A köznevelési törvény idevonatkozó, egyértelmű határozatának dacára számos, a főváros vonzáskörzetében fekvő település óvodájában kötelezik a szülőket arra, hogy a nyári időszakban ne vigyék be a gyermeket az oviba, év közben pedig több családot arra kértek, ebéd után menjen el a gyermekért - állítja szombati számában a Magyar Nemzet.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Elvtárs
Az óvónők, mint minden pedagógus év közben nem mennek el szabadságra. A közalkamazottak jogállásáról szóló törvény szabályozza a jogaikat. Az óvodák többnyire ökormányzati fenntartásúak, így előzetes munkatervben le van írva mikor zár be az adott oktatási intézmény pl. felújítás, karbantartás céljából. Nagy városokban, ahol több óvoda van, váltva tartanak nyitva, s fogadják a gyerekeket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
@Horizont: 20.42 A Medgyesy kormány emelte meg a diplomások alapbérét 100 ezer forintra. Akkor még volt olyan óvónó, aki főiskolai végzettséggel kezdőként keresett 60 ezer ft.-ot-
Ezzel párhuzamosan emelték a régebb óta dolgozókét is, de nem ekkora arányban.
szandokan
@soljanka: Igazad van sok dologban, de mégis éppen azok a szülők tudják megoldani a legtöbbször a gyerek nyári szünetét, akik dolgoznak, és azok akarják mindenáron leadni, akik nem dolgoznak.
soljanka
@szandokan: ez így "enyhe" csúsztatás, rejtett rasszizmus, nagyfokú előítélet és a valóság ismeretének teljes hiánya.

Én hosszú évek óta azzal töltöm a nyaramat, hogy naponta 8-10 kölyköt strandoltatok, kirándulok velük, vigyázok rájuk.
Ők a barátok, rokonok gyerekei, illetve az ő osztálytársaik.
És nagyon sok szülőt ismerek, akik nem " leadják", a gyerekeiket, hanem jobb híján - ha van nyári napközi- odaviszik a gyerekeiket.

Már megint nem olvastad végig, amit írtam, illetve szokásod szerint nem fogtad mondandóm lényegét.
szandokan
@soljanka: Ebben nem volt semmiféle rejtett rasszizmus, csúsztatás, előítélet, bármiféle ismeret hiánya. Többen vannak olyanok, akik képtelenek mit kezdeni még két hétig is a gyerekükkel, utána már csak az lebeg a szemük előtt, hogy valahová leadni, minél gyorsabban. Akikről te beszélsz, kevesebben vannak.
JAJMÁR
@szandokan: 23:02 "Többen vannak olyanok, akik képtelenek mit kezdeni még két hétig is a gyerekükkel" - a Te ismerőseid között, mert mindenkit nem ismerhetsz? A saját környezetedből indulsz ki.

Nálunk nyaranta leginkább a berendelt pedagógusok saját gyerekei "örömködtek" az oviban, kiegészülve azzal az 1-2 gyerekkel, akiknek mindkét szülője dolgozott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.