Magyarország az átlageredmények alapján a 44 részt vevő ország és terület közül a 33. helyen végzett. A kelet-közép-európai térségből csupán Bulgáriát előzte meg. A PISA2014-felmérés szerint a magyar 15 évesek nem csak a szövegértésben, matematikában és a természettudományokban rontottak jelentősen és kerültek a nemzetközi átlag alá, a kedden nyilvánosságra hozott adatok azt mutatják, hogy a kreatív problémamegoldásban még aggasztóbb a helyzet.

Forrás: sztarold.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
a lényeg hogy jobban teljesítünk ebben is...mint mindenben...
varrólány
Ezen nem is lehet csodálkozni, felnőtt érett ,vezető ,szakértő emberek is siralmasak a probléma megoldásban.
bundi
@varrólány: bocs azóta a cikk nem érhető el...de itt egy másik link...
hvg.hu/plazs/20140401_Ujabb_PISAsokk_problemamegoldasban_sereg#rss
"Külön aggodalomra ad okot, hogy a magyar gyerekek több mint egyharmada olyan rossz teljesítményt ért el (1-es és 2-es kategória) e téren, amely őket – ha így marad – gyakorlatilag kizárja a munkaerőpiacról, ugyanis nem rendelkeznek azokkal a minimális képességekkel sem, amelyek alkalmassá tennék őket bármilyen, a betanított segédmunkától bonyolultabb feladat elvégzésére."
de megnyugodhatsz...ezek a gyerekek ideálisak lesznek 15-16 éves koruktól közmunkásnak...
gondolom minden szülő álma ez...
varrólány
@bundi: Igen olvastam amit írtak, de nem is lehet csodálkozni, elkényelmesedett generáció. Beleszülettek a technika világába , régen az idősebbek voltak a "net" náluk volt a tudás a tapasztalat amit átadtak a gyerekeiknek.
Már évekkel ezelőtti riportkönyvben olvastam hogy vizsgakor a szöveget az adott időre el sem tudták olvasni nem hogy értelmezni. De minden alkalmatlanságot nem lehet rájuk zúdítani hiszen mint ahogy írtam felnőtt embereknek családon belöl is katasztrofális a probléma megoldása.
Az országos szakvezetőkről már ne is beszéljünk, hiteltelen emberek gyülekezete, meggondolatlan intézkedésekkel, törvényekkel.
bundi
@varrólány: ok...ebben egyetértünk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.