Az Egyenlítő TV blog exkluzív információkat kapott egy – állítása szerint – választási csalásba bevonni próbált álláskeresőtől.

A blognak névtelenül nyilatkozó informátor szerint az I. kerületi fideszes önkormányzathoz köthető személyek és más, adminisztratív munkát vállaló álláskeresők a Hunyadi János utca egyik pincehelyiségében határon túli magyar választók adatait írják át listákról és adatbázisokból „formanyomtatványokra".

Az informátor szerint a munkáltatót csak hosszas unszolásra nevezte meg a folyamatot irányító hölgy és az étterembe telepített „rendszergazda": állításuk szerint a „győztes pártnak", a Fidesznek kell dolgozni. A munkáért állítólag készpénzben fizetnek, és a megbízás csak hétfő éjfélig tart.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lajospapa
A választás onnantól kezdve csalás, amikor az első külhoni levélszavazat megérkezik. Ki húzta be ott az x-et? Ki az és mi köze hozzánk ha nem itt adózik,
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Őrködik a kormány a választás tisztaságán...? :O)
Hellcat
(Le)Bukta!!! Még hogy nem fog csalni a fidesz mi?
lajospapa
A választás onnantól kezdve csalás, amikor az első külhoni levélszavazat megérkezik. Ki húzta be ott az x-et? Ki az és mi köze hozzánk ha nem itt adózik,
pacsni
@Hellcat: ezek nemtudnak mit csinalni csak csalni, lopni korrupcio,hazudni.
Nagyon kivàncsi leszek, hogy hogy fog vègzodni a szavazàs, mert ha mègis kiderulne, hogy csaltak, akkor ugy is elsimitjàk a dolgokat, mimeg maradunk beletorodunk mint a birkàk,akkor megèrdemeljuk a jovonket.
pacsni
@lajospapa: Azt hogy valaki nem ott adozik az nem jelenti azt, hogy ne szavazzon a sajàt hazàjàba, legalàbb annyival meglehet tisztelni mivel, hogy megvan az àllampolgàrsàga mert kulfoldon a magyar àllampolgàrsàgàval nemtud mit kezeni, tehàt annyi hasznalegyen az embernek, hogy ha nemtudmit kezdeni az àllampolgàrsàgàval de legyen annyi elonye hogy szavazhasson.
tavaszi
..és még számtalan "jólértesült"hazugság fog az elkövetkező szűk 5 hétben napvilágot látni...de ez más az ellenzék utolsó haláltusájának...rángatózása...üt az óra elvtársak.
nyanya001
Nem kell ahhoz pince !
Megy az nekik pince nélkül is !
F_Viktor
Polt Péternek üzenem, lehet ám nyomozni!
kiskutyauto
Az orbánmaffia minden megmozdulása kivétel nélkül csalás... természetes hogy ez is az...
kkalman
Vajon miért egy sötét pincében írják át a határon túli magyarok adatait egy formanyomtatványra? Miért nem egy légkondicionált irodában?
Ja! Spórolnak a légkondival.
QQCSI
tegnap, 22:10@pacsni: Tudod, erre mondják azt, hogy a kibicnek semmi sem drága!
Te az év egyik felét itthon, a másik felét külföldön töltöd, feltételezem, hogy veszel benzint, ha kocsival jársz, bérletet, buszjegyet, ha tömegközlekedsz, vásárolsz húst, zöldséget, tejet, kenyeret, WC-papírt, mosó-és mosogatószert esetleg hébe-hóba némi alkoholt, fizeted a közműveket: víz-villany-gáz...stb. tehát fizetsz ÁFA-t, jövedéki adót, súlyadót...
Nos, Neked jogod van itthon szavazni. De áruld már el, miért van joga annak beledumálni abba, hogy milyen kormány legyen Magyarországon, aki Argentínában, Romániában, az USA-ban született, életében nem járt itt, még egy hétvégén sem?!
QQCSI
@kiskutyauto: @F_Viktor: @nyanya001: "tavaszi" kolléga szerint nem lesz választási csalás, mert jönnek a választási megfigyelők.

Egy részük Romániába megy, és megszállják a postaládákat,
a többiek meg a Hunyadi János utcába. Mindez természetesen április 6-a előtt.
Utána meg a választási irodában figyelik a borítékban elküldött szavazólapokon az ujjlenyomatokat, ugye? Vagy mégis miként ellenőrzik a választás tisztaságát?!
silber13
@tavaszi: 22:58-ra : " de ez más az ellenzék utolsó haláltusájának...rángatózása.." Csak gratulálni tudok az általad leírta sorhoz! Egy Picasso vásznára kivánkozó, és iAragon tollából kipattanó szürrealista jelenetet kreáltál!:-))
összefogás
@tavaszi: Tudod már a FityeSSessek azt beszélik, hogy minden áron nyerniük kell, ha kell csalással is, mert ha vesztenek mennek a börtönbe a BALTÁS VEZÉRÜKKEL együtt.
Ezért, mindent meg tesznek, a kettős állampolgárságúak borítékjával. Akik nem küldik el
a szavazatukat azokra gyártanak kitöltött szavazat lapot. FityeSSes aktivisták járják az Erdélyt, Kárpátalját, Felvidéket, stb és gyűjteni fogják a szavazócédulákat és egyszerre fogják feladni a postára. NA EZ ÁM A NAGY CSALÁS!!!
ÖSSZEFOGÁST!!!
mate03
@pacsni: Igen szavazzon de ez a választási rendszer a csalás meleg ágya!
tavaszi
@összefogás: szajkózd nyugodtan, látszik hogy életedben nem voltál szavazatszámláló bizottságban...annyira szinten aluli,ez a csalásfóbia,hogy tök felesleges ...1 gondolatot is irni . (végig követhető ,honnan milyen számban..és kikre mentek a voksok,voltam már elnök ,sima tag ...hidd el butaságot beszélsz.. amikor hornék nyertek elnök voltam...úgy taroltak mint a géppisztoly ...és legutóbb a 2/3-adnál szintén tag voltam...kizárt a csalás hidd el. de ha neked igy jobb a közérzeted élj ebben a tudatban.)
Hellcat
@tavaszi: Levélben szavaznak ember...LE-VÉL-BEN! Már nagyon rég megmondtuk itt többen is előre hogy ott fognak csalni...csodával határos módon majd az összes külhoni magyar a fideszre szavaz...és lám már dolgoznak is rajta. Meg a még a többi választási mutyi...kerületek átszabása a saját előnyükre...ellenzéknek hibás nyomtatványok...
lajospapa
@pacsni: Először is azért ne szavazzon, mert én nem venném jó szívvel ha a szomszéd javasolná, hogy milyen bugyit vegyek az asszonyomnak.
Másodszor azért,mert sok külhoni azért lett külhoni, mert büdösnek érezte hazánkat és kifejezetten lenézte a kalandvágyból itthon maradottakat. (Magam éreztem sokszor.)
Van -e elég információjuk a döntésükről, vagy csak egyoldalúan jut el valami hozzájuk?
Ha én elmegyek szavazni, kell a szig. lakcimkártya, egy hosszú asztalnál 6-8 igazlátó figyeli, hogy én vagyok-e én, és lesi minden mozdulatom az urnába történő bedobásig. Ki teszi meg ezt a levélben szavazóknál, úgy, hogy én is elhiggyem?
Azt mondják ezek a szavazatok 1-2 mandátumról dönthetnek. Egyetlen hamis szavazat leadásának lehetőségét is meg kellene kisérelni kizárni. Ez a TÖRVÉNYI KÖTELEZETTSÉGE MINDEN A VÁLASZTÁSSAL MEGBÍZOTT SZERVNEK. Meg van ennek a biztosítéka?
Hellcat
@lajospapa: Ezt a tavaszi elvtársnak is ajánlhatnád elolvasásra :)
human
@pacsni: Ha csak 1-2% szavazatról lenne szó, akkor ok, szavazzon. De ha már 10-20%-os mértékben tudja befolyásolni a külhoniak szavazata a választásokat az irreálisan befolyásolja azok életét akiknek valóban viselniük kell a döntés terhét. Arról nem is beszélve, ha a külhoni csak azért szavaz mert 1-2 milliárddal többet ígér külhoniak támogatására az egyik párt, azt meg letojja, hogy várhatóan fizetőssé teszi a teljes felsőoktatást a valóban otthonélőknek.
pacsni
@QQCSI: è+n mindent fizetek otthon, minden kozuzemi szàmlàt, mert van egy lakàsom, amit fenkell tartanom, fizetem az adòt a telken ès az se egy kis osszeg, vàsàrolni jàrok, mint minden normalis ember Mo-gon. Azt, hogy èn itt fele ott, egèszèvben fizetem a szamlat, az OTP keresztul azokat is ha nem is sokkall de fentartom.
Mikor kocsival megyunk akkor havi bèrletet veszek a garàzsba benzint azt nemveszunk,
mert Austriaba olcsobb ès mi a BKV kozlekedèst hasznàljuk, mert hamarabb odaèr az ember . BKV bèrletet veszek . En nemakarok beleszolni a Magyar kormànyozàsàba, de mièrt ne mennyek szavazni, ha ittvan a lehetosègem. Azt viszont elàrulom, hogy a Kadàr idelyèben, egy kutya se kèrt fel, hogy mennyek szvazni. Sose szavaztam Mo-gon ugy làtszik, hogy nem hianyzott az èn X-em. De most azèrt megyek, mert a vikinek
menni kell mindenkèppen.Azt hogy ezek a romanok, argentinak, stb. mehetnek szavazni àllampolgàrsàgot kèrtek)sajnos ez is a mihibànk, mikor 2004 decemberèben (èppen otthon voltam làttam, hogy milyen nagy vitatkozàsok voltak az emberek kozott ràdio, Tv musorban, teljesen gutautèst kaptam, a legtobbje nem akarta, hogy ezek kapjanak àllampolgàrsàgot! (de mire fol kapnànak)? ezt a vikinek is koszonhetjuk, de akkor kellettvolna màr tuntetèsbe indulni a magyaroknak, de senki nemcsinàlt szervezett
semmit! màr akkor bevoltak sz@va a vikitol, ès ha most ezek mennek szavazni,akkor lehet, hogy begffellegzett nekunk. Itt olaszba is akartàk, hogy szvazzanak az extra comunitariak, de annyi eszevolt a kormànyba valakinek, hogy teljesen lebeszèltèk aki kitalàlta a szavazàst, csak a tanàcsi adminisztraciora szavazhatnak, a politikai szavazàsrol kivanna
zàrva. mèg akkor is ha olaszàllampolgàrsàggal rendelkeznek.
tavaszi
@Hellcat: ide figyelj ember! ha 6-án az összefogás nyer??, akkor is ilyen bőszen hangoztatod majd a csalást??? ...a világon mindenhol működik a levélben szavazás ...na perasze ott akkora balfaszságot nem tesz egyettlen párt sem,hogy a külhoniak ellen kampányol...még választások elött is. ahogy a DK teszi. ...??, hibás nyomtatvány?? kdmp-fideszt is felcserélték..attol még az ajánlás érvényes...de hagylak is ...élj a csalás fóbiádban...meg is érdemled.
Hellcat
@tavaszi: Mutass nekem példát arra hogy a DK a külhoniak ellen kampányol aztán járjon a szád. A fidesz csal és csalni is fog...ahol csak tud trükközik a számokkal hogy ne látszódjon mennyire szétrombolták az országot...3000 milliárddal nőtt az államadósság a lenyúlt 3000 manyup pénz beletolása ellenére meg ott a 3000 milliárdos paksi hitel...a sok apróságról nem is beszélve...kb 10e milliárd 4 év alatt...a szociknak ehhez 8 év kellett egy gazdasági válság mellett...de te azért tapsikolj csak nyugodtan a fidesznek.
A Tündik bündije
@tavaszi: "A világon mindenhol működik a levélben szavazás."

Mondjuk ilyen módon, mint nálunk, pont sehol sem, bár ezt már leírtam neked. De úgy látom, neked is minden reggel újra boot-ol az agyad, és minden előző infó törlődik.
pacsni
@mate03: erre màr gondolom, hogy mindenki felvan kèszulve
pacsni
@Hellcat: ha minden kulhoni a Fideszre szavaz, akkor az azèrt lesz, mert viki megigèrt valamit nekik (valamit-valamièrt)
Hellcat
@pacsni: Hát más nem hiszem hogy ígérget nekik...tudják hogy úgy se ér semmit mert el lesz csalva.
F_Viktor
@tavaszi: A hibás nyomtatványokat pár órán belül kicserélték, tehát állításoddal ellentétben NEM voltak érvényesek!
tavaszi
@Hellcat: ferenctestvér kampánnyitóján határozottan külhoniak szavazata ellen volt ...nem a mostani buteránsokról való elmélkedésére gondoltam...
tavaszi
@A Tündik bündije: ...?? mintha arról állapodtunk volna meg,hogy nem szólunk egymáshoz ??? létezik a levélben szavazás mondhatsz bármit ...!! tartsd magad a megállapodásunkhoz!...max április 7-én vagyok hajlandó szólni hozzád...ezt a dátumot tartsd szem elött...légyszíveessssss!
Hellcat
@tavaszi: Látom nem tudsz megbirkózni a tényekkel :D Hagylak is inkább mérgelődni. További szép napot :)
A Tündik bündije
@tavaszi: Velem nemigen állapodtál meg, maximum te döntötted el magadban :-)
Egyébként mi lesz április 7-én? (Azon túl, hogy hétfő?)

Ja, hogy indul a rablómutyi újabb négy éve? Tőlem... én eddig is kényelmesen megéltem az ügyvédi sikerdíjakból, ezután is meg fogok. Ha meg vikinek annyira hiányzik, hogy végül kiakasszák száradni valamelyik oszlopra, az az ő baja :-)))
tavaszi
@A Tündik bündije: ...sikerdijak??? huha ...ne vidd tulzásba ...nehogy ugy járj mint jóval nevesebb kollegád ...de tudod mit engem sem érdekel mármint az anyagi helyzetemet ,hogy ferenc,vagy viktor lesz ...engem már nem tudnak lenyúlni, megtanultam a leckét...és senkinek nem tűröm el hogy elöttem bizonygassa a komcsi barmok ideologiájának fényes szelét...
A Tündik bündije
@tavaszi: Igen, sikerdíjnak hívják. Az én esetemben pedig bőven rászolgáltam erre a jelzőre, végül is tizenhárom évnyi praxis alatt az ügyeim háromnegyed részét sikerre vittem, pedig a büntető ügyszak minden, csak nem kispálya.
Mármint melyik kollégámra gondolsz? Csak nem a Ruttnerre? Ő hülye volt, azelőtt kezdett zsebre dolgozni, hogy "felülről" bebiztosította volna magát. (Igen, az alatt, hogy "felülről", pontosan azt a 386 főt értettem...)
lajospapa
@tavaszi: Nem a szavazatszedő bizottságban van a csalás lehetősége! A levélben szavazásban. Az ilyen levélben szavazásban! Meg abban hogy tulajdonképpen a szomszéd csinál gyereket! Neked hogy tetszene?
tavaszi
@lajospapa: nem tudod mit beszélsz...állitom...AMI LEVÉLBEN JÖN VOKS AZ MAX 2 MANDÁTUMOT JELENTHET ...!!! KETTŐT!!! ...ha bármelyik oldal azzal a kettővel bukja el a választást az meg is érdemli.!!!...legyen az akár a "fityiSS" IS ...AHOGY ITT EGYESEK NEVEZIK A KORMÁNYPÁRTOT... ennyi.
lajospapa
@tavaszi: Na az az egy-két valami az KÉPVISELŐ! Kinek a képviselője?
Desischado
@tavaszi: Elnézést, véletlenül nyomtam gombot! Arra azért válaszolj már, ha szerinted tisztán játszik a fidesz, akkor miért rendeztek mindent úgy, hogy csak nekik legyen jó?
Desischado
@tavaszi: Ez már a pofátlanság netovábbja! Ugyan erre Tündinek kell válaszolnia, de mivel én kedvelem, és tisztelem is, nem tudom megállni, hogy bele ne szóljak! Milyen jogon vonod te kétségbe az ő tisztességét?! Azt hiszed, hogy mindenki lop csal, hazudik?! Miért kéne Tündinek bárkitől is félnie?! Gondolom, rendesen végzi a munkáját, és te tudsz arról, hogy bármilyen eljárás indult volna ellene?! Ha van benned egy szemernyi tisztesség, azonnal kérj bocsánatot! Ne a drágalátos haverjaidból indulj ki, akik valóban lopnak, csalnak, hazudnak! Szégyeld magad! Amúgy meg csalnak orrba-szájba, ezt mindenki látja, aki nem elvakult fidesz fan. És igaza van Tündinek, ha mégis sikerül nyerniük, olyan vérszemet kapnak, hogy végül a népnek elege lesz, de remélem, nem jutunk el odáig!
F_Viktor
@Desischado: fityeszék nem ismerik a tisztességet, mint magatartási formát, ők, mint mélymagyarok, abban hisznek, hogy a Szíriuszról jöttek (nem viccelek!), ezért szoktam mondani, hogy ők nem emberek, azért hiányzik belőlük olyan tulajdonságok, mint tisztesség, empátia, humánum...
Desischado
@F_Viktor: Komolyan mondom, mondj már valamit, amiben nem értünk egyet! Igazad van, most is!
Desischado
@F_Viktor: Még annyit, hogy az nem pofátlanság, hogy a Tündik bündie, tehát Tündi tisztességét kétésgbe vonja? Milyen alapon?! Komolyan kinyílik a bicska a zsebemben!
F_Viktor
@Desischado: Mondok egyet :-)
A párom pártkönyves fityeszes :-))

@Desischado: Karaktergyilkosság. @tavaszi semmivel nem különb, mint a neki parancsokat osztogatók.
Eddig azt tapasztaltam Tündit nem kell félteni :-)
szjupermen
@tavaszi: Mert már voltál ott szavazóbizottsági tag, ahol külhonban élő állampolgárok szavazatait számolták? Ezt hogy csináltad?
szjupermen
@pacsni: Azért ne szavazz, vazze, mert én se ugatok bele a te életedbe. Lehet, hogy költesz némi pénzt adóra Mo-on is, de mennyit vonnak a béredből, hogy működjön itt az állam?
Nagyon ostoba vagy, ha Vikinek köszönöd, hogy elintézte a kettős állampolgárságot. Nem veszed észre, hogy szarik rád nagy ívben, őt csak a szavazat maximalizálás érdekli és tudta, hogy a külföldön élők zöme több okból is a Fideszre fognak szavazni. Nekik nem számít, ha közben az országot teljesen tönkre teszi. Ők hálásak, mert nem látják az átverést korlátoltságuk miatt.
szjupermen
@tavaszi: Sorolnád a világ olyan területeit, ahol így megy a levélben szavazás és a külhonban élők döntenek mások sorsáról?
És ha már ennyire okés a levélbeli szavazás, akkor a külföldön dolgozó fiaink, lányaink miért nem tehetik meg ugyanígy ezt?
szjupermen
@tavaszi: Én is ellene vagyok, mint sokan mások. Csak az idióták akarják, hogy olyanok irányítsák a sorsukat, akik abban nem vesznek részt.
szjupermen
@tavaszi: Vazze, ez már közröhej. Éppen te bizonygatod a " a komcsi barmok ideologiájának fényes szelét... "
silber13
@szjupermen: Ne is erőlködj, ez a szerencsétlen most bizonyára kétségbeesetten kutat az asztalán halomban álló pártintelmek, utasítások,közlemények, megszívlelendők között egy válaszért!:-)
Hellcat
Ahogy így nézem a fidesznyik álláspontot...erre jutottam röviden tömören:
"Mit számít ha csal a fidesz a levélben szavazáson hisz csak 2 mandátumot érint maximum"
EZ MILYEN HOZZÁÁLLÁS??? Olyan nincs egy választáson hogy had csaljon mert úgyse számít sokat...a pofám leszakad...Egyébként gyanítom ez a sok induló kispárt a százmillás támogatásokkal is a mutyi része...
tavaszi
@Desischado: hülye kérdésre csak azt válaszolhatom: demokrácia van barátocskám, ha nem vetted volna észre , ebből kifolyólag, annyi párt...és annyi ember indul amennyi akar. ha erre azt mondod diktatúra ...akkor nincs miről beszélni. ...vagy úgy gondolod?? ha 6 párt volna a listán az nem veti fel a csalás lehetőségét...ha 31 , akkor igen??? (tünditől nincs mér bocsánatot kérjek,lehet jobban kedvelem mint te, pont a tisztességét féltem ...sikerdijakból volt már példa,hogy jégre mentek jogászok, ennyi) de a mondandóm lényege az volt,hogy tündinek is..és nekem is ...segg mindegy ,ki lesz a kormányon...ő is ..és én is megélünk, szépen . ) ----támogatás-mutyi: úgy gondolod??? hogy szili katalin tejel a támogatásból??? aki itt mutyit emleget az mind magából indul ki...te is ..és én erre azt mondom te szégyeld magad.
QQCSI
@tavaszi: Lassan mondom:
Romániában senki nem ellenőrzi, ki teszi az ikszet a választási cetlire,
következésképp a csalás lehetősége 100%-os!
tavaszi
@A Tündik bündije: remélem egyettlen szavam sem inditott benned olyan érzést ami a tisztességedet voonta kétségbe . ...távol állt tőlem...pont azt fejtegettem hogy neked is nekem is teljes mindegy anyagilag,hogy milyen a kormány színe. ( ruttner is ..és régebben egy másik hölgyre gondoltam..akit meghurcoltak...hogy joggal vagy sem...azt nem itélem meg...nincs jogom hozzá. pont emiatt irtam enyhén "viccesen" : ??? sikerdíjak??---huuuuha ne vidd tulzásba ----ez pontosan amolyan "viccnek volt szánva " a jónevű elödök miatt (gondolom nincs miért bocsánatot kérnemTőled)...tisztelettel : egy "fideszes birka"
tavaszi
@szjupermen: ...mert van magyarországi bejelentett lakcímük...ott a követség vagy bánom is én micsoda ...ahogy a többi külföldi is teszi ...elmegy és szavaz...
...egy komentes pont a levélben szavazást tartja csalásnak,mondván nem tudod meg ki tette az x-et...akkor most miről beszélünk??? aki romániában x-el az csal...de a kint dolgozó magyar az nem csal ...ugyanolyan levélben szavazásnál??? ez tényleg már eszement gondolkodás...
tavaszi
@QQCSI: én meg azt mondom lassan: úgy gondolod? romániában csalnak a levélben szavazásnál??...de ha a külfökdön dolgozó magyar levélben szavazhatna az nem csalna???,...honnan veszel ekkora baromságot ...sokan azon dohognak hogy aki kint dolgozikaz miért nem levélben szavaz?? ...hogy is van ez???,----szerintem egyformán kéne dumálni...
QQCSI
@tavaszi: Eleve felháborító, hogy az erdélyiek szavazhatnak levélben, én meg nem!
Ha azonban a gazdasági menekültek csak a követségeken szavazhatnak, legyen így Romániában és Szerbiában is. Tudsz követni, ugye?
QQCSI
Külképviseletek Romániában: Csíkszereda, Kolozsvár, Bukarest...el lehet ballagni, igaz, az messzebb van, mint a postaláda. De legalább ilyen messze van Nagy-Britanniában egy elérhető magyar konzulátus. Az erdélyi magyarokat támogatta/támogatja a kormány elég rendesen, folyamatosan jelen vannak a fidesz-kdnp propagandával, egységesen várható, hogy rájuk szavaznak. A munkalehetőség miatt ideiglenesen külhonban tartózkodók nem ismerik egymást, nincsenek külön megtisztelve az anyaország figyelmével, tehát sem érdekük a csalás.
Nem tudom, ezért nem is állítom, ...de gyanítom, hogy ilyesmi Ausztriában, Németországban, Nagy-Britanniában nincs:
www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/RO/hu
tavaszi
@QQCSI: utoljára mondom: akinek magyar lakcime van az nem szavazhat levélben...az menjen el a kinti szavazóhelységekbe ...aki nem magyar területen él...de kettős állampolgár az levélben szavazhat...nem csak erdélyben...szerbiában...horváthországban is ...ez a törvény...ennyi...
A Tündik bündije
@tavaszi: Tudom, nem is értelmeztem megbántásnak.
Közben eszembe jutott, hogy inkább Tocsikra gondoltál. A Tocsik ügy némileg árnyaltabb, ugyanis az elsődleges gond az volt vele, hogy - megint - olyan emberek ültek döntéshozó pozícióban, akiknek az írás-olvasás sem nagyon ment.
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) még '96-ban megbízott egy ügyvédet, hogy közvetítsen az önkormányzatok belterületi földjeivel kapcsolatos privatizációs ügyleteknél. Ő volt Tocsik Márta.
Ilyen esetekben az ügyvéd mindig előre köti ki a sikerdíj mértékét, ő pedig megszabta, hogy ez a teljes haszon 10%-a legyen. Az ÁPV Rt. ebbe belegyezett és aláírta, csak később kapcsolt valami nagyfejű ,hogy hű, ennyi pénzt mégsem kéne neki adni.
Csakhogy, ha ők az összegbe beleegyeztek és azt szerződésben rögzítették, később már hiába követelőznek. Ráadásul az ÁPV Rt. tisztában volt azzal, hogy a haszon elérheti a 7-9 milliárd forintot is (végül 8 milliárd 400 millió lett, ebből kapott Tocsik Márta 804 milliót). Szóval miért követelőznek már utólag?
Ebből kifolyólag első fokon a Fővárosi Bíróság 1999-ben felmentette Tocsik Mártát. Persze később tovább kavartak, amíg rá nem húzták a vizes lepedőt hűtlen kezelés címén, de ez már másik történet.
QQCSI
@tavaszi: www.valasztas.hu/hu/ovi/670/670_0.html#_Toc373834011

A külföldön tartózkodó, de magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok levélben is szavazhatnak vagy csak a külképviseleteken?
● A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem.

Elég hiteles a forrás?!

Külképviseletek
Románia 3 db
Németország 2 db
Nagy-Britannia 1 db
Ausztria 1 db
USA 3 db
QQCSI
@tavaszi: Ugyaninnen:

"Biztonságos-e a levélben való szavazás?
● A levélben szavazás tisztasága – ellentétben a szavazóhelyiségben történő szavazással, ahol elsősorban a szavazatszámláló bizottság feladata a szavazás törvényességének biztosítása – a választási szervek és a választópolgár együttes felelőssége. A választópolgárnak is felelős magatartást kell tanúsítania a szavazólap kitöltésekor, a szavazási iratok postázásakor."
QQCSI
@tavaszi: Igen, ez a törvény. A törvény, amit a parlamenti 2/3 megszavazott, hogy
...
... .
...
és akkor még finom voltam!
bundi
@tavaszi: látom ismét aktív vagy... de a többi cikknél néma csönd...
oké akkor a témában...
mint írod:
"utoljára mondom: akinek magyar lakcime van az nem szavazhat levélben...az menjen el a kinti szavazóhelységekbe ...aki nem magyar területen él...de kettős állampolgár az levélben szavazhat...nem csak erdélyben...szerbiában...horváthországban is ...ez a törvény...ennyi..."
ebben igazad van. ennyi...
ami engem érint:
kb hányan is lehetünk itt angliában?
index.hu/gazdasag/2013/01/30/itt_dolgoznak_matolcsy_kituno_magyarjai/
matolcsyék szerint kb 300 ezer...
ez a szavazók hány százaléka is?
uppsz...hát nem több mit kettő...
de mindegy is.
amíg otthon voltam, a falunkban kb 5000 főre 3 szavazókör volt ha jól tudom...
itt most csak 1 lesz
ha minden rendben megy és csak a fele menne el a szavazóknak, az kb 150 000 fő...
nézzük az ideális esetben, ha minden rendben menne, mi történne...sorbanállást ugye hagyjuk ki, mert a magyarországi ételosztós sor a közelébe sem érhet majd ennek...
tehát amit lényegében szavazással töltök... megkapom a borítékot odamegyek a fülkéhez, kibontom, beikszelek, visszateszem, bedobom, visszamegyek, és innentől jöhet a következő egyén...
ez mennyi idő lehet
szerintem alsó hangon 1 perc...
tehát 1 perc egy ember 60 perc 60 ember kb 12 óra alatt 820 ember..
egy szavazófülke kell 820 emberhez, ha nincs üresjárat...
150 000 emberhez kb 200 (183)
mindez 1 helyszínen...
tehát ha az állam felelősen viselkedne, és gondolna arra, hogy mindenki szavaz akkor közel 400 fülkét tesz be ide:
SW1P 4QP
szép nagy hely azt elismerem, de akkor is kissé nagy lenne a nyüzsi... nem gondolod?
ennek kb akkora az esélye, mint hogy pár nap alatt feldolgozták a viktor 4 millió levelét, bevitték a gépekbe az eredményeket, és válaszoltak rá...
vagy mint a rákay phillipes 2 milliós tömeg a kossuth téren...
tudom mertek nagyot álmodni, de a megvalósíthatóság minden lehetősége ki van zárva...
de tudom:
a válaszod ennyi...
tavaszi
@A Tündik bündije: ...tényleg csak egy mondat...(bővitett)...ahogy leirtad ez igy történt ...jogász kártyahaverom dettó igy mesélte...és valóban ...járt a sikerdij neki...ráadásul amikor a hölgyet megláttam ...mindent eltudtam képzelni róla csak aljasságot nem...valóban őrá gondoltam ...és amikor a sikerdij szót leirtad akkor villant be ...más sem hiányzik,csak megszivassanak...valahol-valakik...ennyi volt ismerettlenül...a akár féltésnek is felfogható...szösszenetem...(nézd egy mszpés korházigazgató mondta nekem annó..egy munkával kapcsban..a politika a simlisek területe ...mindegy milyen a logo szine...nem is vállalt semmit ...jó barátságban voltunk...szerintem vagyunk...ő maradt baloldali..én meg jobbos ...és 4 órát is beszélgetünk akár ...egy éjszaka ...ha ritkán ráér.)szép napokat...szia
tavaszi
@bundi: @bundi: ...nézd amit leirtál erősen elgondolkoztató. ...minden hizelgést félre téve , kikezdhetettlennek tűnik. ...és most csak azt mondom, de jó hogy nem nekem kell ezt lebonyolitani...ami a fülkeszámokat..és az egész gondolatmenetedet illeti...ez tényleg érdekes enyhén szolva (ujra olvasomamit irtál és folytatom)

folytatom: azt ugy gondolod hogy egyettlen hely lesz angliába ahol szavazni lehet mondjuk 150.000 embernek...ez képtelenség volna ...erre nem tudok mit mondani...majdnem kizártnak tartom...egyébként nem is tudom mit irjak erre keresztlányom is kint van angliába ...eddig nem beszéltem vele a választásról...de ha az igaz amit leirtál...erre valóban azt nem irhatom: ennyi..és ez a törvény.
...nem ez képtelenség...biztos több helyen lehet szavazni. Nektek is ...a levezetett számtan önmagáér beszél...ha igy volna ti még április 8-án is sorbaállnátok...tényleg várom...a hireket ...figyelem a neved ...mikor mit reagálsz ...tisztelettel..egy " fidesznyik"
bundi
@tavaszi: belinkeltem a szavazóhelyek listáját pdf-ben...
egyébként a híresztelésekkel ellentétben nem vagyok baller...csak utálom, ha hülyét csinálnak belőlem...
inkább a szó klasszikus értelmében a liberalizmus ami közelebb áll hozzám...
hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus
de itt ez van
itt ballerként lettem elkönyvelve...
na mindegy a lista az előbb elment
tavaszi
@bundi: ...közben látom ,hogy csak london ban van szavazás, egyik cim a levélnek..a másik a fülkének. még szlovéniában is 2 helyen lehet...nem tudok másra gondolni,mint arra nincsenek angliában 300.000-ren...még sem. ...ha annyian vannak az botrányszagú...mert ha fele szavazni akarna nem lesz rá effektive...perc -idő...kérdés persze mennyien regisztráltak be ...hát most tényleg ennyi...
bundi
@tavaszi: ezt a fidesznyik miatt írtam... ben szeretem megcimkézni az embereket... mindenkinek van véleménye, és az néha változhat is... talán segítenek néha mások , ha rávilágítanak a hibákra, vagy a félinformációkra, csúsztatásokra... de az ember egy idő után rájön, semmi sem állandó...
mindegy...
és még valami a ksh statisztikából is kimaradtunk jónéhányan, akik már több mint egy éve vagyunk itt, és a család is itt van...
444.hu/2014/01/10/2013-ban-negyedevel-nott-a-kulfoldon-dolgozo-magyarok-szama-a-ksh-szerint/
ajánlom olvasgasd a kommenteket a végén...
vagy egy másik...
hataratkelo.blog.hu/
csak hogy lásd...itt sem olyan szép minden...csak jobban érzi az ember magát.
és hogy következetes legyek én nem megyek el szavazni... nem ott dolgozom, nem ott adózom nem ott élek... csak bosszant egy kicsit ez a mostani vezérkar... de mindegy a ti dolgotok ez is...
bundi
@tavaszi: "... ben szeretem" javítva:
nem szeretem
pacsni
@szjupermen: elosszor is èn Magyarorszàgon szuletem (Budapesten) nekem nem kell hogy viki megajàndèkozzon az àllampolgàrsàggall. màsodszor az èn èletemet èn programozom, abban az orszàgban ahol vagyok ott-vagy itt, adòt minek fizessek ha kulfoldrol kapom a fizetèsem, de mikor èn itt vagyok akkor tobbett koltok az uzletekben, mit ha adòt fizetnèk. Ugyan ugy, mit hogy viki sz@ràm ugyan ugy èn is sza@k rà. Azt hogy a kulhoniak a vikire szavaznak nem hiszem, mert sokan vannak akik visszafognak jonni ès nekik is èrdekuk, hogy Mo-gon jobb èletszinvonal legyen, Akik a vikire szavaznak azok a Romanok. De azèrt nemkell sèrtegetni, mert èn nem sèrtegettelek.
szjupermen
@tavaszi: Nem, barátom. Az eszement dolog az, hogy akinek semmiben sem hat az életére a magyarországi választás eredménye, az minden gond és megkötés nélkül szavazhat a sorsom alakulására. Azok meg, akik csak ideiglenesen kint dolgoznak, de ide is adóznak, mindenféle korlátozást kell legyőzzenek a szavazatuk leadásához.
szjupermen
@pacsni: Bocsánat, ha megsértettelek. Nem állt szándékomban.
De hogy a témánál maradjunk: ha te sokat költesz egy üzletben idehaza, akkor amiatt jól fog menni a kereskedő dolga. (már nem az Állami Áruházban vásárolsz) Igaz, fizetsz némi ÁFÁ-t, ( Európában a legmagasabbat, 27%-ot) de a vásárlásaid ellenértékének nagyobbik része nem az államhoz folyik be, amit aztán visszaforgat az elosztó rendszeren keresztül. (már ha normálisan mennének a dolgok, ha nem a Fidesz adná a kormányt és nem stadion építésre költené a motyót) Ráadásul nem olyan pénzből fizetsz, amit már vagy hatszor megadóztattak, mielőtt elköltötted volna.
Tehát, hogy sokat költesz nálunk, az számomra egy fellengzős duma, mely ha valóság is, nem ad erkölcsi alapot, hogy eldöntsd az én sorsom, aki itt él, itt dolgozik, itt adózik. Jogod, az természetesen van hozzá, hiszen ezek az országrontók ezt megadták.
pacsni
@pacsni: ha az èn helyemben lennèl ( ès sokan màsok) ugyan ugy csinàlnàl mint èn, ott fizeted az adòt ahol a fizetèsed kapod, ha nekem igy hozta a sors akkor mièrt kellene nekem màskèpcsinàlni, ha a màsik orszàg bevezeti az adòt, hogy megegyszer fizessem, nyugodjmeg, hogy akkor ott is fizetnèm az adòt.Kulonben ha en megyek ès koltekezek az uzletekbe ha nem is megy az àllam zsebèbe a bevètel, hanem a kereskedonek , az is egy haszon, mert akkor ha nincs kereslet az eladò bezàrja az uzletet, helyettem az adòt az uzlet tulajdonosa fizeti az adòt. Nemmidegy neked, hogy kifizeti az adòt? èn vagy az uzleti tulajdonos?Nem akarom eldonteni a te sorsod, ès màsok sorsàt se, de ha van rà lehetosèg mièrt ne szavazzanak akik kulfoldon laknak (magyaràllampolgàrok) akik most az utobbi hònapokba kimentek, legtobbje visszafog jonni, mert azt vàrjàk, hogy ez a moslèk eltunjon a kormànybòl, nehogy azt hidd hogy olyan jòlfeltalàltàk magukat kulfoldon, inkàbb nyomorognak egy pàrhonapokig vagy èvekig, mint hogy elturjèk ezeket a szemeteket.
bakegya
Az orbán-és simicska vezette szabadcsatlósustul a legitim csalások mesterképzőjét akreditálva tartani kényszerülnek,mert kicsinálták maguknak a magyar birodalmi hatalmaskodás trükkjeit.PÉNZ A KÖBÖN!!!DDD
A KÉPESLAPON VISZONT PUTYIN KIVASALT ÁBRÁZATA kell hogy SZEREPELJEN MÁR...most ezt nyomni már kényszerül A SAJÁT TAKNYÁVAL MOSAKSZIK MÁR AZ EGÉSZ BAGÁZS,DE AZT EZERREL, ÁLLAMPÉNZEN...a határainkon túl boldogulni kényszerülőknek is csak a pénzére vadásztat..az összes civil szerveződést arra nyomja fel,hogy a szavazataikkal a kiesőket akarja kompenzálni.Csak egyetlen gyönge példa:mért éppen most minek okán erölködnének a babtisták-az embermentegető akciózásaikkal,a családi idillképződményeit miből tolná, de csak itthon a fityiss-a menekültügyleteken kik dolgozzák fel magukat,de csak magukat,a diákmunkálkodást se ingyen nyomják már kínától azértbadzsánigmeg hasonló cukmisságok stb.Szavazzatok rám mert én atombiztosan sikeres megmentőtök vagyok voltam és lenni is akarok kalacsnyikovval a háta mögött kampányol orbán az EU-ban is nem csak a határszomszédaink érdekszférájában,pofátlanul a mi költségünkön feketén és fehéren is.
kukac50
A Magyarok nem szavazhatnak levélben akik külföldön dolgoznak,Ők nem érnek annyit a Fidesz szemében mint a határon túli emberek.
Ez aljas megkülömböztetés és igazságtalan!
A választási bizottságokban dolgozó emberek miért nem szólaltak fel azokért akik Magyarországra küldik haza a fizetésüket?
Mindannyian Fideszes seggnyalók?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.