Magyarország útja vissza a múltba címmel közölt olvasói levelet csütörtökön a Financial Times európai kiadása Vidar Helgesentől, Norvégia európai ügyekkel foglalkozó miniszterétől.

A politikus úgy véli: a magyar kormány hátat fordít a Nyugatnak 25 évvel azután, hogy Magyarország megnyitotta határait Nyugat felé, és mozgásba lendítette Európa újraegyesítését. Helgesen szerint Orbán Viktor "szellemi vaskupolával" védené ki a külföldi befolyást, szakítani akar a nyugati dogmákkal és ideológiákkal, s illiberális államot szeretne létrehozni.

A miniszter külön kiemeli, hogy a miniszterelnök éppen akkor említette példaként a szerinte sikeres Oroszországot, miközben az EU a szankciókat készítette elő Moszkva ellen Ukrajna szuverenitásának megsértéséért.

Helgesen úgy látja: az illiberális állam kiépítése Magyarországon jó ideje tart, ennek jelének tartja azt is, hogy 2010-es hatalomra kerülése óta a kormány lecserélte az igazságszolgáltatás vezetőit, múzeumok és színházak igazgatóit, szigorúbban ellenőrzi a sajtót, valamint megváltoztatta a választási rendszert, továbbá idén "támadást indított a civil szervezetek ellen".

Helgesen felidézi, hogy Orbán Viktor azzal vádolta meg Norvégiát, hogy saját érdekeinek érvényesítése érdekében támogat politikai aktivistákat Magyarországon. A tárcavezető kijelenti: Magyarország megsérti a norvég alapokról szóló megállapodást, amelynek legnagyobb haszonélvezője maga a kormány, ezért a civil szervezetek támogatását folytatják ugyan, de a kormánynak szánt pénzek folyósítását felfüggesztették.

Vidar Helgesen tudatja: Norvégia nem tagja ugyan az EU-nak, de mélyen elkötelezett az európai integráció értékei mellett, amelyeket szerinte most éppen egy olyan állam kérdőjelez meg, amely tagja az EU-nak, és tetemes uniós támogatásban részesül.

"Éppen ezért értetlenül állok előtte és csalódott vagyok, hogy az uniós intézmények jobbára semmilyen választ sem adtak erre" – írja Helgesen, aki úgy véli, hogy a berlini fal leomlásának 25. évfordulóján az Európai Uniónak félreérthetetlenül meg kellene mutatnia, nem tűri, hogy határain belül jöjjön létre újra egy illiberális állam.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
@verőce21: szerintem most fordítva ülsz a dakota lovon...
Ők nem léptekbe...ő döntésük...mégis adnak pénzt bizonyos célokra szerződések alapján...a lázárék ezt egyoldalúan megváltoztatták..
Ez meg a norvégoknak nem tetszik..de övék a pénz...ezt nem kötelező sem adni sem elfogadni...kb ennyi...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
naaki
Az EU gazdaságilag egy nagyon hatékony társulás, de politikailag nem képvisel nagy erőt. Az a társulás, ahol az egyik tag bármit megtehet és nincs rá hathatós válasz, az semmi és hamarosan széteshet. Nyugat nem ismeri a Kelet- Európai mentalitást, a kifinomultság nem képes felvenni a harcot a bárdolatlansággal. Amíg a bárdolatlan tuskó szemrebbenés nélkül bármit megtesz, addig a kifinomult úriember ezerszer átgondolja a legapróbb válasz lehetőségét is. Így nem lehet Orbánt megtörni, nincs rá mód. Nyugaton is szükség lenne némi arcátlanságra. Magyarország vezetése keletre nyal és a nyugattal harcol.
magyarbakancs
Orbánnak és az öt követő népének mindig kel keresni egy bűnbakot kire rálehet lőcsölni minden problémát.
Keresni kel ellensége,hogy meglehessen magyarázni a bajainkat.
Igazi magyar mentalitás.
Nem én vagyok a hibás hanem valaki más.
Nem tudunk érdemi gazdasági sikereket elérni a kapitalista világeredben ezért ellenséget keresünk bennük.
Amikkor szocializmusvolt az volt a baj ,mikkor kapitalizmus van az a baj
Nem hiába hadják el a normális gondolkodású magyarok a hazájukat minden korszakban mert ezt a kitekert zagyvalékos gondolkodást sokan nem szeretik.
Ez az ország 1848,1920,1945,1956 négyszögében vergődik.
Nem képes magába nézni és beismerni hibáit.
Hellcat
Fájhat most az igazság...
@magyarbakancs: Bizony bizony...hasonlóan már én is leírtam ezt párszor.
magyarbakancs
@Hellcat: Szia!
Nekem tele van a hócipőm ezzel a mentalitással amit mi képviselünk a világban.
Dolgoztam Németországban és legyintetek mikkor a magyar politikáról szó esett.
Kétszínű nemzetnek tartanak minket.
tivoli
Ha ez a szerencsétlen Orbán mindenkinek szót fogadna aki bírálja és ossza neki az észt, már régen bentlakó lenne valamely szakirányú műintézetben, mert akkor meg az lenne vele a baj.
Hellcat
@magyarbakancs: Hello.
Hát sajnálattal hallom. Sajnos a fidesz ebben jó egyedül...a rohadt propagandában meg másra mutogatni...ezért nyertek, mert egyszerűen kikiáltották a szocikat bűnösnek és a sok buta ember máris rájuk tudta kenni a saját bénázásából kialakult nyomorúságát. És még most is ez megy. Ha nem a szocikra mutogatnak akkor meg az Eu-ra. Ha valaki külföldről szidja a qrbánt vagy a kormányát akkor meg áthárítják a szidást a népre, és a sok baromnak megint meg van az oka a lázongásra. Addig amíg másra mutogatnak és még éltetik is a másra mutogatást addig itt nem lesz javulás...Aki beismeri a hibáit azt a fél ország kiutálja aki semmiért nem vállal felelősséget meg folyamatosan a pofánkba hazudik azt meg istenként éltetik. Szánalmas ez az egész.
nyanya001
Jááááájjjj már megint megtámadták Magyarországot ?
karma1
@tivoli: Mar regen ott kene lennie a cselekedetei alapjan, nemcsak azert, mert mar masnak is szemetszurt...:o)))
verőce21
"...mélyen elkötelezett az európai integráció értékei mellett..." - akkor miért nem tagja Norvégia az Európai Uniónak?
Tudják, hogy nettó befizetők lennének és bűntudatukban kitalálták (másokkal) a norvég alapot, amit sajnálnak, és ürügy kell a kifizetések csökkentéséhez.
bundi
@verőce21: szerintem most fordítva ülsz a dakota lovon...
Ők nem léptekbe...ő döntésük...mégis adnak pénzt bizonyos célokra szerződések alapján...a lázárék ezt egyoldalúan megváltoztatták..
Ez meg a norvégoknak nem tetszik..de övék a pénz...ezt nem kötelező sem adni sem elfogadni...kb ennyi...
KERKA
@verőce21: Már engedtessék meg a pénzt adónak, hogy a saját szabályai szerint legyen a pénz elosztása-felhasználása.
Akinek ez nem tetszik, ne tartsa a markát!Vagy ne akarjon új szabályokat írni:))
Toby
@verőce21: A Norvég Alap soha nem helyezte kilátásba a fizetés elutasítását, azt viszont nem tűrik, hogy egy Európától elrugaszhkodott sz*/rjancsi mindenféle mondva csinált indokkal rátenyereljen arra a pénzre, amit a N.A. a valódi civileknek szánt és nem egy harácsoló, csöcselék gengszerkormánynak !
verőce21
@bundi: (12:51) Megvárom még az összes hüle ellenkezését, és majd egyszerre válaszolok.
pbalage
úgy tudom a viktor nem tud norvégul, valószínű csak annyit hallot belőle, hogy "mikkmakk".
coni
"Éppen ezért értetlenül állok előtte és csalódott vagyok, hogy az uniós intézmények jobbára semmilyen választ sem adtak erre"

Helgesen naív és jóindulatú. Az Unió azért nem reagál a provokációra mert nem akarja, hogy választások előtt a kormány újabb ellenségképet gyártson, valamint addig nem avatkoznak az ország belügyeibe amíg még mindig van 2 millió magyar aki elhiszi, hogy lapos a föld ha a főnök úgy látja.
bundi
@verőce21: tedd körömrágva várom...
bakegya
@coni: igen,és már háború is van a szomszédunkban!-de mi már rég tudtuk,hogy ez és a maffiája is egy furmányos zsivány,és még se tettünk semmit-hagytunk elköltözni egy egész ifjú generációt,a helyett, hogy seggberúgtuk volna a hazug privatizátorainkat,még időben.
Most már késő,mert a Putyin előbb ideér-ezt is Orbán és csapata intézte nekünk!
Kíváncsi leszek hogyan lesznek talpon a vidéken,ha itt csattannak megint a védvonalak!
miazavalami
Túlságosan kesztyűs kézzel bánnak vele. Ez engem 56 - ra emlékeztet amikor a nyugat és amerika mélyen együtt érzett a magyarokkal, Elvis elrebegte a nótáját amit a magyaroknak írt, a fél ország hallgatta a szabad európát hogy tartsunk ki mert jön a segítség mert itt ugye nem lehet kommunizmus...
Ezzel szemben el voltunk adva a szovjeteknek, és a segítség sehol sem volt.
bundi
@verőce21: azert olvasd ela masik cikket is kozben...tudod abdie welttol...ami ha jol tudom jobboldali beallitottsagu...es nyomj nekik is egy csattanos valaszt...
coni
@miazavalami: nem az Unió, hanem a magyarok választották meg. Ha a magyaroknak ez kell, az Unió semmit nem tehet ellene. Amint 56-ban sem tehetett volna Amerika semmit, még ha akart volna is. Mi álltunk a németek mellé, nem Amerika.
miazavalami
@coni: Csakhogy a magyaroknak nem ez kell.
Azt nem értem miért kell hagyni hogy egy ország eszementek miatt a vesztébe rohanjon?
coni
@miazavalami: Egyetértek. De amíg van 2 millió cöf-cöf és 3 millió passzív választó (aki nem szavaz) addig így lesz.
Desischado
Kapja a sallert ez az elmebeteg mindenhonnan már! De nem elég drasztikus, sajnos! Egyébként Coninak sajna, igaza van, amíg itt 2 millió fanja van, és passzív, meg ostoba emberek, akik el sem mennek szavazni, meg rá szavaznak, addig az Unió joggal hiheti, hogy ez kell a jó népnek, pedig például személy szerint nekem már tele van a hócipőm, és kétségbe vagyok esve, mert világosan látom, hogy az ország a vesztébe rohan!
F_Viktor
Miért a felháborodás a jobberek részéről, a leendő külügyminiszterünktől?
Ezek a kritikák nem Orbánnak szólnak már, hanem az EP-nek, NATO-csúcsnak, EU tagországok vezetőinek és állampolgárainak.
bundi
@F_Viktor: majd várd meg a show végét...
mate03
@magyarbakancs: Köszönöm hogy helyettem is leírtad!
human
Amerika nem akar újabb világháborút. Csak Putyinon múlik, hogy lesz-e. Orbán sajnos csak a lenyúlható milliárdok miatt tart még minket az EU-ban. Amint megindulnak az oroszok melléjük fog állni. És ezzel folytatja a magyar hagyományt, azaz megint a rossz oldalra állunk.
magyarbakancs
@mate03: Szia!

Köszönöm a megtisztelő soraidat.
F_Viktor
@bundi: NATO-csúcs után többet fogunk tudni.
bundi
@F_Viktor: ennek fényében kíváncsi vagyok, hogy fognak reagálni orbán oroszországhoz való dörgölődzéséhez...
www.hir24.hu/kulfold/2014/08/29/szot-fogadnak-putyinnak-a-lazadok/
bundi
@human: sajna ezzel elkéstek...már nem rajtuk múlik...
putyinnak meg nincs választása...
F_Viktor
@bundi: Remélhetőleg a NATO-csúcson konkrét választ csikarnak ki Orbánból, ezzel véget vetve a pávatáncának. Ha döntését nem titkosítják 80 évre, akkor mi is okosabbak leszünk.
F_Viktor
@bundi: Putyin irányít jelenleg.
Tudja, hogy a NATO nem fogja a békét kockáztatni pár millió tonna búza miatt.
bundi
@F_Viktor: orosz gazdaság romokban...életszínvonal detto...ha a gáz és olaj nem lenne...de az unio kezd függetlenedniettől...5-10 éven belül elesnek ettől ...az oroszok ezért már pár éve elkezdtek fegyverkezni...most a nato, unio viszonylag gyenge...az iszlamistákkal szinkronban támadva esélyesek szerintem...a kérdés, kínának, indiának mi az érdeke...orbán meg mint farok végén pamutbojt...arra megy, amerre a főnöke fordul
444.hu/2014/06/23/orban-viktor-leszopta-putyint/
verőce21
Nem fenntartható álláspont ez, amit Norvégiának tulajdonítanak. Szerencsétlen, a liberális pénzügyi körök által megvezetett ember ez a Helgesen.
verőce21
"A Norvég Alap soha nem helyezte kilátásba a fizetés elutasítását" - eddig igaz, amit írsz! - a többi halandzsa! @Toby: (13:31)
F_Viktor
@bundi: Szerinted az embargó kikre van/lesz negatív hatással?
Az orosz oligarchák tovább lubickolnak, Putyin pedig ugyanúgy tesz a Zemberekre Oroszországban, mint Orbán Magyarországon. Ezért megteheti, hogy elmegy a falig.

NATO? A "viszonylag gyenge" nem jelenti azt, hogy Ukrajnából kizavarja az oroszokat, orosz szakadárokat, s vagy a NATO, vagy az ENSZ "lezárja" az ukrán határt.
Kérdés, hogy be meri-e ezt vállalni, egy nyílt, fegyveres konfliktust orosz katonák ellen?
Putyin tudja, hogy ez nagy dilemma a NATO-nak.
Toby
@verőce21: Többet olvass ! Lézer - miután kiderült, hpgy a novégok nem engednek a 48-ból és nem tűrik, hogy a tolvajkormány rátegye a mancsát a civil pénzre, arra akarta rávenni a norvégkat, hogy oké, akkor inlkább ne is fizessenek a magyar civileknek !

Olvass többet ( az mno-s, análtisztító viccoldalakat nem ajánlom )
verőce21
@Toby: (17:48) Akkor mostmár alaposan ellentmondásba kerültél önmagadda! Szóval már az sem igaz a fentebbi beírásodból, hogy : ""A Norvég Alap soha nem helyezte kilátásba a fizetés elutasítását" - köszönjük Emese, pont erre számítottam. :)
Toby
@verőce21: Értelmezési gondjaidon te magad segíthetsz ! Olvass többet !

Mi nem érthető számodra abból, hogy Lézer akarta megkaparintani a N.A. pénzét, de miután ez nem sikrült, arra akarta rávenni a norvég kormányt, hogy ne pénzelje a magyar civileket ? Amúgy ez sem jött be Lézernek !

Szóval mi a bonyolult neked ? A N.A. nem is fontolgatta, hogy nem adna pénzt a hazai civileknek !
Tehát mi veszett el nálad valahol ?
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Szerencsétlen, a liberális pénzügyi körök által megvezetett ember ez a Helgesen."

1) "Ezt" a Helgesent Szíjjártón kívül senki nem cáfolta, senki nem kritizálta a magyar kormány kritikája miatt. Sem hazájában (kormányából!), sem Európában.

2) Azok a norvég "liberális pénzügyi körök" liberális módszereikkel az 1990-es évektől sikerült létrehozniuk az állami olajbevételekből vagyonalapjukat, amivel gondoskodnak még az ükunokájuk jólétéről is.
A világ legnagyobb olajalapjával rendelkeznek, ami a világ legnagyobb állami vagyonalapja is.
Azok a norvég "liberális pénzügyi körök" liberális módszereikkel elérték, hogy a világ legnagyobb független befektetési portfólióját is magukénak tudhatják.

Velük szemben Orbán, Eltolcsy, Szíjjártó nevetséges bohócok Európa szemében!
kkalman
Nem rég még Vitya "osztogatta" a kokikat és a sallerokat, most ő kapja.
verőce21
@Toby: (20:00) Keveredj ki az ellentmondásokból. Egyre rosszabb ez Emese! :)
verőce21
@F_Viktor: (20:49)

1. Ez szép terv!
2. Kár, hogy a kutya nem ugatja meg.
F_Viktor
@verőce21: Megint kezded a mellébeszélést! Veszíteni, tévedni lehet szépen, emelt fővel is, de ez a vergődésed szánalmas.
Ha nem érted @Toby: hozzászólásait, akkor nem benne van a hiba.
Toby
@verőce21: Rádöbbentél, hogy marhaságot írtál és most megpucolsz egy üres szöveggel ?Amit kaptál a képedbe, az mind olvasható a napi sajtóban.
Továbbra is: - Olvass többet !
verőce21
@Toby: (07:20) Nincs tévedés részemről, továbbra is fenntartom amit először írtam neked:
"A Norvég Alap soha nem helyezte kilátásba a fizetés elutasítását" - eddig igaz, amit írsz! - a többi halandzsa! @Toby: (13:31)
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Nincs tévedés részemről, továbbra is fenntartom amit először írtam neked:"

@Toby: Ezt írta: "...azt viszont nem tűrik, hogy (...) rátenyereljen arra a pénzre, amit a N.A. a valódi civileknek szánt..."

Ismerlek már, megírod azon véleményedet amit nem tudsz megvédeni, akkor megpróbálod szétoffolni a topicot!
Tehát nálad a labda, ha azt állítod, hogy @Toby: fenti mondata "halandzsa", akkor véleményedet neked kell megindokolnod, ellenben mindenki trollnak tart.
verőce21
@F_Viktor: (11:22) Te "vergődsz" itt már csak! :) - felmerült a gyanú a kormány részéről, hogy inci-finci politikai szervezeteket támogatnak - kiderült pl. LMP -, a civileknek szánt pénzekből! :(
Ezért nincs igaza egyikőtöknek sem!
Toby
@verőce21: A saját "dugádba" döltél - kedves !

- Hány milliót osztott szét a gengszterkormány az adófizetők pénzéből Erdélyben, csak azért, hogy növelhesse esélyeit a választáson ?
- Hány milliót osztott szét a gengszterkormány a romániai magyar pártok között - no persze csak a nyalóka pártok között - ?
- Milyen jogszabály tiltja, hogy Novégia nem támogathat magyar ellenzékieket ?
- Milyen jogszabály engedi meg, hogy egy magáról azt állító Cöf - miszerint 400 civil szervezetet tömörít - erre hivatkozással milliükat tegyen zsebre, miközben csak 239 szervezet lelhető fel háttéranyaggal az interneten is, sőt 17-nek a vezetője egyértelműen tagadja, hogy bármi köze lenne a Cöf-höz ? ( Arról külön nem szólva, hogy ilyen és hasonló szervezetek kaptak a magyarv adófizetők pénzéből, mint az Erdélyi Magyar Nemzeti Szövőszék Hazafias Egylet, Határon Túli Magyar Anyák Szervezete...stb. melyekről a kutya sem tud semmit, de a neten sincs róluk adat ! )
- Léter pontoisan abba bukott bele, hogy semmilyen jogszabály nem tiltja a külföldi anyagi támogatást a kormánytól független hazai szervezeteknek !

Olvass többet ! ( mondtam már ? )
F_Viktor
@verőce21: Biztosan a fityesz barát és közpénzekből támogatott Heti Válasz cikkére gondolsz, amiben szerepelt 4, részben LMP-s név az Ökotárssal kapcsolatosan. Nézzük sorban őket:

Schiffer András - 2007-ben volt kapcsolatban az Ökotárssal, akkor, amikor az LMP még nem is létezett.
Schiffer a TASZ és a Védegylet jogászaként vett részt a munkában, amely ráadásul eseti volt: egy díj zsűrijébe hívták meg, az alapítvány egyéb munkáiban nem vett részt.

Móra Veronika - Ő 2009-től valóban LMP-tag, de nem volt aktív tag, tisztséget sem viselt. A párt mint civil szakértőt jelölte a Nemzeti Civil Alapprogramba.

Kaufer Virág - Pályázati értékelőként dolgozott, de már akkor, amikor kilépett az LMP-ből, és lemondott mandátumáról is.

Foltányi Zsuzsa - Ő az egyetlen, aki valóban dolgozott az alapítványnak, kuratóriumi tag volt, amivel párhuzamosan tagja volt az LMP-nek.
A 2009-es EP listáján az LMP huszadik körüli, biztosan be nem futó helyén volt.
2010-ben pedig ki is lépett a pártból.

Ennyi, ami Lézernek gyanúra ad okot. De ha neked van bármilyen infód, miszerint a Norvég Alap pénzei az LMP-nél landoltak, akkor ne tartsd magadba!
F_Viktor
@Toby: Nagyon szerényen fogalmaztál a fityesz szervezeteinek közpénzzel támogatásairól, mert milliókat írsz milliárdok (Románia), százmilliók (cöf) helyett.
verőce21
@Toby: (15:25) Látom, "törököt fogtam!" :)
A KEHI vizsgálatot a magyar kormány éppen azért indította el, mert: "Az Unió által működő Ökotárs alapítványra Csepreghy áttételesen "(ellenzéki)párthoz kötődő, szélhámos gittegylet”-ként utalt.
Azonkívül felmerült, "a magyar kormányzati gyanú megáll-e, miszerint a Norvég Alap hazai felhasználásakor áttételesen politikai szervezeteket, vagy hozzájuk szorosan kötődő civil szervezeteket támogattak”? - és ez beigazolódott! - de attól, mert az alapszabályban nincs benne, hogy a kormánytól független hazai szervezeteknek is támogatást nyújtson a Norvég Alap, a pénzzel még azoknak is el kell számolniuk! – amit úgy látszik a norvég fél nem akar!

A vita azon keletkezett, hogy a brüsszeli székhelyű Norvég Finanszírozási Mechanizmus Iroda igazgatója levelet küldött Lázár Jánosnak, amiben felhívta az államtitkár figyelmét, "a magyar kormány szerveinek nincsen ellenőrzési joga az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) felett”

Tehát téves az az állítás és felfogás, hogy Orbánék nyúlják le a N.A. pénzeit.
Toby
@verőce21: Kinőttünk a mesékből - kedves ! A gengszerkormány tagjai anno jól megtanulták - mégha Kósa nem is államvizsgázott a Közgázon - hogy ahol a pénz, ott a hatalom és a pénzt a hatalom gyakorlói ellen is fel lehet használni !
Ez a mottója a kekeckedlsnek ! ( Apropó:-tudtad, hogy Obánt az ELTE kollégiumában Kecónak hívták, ami a kekec becézett változata ? Nagyon találó gúnynév ! )
Ergo, ha nincs pénz a valódi civilek markában, akkor elszárad az ellenállás, de Lézer megszokott osztogatásaihoz is jól jönne a norvég pénz !

Egyértelmű a politikai motiváció, miközben ugyanezt teszik Erdélyben Orbáncék a magyar szervezetekkel, ami persze a románoknak nem tetszik !

Ez a lényege, a többi mese, duma, megvezetés, frázis, üres szólam és félremagyarázás !
miazavalami
@coni: Monnyuk annak a 3 millió passzív szavazónak szokott járni a szája legjobban ha nem tetszik a rendszer...
Toby
@verőce21: Hát persze, a vezér megaszonta, hogy báncsák a magyarokat, holott csak az elmehibbant qrámányt báncsák és ezt világosan látja minden olvasni tudó, ennek ellenére annyira hülyére veszi még a saját birkáit is, hogy ezt akarja bemagyarázni.
Ott az RTL-példa ! Nem nyalogatták körbe a húgyagyú elmehibbant mini Ducsét, máris azon töri azt a buta gonosz agyát, hogyan lehetne kerékbe törni a csatornát, mert nem hajolt földig.
Európában lassan nincs olyan valódi demokrácia, amelyik tapsolna az elmebeteg húzásoknak.
Mire mentünk közel év alatt ?
- megutáltatta az országot,
- nyomorba tolta a 3,2 millió magyart,
- tegnap átadott nagy hírharanggal egy üzemet, mára megszűnt egy másik, 66 ember utcára került, mert a cég nem bírta az ilyen-olyan csűrt-csavart adóztatát ! ( Nagykanizsai édesipari vállalkozás ! )
- Egyszerűen nincs jogbiztonság már egy rendőri intézkedést is fűrkészni kell, mert ezekben sem lehet megbízni !
- a haveri érdekeltségek védelmében megszüntetik a NAV egyetlen ütőképes csapatát,
- a csókosok érdekében adómilliárdoktól tekintenek el,
- szabadon flangálnak a cukorbárók, számlagyárosok, érinthetetlen a CBA,
- felpumpált, mesterségesen bővített foglalkoztatás, amely választás után ismét visszaesik !
- választási rezsi-rizsa, most meg nyomják ki a munkavállalókat az energetikai szolgáltatók, nincs pénz továbbképzésre, infrastruktúra fejlesztésre, létszámbővítésre,
- ugyanez a helyzet a fűtéstechnikai, kéményseprő cégeknél,
- háborosdott elméjű Szíjártó beutazta a világot - hol vannak a befektetők ?
- Egyedüli húzóágazat az autóipari, de ezeket a bővítéseket még a Gyurcsány-kormány intézte, a töpörödött törpördög meg úgy tesz, mintha az ő érdeme volna !
- a magát takarékosnak hirdetett gengszterkormány két mancsával szórja a közpénzt idióta hobbikra és próbálják beadni, hogy a "zembetrek érdeke" !
- többe kerül a képviselők eltartása, mint eddig bármikor - és nem csak a forintromlás következtében - pedig nagy pofával hirdették a...
Toby
Nem írom újra, még jó pár sor lemaradt !
JAJMÁR
@Toby: Nagyon jó hsz-eket írtál! Sajnos az a civil szféra, amelyiket nem a kormány felügyeli, az ő szemükben potenciális ellenség lehet, hiszen kritikát fogalmazhatnak meg, és demokráciákban a civil szféra nagy erő! Van a kormányhoz hű "nagy" civil cöf erő, nem kell másik. (Demokrácia ? !)
Más szemében keresgélik a szálkát...
Mindenki, aki valaha pályázott az NCA-hoz, vagy tartozik valamilyen valóságos civil szervezethez, de az is, aki csak figyelemmel kíséri a napi politikát, tudja, ki a hunyó ebben a történetben.
F_Viktor
@JAJMÁR: Így igaz, aki nincs a zsebükben, azt nem szeretik, lásd RTL. Pedig az RTL sem támadja a kormányt, hírei nem elfogultak, nincs benne hazugság, csakis a tényekre szorítkozik.
Mit szólna Orbán és Európa ha valaki készítene egy az RTL-ről megalkotott listát a köz-TV-kről? Amiket a becsapott emberek pénzéből nem éppen takarékos módon üzemeltet a fityesz.
verőce21
@Toby: (20:08) Pedig kíváncsi lettem volna még arra a pár sorra. :)

Mivel a cikkhez szólóan semmit nem írtál, így összegezhetjük: hiteltelen a norvég miniszter nyilatkozata!
(nevezetesen: a magyar kormány hátat fordít a Nyugatnak, OV. "szellemi vaskupolával" védené ki a külföldi befolyást, s illiberális államot szeretne létrehozni.)

Ilyen módon kétfelé választva a válaszodat, építő kritikának is fel lehet fogni, amiket - látható felkészültséggel - írsz.
Toby
@verőce21: Egyébként mit olvasol, miközben ideröffentesz ? Itt minden Orbánról és a megérdemelt kokijáról szól !
Ne hagyd, hogy a gengsztervezér hülyét csináljon belőled. Vagy már késő ? Te is magad alá vizelsz a nagy nemzeti üres lozungoktól ?
Toby
@JAJMÁR: Orbán is szereti hallani a tapsot ! Csak azt szereti ! Az önelégült diktátorok tipikus jellemzője ! Minden képessége megvan ehhez, azonban az a ronda csúnya unió ferde szemmel nézi a lopakodó és látványosan felpuhított diktatúrát, azonban a ronda csúnya unió pénzére annyira szükség van, mint egy falat kenyérre. Ne gondolja senki, hogy Orbán és bűntársai nem osztogatnak az uniós pénzből, csak átcimkézik a lopást "beruházására" aztán fejlesztésre" aztán "vissza nem térítendő támogatásra" aztán "tanya fejlesztésre' ( vak komondoros hülye-gyerek) aztán ismét tanya fejlesztésre, de most a Rogán-kerületben, mert majd mi megmutatjuk, hogy az aszfalton is lehet gabonát termeszteni ( naná, hogy nem ehhez kellett a zsé ) szóval az unióval Orbánnak csak egy gondja van, nem hagyja az unió, hogy még szabadabban lopjon !
Mert hogyan is lesz egy jól menő vállalkozás nélküli emberkéből milliárdos ? Lehet találgatni...
verőce21
@Toby: (15:53) Eddig odafigyeltem arra, amit írtál. De mostmár röhejessé, szánalmassá és vesztessé váltál Emese!
Toby
@verőce21: Helyes, mert ez a kirohanásod azt jelenti, hogy beléd találtam, amúgy már jeleztem feléd, hogy olvass többet, de az "Orbán-összesből" nem érdemes okosodni, mert ezekből nem is lehet ! Lopni, csalni, simicskázni viszont csak ezekből a "művekből" lehet.
Tessék többet olvasni, de nem pártnyalóka ömlengéseket, mert beszűkülsz maradsz.
Toby
Végezetül pedig: - Nyugodtan kijelenthetjük, Orbán Európa talibánja !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.