Több száz, esetenként majdnem ezer fővel nőtt meg egyes budapesti választókerületekben a szavazásra jogosult polgárok száma az utóbbi egy-két hónapban, ami akár a választások eredményét is befolyásolhatja – írja a hvg.hu.

Feltűnően megnőtt néhány budapesti választókerületben a névjegyzékben szereplő polgárok száma – derül ki azokból az adatokból, amelyeket a Nemzeti Választási Iroda (NVI) állított össze több politikai erő, illetve magánszemély adatkérése alapján. A hvg.hu-hoz több forrásból eljuttatott összesítésből az derül ki, február 1. és március 30. közt a 106 egyéni választókerületben összességében több mint 41 ezer fővel csökkent a névjegyzékben szereplő választópolgárok száma.

A lap kiemel néhány olyan példát, ahol feltűnően nőtt a választópolgárok száma.

A budapesti 2. számú választókerületben (a XI. kerület északi részén) például március 30-án 988-cal többen szerepeltek a névjegyzékben, mint február 1-én. Ha csak az utolsó egy hónapot nézzük (március 1. és 30. közt), akkor még nagyobb, 1094 fős a növekedés. A budapesti 9. számú választókerületben (Kőbánya, illetve Kispest egy része) 745-tel, a 8. számú választókerületben (XIV. kerület) 706 fővel nőtt a névjegyzékben szereplők száma február 1. és március 30. közt. Feltűnően sokan jelentkeztek be az 1. számú választókerületbe is (I. és V. kerület), itt 657 fővel lettek többen a névjegyzékben – írja a hvg.hu.

A lap megjegyzi, hogy ezek az emberek ráadásul nem átjelentkezők – vagyis lakóhelyüktől távol szavazó polgárok, például Budapesten tanuló egyetemisták –, hanem állandó lakcímet létesítettek a kérdéses kerületekben.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A fidesz ott csal a választásokon ahol csak tud...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@Csizmás Kond: Elnézést, véletlenül nyomtam gombot!
Desischado
Egyetértek F Viktorral! Ezért félek, hogy sikerül hatalomban maradniuk! De azért mégis reménykedem!
nezelodo
Már megint fölösleges kérdésekkel zaklatják ezeket a derék fideszeseket. Miért nem lehet megérteni, hogy szeretik egymást testközelben érezni a fijuk, azér a nagy tömeg azokban a lakásokban. Esetleg a kibucokat utánozzák, ha Izraelben bevált, hogy kommunákban éljenek, miért ne lenne jó Zuglóban?
whatthefuck
Már 2010-ben is ezt csinálták de akkor szükségtelen volt, mert a baloldaliak jelentős része nem szavazott a baloldalra. Már akkor is így csaltak hogy az erősebb szoci helyekre áttelepítették a csicskáikat! Most is láthatunk majd kígyózó csicskasort akik nem tudnak leszavazni határidőre, mert annyian lettek szó szerint odacsalva! Ezeket a szavazatokat utólag meg kellene semmisíteni.
Nil
@whatthefuck: Elméletileg aki hétig nem ér oda az nem is szavazhat. Nálunk nem szokott ebből gond lenni- remélem most sem lesz. Bár arra kíváncsi lennék hogyan lehet ellenőrizni hogy ne fényképezzenek a szavazófülkében - annak ellenére hogy tilos.
mariaberta
És ez nem sérti nagybecsű fidesz erkölcsi érzékét? csak az, ha egy-két ember egy közös buszon érkezik a szavazó helyiségbe?
Nagyon be lehetnek rezelve, ha ilyen csalásokra is képesek, mert ez bizony csalás a javából. Pedig olyan szépen kifundálták, hogy mindenképpen ők nyerjenek. Persze az önkormányzatok ez ellen nem tesznek semmit, mert hiszen az önkormányzatok java része is fidesz fennhatóság alatt áll.
Csodálom, hogy az oroszok még nem települtek át. Na gondolom ami késik nem múlik, és most mi lesz azzal a híres dumával, hogy "ruszkik haza". Ki is mondta egykor ezt a szöveget?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.