"Február 15-én, a választási kampány hivatalosan is elkezdődött. Belátom, hogy a mostani pillanat aligha alkalmas arra, hogy együttérzéssel és higgadtan mondhassuk el véleményünket egymásnak" – fogalmaz Orbán Viktor kormányfő abban a válaszlevélben, amelyet a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vezetőségének küldött, és amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el csütörtökön az MTI-hez.

Orbán Viktor megfogalmazása szerint az a veszély fenyeget, hogy "a legnagyobb jó szándék mellett sem halljuk meg egymás hangját". Ezért a miniszterelnök a levélben azt javasolja, hogy a párbeszédet "a mindannyiunk számára megújulást hozó húsvéti ünnepek után" folytassák.

A miniszterelnök írásában hangsúlyozza, "kormányaim, az előző és a mostani is, zéró toleranciát hirdetnek az antiszemitizmussal szemben, nyitottsággal, együttérzéssel fordul az áldozatok, az emlékezni akarók és az emberi méltóság hívei felé".

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Szerintem enged nekik ,csak fél a szavazatvesztéstől ...
szelbatyo
"a mindannyiunk számára megújulást hozó húsvéti ünnepek után"
A Húsvét a zsidók számára nem ünnep. Akkor végezték ugyan ki egyik kiugrott hitsorsosukat, de mit kell nekik ezen ünepelni ? A PÉSZAH, ami ugyan naptár szerint többé - kevésbé közel van Húsvéthoz, az az Egyiptomból való szabadulást ünnepli, és szellemében köze nincs a Húsvéthoz... Nagy állat vagy te, ovi, és műveletlen...
Desischado
A nagy "szabadságharcos" nem mer kiállni? vitya , vitya, ez nem oké! Csak a saját híveid előtt játszod a "nagy vezírt"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.