Massimo Morales egy évig volt a Honvéd vezetőedzője. Az olasz szakembernek lesújtó véleménye van a magyar fociról, a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta, futballunk erkölcsi és szakmai válságban szenved.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Kikérem a női focisták nevében!
TAlán inkább valami ovis csapatba kellene őket rakni
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nil
Kikérem a női focisták nevében!
TAlán inkább valami ovis csapatba kellene őket rakni
Don Quijote
Nem baj stadionokat pedig akkor is építünk!!!
Ja mint a viccbe: Az ostor megvan csak ló kell még!!
m.macskosz
Hű, ebből még diplomáciai botrány is lehet! Mit botrány! Háború!
Báncccccssssák a magyar focit. Báncccsssák a fociszerető szülőket,
akik bedugják a csemetéjüket a csapatba. Még jó, hogy azt nem cikizte,
aki a botlábovicsoknak csillió milliárdokból stadionokat építtet!
perfekt
@m.macskosz: Itt botrány?--észre sem veszik ezt a nyilatkozatot---pedig betűről betűre igazat mondott!!!A kis szőke kavics benéz az óvodába ,és visszamaradnak a gyerekek a fejlődésben--és vezető edző-köpni volna kedvem az egészre.
m.macskosz
@perfekt: Engem régebben hidegen hagyott a foci,
egy-két komolyabb bajnoki meccset esetleg megnéztem,
de amióta Orbán ezt a cirkuszt csinálja körülötte, már utálom is.
töky
Ez a Morales mit ért el a Honvéddal? Ha semmit, akkor meg mi a faszt ugat? Van nélküle is elég bajunk, nem kell bele böfögjön ez a parasztgyerek.
F_Viktor
@töky: Lehet, hogy nem Morales hibája, hogy nulla a Honvéd, nem feladata egy edzőnek ennyi idős korban megtanítani játékosait a labdarúgás alapjaira.
Pedig van gyakorlata a fiatalokkal, az ESV Münchennél U18-asokat, Bayern Münchennél U16-osokat, Ghánában pedig az U20 válogatottat (Afrika Kupát nyert!) dirigálta.
töky
@F_Viktor: akkor miért vállalta el a Honvédnál a vezetőedzői posztot? Ezzel a hatalmas tudással és meglátással miért is a magyar NB I-re tellett neki? Megmondom! Azért mert máshol nem kellett. Amikor innen is elzavarták meg elkezd véleményt mondani arról, amiben ő is gyengének találtatott.
perfekt
@töky: Véleményed tiszteletben tartása mellett---te vagy semmit nem értesz ebből a játékból--vagy vak vagy..esetleg együtt--már megbocsájtsd.
Dr. Felipe
Olvastam a cikket a Népsportban. Sajnos minden szava igaz.
Idézet:
"Állítom, hogy több magyar klubban előfordul, hogy nem a legtehetségesebb gyerekek játszanak a különböző korosztályos csapatokban, hanem azok, akiknek az apja befolyásos ember, vagy ott hangoskodik mindig a partvonal mellett. Esetleg nem hálátlan, ha a gyereke szerephez jut."

Hát ennyi.
F_Viktor
Elmondom neked miért kötött szerződést a Honvéddal: PÉNZÉRT! Ahogyan Fabio Capello is pénzért ment az orosz válogatott élére.
DE! Sportoltál valaha? A gyerekekkel még napi szinten foglalkoznak a korosztályos edzők, felnőtt korban alig találkoztam a vezetőedzőkkel. Az edzéseket a segédedzők, esetleg a másodedzők irányítják.
töky
@perfekt: mond már el lécci, hogy én mit nem értek abból, amit te értesz! Kíváncsivá tettél...
dömdödöm
Egy közös zuhanyzás egy győztes meccs után ,nem rossz ötlet :-)
perfekt
@töky: 08:20--ra--Hosszú a lista.Azok közé tartozol, kik nem ismerik a labdarúgás helyzetét országunkban Leírtak a kommenteikben-itt a hozzászólók mindent--te mégis az edzőket ekézed.Ami itt van most nálunk, arról legkevésbé a külföldi edzők tehetnek.Voltak nálunk--neves szakemberek is nem tom hallottál e róluk, mind elmentek eredmény nélkül---mert itt nálunk a labdarúgással pénzt keresők,és találók--nem keveset--alkalmatlanok a sportág felemelkedéséhez,hiszen így is az átlag feletti színvonal felett toronymagasan megélnek teljesítmény nélkül-a Német női válogatott ezeket az aranylábú gyerekeket megszégyenítené.a teljesség igénye nélkül ennyit.
JAJMÁR
A foci a pénzről szól, üzlet, a játéknak, a tehetségnek kevés köze van hozzá. Sajnos. Ezért el is vesztette a "lényegét".
Nem kéne alázni a "lányokat" , de játszhatnának egy férfi - női meccset a groupama arénában, talán nézőközönség is lenne :)
(Csak félnek... )
töky
@perfekt: Hol olvastad azt, hogy én bármelyik külföldi edzőt is ekéztem? Meg sem említettem a hsz-emben senkit a Morales kivételével. Amit róla írtam azt meg ma is tartom. Írod, hogy nem ismerem a labdarúgás helyzetét. 14 NB.I-es meccs van mögöttem. (PVSK 1975 - 76 ) Negyven évesen még megyebajnok voltam és nem az öregfiúkkal. 54 évesen hagytam abba a nagypályázást, mert a térdízületeim nem bírták tovább. Csak ennyi. Lehet, te többet elértél, de ez ebben a vitában azt hiszem mellékes.
bakegya
@Dr. Felipe: ...és ez a sok botlábú ,zseléfejű bőven elég arra ,hogy hogy nem ennyi és ekkora stadionokat -arénákat építtessen ez a felcsuti maradona a gazdaságilag lerobbant-és társadalmilag megosztott munka nélkül tengődő magyarország költségvetéséből-önkielégítés ez a javából és nem jó játék és eredményes foci!-pénz a köbön az elegánskodóknak.Csakk a sportolók az emberek ma Magyarországon-
SOSE FOCIZTAM,DE TUDOM, KEMÉNY JÁTÉK -gondoltam megnézem a felcsuti fellegvárat közelebbről-hoho-a közelébe se lehet menni!-sorompóval van lezárva.Leparkoltam,gondoltam gyalog,hát egy két perc és már rám is állt a jard,és igazoltatott-mondtam,beteglátogatóba jöttem,...???-mondtam kötelez a titoktartás-idegesek lettek ,hozzámvágták az irataim és egy sarokkal odébbálltak.. még a bekötő út elején..ha megélem a nyugdíjazást, egy sétarepülővel benézem ezt a pálinkaházstílusú közpénzből építtetett bővítmányét vicctorunknak,elhatároztam.
dömdödöm
Én ha lehet jelentkezem egy női csapatba tartalékjátékosnak a kispadra . A meccs végén meg megyek zuhanyozni :-)
perfekt
@töky: '2.56 ra.Nem indítok versenyt--ki hol mennyit játszott--valóban irreleváns a tárgy szempontjából.Gratulálok,--és még jobban csodálkozom.Hiszem hogy úgy van ahogy mondod a játékodat--de mondd őszintén--hallottál már Te olyat--hogy valaha is elküldtek volna egy csapatot???Az edzőt igen.És azokban az években mikor pályán voltál--nem észlelted--hogy mi lengi körbe ezt a csodálatos játékot??Pedig már akkor virágzott a semmittevés--és minden gondja a játéknak--ostoba edzők--és vezetők állították össze a csapatokat---még ott Pécsett is.Ma pedig én, nevezett minden szavával egyetértek .Predesztinálja gondolataimat, a mögöttem tudott labdarúgó múlt--és edzői pálya--mit megszakítottam,,mert az ember,gerinces--és tartózkodik--a jellemtelen közegtől---persze vannak kivételek--de sajnos ők ,nem erősítik a szabályt..Dr Lakat Karcsi--bácsi mondta régen,a fociról szólván-" Aki hét közben csak firkál hétvégén nem tud szépen írni"!!!sporttársi üdv
perfekt
@dömdödöm: És előtte mez csere:-)))
töky
@perfekt: Az én koromban is kizárólag egy dolog hiányzott a futballból. Nem a pénz, nem a pályák, nem a körülmények, hanem a MELÓ! Amikor a kiöregedő faszkalap a fiatal gyereknek az edzésen odaszólt, hogy ne merészelj kis köcsög előttem futni, mert lerúgom a szívedet, akkor az a gyerek nem is mer hajtani az edzésen sem, mert fél. Fél az öreg szájától, fél a retorzióktól , fél befejezni az akciót, meg még sok minden. Ha a gyerek is öregebb lesz, akkor ezt a mentalitást viszi tovább és akkor már ő fenyegeti meg a következő generációt, mert szerinte ez a menő és így kell viselkednie a vezérürünek egy csapatban... Hát ezért tartunk itt. Ezért van az, hogy hetven perc után már az egész csapat a seggén is levegőt venne a légszomj miatt. Ezért voltak már akkor is fényévekkel ölettünk az osztrákok, a (jugo)szlávok , a németekről meg ne is beszéljünk. Most is az van, hogy hiába kreatívabbak, meg technikásak mondjuk a Brazil, Spanyol, meg latin futballisták, ha mondjuk a németek szarrá futják őket. Legkönnyebb a futballban is egy halálra fáradt ellenfelet mondjuk a hetvenedik perctől szétfutballozni. Ez a véleményem röviden a dologról. Szia és szép napot szép hetet neked !
perfekt
@töky: ez szóról szóra így volt--s van-azzal megtűzdelve, amit már leírtunk, s azokkal amik még vannak---és amiket le sem merünk írni.Doppingok--pénzek vándorlása,,fogadási manipulációk,levajazott fifti mérkők, und so weiter--uns so weiter.--mamár csak Usw.Köszönöm jókívánságaidat--viszont kívánom szeretteiddel együtt:)
Fradigege
Meg a csókos haverság. Visszavonulnak, kivetti őket a civil társadalom. Nulla szakképzetség, nem tudnak megállni a kinti életben a saját lábukon, egyből egy kispadon látni őket, mint "szakember", "edző". Az egész mlsz-t szélnek ereszteni, mindenkit kirúgni és bezárni a magyar bajnokságot vagy 25 évre. Teljes tisztogatás, generáció váltás. Máshogyan nem lehet megtisztítani a magyar focizgatást. A szülőket pedig kiverni a klubok területeiről. Mert az nem megy: Hé, Pubikám a 2 rekesz sört beraktam a csomagtartódba. Köszi! Szeva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.