Az Együtt-PM nyilvános vitára hívja az EP-választáson listát állító valamennyi párt képviselőjét.

Erről Jávor Benedek, az ellenzéki párt társelnöke, az Együtt-PM EP-választási listáján második helyen szereplő jelölt beszélt pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. A választók május 25-én csak akkor tudnak felelős döntést hozni, ha a pártok tisztázzák, milyen elképzelésük van Magyarország és Európa kapcsolatáról, illetve miként használnák fel az uniós támogatások tízmilliárd forintjait – hangsúlyozta.

Jávor Benedek elmondta: a Jobbik képviselőit is várják a vitára, mert úgy gondolják, hogy a Jobbikot "vitában, érvekkel kell lesöpörni", bemutatva, hogy a "valóságban soha nem működőképes lózungokat" hirdet.

Az Együtt-PM MTI-hez eljuttatott közleménye szerint azt kezdeményezték, hogy az EP-választáson érvényes listát állító politikai pártok a jövő hét folyamán kezdjenek egyeztetést egy nyilvános vita megrendezéséről. Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője pénteki blogbejegyzésében úgy fogalmazott: az elmúlt években "a Fidesz érdekből, a demokratikus ellenzék pedig elvi alapon" kerülte a vitát a Jobbikkal, a struccpolitika azonban megbukott, kudarcát a "radikális szélsőséges párt" választási eredménye bizonyította. "A vita alkalmas arra, hogy mi leleplezzük őket, és hogy ők leleplezzék magukat" – írta Bajnai Gordon.

Jávor Benedek sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban Magyarországon nem valósult meg olyan érdemi beruházás, amely döntő részt ne európai uniós támogatásnak lenne köszönhető. Szerinte ezért rendkívül fontos, hogy a most induló új brüsszeli költségvetési időszakban az ország miként tudja felhasználni a rendelkezésére álló forrásokat.

Az Együtt-PM társelnöke bírálta a kormányt, amiért "teljesen feleslegesen harcot hirdetett" Brüsszellel szemben, és a tapasztalt szakembereket az NFÜ megszüntetésével "szétszórta", ezzel kockáztatva az uniós pénzek hatékony falhasználását.

Az Együtt-PM ezért kezdeményezi, hogy az újonnan alakuló parlament érintett bizottságai hallgassák meg az uniós pénzek szétosztásáért felelős intézményrendszert kialakító Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, miként garantálható, hogy ne ragadjon be uniós forrás – közölte Jávor Benedek.

Kezdeményezte továbbá, hogy az új uniós költségvetési időszakban váljon teljesen nyílttá a különböző operatív programok támogatása és azokból ne csak a "fideszes oligarchakörök" részesüljenek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az első kérdés amit rögtön fel kéne tenni a Jobbiknak miért hajtanak annyira az EP székeire, ha fő tevékenységük az uniós zászló égetése.
coyote3
@coni: Hogy még többet tudjanak égetni. Mit nem értesz ezen? :)))))))))))))))
Hellcat
Van egy gyanúm hogy senki se fog vitázni senkivel.
Igazi Trebics
@coni: "...miért hajtanak annyira az EP székeire..."
A pénzért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.