Oda jutottunk, hogy 10 millió emberből valamivel több mint 4 millió 100 ezer dolgozik, és mindannyian fizetünk adót; ez azt jelenti, hogy többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyógyszergyártó részlegének avatásán. A beruházás összköltsége meghaladja a félmilliárd forintot.

A miniszterelnök, párhuzamot vonva a Béres család munkássága és mindenkori magyar kormányok munkája között, kijelentette: 2010 után a magyar kormánynak az a feladat jutott, hogy felerősítse a legyengített Magyarországot. Az ország lábra állításához elsősorban arra volt szükség, hogy növelni tudják Magyarország ellenálló képességét. 2010-ben a helyzet úgy festett, hogy élt itt 10 millió ember, ebből dolgozott 3 millió 600 ezer és adót fizetett 1 millió 800 ezer, ez az összeomlás biztos receptje – mondta.

Orbán: több mint 4,1 millió ember dolgozik

Hozzátette: az út elején tartunk, akkor lehet végleg megszilárdultnak mondani a magyar gazdaságot, ha legalább ötmilliónyian dolgoznak.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: nem gurult az el, tudatosan hazudik.
Senara
többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta ... ahogy miniszterelnök is rajta ül .
nyanya001
És ebből mennyi az értékteremtő munkahely?
"Százan védik a jegybankot -saját őrző-védő céget alapítottak "
Mert ezek ugye újabb léhűtők Maeltolcsy védelmére !
Dr.Doktorovics trinitron dr.
A közmunkáért kapott jövedelem is adóköteles.
Tehát a befizetett adókból fizetik a közmunkásokat ,amit mégegyszer megadóztatnak.Óriási csúsztatás ,inkább hazugság ,amit mondott.
Hellcat
Valamiért az az érzésem, hogy ez egy rohadt nagy hazugság...miért lehet? Hiszen a qrbán mondta...
bakegya
Minimálbéren,közmunkás fidessrabszolgaként és álomfizetésért az orbáncsicskák parlamentálisan-monopolizált szabadságharcosainak élcsapatában álomtitkárként-szófosóként-brüsszelben coktéloztgatva pereputtyostul,milliós körutazásokat téve Londonig-meg Itálián keresztbe haza a turultollas őshazába nacionalizáltan a magyarok tiszteletére!-hát ne hülyítsen már azzal hogy ez is munka alapú társadalom-ez a fidess oligarhák hidegállamosított,lerablással megspékelt,fogjulejtett állama.
Termelő gyáriparosítás sehol...csakkk a határainkon túliaknál...vicctor...
troppauerhumer
Azzal,hogy négy éve egyetlen alapja van a gazdaságnak a kötvény jegyzés?
ami k ö l c s ö n.
Miért is kevesebb a munkanélküli a Magyarországon? Ad 1 nem tudnak regisztráltatni, ad 2 fél Magyarország külföldön van. De könyörgöm mindenki nem költözhet ki!Aki itthon maradt éhbérért dolgozik! Vagy rezsit fizet, vagy eszik a kettő együtt csak a felső tízezernek megy, meg azoknak akiket a szavazatok miatt támogat a kormány. Tudjátok kikre gondolok?! Kifelejtetted az ad 3-at: aki kisvállalkozóként veszítette el a munkáját, hiába keres, de a céget nem számolhatja fel, mert bármi apróság bejön, számlázni kell... (ilyen volt sokakkal együtt az én helyzetem is két éve, majdnem egy teljes évig!!!Hallgatom a szóvivőt:megvédjük a nyugdíjat,a családokat segítjük,munkahelyeket teremtünk!Ennél nagyobb hazugságot még nem hallottam!Az igazság:lenyúlták a nyugdíj vagyont,a postásoknál nagyarányú létszám csökkentést hajtottak végre,tettek tönkre ezáltal sok családot!Amíg ennyi szegény ember van,és éhező gyerek,az egészségügy ezer sebből vérzik,az oktatás politika miatt igazgatók kénytelenek sorba lemondani ,akkor miről beszél a FideSS?Sajnos még mindig sok embert megtudnak téveszteni!Erről nem beszél már a "köz"média.Az államadósságról hallgatnak mint süket disznó a búzában.Néha bizonytalanul bejelentik,hogy csökken(van aki elhiszi!),de egyébként csak a páratlan sikerhírek vannak,hogy tegnap óta 0,1% al emelkedett a kereskedelmi forgalom.270 éve nem volt ilyen siker,zuhanásszerűen csökken az álláskeresők száma.Nekem nem a bóvli szó jut eszembe róluk,hanem 3 hasonló:szemét hazug banda.A többség csak azt hallja még a csapból is, hogy jobban teljesítünk ! Valahogy meg kéne velük ismertetni a valóságot ! Hátha végre felébrednének ! Nem véletlenül szüntetik meg minden városban a KLUB rádiót !
Itt megnézheted az államadósság alakulását 2004-ig visszamenőleg. Érdekes olvasmány lesz különös tekintettel az utóbbi négy évre "www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d...

Soha ennyi cég nem...
Clavigo
Orbán elvtárs..épp itt lenne az ideje,hogy Te is nekiálljál valaminek...Valami hasznosnak,,
troppauerhumer
Soha ennyi cég nem szűnt meg Magyarországon
2014. július 08. kedd 11:00

Több mint tízezer cég szűnt meg idén a második negyedévben, s ezzel az első félév is negatív rekordot döntött - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató féléves jelentéséből.

A második negyedévben 10 297 cég szűnt meg Magyarországon, ilyen sok vállalkozást soha korábban nem törölt a cégbíróság. Az érték 12 százalékkal haladja meg az előző negyedévi szintet, és több mint 13 százalékkal az előző év azonos időszakának eredményét. Az első félév egészéről ugyancsak elmondható, hogy rekordmagas megszűnési rátát hozott, az első hat hónapban regisztrált 19 615 törlés ugyanis 10 százalékkal haladja meg a 2013-as második félévi adatot - olvasható az összegzésben.
www.napigazdasag.hu/cikk/17099/
petike
Mi ez a fejedelmi többes viktor? He? Mert én dolgozom, húzom az igát, nem csak úgy teszek. Meg én befizetem az adót, azt is, amit megemeltél (szja, áfa), amiből a TE fizetésed is van. Nem úgy, mint TE, éa a haverjaid.
volvós
...ebböl a 4,1 millióból 600 ezer a gazdag nyugati országokban,
jó kis euróért... Vagy ez az EU ???
pityuka
Hülye vagy ember. Vagy nem tudod, hogy a közmunkásoknak okt.1.-től megszünik a munkaviszonya? (Például nálunk, mint minden évben) Találkozunk velük jövőre március, április környékén (talán). Addig mit csinálnak, miből élnek? Segélyből?
troppauerhumer
Bármely olyan ország, ahol a nemzeti javak 90 %-t egy 10 %-os kisebbség bitorolja, az képes lenne magát emberi módon eltartani, ha nem kéne még gazdagabbá tenni azt a 10 %-ot...

Nem azért van annyi szegény ember, mert nem tudjuk jóllakatni őket, hanem azért, mert nem tudjuk kielégíteni a gazdagok rettenetes mohóságát...
Orbán üzenete: "Továbbra sem hagyunk senkit az út szélén"
A 300Ft-os vizitdíjat lenépszavazóktól ennyi várható,az hogy ha egy országot illetve annak vezetését ennyí kritika ér ,különböző helyekről, országokból,hogy nem gondolkozik el még az is aki eddig a FideSS oldalán állt. Ennyien nem tévednek. Az ország minden szempontból egyre lejjebb süllyed,más a valóság , és más amit a FideSS propaganda gépezet, az általa irányított médiákon keresztül próbál a fejekbe ültetni. Le kell menni az emberek,a dolgozó emberek közé, hogy akik dolgoznak és azok akik nem kapnak munkát ,milyen is az életük valójában,ennyi idő elteltével a rendszerváltás után. Különösen romlott a helyzet az elmúlt négy évben. Nem rezsi rizsa kell. Pár év alatt ultragazdag réteg alakult ki ,ez egyértelműen a FideSS bűne. Azt mondom megint van lehetőség az önkormányzati választásokon,mutassuk meg gőgös,álkeresztény nagyuraknak ,hogy van más is! Takarodjanak a közéletből!
Viszont futballstadionokból egyre jobban állunk, lassan az UEFA szerint is. Meglátjátok: hamarosan EB-t rendezünk, mert másképp a büdös életben nem jutnak ki falábú, agyonfizetett "fiaink" egy világeseményre. Ez a nemzetthvezető életcélja. Kerül, amibe kerül, ha kell, gyermekszegénységbe is.Megalománia a diktátorok sajátossága !
dömdödöm
Na persze . Török büféjében Kínai kölök szolgál ki :-( ( bosnyák tér )
az hová adózik ? :-(((
Tulipánfa
Mondja ezt egy ember, aki mindig csak ült a szekéren, és hogy ez a jövőben is így legyen, folyamatos hazudozással kábítja híveit.
joopapa
@pbalage: Oda kéne elé állni pár ezer embernek és azt sakandálni:Hazudj viktor, hazudj viktor, még még még ennyi nem elég :-)))
Dr. Felipe
Most már tényleg itt az ideje hogy beköltözzön a várba, csak ki ne engedjék onnét.
almosd
Nem hiszem hogy a sok közmunkás nagyon tolná azt a szekeret ,inkább húzza visszafelé,de az is haladás.
micfild
Beleszámolta azt is,hányan dolgoznak külföldön.
Valamint a közmunkásokat, a közszférát, és a diákokat is akikkel közmunkát végeztetnek ingyen.
Grafix69
Szeretnék megfogalmazni egy teóriát nem kell elhinni de azért érdemes utána számolni. Tehát 4.1 millió ember dolgozik na vonjunk egy kicsit belőle .760000 közalkalmazott van . Marad 3370000 dolgozó . Na ebből vonjuk ki a 600000 külföldön dolgozót (KSH) akkor marad 2740000 ember. Vonjuk még ki a banki és a kereskedelmi dolgozókat amit csak saccolni tudok de legyen kb 3000000 ember akkor marad 2440000 ember. Ugye ne legyünk szőrös szívűek vegyük le a művészeket meg celebeket ez lehet vagy 50000 aztán vonjuk le a közmunkásokat akik szerintem verik a 200000 ret és még nem is beszéltünk a szolgáltatokról akik szerintem vagy 200000 lehetnek de szerinem még többen is, na meg a vállalkozókat akik ha nem tévedek kb 500000 aztán a kamarákat( ipari, kereskedelmi,vagyonvédelmi, orvosi, ügyvédi,) 50000 alkalmazott meg akik tisztelet díjat vesznek fel az is 50000. Akkor tartunk .1 890000 dolgozik a termelő szférában . Gyönyörű . 10000000 országban van 2 millió ember aki termel .
petike
@micfild: A nejemnek aug 31.-én járt le a közmunkás szerződése. Szept 1.-én üzentek neki, hogyha akarja, 2.-ától ismét lehet közmunkás.
Amikor kérdezte, miért nem lehetett folyamatos a munkája, felvilágosították, hogy így 2 embernek számít a jelentésben.
micfild
@petike: hm.. ügyes.
A városomban is ügyesen megoldották.
az önkormi tulajdonú cégeknél kirugdaltak egy csomó embert.. aztán visszavették közmunkásnak. igy olcsóbb-
Szimba
Megbomlott elme kijelentései. Erre már nem lehet mit mondani. Csak azért,mert a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyógyszergyártó részlegének avatásán szónokolt, párhuzamot vont a Béres család munkássága és mindenkori magyar kormányok munkája között.
szandokan
@petike: Nagyon helyes, hogy dolgozol, meg adót is fizetsz. Rólad is beszélt Orbán ezek szerint. A nejed miért nem keres más munkát? Ha van magas képesítése, nem kell közmunkán robotolnia. Lehet,hogy én járok mindig rossz helyen, de a közmunkások zöméről nem tudnám feltételezni a magas iskolai végzettséget. Ezt most ne vedd sértésnek, ezek az én tapasztalataim vidékről.
szandokan
@pityuka: Miért csak a közmunkásokig látsz el? Van sok más lehetőség is a munkára. A szocik segély alapú rendszere elhiszem, hogy sokaknak jobban tetszett, de az nem volt fenntartható a végtelenségig. Emlékszem, amikor küldték a kis kártyájukkal hozzám is az embereket, és szinte mind azt kérte, hogy ne vegyem fel, mert nincs munka. Ma sincsen ez másként, ezt oldotta meg a közmunka.
Szimba
@szandokan: Csak, hogy tudd: "

Hólapátolást vagy parkápolást ajánlottak a kétdiplomás, közmunkára irányított Andreának. Azzal nyugtatták, hogy legkésőbb a munkakezdéskor kiderül, melyiket kapta."
"A diplomás közmunkások zöme – a Foglalkoztatási Hivatal adatai szerint – adminisztrátorként dolgozik, sokan végeznek egyéb irodai és ügyintézői munkát, és vannak, akik pedagógusasszisztensi és gyermekfelügyelői feladatokat látnak el. Több mint kétszáz, egyetemet vagy főiskolát végzett munkanélküli azonban alkalmai segédmunkát végez, hatvanöten pedig a takarítói munkáért „cserébe” kapják meg álláskeresési járadékukat". Te honnan a fene magaslatokból tekintesz le a magyar valóságra?
szandokan
@Szimba: Egy bölcsész, vagy egy közgazdász is diplomás, de szerinted kell annyi, mint amennyien vannak? A diploma önmagában még nem ér sokat, a szakmának olyannak kell lenni, amivel el is lehet helyezkedni, ami piacképes. Sokszor lenne nagyobb szükség inkább egy gáz-vízszerelő mesterre, mint egy bölcsészre.
Szimba
@szandokan: "közmunkások zöméről nem tudnám feltételezni a magas iskolai végzettséget. " mondtad. Erre volt a válaszom, lsd fent. Na erre nem tudtál válaszolni, bedobtál egy új témát.
Szimba
@szandokan: Neked mid van? Innen folytassuk.
szandokan
@Szimba: Ezt max. priviben, mert nem tartozik ide, azt hiszem.
Szimba
@szandokan: Jaj, hát leesett: Mészáros Lőrinc gázszerelőre utalsz, aki milliárdos lett a szakmájából?!
Szimba
@szandokan: Ahogy, és amit hozászóltál, szerintem ide tartozik. Lássunk tisztán. Te egy sikeres vállalkozó vagy évtizedek óta. Nincs is ezzel semmi baj. Gratulálok. A baj, hogy nem látsz lefelé. Mint a főnök, akit kineveztek a munkatársai közül főnöknek és elfelejtette honnan jött.
szandokan
@Szimba: Nos, veled azt hiszem semmi értelme beszélgetni. Persze ezen nem is csodálkozom. Kétféle emberrel nem lehet értelmes csevegést folytatni, az egyik a Fidesz gyűlölő, a mindenért Orbán a hibás jellegű, a másik meg aki semmire nem vitte. és aki igen, az meg rohadjon meg, biztos csalt, meg lopott, stb. Azt hiszem, kár az energiámat fárasztanom ilyen emberekre.
szandokan
@Szimba: Közben írtál egy értelmesebb hozzászólást is, látom. Nekem mérnöki diplomám van, viszont amit létrehoztam, azt sehol nem tanítják. Viszont erről bővebben csakis priviben.
petike
@szandokan: Nagyon helyes? Orbán rólam is beszélt? Mintha neki (és neked) tartoznék hálával, hogy dolgozhatok és adózhatok?
orbán egy sz@rházi ingyenélő cigány. A hosszúpályi vályogvető cigány ugyan ezt csinálta: ígérgetett, a pénz kellett volna előre, amikor nem adtam, akkor zsarolni próbált. Kihozta az 1000 vályogot, amikor átrakattam vele, hogy megszámolható legyen, csak 780db volt. Aztán meg hazudozott, hogy miért nem hozza a hiányzót.
szandokan
@petike: Dehogy tartozol nekem hálával, hiszen sosem dolgoztál a cégnél, ahogy Orbánnak sem. Én ezt csak arra értettem, hogy te is a tisztességes, adófizető emberek táborát gyarapítod. Ez dicséret volt részemről.
Szimba
@szandokan: "Nos, veled azt hiszem semmi értelme beszélgetni". ezt akkor szokták mondani, amikor kifogytak a gondolatokból, érvekből. "Kétféle emberrel nem lehet értelmes csevegést folytatni, az egyik a Fidesz gyűlölő" - érdemes, mert miért gyűlöli a fideszt kérdés fontos. "meg aki semmire nem vitte" : kire gondolsz? Aki nem milliárdos, csak sok sok évek munkájából tisztességesen megél, vagy a munkanélkülire, vagy a hajléktalanra? "és aki igen, az meg rohadjon meg" ki írt ilyet? Mert én biztos nem, sőt gratuláltam neked, mint sikeres vállalkozónak. Még csak meg sem vádoltalak emiatt csalással, lopással. "Azt hiszem, kár az energiámat fárasztanom ilyen emberekre. "Igen, én ilyen ember vagyok. Te milyen ember vagy?
petike
@szandokan: Furcsán látod a világot. Legyen magas végzettsége, de a diploma nem minden (szerinted), tehát nem kell diplomás, de szerinted vidéken csak az alacsony végzettségűek élnek, és lesznek közmunkások.
De szerinted az óvodai, vagy iskolai konyhán ki mosogat? A szakács? A diplomás akármi (mérnök) végzettségű? Nem. Elárulom: a konyhalány. Aki évek óta csinálja, és szereti is csinálni. Azt nem szereti, ha lenézik a munkáját, meg hülyének nézi pl a polgármester.
Mert amikor eldöntötték, hogy új óvodát építenek a faluban, akkor jelentkezett a polginál, hogy elvégezné a dajka tanfolyamot, tudnák-e támogatni? Hát támogatni nem tudják (a munkaügyi központ sem), de végezze el saját költségén, és utána jelentkezzen munkára.
Beadtuk a pályázatot aug. elején, sem a polgármester, sem az óvodavezető válaszra sem méltatott. Persze az új óvoda működik, a létszámot feltöltötték.
Úgyhogy felesleges a magasabb végzettségről papolni, amíg csókossági alapon osztja a polgármester a munkalehetőséget.
Desischado
Hazugság az egész. A közmunkásokal trükköznek, de rendes, értékteremtő munkahely alig van, és sokaknak csak a közmunka vagy még ez sem jut. Miről beszél a zsírmore? Elgurult a gyógyszere, az biztos!
Yoda69
Ez a taho sajat maganak mond ellen:
"10 millió emberből valamivel több mint 4 millió 100 ezer dolgozik, és mindannyian fizetünk adót; ez azt jelenti, hogy többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta"
A szekeren a fenti allitas szerint 5 millio 900 ezer ember ul.
Tehat orban azt hazudja hogy a 4 millió 100 ezer az tobb mint a 5 millio 900 ezer.
Na igy lett 2/3-uk is, hogy kevesebb mint 1/3 szavazott rajuk.
köhögő bolha
"Orbán a 2010-es adatokból levonja a nullás adóbevallókat, a Start-munkásokat (azaz pályakezdő munkanélkülieket) és azokat, akik adójóváírás miatt mentesültek az adófizetés hatálya alól, a mostani adatokba mindenkit beleszámít.

Orbán hazug statisztikájában ott vannak az állam által fizetett közmunkások, akiknek a járulékai nem jelentenek plusz bevételt, hiszen azt a pénzt a költségvetés csak átteszi az egyik zsebéből a másikba. Orbán a saját érdemének láttatja a gazdasági menekültként külföldön dolgozók munkahelyeit is, holott ők a közterheiket nem itthon fizetik."
Toby
Orbán Viktor csúsztat, ( értsd: HAZUDIK !) amikor azt állítja, hogy 4,1 millió adófizető van, szemben a négy évvel ezelőtti 1,8 millió adófizetővel.

A valóság az, hogy míg Orbán a 2010-es adatokból levonja a nullás adóbevallókat, a Start-munkásokat (azaz pályakezdő munkanélkülieket) és azokat, akik adójóváírás miatt mentesültek az adófizetés hatálya alól, a mostani adatokba mindenkit beleszámít.

Orbán hazug statisztikájában ott vannak az állam által fizetett közmunkások, akiknek a járulékai nem jelentenek plusz bevételt, hiszen azt a pénzt a költségvetés csak átteszi az egyik zsebéből a másikba. Orbán a saját érdemének láttatja a gazdasági menekültként külföldön dolgozók munkahelyeit is, holott ők a közterheiket nem itthon fizetik.

Orbán eredménynek tartja, hogy ma már "többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta". Pedig normális helyeken a szekeret nem tolni, hanem húzni és hajtani szokták - feltéve, hogy nem döglesztik meg a magyar gazdaság lovát, mint ahogy azt az elmúlt négy évben a Fidesz tette. (stop.hu)
mate03
@Szimba: Van egy nagyon nagy hiba,ebben az átadásban!A Béres cég ezt az új csarnokot,saját tőkéből építette fel,állami támogatás nélkül! Mit keresett ott ez az elhízott,idegbeteg? Szalai a város polgárjenőije,szintén ott virított de minek! Ez a valódi Gőbbelszi propaganda!
magyarbakancs
Orbán: több mint 4,1 millió ember dolgozik.
A4 papíron.
Mert bármit rálehet írni ki a fene fog utána járni?
kata53
@Dr. Felipe: Nem a várba kéne költöznie! '1.Elmegyógyintézet! 2. Börtön!
aremy
@kata53: börtönbe onnan meg át szállíthatják a kezelésekre.
sentinel216
"Orbán: több mint 4,1 millió ember dolgozik..."
... aminek hasznát pár ezer fidesz bérenc fölözi le. Hová lesz a haszon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.