Várhatóan a jövő év első negyedévében jön létre az első magyar közszolgáltató társaság, amely a lehető legolcsóbban biztosítja majd a rezsiszolgáltatásokat – mondta a kormányfő a Salgótarjáni Városi Televíziónak csütörtökön adott interjúban.

Orbán Viktor elmondta: talpon kell maradniuk az energiát szolgáltató cégeknek is, és a vitákban a kormány arra jutott, hogy csak akkor lehet tisztán látni, ha létrehozzák a kizárólag állami tulajdonban álló nagy közszolgáltató társaságot. Így a rezsicsökkentés következő fontos eseménye a jövő év első negyedében várható – hangsúlyozta.

Országosan azon intézkedések egyikéről beszélünk, amelyeket mindenki támogat – Bokros Lajost és a baloldal vékony részét leszámítva –, és "én is büszke vagyok rá" – mondta Orbán Viktor a rezsicsökkentésről. Kifejtette, a kommunizmusban minden januárban emelkedett a rezsi, és a rendszerváltás sem hozott ebben változást, "a magyarokról hét bőrt is lehúztak".

"Örülök, hogy nekem jutott osztályrészül az a kötelesség és egyben lehetőség, amit a kétharmados győzelmünkkel adtak nekünk az emberek 2010-ben (...), hogy azt mondhassuk, ennek vége van" – fogalmazott.

Kitért arra, hogy Salgótarjánban, ahol országosan kiugróan magas volt a vízdíj, becsületbeli ügy volt annak csökkentése, ezt az önkormányzat és a kormány megígérte, és meg is tette.

A miniszterelnök az interjúban elmondta: csütörtökön két, a munkahelyteremtésre vonatkozó megállapodást kötött Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP) polgármesterrel. Egyrészt további 400 közmunkás bérét biztosítja a kormány, másrészt új ipari parkot hoznak létre a városban, mivel a régi megtelt.

A kormányfő úgy fogalmazott, kötelezettségének érzi, hogy olyan gazdaságpolitikát folytassanak, amelynek eredményeképpen minden ember, aki dolgozni akar Salgótarjánban, valamilyen munkalehetőséget talál magának. Hozzátette, hogy ezt a célt szolgálja a 21-es főút négysávosítása is.

Bátonyterenyétől Ózdig is építenek egy négysávos autóutat, ami azt jelenti, hogy Ózdot is el lehet majd érni Budapestről négysávos közúton, így ezt a térséget lényegében bekapcsolják az ország gazdasági vérkeringésébe – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Arról is beszélt, hogy Salgótarjánban azért fontos az ipari park, mert az autóút önmagában nem teremt munkahelyet, csak lehetőséget ad; ahhoz jó városvezetés, a vállalkozásokat támogató polgármesterasszony, jó testület, jó helyi politika is kell, valamint kell egy együttműködés a kormánnyal.

Orbán Viktor azt mondta: a következő időszakban minden település sikere azon múlik, hogy vannak-e ötletei, vannak-e derék, kipróbált, bizonyított, választott vezetői és ezek a vezetők ki tudnak-e alakítani együttműködést a kormányzattal. Ha ezek együtt vannak, akkor ezek a települések a következő néhány évben rohamosan fejlődnek majd – jelentette ki.

Az önkormányzati választással kapcsolatban a kormányfő azt tanácsolta a salgótarjániaknak, hogy éljenek a lehetőséggel. Úgy fogalmazott: ritkán áll fenn az a lehetőség, hogy egy irányba húzzon a város polgármestere, képviselő-testülete, parlamenti képviselője, a miniszterelnök és a kormány.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Nem lehetne inkább az ÁFA-t, hátha több jutna a hűtőkbe is!
Szimba
"... jön létre az első magyar közszolgáltató társaság, amely a lehető legolcsóbban biztosítja majd a rezsiszolgáltatásokat"- a fával tüzelőknek is pl? Aztán meg minek a rovására?
human
Ezek a cégek nagyon sokba fognak nekünk kerülni. Minden 1000 Ft rezsicsökkentésre majd 2000 Ft veszteség fog jutni.
hattorihanna
Persze hogy folytatódik,azt is elárulom hogy meddig.egész pontosan hétfőig! Azután jön a fekete leves "tisztelt pógártársak!" :-)
szandokan
Továbbra is jó az irány. Negatív emberek meg mindig is lesznek.
human
@szandokan: De hát te eddig azt hirdetted, hogy ugyan téged nem érdekel a rezsicsökkentés. Meg sem érzed. Most hirtelen mégis kedves lett neked?
szandokan
@human: Szokás szerint kiragadtál valamit a cikkből, nevezetesen a rezsicsökkentést. Sok egyéb is van még ott, nem csak ez.
dzurinda
@szandokan: A rezsicsökkentés ebben a formában a megtestesült kommunizmus, csak szólok...
micfild
@Szimba: ott a pont. Mennyibe fog ez nekünk kerülni???
szandokan
@dzurinda: Oké, köszönöm az észrevételt. Mindenesetre én nem a rezsicsökkentés miatt írtam a hozzászólásomat, mindenesetre kíváncsi lennék majd a megvalósulás után a reakciókra, ha mondjuk jóval kevesebbet kellene majd fizetniük az embereknek. Félre ne érts: a rezsicsökkentés nekem nem jelentett különösebb változást, de összegben azért igenis észrevehető. Aki nem látja, az nem akarja látni.
szandokan
@micfild: Majd amennyit meghatároz a szolgáltató. Te minek örülnél?
micfild
@szandokan: ugye.. ismered azt, hogy- nincs ingyenleves- ??
valaki valahol kifizeti orbán bandájának ötleteit.
és ezt te is pontosan tudod.. mert te is fizeted.
szandokan
@micfild: Minden az arányokon múlik. Ha kapsz egy 40 % - os béremelést, az árak meg 20% - al emelkednek, akkor jól jártál.
hattorihanna
Az egyik kedvenc kinder csokim,novemberben 104ft volt,ma 170ft-ért vettem,ugyanott,ugyanazt.És ez csak egy nyamvadt csokoládé,de ezt elmondhatjuk az összes élelmiszerről.Akkor milyen rezsicsökkentésről beszélünk?Az élelmiszerek áfáját vedd le te kretén,meg a benzinét,akkor pampogjál bármilyen rezsicsökkentésről!
hattorihanna
@lópicigáspár: :-D Találó,szó szerint...
szandokan
@lópicigáspár: Ezen jót röhögtem:-)) Habár az aláírás nem stimmel, de jó poén.
lópicigáspár
@szandokan: Stimmel az, ámbár mindre rá lehet húzni! :-)
szandokan
@hattorihanna: Az én kedvenc Lindt csokimnak is változott az ára, 1000 forintról 1400 lett a Tescóban, de ez még mindig semmi az egy kulcshoz képest, amit az a zsebemben hagyott, nem beszélve a pedagógus béremelés által okozott élményt, aminek a nejem örült annyira, na és persze az a több tízezer sem elhanyagolható, amit a rezsicsökkentés hozott, nem beszélve a családi adókedvezményről, aminek örömére vettem is egy új cipőt magamnak 4,5 év után...:-))))))))))))))))))) A csoki egyébként is hizlal, meg káros is, szóval...
szandokan
@lópicigáspár: De főleg a Sherwoodi erdő királyára:-)) Azt hiszem, ő is tévesztett egyszer a filmben.
szandokan
@hattorihanna: Egyébként meg szerintem a tulajt kellene lecserélni az üzletben, gyorsan akar jobban élni:-)
szandokan
@lópicigáspár: Igaz, nem is lőtt le senkit, csak elkábította a szerelem:-))
szandokan
@hattorihanna: Kinek a pap, kinek a papnő...:-))
hattorihanna
@szandokan: Ez a legolcsóbb hely,ettől mindenhol drágább,és a drágulási arányok minden üzletben ezek,mint ahogy te is írod,úgyhogy nem hinném hogy a tulajnak ehhez bármi köze lenne.És hogy a csoki nem egészséges,tévedsz,tévedsz és megint tévedsz.Pont az egykulcsos adóval van a baj,mert te jól jársz vele,nagyon sokan meg nem.De minek is magyarázkodjak egy olyannak, aki csak és kizárólag Önmagával törődik!
Mobil123
@szandokan: 22:37 És még csodalkozol hogy beléd kötnek és durván. Kezdem érteni miért nem te vagy már annak a "cégnek " az vezetője.
coyote3
Nem baj, ha minden tönkremegy a lényeg ennek az idiótának, hogy hatalomban maradhasson...
bretagne
Mekkora bajok lesznek még ebből. Igaz, miért izgassa magát? Majd azok felelnek, akik akkor lesznek hatalmon.
dzurinda
@szandokan: Én nagyon is látom, a probléma az, hogy kommunista módon csinálják. Kreálnak egy bűnbakot, ráfogják, hogy "extraprofitja" van (Egyáltalán, mi az az extraprofit? Amolyan szélsőbalos kifejezés arra, hogy nem tetszik valakinek a képe?), aztán kimondják, hogy holnaptól kevesebbért kell adnod a szolgáltatásodat, mert csak. Ez nem eredmény, ez szélsőbalos kontárkodás.
magyarbakancs
Tegnap Német Szilárd rezsi rizsa felelős,hogy egy átlagos több generációs család évente 270,000 forintot is megtakaríthat a rezsi rizsával.
Egy családban van víz,csatorna,szemét,villany ,gáz rezsi,kémény seprés.
Oszd el a 270,000 forintot hat részre 45,000 forint jut a tételekre.
Rohantam az asszonyhoz ,hova tetted a megtakarítást.?
Mert kell kocsmára.
Aranyos rezsi rizsa felelős mutasd meg magad orvosnak nehogy bele bolonduljál a számtanodba.
szaboria1
@lópicigáspár: Épp most vásároltam be élelmiszerből a tavalyi időszakhoz képest ugyanazon áruért mennyiségért ma már a dupláját fizettem
Strong
Tisztelt Miniszterelnök Úr,

Magyarország lakói kezdenek immunissá válni többek között az Ön hazugságaira.
A rezsicsökkentés, és a közmunka nem sikertörténet Uram, hanem az Önök tehetetlenségének gyümölcse.
Ugyanis egyikre sem lenne szükség abban az esetben, amennyiben a gazdaságunk növekedne. Viszont a befektetők nem hazánkat válasszák az Önök kiszámíthatatlan politikája miatt.

Üdvözlettel: egy VOLT Fidesz szavazó.
szaboria1
@magyarbakancs: Ne feledd a saját köreikből indulnak ki nekik tényleg össze jön és még több is mint nekünk kisembereknek.
bakegya
@dzurinda:van ilyen közgazdasági fogalom ?-REZSI- a létfenntartásnak költségei vannak-nekem pl.ha egy hétig iszom a saját boromat és fát vágok ,be se kell fűtenem,arról ne is beszéljünk a saját házam pl-olyan öko,hogy még...kinek hogy,mert a mi hazánkban nagyon szélsőségesek a tulajdon és lakhatási körülmények is-és ezzel ez a nagyon nagyot durranó dumája politikai lózung csakkk,minden racionalitást nélkülöz,nem hogy hatékonysága lehetne. Ez a hideg államosításnak az a fajtája amit már a feudalkapitalizált magyar-kiegyezés idején kifeszülő gazdaság ipariba átcsúszásáról mintáztak,csakkk a marhák, a tömegek megélhetési alapjainak sokkal alacsonyabb szétbaszásának figyelmen kívülhagyásával már nem vesződik,mert ahhoz már hülye ő is meg a dillettáns-csakkk mohó bandája is.A szociális robbanás elfedésén munkál-éppen azokkal a módszerekkel amit nem fogok idepiszkítani mert az minden higéniát nékülöző,éppen elég az hogy már nyiltan gyakorolhatja a fityiss rajtunk...diktátor ez a berluszkóni mintájára működő fazon a javából...
szandokan
@Mobil123: Nagyon egyszerű az oka: Mert ott már minden olyan szinten működik, hogy bőven elég, ha csak ráfigyelek néha. Ha ott maradok teljes mértékben, akkor nem tudtam volna a másik elképzelésemet megvalósítani, de legalábbis nem magas szinten. Márpedig a magas szint nálam alapkövetelmény.
szandokan
@hattorihanna: Nem csak önmagammal törődök, a gyerekeimmel is, a családommal, sőt még a rokonaimmal is. A többi ember élete nem az én felelősségem.
JAJMÁR
"első magyar közszolgáltató társaság, amely a lehető legolcsóbban biztosítja majd a rezsiszolgáltatásokat – mondta a kormányfő " -
Megmondják, ez a legolcsóbb, és kész! Másik úgy sincs. Örülj neki. Oszt, hogy milyen színvonalú, az is mindegy, mert másik úgy se lesz.
szandokan
@hattorihanna: Igazad van amúgy, egészséges a csoki kis mennyiségben, de nem a tej, és nem a milka meg a boci meg a többiek. A Lindt, meg a Cote d'Or nevezhetőek csokiknak elsősorban. A többi csak utánuk kullog.
silber13
@szandokan: 15:07-re :Látom. Valóban magas színvonalon működik az önfényező műhelyed.
Mobil123
@szandokan: Na a tetszik gomb véletlen volt:-) de már megint nagyképű voltál.
Tehát ezek szerint a hölgy aki átvette az igaztói teendőket csak papíron van? Ez így nagyon lenéző rá nézve amit írtál.
szandokan
@Mobil123: Szerinted ha nem értene hozzá legalább olyan szinten, hogy ne hívjon fel fél óránként, ki lett volna nevezve? A termeléshez én nem kellek ám állandó jelleggel, mert az folyik, értenek hozzá a dolgozók. Rám főleg akkor van szükség, ha tárgyalni kell, vagy ha valami újdonság lép be a képbe, mondjuk tervezés, egy új termék, stb. Olyankor azért én vagyok, aki ezt megoldja. Jelenleg van annyi munka, hogy jobb is lenne, ha egy ideig nem kellene újítani semmit.
szandokan
@silber13: Köszi, de nem azzal foglalkozom, az csak a látszat:-))
Desischado
Folytatódik a parasztvakítás! Ha kiszorítja a többi szolgáltatót, akkor teljesen megkaparintja a teljes piacot, nem lesz versengés, és úgy alakíthatja az árakat, ahogy akarja! Erre megy ki a az egész, na meg a szavazatokra, eljátssza, hogy milyen"kiráj fijjú"! Pedige egy aljas hazug, aki mindenkit hülyének néz, és a hatalom, meg a pénz az istene, és ezért bármire képes! Ébresztő, magyarok!
szandokan
@Desischado: Mit szólnál ahhoz, ha így jelentősen csökkenne a rezsi számlád? Vagy önmagad ellensége vagy?
magyarbakancs
@szaboria1: kisembereknek.
Nem szeretem én ezt a szót.
Én inkán átlag embernek tartom magam.
mate03
@Strong: Beszélünk itt a rezsi csökkentésről!? Könyörgöm az élelmiszer nem rezsi? Az élelmiszer ára 2010-óta,minimum 40%-kal emelkedett! A gáz világpiaci ára drasztikusan csökkent,ezért volt lehetőség a gáz árának csökkentésére! Tehát nem a regnáló kormány érdeme!
szaboria1
@magyarbakancs: Sajnos egyre gyakrabban hallom megint az emberektől.
Mobil123
@szandokan: Tehát akkor tárgyalni nem tud a hölgy? A termeléshez meg miért is kellen folyzon az igazgató? Azért vannak a műszakvezetők , üzemvezetők pl. Szépen nézne ki ha nálunk az elnők-vezérigazgató rohangálna a telepekre és intézné a termelést amire ott vannak az üzemvezetők . Kissé túl spilázod magad!! :-))
szandokan
@Mobil123: De igen, tud tárgyalni, csak a megrendelők hozzám ragaszkodnak. Ez nem túl spilázás, hanem tény.
Mobil123
@szandokan: AHA!! A megrendelőknek el kell fogadniuk hogy te már nem vagy! Más a vezető és nem te! Mert így az igazgató tényleg csak papíron van és ez csak megalázás számára. (lépj vissza mert amíg nem teszed addig ő egy "senki" már bocsánat a kifejezésért )
szandokan
@Mobil123: Nem megalázó. Mondom, én csak szükség esetén vagyok ott. A fizetését sem tartja megalázónak:-))
csa-csa
@szandokan: jó kérdés! akinek nem kell adja nekünk!!
Mobil123
@szandokan: Hát akkor nem egy ész ! (számomra megalázó lenne ha vissza kellene hívni a menesztett elődömet hogy segítsen!!)
szandokan
@Mobil123: Miféle menesztett?? Te ezt abszolút nem érted, látom. Szerintem hagyjuk is. Kezdődik a 2. félidő.
Mobil123
@szandokan: De hogy nem értem:-)))) (Te vagy a menesztett:-D )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.