A magyar gazdaság növekedése volt a legmagasabb a 28 uniós tagállam között az előző év azonos időszakához képest – értékelte a Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatait a kormany.hu-n megjelent videonyilatkozatában.

Kiemelte: egyre egészségesebb és kiegyensúlyozottabb a növekedés, a legdinamikusabban növekvő ágazatok az ipar, építőipar, mezőgazdaság, de ezek mellett a beruházások több mint 20 százalékos növekedése is optimizmusra ad okot. "Ez azt jelenti, hogy a jövőben fejlesztések lesznek, és ha fejlesztések lesznek, lesz több munkahely" – fogalmazott.

A növekedés mellett az államháztartás hiányát 3 százalék alatt tudták tartani, a lakossági fogyasztásban pedig utoljára 8 éve regisztráltak hasonló, 2,4 százalékos növekedést – mondta.

Kiemelte, hogy a növekvő jövedelmekből a lakosság többet költ, ezzel is segítve a hazai piacra termelő kis- és középvállalkozásokat.

Az NGM közleménye szerint Magyarországon nyolc éve nem nőtt akkorát a bruttó hazai termék (GDP), mint 2014 második negyedévében, ami uniós és régiós összehasonlításban is kiemelkedő. Elsősorban a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának (nhp) köszönhetően mérséklődött a pénzügyi szektor teljesítményének visszaesése. A kedvező adatok mögött az alacsony infláció és a foglalkoztatottság bővülése – így a reáljövedelmek emelkedése, valamint a kedvező fogyasztói bizalom – áll.

Az orosz-ukrán válság és az előző évi magas bázis miatt a növekedés üteme várhatóan a második félévben némileg lassul, de ezzel együtt is 2014-ben összességében 3,1 százalékos növekedés várható – olvasható a közleményben.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Megmutattam a videot a ferjemnek, aki osszesen azt a ket magyar szot ismeri, hogy "igen" meg "nem", es azt mondtam neki , hogy talalja ki, ez a pali igazat mond-e, vagy hazudik? Egyszer eleg volt Neki megneznie, es mar mondta is, hogy hazudik, kb. a 2. masodperctol fogva, mert allandoan emelgeti a szemoldoket. (Amikor valaki hazudik, de elfogadhatova akarja tenni azt, akkor megprobal a kerdezo szemebe nezni egyenesen. Na ez nem megy, ha tudod, hogy hazudsz, ezert a szemoldokodet emeled meg a legtobbszor, hogy tartani tudd az iranyt. Hintazik is a mondokaja kozben, - figyelemelvonas- es kb. a 45 masodpercben leszegi a fejet is, mert mar nagyon terhes neki a mondanivaloja...)

Ha ilyen nyilvanvaloan hazudik valaki, akkor viszont nagyon jok a KSH-ban az efftarsak, akik rajzoljak a grafikonokat... Ilyen ecceru...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
perfekt
Az év legnagyobb--kacsája-- méghozzá vadkacsa!
pbalage
csodálatos, végre megnyugodhatunk, hogy ezzel a statisztika adattal legyőztük az egész világot, az összes többi grafikont pedig tiltsuk is be rögtön.
karma1
Megmutattam a videot a ferjemnek, aki osszesen azt a ket magyar szot ismeri, hogy "igen" meg "nem", es azt mondtam neki , hogy talalja ki, ez a pali igazat mond-e, vagy hazudik? Egyszer eleg volt Neki megneznie, es mar mondta is, hogy hazudik, kb. a 2. masodperctol fogva, mert allandoan emelgeti a szemoldoket. (Amikor valaki hazudik, de elfogadhatova akarja tenni azt, akkor megprobal a kerdezo szemebe nezni egyenesen. Na ez nem megy, ha tudod, hogy hazudsz, ezert a szemoldokodet emeled meg a legtobbszor, hogy tartani tudd az iranyt. Hintazik is a mondokaja kozben, - figyelemelvonas- es kb. a 45 masodpercben leszegi a fejet is, mert mar nagyon terhes neki a mondanivaloja...)

Ha ilyen nyilvanvaloan hazudik valaki, akkor viszont nagyon jok a KSH-ban az efftarsak, akik rajzoljak a grafikonokat... Ilyen ecceru...
bakegya
@perfekt: egy bűnben fogant vadkacsa-hányszor csörtet még ezzel a csontvázzal ez a széplelkű hiteltelen hitelminősíthetetlen fidess-könyvelő varga+27%mihály orbán-minisztráns-fijjú!!!DDD
pbalage
@karma1: Ez tök jó lesz. Este lehalkítva megnézem az m1 híradót, előtte az Allan Pease Testbeszéd könyvét bekészítem a klotyóra,

és még ezzel a videóval is készülök:

www.youtube.com/watch?v=ndnjBq8ROpo

:)))
nyanya001
Ez éppen olyan hazugság, mint a Rákosi rendszerben volt a 3-500 % teljesítés !
És ezért kerülünk még nagyobb sz@rba mint amekkorában vagyunk !
Senara
Azért vagyunk a 24 helyen az EU -ba . ? Misi te nem szabad nagyot mondani , nem te vagy a Münchausen báró .
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
Nem lehetne esetleg, ne adj' isten, netalántán, de ha mégis úgy gazdasági-növekedni' hogy azt érezzük is az életszínvonalunkon ? Eddig csak ti éreztétek-Varga !Wazzegh...
perfekt
@bakegya: ma 13:40 re--Na itt megkombináltad a variációt---de úgy érzem--igazad lehet:-))
volvós
Hallo OPNI !!! Azonnal jöjjenek, ez egy közveszélyes pasaparki rabló !!!
szöszmösz
Hurrá, mindenben a legjobbak vagy muk, pöttyös seggű szittya magyarok vagy muk.! Büszke vagyok mert mindenben jobban teljesítünk! Gerincet még nem növesztettünk, de az
nem baj.
Grafix69
Na erre vártam ,akkor veszek egy repjegyet és megyek haza és kapok talán munkát is vagy havi 80000 ért és szépen megélünk meg vásárolgatunk a maradék 20000 ből egész hónapban, így legalább én is hozzá járulok a magyar tündér mese valóra válásában.
Nyuszicsibe
Remélem,az összes birka jó nagyokat béget !! Hol vagy @szandokan ??
human
Mihez képest teljesítettünk jobban? A semmihez? Gratulálok. Más országokban legalább a valamihez képest értek el szerényebb növekedést. Azaz összességében jobban állnak mint mi.
Dr. Felipe
Csak hát a bányászbéka segge alól "lendült ekkorát" a magyar gazdaság. Ez nem nagy mutatvány.
Továbbra is bóvliban van a zország. Ilyen "stratégiai" partnerekkel mint Kazahsztán és Türkmenisztán, nem is csoda.
Vadlaci
@human: Igen, csupán az a kérdés, hogy mi volt a viszonyítás bázisa. Tavalyi szlogen az volt, hogy Magyarország jobban teljesít. Igaz, de 2012-höz viszonyítva, amikor jelentős visszaesés voit. A 2013-as "jobban teljesít" nem érte el a 2011-es, nem túl acélos teljesítést. Persze én vagyok a hülye,mert tanultam és csináltam statisztikai elemzést.
Fradigege
Jah, a forint is szárnyal. Alig tudjátok megállítani. A lejtőn fékezitek vagy csak a se@@@etek fékezi. A lényeg te már jól keresel Misike!
libellle
@karma1: Az én férjem egy kicsit többet ért magyarul talán 10 szót, de amikor néha itt az Interneten látja bármelyik tökfejet beszélni csak nevet. Igen viccesnek tartja a helyzetet mert véleménye szerint nagyon vicces nemzet a Magyar, ugyanis egy csomó bohóccal van megáldva. Ellenben azon csodálkozik, hogy menyi baromságot hisz el ez a nemzet. A baráti körben megvan tiltva a politika, Különösen azota nem akarunk semmit hallani amiota egy aránylag intellektuellnek nevezhetö barátunk és felesége kijelentették, hogy orbán viktor a világ legnagyobb politikusa. Elösször azt hittem megviccelt a fantáziám, utána elkezdtem nevetni, igy alig tudtam férjemnek forditani. Nos már ketten nevettünk de nagyon. Annyi volt a válaszunk, hogy ez volt életetek legnagyobb vicce. Sajnos ök nagyon is komolyan gondolták. Ellenben kövér is volt már témánk. Barátaink szerint én nem mondhatok olyat, hogy ez a személy egy primitiv ázsiai mert az évfolyamokat briliáns edményekkel zárta, csak még mindig nem tudom. hogy ezt honnét vették. Èn mindenesetre ettöl a brilliánsul jobban teljesitötöl rosszul vagyok
karma1
@libellle: Nalunk a csaladunk egy jo baratja valtott politikai szineket meg ugy kb. 18 evvel ezelott, de olyan erthetetlen modon, hogy azota sem tudjuk megerteni, miert tette? A baratsagunk - amit egyebkent egyertelmuen ok rugtak fel - meg is valtozott, vagyis egyszeruen a fagypontra sullyedt ...

Ezert aztan csodalkoztam is, hogy a ferfi, (aki egy kicsit az uj felesege kedveert kezdett politikailag masfele nezegetni) kb. 3 honappal ezelott megkeresett a Facebookon, hogy jeloljem vissza baratnak...Nem jeloltem ot vissza, mert en innen az interneten keresztul nem vagyok hajlando az elmult tobb mint 15 ev alatt felmerult osszes kerdest megtargyalni... Lehet, hogy most en vagyok az utalatos, de kb. 37 eves baratsagot rugtak fel 18 evvel ezelott...
libellle
@karma1: Tja, ilyen és hasonló erdekességek történnek ebben az országban. Az ember értetlenül áll és már nem ért semmit. Már csak azért is mert azt gondoltad hosszú éveken keresztül, hogy értelmes emberekkel van kapcsolatod. Valahogyan más országokban az ilyen témát abszolute coolan kezelik. Definitiven egy politikai nézet miatt még soha nem tört meg egy barátság.
kkalman
Szeretném végre ezt a nagy gazdasági növekedést a saját zsebemen is érzékelni. Amíg ott nem érzem, addig részemről nincs semmilyen gazdasági növekedés.
Varga a társaival együtt bekaphatja a lólány álmát!
bundi
bedőlt a forint, és ugyanaz az összeg, amit eddig kaptak euróban, most többet ér forintban...
ja és még "a legdinamikusabban növekvő ágazatok az ipar, építőipar, mezőgazdaság,"
ezek ahol lényegében minden uniós pénzből lett felhúzva?
Desischado
Fene vinné el, én semmit sem érzek ebből a nagy növekedésből! Mi van, miskának már megint elgurult a gyógyszere?
mate03
@Toby: Hogy gondolsz ilyet?A gazdasági növekedés,nem arra való hogy te jobban élj!Persze un ortodox gazdasági politikában a papír,mindent el bír!
tivoli
@karma1: 13:25
A férjed jó emberismerőnek tűnik, de miből gondolod, hogy a politikusuk nem tanulják a megfelelő viselkedést, a hanghordozást, a manírokat?
Nagyon kezdőnek kell lennie annak, akit lebuktat a testbeszéd.
m.macskosz
@tivoli: Azt hiszem, ebben tévedsz, amíg az ország államfője olyan szarvashibákat követ el a politikai illemtan terén, miért gondolod, hogy a alvezérek jobban ismerik a protokollt?
tivoli
@Senara: tegnap, 14:34
Te valakinek elhiszed, hogy 24-dikek vagyunk az unióban. Vargának nem hiszed el, hogy itt volt a legnagyobb növekedés.
Valaki itt nagyon ködösít, vagy ez vagy az. Semmit sem kell elsőre elhinni.
tivoli
@libellle: tegnap, 21:35
Ha a férjed nem tud magyarul, kénytelen azt elhinni, amit fordítasz neki. És amint látható, te egy vicces asszonyka vagy, szívesen vidámítod a férjedet, ő meg az ismerőseit, azok szintén az övékét, mint akik első kézből tudják a csíziót.
Így lehet vicces hírét kelteni egy országnak.
m.macskosz
Ha nekem tegnap nem volt egy büdös vasam se,
de ma találtam egy százast, akkor az én anyagi
helyzetem hány %-os növekedést ért el?
tivoli
@kkalman: tegnap, 23:23
A gazdasági fejlődés pillanatnyilag arany tojást tojó csirke. Ne légy türelmetlen, ne akard levágni idő előtt, etesd, szeresd, és meghálálja.
tivoli
@m.macskosz: ma, 10:12
A százas a nullának hány százaléka? Majd, ha holnap is találsz valamennyit, akkor lehet viszonyítani. :-))
Innen már csak arra törekedj, hogy minden nap kicsivel több legyen.
tivoli
@m.macskosz: 10:01
Ebbe a kérdésbe nem mennék bele, mert minden magas rangú politikus és diplomata mellet ott áll egy profi protokoll főnök, aki ismeri az érintkezés szabályának minden csínját, bínját, ennek betartásáért szigorúan felel is.
karma1
@tivoli: Az allitasod megall egy NORMALIS tarsadalomban, ahol valoban minden politikus, diplomata tanulja a viselkedest, protokollt es persze ennek resze a testunk hasznalata, a beszedmodunk, retorikank.
Csak azt felejted el, hogy itt , ebben a kormanyban szinte egy ertelmes uriember sincs, mert mindegyik bunko. Meg a bajgunar szijjartopetike is, hiaba vasarol puccos trendi holmikat, ha kozben oltari nagy marhasagokat allit, ez nem javit az imazsan.
Lehet, hogy gyorstalpalon megtanitottak oket az alapokra, de ezeknek nincsen eszuk arra, hogy gyakoroljak, vagy finomitsak a tanulmanyaikat, tehat nem hiszem, hogy ez a pali (varga) birta volna magat kontrollalni, olyan egybites agyu...
karma1
@m.macskosz: 100 %-ost! (de csak a tegnapi allapotodhoz kepest, a mult havihoz kepest viszont nem, mert akkor 47 000-et kaptal , amihez kepest a 100 forint hangyafingnyi...:o))
m.macskosz
@karma1: Na, de azt a statisztikát nem szokták mutogatni, még kozmetikázva sem! :)
karma1
@tivoli: viktorka korul olyan hulyek a protokollosok, hogy egymas utan kovetik el a szarvas nagy hibaknal a meg nagyobbakat...

Melyik hulye volt az, aki engedte, hogy Indiaban kezet csokoljon egy holgynek?

Es amikor a cseh miniszterasszonyt tuloltozte? (Illetve az egesz utavatashoz nem megfelelo cuccot vett fel?) Volt valami 5 km-es utszakasz , amit egyutt adtak at tavaly, azon nem tudta, hogy hogyan oltozzon...

Az egesz kormany arrol hires, hogy meg veletlenul sincs benne jo, fuggetlen szakember. Mindenkinek csak posztja van, meg kinevezese orban keze altal, oszt jonapot...
karma1
@m.macskosz: Dehogynem, Csillagom, ok aztan tudjak, hogy mit mutat az IGAZI statisztika, kulonben nem tudnak, hogy hol mekkorat kene hazudniuk, hogy szep legyen a kozmetikazott statisztika...
m.macskosz
@karma1: Gyárilag alkalmatlan vagyok a hazudozásra, próbáltam egyszer-kétszer, azonnal lebuktam, nem nekem való. Ezek viszont olyan szinten űzik, hogy talán már maguk is elhiszik.
karma1
@tivoli: Meg egy dolog, bar ebbe nem akarok melyen belemenni, mert sem idom, sem kedvem nincs hozza.

Jobb, ha elsokezbol tudod, - vagyis @libelle-tol es tolem-, hogy a ferjeink ugyan valoban nem beszelnek magyarul, de azt hiszem, mindketten vannak olyan talpraesettek, hogy a Tv es a radio tavkapcsolojat remekul kezelik, igy aztan megtalaljak a megfelelo hiradasokat, valamint olvasni is tudnak, igy az ujsagban megjeleno cikkeket is nagyszeruen megertik. Vagyis kepzeld, egyikunk ferje sem szorul ra a magyar kiralyi tv-re, hogy megismerje a magyar kurmany tevekenyseget, nekik eleg az, hogy meghallgatnak/ elolvasnak egy musort/ cikket, es utana megkerdezik tolunk, hogy szerintunk igy van-e ez, vagy lehetseges, hogy ez az igazsag?

Es mi sajnos kenytelenek vagyunk egyeterteni a BBC, CNN, Fox , RT (angolnyelvu orosz ado) es az Aljazeera Tv adasaiban elhangzottakkal... Ilyen egyszeru, es nem mi befolyasoljuk a ferjunket, hanem amit maguk itelnek meg a sajat tapasztalataik alapjan. (Az enyem volt otthon velem 2 eve, neki aztan mondhatod, hogy nincs hajlektalan Ma.o.-n, meg melyszegenyseg, sajat szemevel latott dolgokat, valoszinu engem nezne hulyenek, ha megprobalnam Neki bemeselni, hogy rosszul lat, nem is ugy van, es Ma.o. duborog, meg jobban teljesit...
tivoli
@karma1: ma, 11:53
Erre nem tudok mit írni.
Talán annyit, hogy Örüljetek, hogy nektek jobb sorotok van, és van min vicceskedni. Mi itthon nem vagyunk annyira vidámak.
Bár itt sem olyan borzasztó, mint ahogy egyesek beállítani kívánják.
karma1
@tivoli: A fene se mondta, hogy itt kolbaszbol van a kerites, sot... Vicceskedni pedig sem Rajtad, sem masik magyar polgartarsamon nem szoktam es nem is fogok, mert azt senki sem erdemli meg.

Ha hiszed, ha nem , itt is fennall egy csomo problema, ami megvan otthon is, csak itt maskepp kezelik: a teljes demokracia es szabadsag jegyeben...
A melosok feje felett itt is log Damokles kardjakent a leepites, utcara kerules (en is voltam ebben), itt is kulon juttatas nelkul kell csinalni a heti 40 ora feletti tulorat, ha mar ket allasban dolgozol, akkor az adokulcsod magasabb, mintha csak egy kereseted lenne, az orvosnal 8000 Ft-nak megfelelo az egyszeri vizitdij, kb. 10 perces vizitert, a szakorvoshoz 200 km-t is kell utazni es persze tobb honapos varakozasi lista van, viszont a kozszolgaltatasok rendkivul jok, mukodik a szocialis halo, gondoskodas az idosekrol es a csokkent munkakepesseguekrol, nagy aruvalasztek az uzletekben, a vevot megsem csapjak be, a TV-ben lehet szorakoztato es tudomanyos ismeretterjeszto filmeket is nezni, es a tanulasert nagyon minimalis tandijat kell fizetni, viszont a kozalkalmazottak (orvosok, noverek, rendorok, tanarok, stb.) kiemelkedo fizetesert dolgoznak, olyan osszegert, amit ide le sem merek irni, mert ugysem hinne el senki sem, pedig nem hazudnek,...
A politikusokat pedig - ha felrelepnek, vagy hazudnak, vagy csak nem tartjak be a valasztasi igereteiket - a miniszterelnok paros labbal rugja ki, mint ahogy 2 nappal ezelott tette Judith Collins-szal...

Ezt a gerincesseget, ezt az egyenesseget hianyolom a mai magyar vezetesbol, es azt sajnalom, hogy ezek a semmirekellok raeroltetik az akaratukat a magyar nepre is, megnyomoritva annak a sajat onbecsuleset, tartasat...

Ezert nem viccelodom senkivel sem, mert magamat - es persze masokat sem - tartom ennyire alavalonak,
tivoli
@karma1: ma, 14:18
Sajnos, ilyen szomorú sors jutott nekünk, túl megengedő lett a világ ezen fele. Az erkölcs már nem lényeges, inkább az üzlet, az ügyeskedés, a pénzcentrikusság, a kapzsiság a hatalomvágy.
Ehhez nem sok mindent lehet hozzátenni, mert nem egy személyben az Orbán a hibás, már jóval előtte, még '89- előtt elindult ez a folyamat. Lásd a körülöttünk levő országokat, mindenütt ez a helyzet, holott mindenhol más-más az államvezetés.
karma1
@tivoli: Ebben bizony egyetertunk...:o)))
JAJMÁR
@tivoli: 14:43 Sajnos a világ ezen feléből Mo.-on a mutyiskodás, a hatalomvágy, a kapzsiság, a "mindenki annyit is ér..." nézőpont van túlsúlyban főleg felsőbb körökben,no meg a szervilizmus.
Ezekben mi túlszárnyaltuk már a Nyugatot, ez tény.

Egyébként a csirke nem tojik, arany tojást meg aztán főleg nem. Tyúk az már, amikor tojni kezd :)
szandokan
@dr. prédikátor: Az nem Gyurcsány volt?
szandokan
@tivoli: "Bár itt sem olyan borzasztó, mint ahogy egyesek beállítani kívánják."
Erről van szó.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 15:09
Valóban nem tojik, de ha nem hagyják megnőni, nem is fog.
Nem ismered az aranytojást tojó tyúkról szóló mesét?
JAJMÁR
@tivoli: 16:54 Már hogyne tojna a tyúk a mesében? Ha nem tojna, honnan tudnák, hogy "arany tojást tojó tyúk"? -:D Hát biz' tapasztalatból! - Az más kérdés, hogy egy idő után kevesellte a "szegény, de már meggazdagodott mesebeli ember" a napi egy tojást, és megnézte a tyúkot belülről...

(Szóval, a tyúkot :..:) )
JAJMÁR
@JAJMÁR: a mi gazdaságunk pedig eddig még nem pottyantott ide semmilyen tojást... , de az is lehet, hogy eleszik előlünk :)
libellle
@tivoli: Az én férjem az igazi hireket hallgatja. Mi azon nevetgélünk, hogy mire Mo.on is elmondják, ha elmondják akkor már teljesen más értelmet kap. Ezenkivül a Google mindent, még a hireket is leforditja. A Pester lloyd is kielégitö informáciokkal szolgál arról ami itt történik. Ennek az országnak a hire nem vicces, hanem katasztrofális. Szinte minden nap szereplöje a Német hireknek is negativ értelemben. Egyébként a válaszodban rejlik egy igazság is én valóban egy nagyon vicces hölgy vagyok.
libellle
@karma1: 11:53 A tivolinak küldött válaszodból kimaradt az ország brilliáns miniszterelnöke, orbán viktor aki az elötte ülö nézönek fejére köpködi a napraforgómag héjját. A nagy meccseken. HAHAHAHAHAHA
libellle
@tivoli: Valóban nem olyan borzasztó, esetleg mert te közel állsz valakihez? Ellenben annak akinek minimálbére van, és kevesebb a 16 % adóbevezetés után a netto fizetése mint az adóbevezetés elött.( ilyen baromságot is csak egy tökfej csinál) Ellenben van egy veseelégtelenségben szenvedö beteg gyermeke, igaz már felnött, ellenben nem tud többet mint négy órát egy nap dolgozni.(sokszor annyit sem) A nyugdijját elvették mert ugye mindenkinek elvették csak a csokosak tarthatták azt meg. Igy a havi gyogyszerét tudja esetleg a fizetése fedezni. Egy sorcsapás a sokból. Ezért valóban nem olyan borzasztó Mo.-on csupán katasztrofális. Bizonyára halottad az uj hireket is Magyarországról, hogy mit válaszolt a NATO-nak a kormány? Most Rasmussen és a NATO kezd el gondolkodni, hogy mit válszaoljon annak a nem is olyan borzasztó országnak.
libellle
@szandokan: NEM; az egész dramat orbán kezdte, a többi folytatta most pedig a csucson teljesitenek
tivoli
@libellle: ma, 18:25
Nem állok konkrétan sehol, ha arra gondolsz, hogy valamely párt oldalán. S szerintem nem attól függ a nyugdíja bárkinek is, hogy kire szavazott.
Ha így lenne, akkor négy évenként lehetne pártkabátot cserélni, s mire a lojalitás hasznot hozna, addigra már más párt a soros, megint kezdhetnénk a helyezkedést. Úgyhogy ezt a marhaságot el lehet felejteni.
S, hogy mit mond a NATO, az se nem a mi gondunk, mert ahogy mondani szoktam, a történésekre semmilyen ráhatásunk sincs.
Nekünk egyetlen dolgunk van, hogy jól, vagy kevésbé jól, kinek, hogy sikerül - de próbáljuk valahogy átvészelni ezeket nehéz időket. Lehetőleg emberhez méltóan. S ebben ne rontsa esélyeinket se egy Orbán, se egy Gyurcsány, se senki. Mert ők jönnek-mennek, de az életünket magunknak kell élni. Mert lesznek akkor is dolgaink, feladataink, amikor a mostani politikusok már sehol se lesznek, nevük is feledésbe merül.
petike
@tivoli: "Nekünk egyetlen dolgunk van, hogy jól, vagy kevésbé jól, kinek, hogy sikerül - de próbáljuk valahogy átvészelni ezeket nehéz időket."
És vajon miért élünk nehéz időket? És ne gyurcsánybajnaizzál, az 4és fél éve volt.
A 2600ft rizsacsökkentésre havi 28 ezerrel kevesebb a jövedelmem, a CHF 50%-ot drágult, a boltokban a hús, a tej, a zöldség is drágább. 2010 áprilisa óta.
petike
@petike: Egyébként nem néztem meg a videót, mert ez is hazudik, mint a vízfolyás. Meg mint a főnöke.
szandokan
@petike: Arról is a kormány tehet, hogy 28 ezerrel kevesebbet keresel, meg hogy hitelbe verted magad? Tényleg, miről nem ők tehetnek már lassan?
petike
@szandokan: Kezdem azt hinni, csak agitpropos provokátor vagy, de leírom még egyszer.
Tehát: 10-zel kevesebb a nettóm, a 16%-os adó miatt. A 18 étkezési utalványt lecsökkentette 8-ra, tehát itt is 10 mínusz. A cégeket érintő új adók és adóemelések miatt nem kapunk mozgóbért (-4), nem kapok egészségpénztári hozzájárulást (-5), nyugdíjpénztári hozzájárulást (-5). Akkor ez már összesen -34, nem is "csak" 28. És ugyan azt a munkát csinálom lelkiismeretesen most is, mint mielőtt ez a tolvaj csürhe hatalomra jutott.
Hitelbe vertem magam? Nem. Megfontoltan 2 millt vettem fel a ház bővítésre és felújításra. Több kellett volna, a bank többet is adott volna. De beosztottam. Fizetem rendesen, nem köpködök a bankra, mint ahogy azt a pártközpontban előírják.
De hogy a 2010 márciusi 190/CHF 2010 junisban 230/CHF, arról igenis a mostani kurmány tehet (kósa és szijgyártó görögcsődös beszólásai).
És a cégek megölése is a mostani kurmány szórakozása.
bakegya
Ez a varga,sosem ért rá arra,hogy a valóságot és a számokat is össze vesse...az első nyálas miniszteri korában is minden előterjesztést elé kellett tolni,hogy fogalma legyen arról minek ültette "A NÉHAI KOSSUTH L.ÁLTAL FARAGTATOTT PÉNZÜGYMINISZTERI SZÉKBE"a számok világához ugyancsakkk seggfej országrontó-és megosztó főnöke!!!DDD-ugyanazt műveli mint amit az IMF-GUBANCOLÁSSAL CSINÁLT,CSAKK MOST EGY ÚJ KÖNTÖSBEN...EGYIK MONDATÁVAL ÜTI AGYON A MÁSIKAT-minden közgazdaságilag alátámasztható koncepció nélkül.DDD
tivoli
@petike: tegnap, 22:49
Mielőtt kezdted volna sorolni a sérelmeid, eszedbe juthatott volna, hogy még nagyon sokan jártak így. Ha hiszed, ha nem, sokaknak még az internetet is le kellet mondaniuk. S ez nem elsősorban nem csak a mi kormányaink bűne, hanem az általános gazdasági struktúra változásé, amely az egész világon megfigyelhető '89 óta. Tehát nincs más hátra:
"Nekünk egyetlen dolgunk van, hogy jól, vagy kevésbé jól, kinek, hogy sikerül - de próbáljuk valahogy átvészelni ezeket nehéz időket."
1magyar
Akkor nem kellenek a megszorítások sem?
tivoli
@petike: tegnap, 22:51
Kedves petike. Te is úgy vagy vele, mint Pató Pál úr: Nem írok, nem olvasok, én magyar nemes vagyok.
Honnan tudod, hogy hazudik, ha meg sem hallgatod?
petike
@tivoli: Pont azért írtam a sérelmeimet, mert te (és a mostani vezetést éljenzők)nem látod a részleteket. A zemberek örüljenek a közmunkának, vagy képezzék magukat, de ne nagyon, hogy ne diplomával legyenek közmunkások. Azt az egyre kevesebb dolgozót (akik eltartjuk ezt az ingyenélő rablóbandát) észre sem veszitek, akik megpróbálják 2010 óta átvészelni ennek a dilettáns kormánynak a nemzetpusztító ámokfutását. És a propagandával ellentétben nem mindenki járt jól a zigazságossal.

És nem Pató Pál vagyok, hanem az eddigi megnyilvánulásai alapján állítom, hogy hazudik. Mint a főnöke. És a főnök csak vele teljesen azonosulni tudókat vesz maga mellé.
tivoli
@petike: Nem mondtam hogy Pató Pál vagy:
"Te is úgy vagy vele, mint Pató Pál úr"
Rám meg nem áll, hogy
"mert te (és a mostani vezetést éljenzők)"
Jól van?
petike
@tivoli: Jól van. Bár néhány írásodból azt szűrtem le, hogy támogatod a mostani magyarországi politikai történéseket.
De lehet, csak nekem lett orbánfóbiám. Tudod: okádószmájli
tivoli
@petike: Nem támogatom. Egyáltalán nem. Csak nem hőbörgök mindenen, mert először is ártana a hajsűrűségemnek, másodszor pedig, nem mindenért a kormány felelős. Vastagon benne vannak a brüsszeli törvényhozók is.
petike
@tivoli: Nem hőbörgök én sem mindenért, csak vannak itt olyanok, akiknek időnként le kell vezetni, hogy mésem olyan f@sza minden, ahogy azt az agitprop kiadja.
szandokan
@petike: Olyan világ, ahol mindenkinek "fasza" lenne, sehol nincs. Azért vagyunk mi, emberek, hogy saját maguknak tegyük jobbá.
Vadlaci
A növekedés számításának bázisa pedig a legalacsonyabb volt, mint az Eu-ban. Ha 10 az alap, akkor 10 % növekedéssel 11 lesz. Ha 100 az alap, akkor ugyanolyan mértékű növekedéssel 110. Abszolut növekdés egyik esetben 1, a másikban 10. Mondja meg már valaki ezeknak hülye kormánytagoknak, mert szerintük az 1 több,mint a 10.
petike
@Vadlaci: Valami közgazdász is ezt mondta, hogy olyan mélyen vagyunk, hogy innen lehet nagyot növekedni. De összességében még mindíg sehol sem vagyunk.
petike
@tivoli: Na megnéztem. Rezzenéstelen pofával mondja a semmit. De legalább nem hosszan.
Lásd előbbi hsz.
tivoli
@petike: ma, 15:28
Ugye, hogy meg lehet szokni? :-))
nyanya001
Akkor miért is kell az 1700 milliárdos megszorítás ?
Hogy még többet lophassatok ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.