A jobbik elnöke szerint egyre inkább néppárttá válik az általa vezetett szervezet, és a legkülönbözőbb társadalmi csoportokban növekszik támogatottsága.

Vona Gábor a csütörtökön Nyíregyházán rendezett lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az ellenzéki párt a fiatalok és a férfiak körében eddig is népszerű volt, a szimpatizánsok között az utóbbi időben egyre több középosztálybeli és idős embert jelenik meg.

A férfiak mellé "felzárkóztak" a nők is, ezzel még inkább kiegyenlítődtek a párt támogatottságában 2010-ben tapasztalt társadalmi egyenlőtlenségek – fogalmazott Vona Gábor.

Hozzátette: a Jobbik kormányzásra törekvő párt, amelynek nagyon fontos, hogy néppárti jellege legyen.

Vona Gábor közlése szerint azokat képviseli a Jobbik, akinek a Fideszből és az MSZP-ből egyaránt elegük van, és megunták a két párt több mint két évtizedes "tartalmatlan és terméketlen iszapbirkózását".

Nekik kívánunk alternatívát nyújtani, és bízunk benne, hogy az ő támogatásukkal a Jobbik április 6-án meg tudja nyerni a választásokat – tette hozzá.

Az ellenzéki párt vezetője hangsúlyozta, amíg a Fidesz és az MSZP negatív kampánnyal, egymás "eláztatásával" van elfoglalva, addig "mi a kampányukban azt szeretnénk bebizonyítani, hogy mi vagyunk a jobbik".

A párt ugyanakkor egy programközpontú, pozitív kampánnyal igyekszik az emberekhez eljutni, a módszer helyességét pedig a Jobbik növekvő népszerűségét mutató elemzések is igazolják – mondta.

A választási programjuk főbb pontjaiként a megélhetést, a rendet és az elszámoltatást jelölte meg Vona Gábor. A pártelnök szerint a megélhetés fogalmán a tisztességes, bérfizető munkahelyeket, a biztonságos nyugdíjrendszert, míg a renden a közbiztonságot, az elszámoltatáson pedig a politikusok felelősségre vonását és a korrupció felszámolását érti a Jobbik.

Utóbbival kapcsolatban kifejtette, amennyiben a Jobbik kormányra kerül, az elszámoltatással fogja kezdeni a munkát.

Vagyonosodási vizsgálatokat indítunk, nyilvánosságra hozzuk az ügynöklistákat, feloldjuk a titkosításokat, eltöröljük a mentelmi jogot, bevezetjük a dupla büntetés elvét a politikában, azaz ha a törvényalkotó törvényt sért, akkor ezért dupla büntetést kap – jelentette ki Vona Gábor.

A Jobbik Szabolcs-Szatmár-Beregben nemcsak a pártlistán, hanem az egyéni mandátumok terén is győzelemre készül – közölte Vona Gábor, hozzátéve, hogy a két nyíregyházi választókerületben induló Balczó Zoltánnal és Gyüre Csabával együtt bízik az egyéni mandátumok megszerzésében.

A fórumra érkező jobbikos politikust több mint száz tüntető fogadta a rendezvénynek helyet adó Kodály Zoltán Általános Iskolával szemben lévő buszmegállóban. A tüntetők "Fasizmus nem!" és "Szavazz a Jobbik ellen!" feliratú transzparenseket tartottak, illetve "Jobbik, oszolj!" rigmusokat kiáltoztak és kisebb szópárbajt vívtak az utca másik oldalán álló jobbikos szimpatizánsokkal.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
@aborisz: @trenszmen: Hitler sem náciként gondolt magára - és a németek is a haza megmentőjeként ünnepelték - aztán lett ami lett. Nézz meg egy filmet Hitler hatalomra jutásáról - nem mozifilmre gondolok - aztán el lehet kezdeni gondolkodni ha van mivel
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
A lószarra is először csak 1 légy szállt rá, aztán szólt a többieknek.

Ma már bárki láthatja: a lószar jó, mert a lószar kedvelt.
Nil
Lehet hogy néppárt, de nem a nép pártja.
Lehet hogy nemzetszocialista, de se nem nemzeti, se nem szocialista.
Fasiszták.
Ha beismerik ha nem.
trenszmen
@Nil: Mit szedsz? Hol lehet kapni? Vagy nincs kereskedelmi forgalomban, és csak eligazításkor osztják? :)
aborisz
@Nil: Már megint mókás cigit szívtál ! Valaki UFO-kat lát tőle .te meg nacikat !
Nil
@Meine Ehre heisst Treue: Rátok férne egy kis rebirthing légzés
Nil
@aborisz: @trenszmen: Hitler sem náciként gondolt magára - és a németek is a haza megmentőjeként ünnepelték - aztán lett ami lett. Nézz meg egy filmet Hitler hatalomra jutásáról - nem mozifilmre gondolok - aztán el lehet kezdeni gondolkodni ha van mivel
szablyafűrész
A hazaffyas lozungok ne vakítsanak el senkit, a "csak e nemzet"-ből sem lehet megélni, a bő nyálas zsidózásból is csak a Klu-Klux-Infó képes megélni...a fekete gönc és a bakancs csak a harckocsizóknál volt divat...
trenszmen
Próbálok optimista maradni, és azt hinni, hogy egyszerűen csak fizetnek itt embereknek, hogy játsszák a hülyét.
De lehet, hogy meggyőződéses hülyék :)
A helyzet az, hogy egyetlen dolgot nem tudnak mondani, amit a fidesz jól csinált, csak megy a mocskolódás. És nagyon sok ember ennek felül, és még tapsol is hozzá.
Szégyen ez az országra nézve!
análisdrabális
@Meine Ehre heisst Treue: Ez a zázrivec vagy minek hívják, szóval egy szláv a nemzeti radikális párt vezetője. Szánalmas ...
Meine Ehre heisst Treue
@Nil: @análisdrabális: Le kellene már tenni a spanglit... DDD
vidi500
@análisdrabális: Na neee mááár. Amit most csinálsz az is nacionalizmus, rasszizmus. Na és mi van akkor ha úgy van? Magyar érzelmű? Igen. Akkor meg teljesen mindegy milyen származású, ha visszavezethető akár zsidó vagy roma ősökre, mit számít? Semmit. Nem ez a lényeg.
vidi500
@trenszmen: Én meg abban próbálok optimista lenni, hogy nem törlik hozzászólásodat. Ugyanis hasonló tartalmú "rágalmakért" már töröltek itt felhasználót véglegesen. :-)))
vidi500
@Nil: "Nézz meg egy filmet Hitler hatalomra jutásáról - nem mozifilmre gondolok - aztán el lehet kezdeni gondolkodni ha van mivel"
Hát igen, egy korrekt film esetén furcsa dolgok kerülnének a köztudatba, olyanok amelyek ma is tabunak számítanak.
gomez
Véleményem szerint a Jobbikot a két egymással versengő,-és nem a társadalmat jobbítani kívánó-nagy párt teszi naggyá! Nevető harmadik?
trenszmen
@vidi500: Töröljék. Töröljenek mint felhasználó véglegesen.
Szerinted attól több esze lesz az embereknek???
Feleslegesen nincs értelme püfölni a billentyűzetet.
vidi500
@trenszmen: Egyetértek veled. Én hiszek abban, hogy az itt kommentelő emberek nagyobb része a nem tárgyilagos tájékoztatás áldozatai.
szablyafűrész
Orbán beígérte a két maflást - a románok meg is tették !
Tekla
@Nil: Azokat a filmeket , megrendezték. Az Oroszok már rég elmondták , hogy ők készítették , még építkeztek is a sikerek érdekében . Propaganda filmek voltak , mert azt szerették volna , ha az emberek elhiszik a sok baromságot!
De aludj nyugodtan , Drakula nem éled fel a koporsóból és Betmen se repül túl magasra, csak megrendezték
JAJMÁR
A néppárt borzasztó rosszul hangzik. Nem is kell ezért túlságosan visszamenni a múltba. Inkább neeee!
Desischado
Nekem akkor sem kellenek! Eljön majd az idő, amikor mindenki kiismeri őket!
vidi500
@Desischado: 1990 óta megértünk már pár ilyet. Kezdődött az MDF-el. Nem véletlenül aratott Horn Gyula hatalmas sikert a 94-es választáson. Aztán jött a többi párt. Persze naivság mindent a pártokra fogni, meg a kormányokra, mert azok a jelenlegi gazdasági berendezkedés közepette nem egyéb mint "biodíszlet" = átverés. Tisztábban látunk, ha néha a "függöny mögé" is nézünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.