Az üzletszerű netes ingóértékesítés adóköteles, a szabálytalanul adózók önellenőrzéssel ez év május 1-jéig javíthatják a hibát – tette közzé a NAV. A hatóság ebben úgy véli, hogy a Kúria minapi döntése pontot tett azoknak a vitáknak a végére, amelyek megkérdőjelezték az adóhatóság eljárását az internetes értékesítések ellenőrzése kapcsán. Az adószakértő azonban nem így látja: a Kúria-döntés ugyanis uniós jogba ütközik. A Kúria decemberi jogegységi döntése igazolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eljárásának jogszerűségét az ingóértékesítések ellenőrzése területén. A szabálytalanul adózó üzletszerűen értékesítők önellenőrzéssel javíthatják a hibát – olvasható az adóhivatal hétfőn megjelent közleményében. Ebben a NAV úgy véli, hogy a Kúria jogegységi döntése "egyszer és mindenkorra" pontot tett annak a vitának a végére, amelyek megkérdőjelezték a NAV eljárását az üzletszerű internetes értékesítések ellenőrzése kapcsán, és ezzel tisztázta a korábban vitatott, 2012 előtti időszak...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Az áfa csalókat nem vizsgálják a kötögető nagymamákat igen!
A kevés nyugdíjukat így egészítik ki az bűn,a sok száz milliós áfacsalás az nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
@lenhardtibolya: Te nem olvastad végig a cikket.Nézd meg még egyszer.A cikkben külön kiemelve,"Mit jelent ez a gyakorlatban" címmel.
bakegya
A Nemzeti Adó-és Vám Hatóságiak csapatban járják a vasárnapi piacokat és igen,büntetnek-akinek nincs működési-vagy őstermelői engedélye azt rendőrileg helyszini birságolják 0 tolarenciával-akinek van engedélye azt a nyuktatömbhasználattal baxtatják,a szavatosság,a bekerülési bizonylatok,a könyvelés,az árcédula a szavatosság,milyen képesítése van?-sorolni hosszú és akkor még az élelmiszerbiztonságról,csomagoló anyagról nem is beszéltünk.A zaklatással egenlő az ami itt megy-nem is csodálkozom a korrupt megoldásokon,mert ki a franc képes ezeknek a feltételeknek a kimunkálásán értékesíteni,mert a kereslet ugyanakkor 0.Nincs pénzük, már csk élelemre is jó ha jut,az embereknek.A nyugdíjukból segítik,vagy tartják a nyugdíjasok a munkanélküli gyerekeiket!A kreatív munkáknak pedig soha sem volt értékén mérője.A FIATALOK TÖBBSÉGE EGY GOMBOT SE TUD FELVARRNI,IGY AZTÁN MAJD CSAK KIHALNAK AZOK AKIK MÉG KÉPESEK VALAMI ÖNÁLLÓ ALKOTÓ ERŐVEL LÉTREHOZNI VALAMIT.
A jövedelmeket nálunk nem csak kettős adóztatás de egyenesen lenullázás terheli!!!
A munkahelyeken is megfélemlítésben dolgoznak az alkalmazottak.A póstás is ügynöki teljesítménykényszerbe működhet stb.
Desischado
Ez aztán a rend! Csak nekem valahogy furcsa! Azokra miért nem csap le a NAV, akik milliárdokat síbolnak el? Ja, hogy az más? Hát így mindjárt más! Férgek!
Boszi27
@Desischado: Lehet hogy a nagyinál kell azt az 1700 MD-t keresni! Nem tudod te milyen sebességgel tud ám egy ilyen ÁFA-svindlis nagyi kötni. Utána gyorsan lefotózza és irány az apróhirdetés. MD a zsebbe. az ÁFÁt pedig elsunnyogja. :)
hattorihanna
@Szvetlana:De bizony hogy foglakozik.Teljesen mindegy mit adsz el,lehet az wc papír guriga,vagy használt rágópapír,amire ráhúzzák az üzletszerű kifejezést,azt már büntizik is.Nem is kevésre, hogy belerokkanjon az állampolgár ahogy kell.Hogy mi az üzletszerű,azt pedig ők döntik el.Nagyon sok embert ellenőriztek és büntettek meg emiatt.
Szvetlana
@hattorihanna: Különbséget kell tenni azok között, akik az üzletből "kihozott" nagytömegű áruját eladva nem fizet áfát utána.
De ne büntessék meg azt, aki a tavaji télikabátját adja el, mert a vásárláskor már megfizette a 27 %-os adóját.
Szerintem a létszámilag jól felduzzasztott NAV figyelgesse csak és büntizze a milliárdos áfa csalókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.