Hazánkban ismét több mint négy millió ember dolgozik, a rendszerváltás kezdete óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatás aránya – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Szolnokon, a város ipari parkjában működő Ecseri Kft.-nél tett üzemlátogatása után.

Hozzátette: jelenleg 280 ezerrel többen keresnek, mint a kormányváltás előtt 2010-ben, és e munkavállalók fele – minden ellentétes állítással szemben – a versenyszférában teremtett állásokban tudott elhelyezkedni. Tíz év óta végre emelkedett a foglalkoztatottsági mutató a fiatalok körében is – jegyezte meg a politikus.

Kövér László megtekintette az alumínimot

A ceglédi központú családi vállalkozás, az Ecseri Kft., amely hazai és nemzetközi autóipari, gépipari-, és elektromos ipari nagyvállalatoknak gyárt alkatrészeket, mintegy 2 milliárd forintból hozta létre szolnoki üzemét. A telephelyen a 31 fős induló létszámot 2014 végéig 100-ra kívánják emelni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Naivitás azt hinni, hogy az emberek nem veszik észre saját magukról, hogy munkanélküliek vagy közmunkások lettek 4 év alatt. Azt lehet elhiszik, hogy csökkent az államadósság (pedig nőtt 9000 Milliárddal), de hogy nem élnek jobban azt már most is érzik a bőrükön.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Naivitás azt hinni, hogy az emberek nem veszik észre saját magukról, hogy munkanélküliek vagy közmunkások lettek 4 év alatt. Azt lehet elhiszik, hogy csökkent az államadósság (pedig nőtt 9000 Milliárddal), de hogy nem élnek jobban azt már most is érzik a bőrükön.
leszúrt rittberger
31 fős telephely? :DDD Ez igen, Szolnok jobban teljesít.
trenszmen
Szívesen találkoznék egyszer ezzel a kövérrel. :)
szablyafűrész
" Itt hamarosan nemzeti betörők nyitnak..."
lópicigáspár
Csak nem Gyurcsány valamelyik cégétől kapják a nyersanyagot? Mert, ha igen, Kövér et. most nagyon mellényúlt a dicsekedéssel!
rokker33
Ja de még mindig nem mondják azt hogy 500 ezer és 1 millió között van a külföldön dolgozók száma és ez csak növekszik és a 280 ezer dolgozó az majdnem mind közmunkás,de közmunkával nem lehet előre haladni havi 50.000 ft a megélhetésre is kevés rendes munka meg nincs főleg kelet Magyarországon!Akik meg nem dolgoznak azokat vagy közmunkára felveszik vagy kiveszik a rendszerből és így csak javul a statisztika és az a fontos nem az hogy hogyan élnek az emberek az nem számít!
bretagne
Nyílván az újdonság erejével hatott rá! És az alumínium visszanézett?
radios45
@rokker33: A múlt héten olvastam valahol, ksh adat, miszerint csak az egyesült királyságban, Angliában 300ezer magyar dolgozik, ebből London +környéke kb.100ezer fő.
Itt meg indulnak a nagyszabású közmunkaprogramok, mondták a munkaügyi kp.ban, mezőgazdasági közmunka, meg árok tisztítása kapirgálás, a fő utak mentén, de minek amikor csapadék belvíz sem volt.
Ráadásul még 2012-13 ban meg lett csinálva minden,
Nem baj az a lényeg hogy a 182mlrd-ot el kell szórni költeni, amelyet pártunk és kurmányunk megszavazott még az ősszel közmunka programokra.
Már ott tartunk hogy 3szakmával sem vesznek fel, ha nincsen német nyelvtudása, és 40évnél idősebb/ lásd rafi.de, Mezőtúri üzeme, ahol a vezír is átadott 1csarnokot, bizony ám, 30embert vettek fel, és 280milliós állami támogatást is kaptam, az üzemcsarnok építéséhez.
Levrone
Jaj már, gyerekek... :-) Nem értitek az új FIDESZ-kommunikációt. Lassan mondom, hogy mindenki értse. Meg - TEK - Intette, értem?! :-) A szavak között bújik meg a lényeg. :-)
rokker33
@radios45: Ausztriába és Németországban is sok magyar dolgozik és érdekes hogy itt a minimálbér durván 250-300 euró/hónap.Mikor ezt megmondtam az ausztriai főnökömnek,mert kérdezte,hogy mennyit lehet keresni rendesen megvolt lepődve és kérdezte hogy mi magyarok hogyan tudunk ennyi pénzből megélni.Ausztriában 1350 eurót keresnek a szemét szállítók és az utcaseprők és nagyon kevés a munka nélküliek száma és ennél csak többet lehet keresni és az élet se drágább.Sajnos itt csak a lopás megy hamarosan teljesen elfogunk szegényedni és nem lesz semmink!
radios45
Igen tudom, ott 350ez.ft. nak megfelelő Euro a min.bér.
Még azok is jól járnak akik, Sopronból, +környékéről átjárnak takarítani, +szórólapot kihordani, max. Egy vállalkozó engedély kell, és napi 8órát dolgoznak, nem többet.
Na itt nálunk, ez a német cég elektroműszerészeket keresett kb.1hónapja, és bruttó 150-160ez.ft.ot ígértek a munkaügyi kp. áfsz.portálján.
Meg oda volt írva német nyelvtudás, +érettségi, +gyakorlat 5év min, és az is 3vagy 4műszak, hetenente váltással.
Nagyon nem lehet itt labdába rugni se.
Elmenni pedig nem mindenki tud, ahhoz pénz kell,+nyelvtudás, összeköttetés stb.
A nemzeti kurmányunk, vezére, Március 15.én rendes munkát, becsületes tisztességes megélhetést emlegetett, szentbeszédjében, miszerint ez ma Mo-on mindenki számára elérhető, megvalósítható, hála nekik,
Szerintem meg emberek százezreit kényszerítik a nyomorba, közmunkára, +munkanélküliségre, segély az persze nuku.
geo
@Cicamama55: Akkor ő a mi aluminiumemberünk!
Cicamama55
Ő a Vasember! Olyan szúrós tekintete van, hogy feléget vele mindent maga körül...
Cicamama55
@bretagne:Elolvadt a megtiszteltetéstől...
geo
@Cicamama55: Az és pakurát köp meg bauxitot szarik.
Dr. Felipe
Lőrés szemű csapajev elvtárs megtekintette az alumíniumot. Első ránézésre színesfém tolvajnak nézném.
Törölt felhasználó
Biztos azt hitte, hogy ezüstrudak a simicskától:)
Desischado
@radios45: Nincs mit írnom, mindent leírtál, amit én is gondolok! Igen, érdekes, hogy itt ugyanazon cégek, negyedannyit fizetnek, mint az anyaországban! És sajnos, nem mindenki tud elmenni, mert azok kellenek, amiket felsoroltál! Itt csak a közmunka virágzik, 6 órában 40 000 ft-ért! Ebből hogy lehet megélni? Sehogy!
bretagne
@Cicamama55: Nagyon jó, hogy van humorod!
nezelodo
Na akkor jön az alumínium ipar államosítása, feltőkésítése, majd felhizlaltan pályázat nélkül való átadása a haveroknak. Putyinnal újra lehet éleszteni a Magyar-Szovjet Alumíniumipari Együttműködést, nincs új a nap alatt, ha már annyira összeborult vele Orbán. A MAL-nak véletlenül annyi a birságuk, mint a vagyonuk, szóval ez egy sima államosítás.. A felszámolt Bakonyi Bauxitbánya felszámolása (helyének sóval való behintése) pedig csak néhány tucat lakatot jelent a bejáratokon, na meg őrzés-védést, a bányászok munkanélküliségét, (hogy meglegyen az egymilla új munkahely). Lehet, hogy csak turista látványosságnak szánják a bányát a fijjuk? Nem hiszem el. Eljön majd az idő amikor a törpék a bányában dolgoznak.
dr. prédikátor
A képen már látom hogy rátették a kezüket az aluminiumra is!!!A lézerjani mikor akarja megvenni???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.