gyurcsány
a legfőbb gondjuk, miközben az országot minden tekintetben le- és szétrombolják !

Vaclav Havel Orbán Viktorról 2002-ben: "Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."

Nagyon igaza volt !
bundi
gondolom ez előre tervezett lépés volt, és ezzel akarják odacsábítani a külföldi fizetős egyetemistákat...mondjuk brazíliából, vagy kínából...
de ha ez a verzió nem jön be, akkor megpróbálják gyurcsányra tolni, mint a pisa tesztnél...hogy 2009-után azért romlott a magyar oktatás, mert gyurcsány csinálta (aki 2009 elején mondott le) vagy bajnai...
karma1
@szaboria1: Dragam, azt tudnod kell, hogy a nagyon fontos diplomakat (orvosi, gyogyszeresz, epitesz- es gepipari vegzettsegu doktoratust) soha nem fogadtak el honositas nelkul, mindenhol le kell tenni az adott orszag es a magyar diploma kozotti kulonbsegek miatt a kulonbozeti vizsgat, addig tehat nem kaphatnak teljes fizetest sem. A szakorvosoke meg nehezebb, mert azokat meg jobban meg kell vedeni. A borzaszto az, hogy kulfoldon mar tudjak, hogy az idegen nyelv sem lesz kotelezo az egyetemeken, ami MINDENHOL a vilagon kotelezo - es most mar a kivalo tanarok munkajat is megkerdojelezik Orban hulye torvenye miatt, amirol szerencsetlen pedagogusok egyaltalan nem tehetnek, csak bologathattak a bevezetesekor, hisz a ket mumia meg a Balog egy kalap sz@rt sem er... Felhigul a magyar muveltseg, ebben maris kozeledunk Azerbajdzsanhoz, Uzbegisztanhoz meg az osszes kivalo keleti orszagehoz... Aztan nehogy jovore a kumisz legyen a kotelezo az iskolatej helyett...:-(((
szaboria1
@karma1: Az Eu. csak fordíttatni kel . A sógornőmnek még vizsgázni is kellett anno gyógyszerész volt , mertr csak úgy kapta meg a honosítást. Ma már csak itthon kiadott igazolás is elég.
karma1
@szaboria1: "...igazolas is eleg VOLT EDDIG, a francba, ahogy ezek elinteztek ezt. Hiszen ezert (is) leptunk be az Unioba, dehat most kifele menetelunk az Uniobol, ez mar az egyik jele annak... Az Unioban nem hulyek...
szaboria1
@karma1: Ezért írtam mert ha a fennevezett ENQA felfüggesztette az annyit jelent, hogy aki kint akar dolgozni diplomásként annak ott újból kell vizsgáznia.
nezelodo
nyanya001
Persze, hogy eltitkolták, nekik most a rezsicsökkentés meg a Gyurcsány
a legfőbb gondjuk, miközben az országot minden tekintetben le- és szétrombolják !

Vaclav Havel Orbán Viktorról 2002-ben: "Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."

Bocs de V. Havel egy úriember volt, de mégsem tudta ezt magában tartani. Orbánt viszont az előbbivel soha senki nem vádolta meg.
karma1
@szaboria1: Bocs, ja ertem, szoval MEGINT kell vizsgaznia az Union BELUL is, ugye? Na, ez a vilag cikije,... De rozsacska sz@rik erre, meg a felnovekvo ifjusagra,... Azert ha en kulfoldi diak lennek, ezerszer is meggondolnam, hogy egy olyan orszagba menjek tanulni (Magyarorszagra), aminek a diplomajaval akar segget is torolhetnek majd, ha megkapjak, mert semmire sem lesz jo, legalabbis nem azonnal... Akkor meg mar miert ne abba az orszagba menjenek azonnal, ahol majd elni es dolgozni is akarnak? Es hoffmanjozsika meg ezert sem kapott legalabb egy tockost vagy kokit Orbantol...Ennyire kozel allnanak egymashoz? (Rozsijozsika meg Vityenka?)
Pisti271
Hiller Istvánra és az Egyenes Beszédre hivatkozva:
Ez több országra terjed ki, mint az EU.
(a bolognai rendszerben érintett, kb 40 ország)
Pillanatnyi hátránya nincs, vagyis annak az intézménynek, aki már rendelkezik
akkreditációval, továbbra is elfogadják, természetesen a kiadott diplomákat is,
de változtatáskor, új szak indításakor, nem fogadják el automatikusan a
magyar minőségbiztosítást.
Mindenképpen legalább két évre szól és csak jogszabályváltoztatással javítható.
Ezzel nem a magyar szakemberek hozzáértését kérdőjelezik meg, hanem az
intézmény függetlenségét.
bencemacska
Hát ha a magyar egyetemek is átveszik a jobban teljesít szlogent, akkor képesek lesznek OV-nál nagyobb szellemet létrehozni! Akkor mi lesz OV-val? Esetleg ki kell állni egy vitára? Ilyen szégyen nem eshet meg!-:)
F_Viktor
@Pisti271: írja helyesen, egyenlőre pánikra még nincs ok, de a figyelmeztetés már megtörtént.
kiskutyauto
Sebaj az agyhalott muja birkamagyar ezt is benyeli, mint a többi szart, ami cunamiként zubog orsósviktátor és maffiája négy éves fosztogató hazaáruló ámokfutása alatt.. gyáva népnek nincs hazája és ostoba népnek sincs... ha meg gyáva is és ostoba is a nép: az orbanisztán... hajrá abszurdisztán hajrá orbanisztán
szablyafűrész
Azannyát ! Mandinerből érkeznek a sallerek meg a kokik vissza a fafejűekre...
Tekla
Nézzük a jó oldalát , nagyszerűen képzet emberek itthon fognak dolgozni. Nem kell legalább a politikusainknak 20-30 állást együl betölteniük. Azért szörnyű volt ,hogy ebben az országban minden munkát nekik kellet elvégezni.
kukac50
Orbán saját magára szabott törvényei,nem megfelelő az uniós országokkal való együttműködéshez. Ezt még a hülye is tudja de a Fidesz nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.