Június 15-ig feláll az új kormány, a teljes államtitkári karral - közölte Lázár János pénteken Hódmezővásárhelyen. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy utcafórumon elmondta: Orbán Viktor a...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Akkorára már meg is bukik? De szép is lenne...
Hülye cím!
Manhattan
"Az egész "orbáni terv" négy lépése:

- Átalakítják az alkotmányt olyan módon, hogy a parlament bármikor választani tudjon új köztársasági elnököt, akinek jogköre ezentúl kiterjed a végrehajtó hatalom (azaz a kormány) feletti ellenőrzésre és irányítására, illetve kinevezése 9 év időtartamra szól.
- A parlament megválasztja Orbán Viktort 9 év időtartamra Magyarország köztársasági elnökének.
- Újabb alkotmánymódosítással tovább bővítik a köztársasági elnök hatás-, és jogkörét (kormányzóhoz hasonló státuszt kialakítva)
- Végül kétkamarássá teszik a parlamentet, melynek létrejövő felsőházába a köztársasági elnök jelöli ki és iktatja be a tagokat. A felsőház egyúttal vétójogot kap a továbbra is választások útján kialakuló alsóház javaslatai felett. (Ezzel megszüntetik a parlamentáris demokrácia rendszerét.)"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.