A napokban választják azokat a tanárokat, akik a következő években alapvetően határozzák meg társaik életét – írja az Origo.

A Nemzeti Pedagógus Kar ugyan tavaly óta létezik, azonban csak most szavaznak a vezetőiről. A tanárokat nem mozgatja meg a választás, a 151 ezerből mindössze 384-en jelöltették magukat, pedig a tét nem kicsi: a Kar vezetése lesz a kormány hivatalos tárgyalópartnere, és ők dolgozzák ki a tanároknak kötelező etikai kódexet.

Több tanár az Origónak azt mondta, hogy épphogy csak átfutották a szöveget, amely semmilyen kötelező előírást nem tartalmazott, és egy vállrándítással elintézték. "Adott elég kötelező feladatot a kormány, több adminisztráció nem kell" – fogalmazott az Origónak egyikük.

A jelöltek kiválasztása Kőrösiné Merkl Hilda, a Kar előkészítő bizottságának elnöke szerint nem központilag irányított folyamat volt, bár ő maga 50-60 jelöltet személyesen ismer, és sokakat maga bátorított a jelentkezésre. Szebedy Tas, a Gimnáziumok Országos Szövetségének elnöke például az Origónak azt mondta, hogy személyesen Merkl Hilda kérte fel, hogy jelöltesse magát.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
lesznek majd olyan kis államilag szabályozott gyerekzsúrok is, hogy
"küldjünk ajándékot az észak-koreai pajtások megmentésére"?

Én annó a komcsi érában a nicaraguai hülyéknek küldtem egy műanyag fókát, tojásos szendvics volt a jutalmam.
Rendszerváltás után kiderült, hogy terrroristaszervezet volt az egész megajándékozott bagázs egy színtiszta főbunkók gyülekezete.
szaboria1
Szuper egyre jobban vissza felé fejlődünk a régi rendszer felé.
Nil
Legalább kiderül ki az aki a fidesz politikával egyet ért.
Kik fogják tönkretenni az oktatást - végleg - normális pedagógus ilyenre nem jelentkezik mert tudja hogy csak báb lehet ebben a helyzetben. Kis bólogató kutya OV kocsijában
coyote3
Szerintem már megvannak a delikvensek :)))
Igazi Trebics
Akik a tatárdúlás idején születtek és II. Igazságos Mátyás idején serdültek és szocializálódtak, azok tökéletesen ismerik a folyamatot, a technológiát, csak senki nem akarja elhinni, hogy még egyszer, minden, szinte ugyanúgy megtörténjen. Ifjoncok figyeljétek és csodálkozzatok, hogy mekkora barom tud lenni az ember!
Desischado
Alakul a Nemzethy Károkozók Gyülekezete! Fideszes katonákból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.