"Kádár népét átvinni a túlsó oldalra majdnem olyan nehéz, mint Mózesnek bejutni az ígéret földjére" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc szombati évértékelőjén. Okoztunk némi zavart, mikor a mondat értelmezésére kértük a lelkes közönség tagjait.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dzurinda
@modera: "A keleti nyitás nem fog az ország kárára válni, nektek csak az a bajotok, hogy nem beszélte meg veletek előtte. Tudod, a két harmad az két harmad... "

Tehát a demokrácia a te értelmezésedben azt jelenti, hogy négyévente választás, és közben csinálhat bármit az aktuális kormánypárt, a választópolgároknak kuss a neve. Elég érdekes felfogása a demokráciának ez a részedről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dzurinda
@modera: "Erre most nem sok mindent tudnék mondani... "

És egy második megnézés után?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Az utolsó mondatodra, hogy többet érdemel...szóval te tudva szavazol a baloldalra mert ugyan szíved szerint azért jobbra húzol de mivel ott nincs keresztényi érték az a baloldalon megtaláltad...:)
Nil
Kicsoda Kádár népe? Hát mi. Vagy mert akkor voltunk öregek, vagy mert akkor voltunk fiatalok, vagy mert olyan emberek neveltek akik akkor voltak öregek vagy fiatalok. :-D
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 11:05 Nincs ma hiteles jobboldal.
Nehogy már ezek az emberek (mai jobboldal) mondják meg nekem, hogyan legyek az, aki vagyok... mert ők a negatív példa. A keresztény ember nem ilyen, szerencsére. Szembeköpték ezek már saját magukat, és igen, haragszom érte.

Sokkal inkább élek egy olyan kormányzás alatt, ahol mindenki az lehet, ami: -mert a politikának az a dolga, hogy ezt biztosítsa- keresztény, ateista, liberális, konzervatív, és szabad... mert ehhez minden embernek joga van, és nem lesz tőle sem jobb, sem rosszabb. Nincs ezekkel az értékekkel semmi baj, a szélsőségeivel van, ha ezek közül az egyiket ráerőltetik mindenkire, mondván, hogy "csak" az a jó.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: A jobb és baloldal között nem a keresztényi magatartás a megkülönböztető tényező, hanem telyesen más.
A baloldal pedig nem biztosít vallási szabadságot inkább tiltja azt. Az, hogy ma a liberális izétől mindenki azt hírdeti, hogy szabad vagy az csak csali az nem baloldali felfogás.
Az igaz, hogy az erőltetés szélsőség de "csak az a jó" ma mindkét oldal jelszava lett.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: "telyesen" más? Tudom, mi "kellene", hogy legyen a különbség, de mint írtam, nem lehet a régi értelemben jobb és bal oldalról beszélni már.
Nem értettél meg, vagy nem akarod érteni? Nem a baloldal biztosít vallás- és egyéb szabadságot, hanem a demokráciához tartoznak ezek a jogok. Ja, hogy meg van nyirbálva? Én is így érzem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.