Ha a költségvetésből megpróbáljuk összeszedni azokat a munkaerőpiaci támogatásokat, melyek közvetlenül a munkanélküliek "kezébe" irányulnak, akkor az látható, hogy mintegy 60 milliárd forinttal kevesebb jut nekik jövőre. A jövő évi költségvetési törvényjavaslat a kormányzati nyilatkozatoknak megfelelően próbálja megteremteni annak a lehetőségét, hogy egyrészt hazánkban megvalósuljon a teljes foglalkoztatottság, másrészt 2018-ra ne legyen egyetlen olyan ember sem, aki jövedelempótló támogatásra szorul. Magyarán ne valamilyen foglalkoztatást helyettesítő támogatásból, segélyből éljen, hanem munkabérből – jelentsen ez akár közmunkás bért is.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

334 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@joopapa: Azért, mert vallják, "akinek nincs semmije az annyit is ér", ők a feleslegesek, a leírható veszteség.
Ingyenélőknek, az adózókon élősködöknek kommunikálják őket, minden intézkedés, törvény, a lopott vagyonokkal rendelkezőket hozza újabb előnyökhöz.
Ezt képviseli Orbán és kormánya.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazavalami
ja. mert nem hagynak senkit az átok szélén!
joopapa
"Úgy mondom hogy az ellenzék is értse nem lesznek megszorítások" De akkor miért szorongatják ezek több millió ember nyakát a Qrva adóikkal!És miért kurtítanak meg milliárdokkal szociális kiadásokat!
F_Viktor
@joopapa: Azért, mert vallják, "akinek nincs semmije az annyit is ér", ők a feleslegesek, a leírható veszteség.
Ingyenélőknek, az adózókon élősködöknek kommunikálják őket, minden intézkedés, törvény, a lopott vagyonokkal rendelkezőket hozza újabb előnyökhöz.
Ezt képviseli Orbán és kormánya.
1magyar
Majd ha meglesz legalább az 1 millió normál (nem közmunka) munkahely akkor beszélhetnének a segélyek megvágásáról!
Addig vagdossák míg szépen vagyunk!
Eddig is csak azokat vagdosták és rengeteg adó - így még én is tudnék kormányozni.
1magyar
A mostani tüntetéshez ezt is hozzá kell csatolni, menjenek a segélyesek is!
perfekt
Ez a történet ott kezdődik,hogy azok is kapnak segélyt,akik életükben egy órát nem dolgoztak,és minden mást,fizetünk--nekik még azért is, hogy iskolába cipeljék gyerekeiket.Kokillás Balogh tudja ezt.Én pedig azt,hogy az ország költségvetéséből horribilis összegeket ,mióta világ,a világ ezekre költi az ország,a többit pedig szétlopják, az illetékes elvtársak.
radios45
@1magyar: megint megvágják a segélyeket, az f.h.t. Jövőre csak 16ez.ft. Körül lesz, 1hónapra, az álláskeresői tám.st, feltételeit meg szigorítják.
Ez így megy tovább, akkor az munkanélkül maradt, emberek, családok ezrei, éhen fognak halni, néhány xarházi, államtitkár, +miniszter döntése miatt.
Ezt már az sem türheti el, aki nem volt soha munkanélküli, de a családjában volt, vagy van egy, vagy a szomszédjában, az tudja milyen élet az.
F_Viktor
@perfekt: Igen, amúgy fityesz szokás szerint szívjon a 95 százalék, mint, hogy megfékezzék a fennmaradó 5 százalékot.
A jobber fanoknak ezt el lehet adni, mert szolidaritás, empátia az zéró!
Nil
akkor tessék megemelni a közmunkabért annyira amennyiből meg lehet élni
Egyébként csak rabszolgatartó társadalommá válunk-méghozzá olyanná akik halálra dolgoztatták a rabszolgáikat embertelen körülmények között
Nil
@perfekt: az hogy nem dolgozhatott arról nem ő tehet hanem a politika
egyébként pedig az emberek többségének munkahelye nincs- munkája van
Tehát papíron nem dolgozott egy percet sem valójában elég sokat
és lehet sajnálni az emberektől azt az óriási segélyt amit kapnak és közben a fideszre szavazni akik munka nélkül milliárdokat tesznek zsebre
ja
nekik van munkahelyük- bocs
igaz ettől sem tisztességesek sem becsületesek nem lesznek
talán a közmunka helyett azon kellene elgondolkodni hogy egy nappali tagozatos iskolás hogy tud 8-16 óráig és mellette megjelenni az órákon
talán azon is ellehetne gondolkodni hogy ha megvonnák a diákmunka után járó adókedvezményeket akkor nem a gyerek hanem a szülő kapná meg a munkát és akkor mindenki azt csinálná ami a feladata: a gyerek tanulna a szülő dolgozna
Proli
Meglátszik hogy apuka és anyuka milyen eszme követője volt.
Ezt az ideát hallottam katonaként majd később a munkahelyen, csak ezeket elkergette a nép 1990 -ben!
Vagy mégsem?
nyanya001
Megint a legnyomorultabbakba rúgnak egy jó nagyot !
De asz idiótának stadion kell !
F_Viktor
@Nil: Írod:
"akkor tessék megemelni a közmunkabért annyira amennyiből meg lehet élni"

Ez most, mikor jövőre 60 milliárd forinttal kevesebbet fizetnek ki segélyként, nem aktuális (60 milliárd = kb. 7 500 panel lakás ára, 22 500-30 000 ember hajlékának ára. 22 500-30 000 ember = egy közepes város lakossága).

Igen, a kormány célja a rabszolgatartás, a kiszolgáltatottság, a kormánytól függés. Ők majd úgy táncolnak, ahogyan Orbán vezér fütyül.
szandokan
@F_Viktor: A tervezetben éppen az szerepel, hogy megemelik a közmunkások bérét, miközben a segélyeket lecsökkentik. Ezzel legalább munkára ösztönzik azokat, akik csak a lábukat lógatják otthon, vagy éppen más kultúr helyen.
F_Viktor
@szandokan: Ezt kommunikálják, közben a számok az ellenkezőjét mutatják.
Ne feledd, ne azt figyeld, hogy mit mondanak a választóknak, hanem mit cselekszenek!
szandokan
@F_Viktor: Én majd azt figyelem, mi fog történni. Kivárom a végét.
Dr. Felipe
Azt tudja valaki hogy a miniszterelnöki fizetésből hogy telik 15 millás tandíjra "Svejcban" a legidősebb purdénak?
Dr. Felipe
Csak azt nem tudom hogy szavazáskor hol voltak azok akikbe most belerúgni készülnek ezek a rohadékok.
F_Viktor
@Dr. Felipe: Nem 1,5 millió a tandíj?
Dr. Felipe
@F_Viktor: Én 15 milláról hallottam és mindössze 1 éves kurzus.
szandokan
@Dr. Felipe: Nem jól tudod a tandíjat. Egyébként hogy a fenébe lehettél te valamikor polgármester, amikor egy gyereket képes vagy purdénak nevezni? 10 fős létszáma volt legalább annak a falunak? Én a helyedben elásnám magam jó mélyre.
szandokan
@Dr. Felipe: A másik: Ha 15 millió is volna egy évre, szerinted azt nem lehetne röhögve kifizetni évi 18 millióból, főleg ha még beszorzod lassan öttel is? Bőven elég, ha havonta megtakarított mondjuk 300-350 ezret.
Dr. Felipe
@szandokan: Úgy hogy megválasztottak ahogy most a keceli polgármestert meg a vak komondorost.
Akkor még ezernél is többen laktak a faluban de mára 800 alá csökkent a létszám. A purdé kifejezés még hízelgő is ahhoz képest amit gondolok arról a maffiacsaládról. A tandíjat pedig szerintem jól tudom.
Én meg ha a te helyedben lennék most visszahúzódnék a kotorékba és kussolnék jó mélyen.
Dr. Felipe
@szandokan: Az csak egy költői kérdés volt mert egy korrupt miniszterelnök valóban röhögve kifizeti a 15 millát és az alvezér is röhögve kifizeti a 23 millás fácánvadászatot. Meg a paprikajancsi is röhögve kipengeti a 176 millás villa árát.
F_Viktor
@Dr. Felipe: Igazad van, 60 ezer CHF a tandíj, ami kicsivel több, mint 15 misi.

@szandokan: Hol van egy elejtett purdé Kecel polgármesterének véleményéhez, vagy Köteles Laca kijelentéseihez? Jobbikos képviselőket nem is említem...
Desischado
@nyanya001: 24 milliárdot költ stadionra jövőre! hogy rohadna meg, a követőivel együtt! A magam részéről örömmel lemondok a segélyről, állandó, rendes munkahelyért! De ebből csak közmunka lesz, természetesen éhbérért! Aljas, mocskos, embertelen féreg!

@szandokan: Te tényleg csőlátással rendelkezel. Istenem, öt évet adnék az életemből, ha te a hozzádhasonszőrüek, és természetesen a drágalátos vezíred a bandájával együtt, közmunkabérből és segélyből "élnétek" meg! Mert megérdemelnétek, ezerszeresen is!@

Dr. Felipe:

Én voltam szavazni Felipe! De sajnos, nem voltam elég! De ezért is lehetne tüntetni, de ez az emberek java részét nem érdekli, mert nem érintett benne. Pedig bárkivel megtörténhet, hogy ilyen helyzetbe kerül, és akkor a saját bőrén tapasztalhatja, milyen embertelen intézkedés ez!

@szandokan: Haláli vagy! Miért ne nevezhetné Felipe purdénak orbán kölykeit? Végtére is roma vagy nem? És te mered azt mondani másnak, hogy ássa el magát?! Neked kéne, mert szégyen, hogy ilyen embertelenül gondolkodol! Felipe egy humánus és normálisan gondolkodó ember, pedig ő nyilván nem él a mélyszinten, mégis képes átérezni a helyzetünket, veled ellentétben! Neked mindenki munkakerülő, meg debil! Nagyon egyoldalúan látod a helyzetet, mert téged nem érint!
nezelodo
"szandokan
@F_Viktor: A tervezetben éppen az szerepel, hogy megemelik a közmunkások bérét, miközben a segélyeket lecsökkentik. Ezzel legalább munkára ösztönzik azokat, akik csak a lábukat lógatják otthon, vagy éppen más kultúr helyen."

Igazad van valakikkel fel kell tölteni azt az egymilla "Orbán által teremtett" új munkahelyet! Sőt, még pótolja a képzetlenségből adódó hátrányokat is. Biztos segít a pl Simlicska, leadja a MÉH-be a munkagépeit, és Orbán rejtett erőforrásait veti be a gépek helyett! Egy picit sem érzed, hogy milyen röhejes az erőlködésed a védhetetlen megvédésére?
pbalage
@nezelodo: hallod szandokánnak üzenem, hogy "múúúúú!" (a tehenek sem valami nagy kultúrlények)
A kultúra az már nem divat orbanisztánban, csak a "hunvanazakuka amelliketkiköllüríttenyi?".
mariaberta
No és? Ennek ellenére a többség, -természetesen a SZAVAZÁSON RÉSZTVEVŐK kettő darab harmada-,Orbánt kívánják látni, mint Magyarország bölcs uralkodóját.
Panasz? Kuss!!!
Senara
www.origo.hu/gazdasag/20141031-ujabb-20-milliardot-kap-a-klik.html ... és honnan veszik el ? ... települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatai támogatásának terhére csoportosítják át a pénzt az intézményfenntartó működésére...Erről konzultáljatok mutyi királyok . tömjén fővadász még vadhússal etetné a gyerekeket ? Idézek egy tömör hozzászólást ..."Az ország legdrágább és legfölöslegesebb intézménye a KLIK, -csak hát ott lakik a klikk..."
nezelodo
"Senara

Az ország legdrágább és legfölöslegesebb intézménye a KLIK, -csak hát ott lakik a klikk..."

Van némi rálátásom az oktatási intézmények fenntartási munkáira. Az elmúlt négy évben a működési területen az elmúlt húsz évihez képest nem volt egyetlen tornaterem, vagy tanterem parkettafelújítás, csiszolás, lakkozás sem, de még tisztasági meszelés (nem festés) sem, feltéve ha a szülők nem álltak össze, anyaggal, munkával és takarítással bezárólag. Úgy látszik személyes vonzalom okán a faluvégi putri higiéniai szintjére emelték az oktatási intézményeket. El tudom képzelni milyen kínos lehet egy-egy ANTSZ "ellenőrzés" után jegyzőkönyvet írni, ha meg akarja érni a nyugdíjat a hivatali alkalmazott.
Senara
@nezelodo: " Az ország legdrágább és legfölöslegesebb intézménye a KLIK, -csak hát ott lakik a klikk..." ezt csak idéztem az origóról ... a felújítás szükséges , de pont a gyermekélelmezéstől kell elvenni a pénzt ? Nem csak a segélyeket kurtítják meg hanem burkoltan átcsoportosítás néven mindenhonnan elvesznek . Bokros csomagnál súlyosabb a Varga csomag , de mint tudjuk ez nem megszorítás .
perfekt
@F_Viktor: tegnap 20:57 re.Becses figyelmedbe:Ez a szokás nem fityeszes eredetű.Ezt a kommunisták,majd minden szoclib kormány ezt ,és így tette, regnálása idején.Viktorka,a jobboldalon álló embereket ,egy masszába gyúrni ostobaság,jelzem neked-- vannak ott is olyan emberek kiket ,nem szabadna alágyűrni baloldali érzéseknek.Felméréseidnek ,százalékos megállapítása,rég nem annyi, frissíts Viktor--és együtt érezni,megbecsülni azokkal,s azokat lehet,akik úgy is élnek,méltóak arra, nem akiről állítják,vagy éppen kormolják azt mert az nem csak egy állapot,hanem érdem.
1magyar
Lesüllyedünk afrikai szintre lesznek gazdagok és szegények de az Ebola nem válogatja meg és odacseppen a gazdagoknak is.
perfekt
@Nil:21:07 re Szia.Egyet értek ,hogy a politika,oka ez- az állapot--ill,a politika is,nem hagynám ki ,az emberi felelőtlenséget sem a család alapítás ügyében!.Kérdés csak az,ki milyen életvitellel,szorult a perifériákra?Tudom jól,mit jelent úgy élni,itt élek,én is--és ilyet nem írtam,hogy sajnálnám a segélyt--és az sem újdonság számomra,hogy a hatalom arroganciája pontosan erre predesztinálja, az ott lévőket,színektől, logóktól, pártállástól függetlenül, amit írtál.Azzal is egyetértek--hogy,a szülő dolgozzon a gyerek tanuljon.
SpamKontroll
@Desischado: Te meg keressél már magadnak valami elfoglaltságot... Látszik, hogy álladnóan a gép előtt ülsz és ontod magadból a mérgező véleményedet...

Menjél ki a faludba és keressél már magadnak valamit, ne károgjál már itt, mint egy vészmadár!

Az ilyeneknek ne is járjon segély!!! Munkát meg ugye nem adnak neked! Biztos annak is van oka!
SpamKontroll
@F_Viktor: Szerintem a munkanélküli segélynek nem sok értelme van amúgy sem...

Először is: (most már) rövid ideig adják... Ami nagyod dícséretes, mert ha évekig adják, akkor ellustítja az embereket..
Igazán sokat számít, ha valaki kap három hónapig egy kevés pénzt? Szerintem megoldani semmit nem old meg. Ha őszinték vagyunk. Sőt, még egy hamis biztonságérzetet kelt(het).

Másodszor pedig: semmire sem elég... Ha felérne egy fizetéssel, amiből a számlákat lehet rendezni, akkor még elmegy, de (habár nem tudom, hogy mennyi az összege) így felesleges kiadás a kormánynak és nem elégséges bejövetel a munkanélkülinek..

A rokkantnyugdíj megvonásával is legalább két embert ismerek, akik azonnal vissza tudtak menni dologozni... Akkor miért voltak rajta 7-20 évig?
radios45
@SpamKontroll: munkanélküli segély sosem volt, nem is létezik, csak álláskeresői tám. van, az pedig csak az aktív korúaknak jár, de csak azoknak akik min.365napot ledolgoztak valahol, akár közmunkában, vagy másutt is, /ez mindegy/,
A lényeg hogy 10/el osszák el, a mindenkori ledolgozott napok számát, és annyi napra jár az ellátás,/állásker. tám. Hivatalosan ellátásnak is nevezik.
Ez azt jelenti hogy aki 560napot dolgozott le, és munkanélkülivé vált, 56napig jogosult, erre az ellátási formára, ami egyébként max.3hónapig adható, de ehhez már 910ledolgozott nap szükséges.
Az támogatás összege nem haladhatja meg, a mindenkori min,bér összegét, továbbá adót+tb.t is vonnak belőle.
Én még nem találkoztam Mo-on olyan emberrel, és /vagy családdal az elmúlt, 8-10évben
aki segélyekből, rendesen meg tudott volna élni.
Az hogy ez a tetves népnyomorítóm arrogáns, törvénygyáros kormány ismét elveszi, csökkenti a szociális kiadásokat, akárcsak 2011-ben, gyomorforgató, undorító felháborító, ettől még senkinek nem lesz új munkahelye, nem lesz több tucatnyi szerencsétlen dolgozni akaró, nélkülöző, egyébként erős fizikumú, szakmával tapasztalattal rendelkező, vidéki, a végeken élő embereknek, rendes munkája, megélhetése sem.
radios45
Aki ennek az agyament intézkedésnek örül, hogy még azt a maradék 30-40mlrd.ft.ot is átcsoportosítják, elveszik, +üresen tátongó rideg stadionokra, valamint presztizsberuházásokra költik, söt egyenesen Simicska L.et, számlájára utalják, egy részét, na az nem normális ember.
Az aki pedig, a szerencsétlenül járt, munkanélkül maradt, télen segélyből, f.h.t.ból tengődő ezreket szekálja, lenézi, ok nélkül kritizálja, egy önző buta tájékozatlan ember,
Költözzön le Szabolcsba, vagy békés me-be, egy kisvárosba, faluba, és próbáljon meg élni, azt létező munkahelyek adta lehetőségekből.
Majd megtudja, milyen nehéz az élet, maga a puszta lét.
rosalinda57
@F_Viktor: Igazad van. De akiknek nincs semmije, az nem azt jelenti, hogy nem is volt, de ez a kormányzás elvette tőlük és ki tudja, hogy kinek a zsebébe vándorolt az a vagyon, amit ezektől az emberektől elvettek ( elloptak törvényesen ). Például a magánnyugdíj-pénztári tagok befizetései, a rokkantak ellátása ... A nyugdíjba mentek és magánnyugdíj-pénztári (volt)tagok most olyan keveset kapnak 43 év után, hogy abból a pénzből megélni sem lehet. A bányász nyugdíjasok, akiktől szintén elvették a járandóságukat segélyösszegeket adtak vissza az elismert nehéz munkájuk után. Ők, akik közül sokan vannak olyanok, akik talán még egy hetet sem dolgoztak igazán. Na ők azok, akiknek van valamijük. Hát persze, hogy felháborító a nyilatkozatuk is !
F_Viktor
@Senara: Írod:
"...de pont a gyermekélelmezéstől kell elvenni a pénzt ?"

Ez is engem igazol, hogy Orbánék nagyon is magukénak vallják Lézer Jankó "akinek nincs semmije annyit is ér" tanait.
Ez látszik a felsőoktatási programjukban, ezt tükrözi a gyermekétkeztetés kiadásának csonkítása. Amelyik gyerek étkeztetési támogatásra szorul, az annyit is ér, az nem kell sem most, sem felnőtt korában Orbán csapatába, abból csak ingyenélő, a lelkes fityeszesek adópénzeire ácsingózó, munkanélküli válik...
rosalinda57
@SpamKontroll: Lehet, hogy 2 embert ismertél a rokkantak közül, akik vissza tudtak menni dolgozni, de a többségük tényleg rokkant. Na nem a két ember, akiket ismersz, jellemző arra, amit tettek velük.
Más. Sok mozgáskorlátozott emellett is saját lakásában adatrögzítést, könyvelést végzett, bár a jövedelme a megrokkanás előtti keresetétől a rokkant nyugdíjával együtt sem érte el azt a szintet, ami volt neki. Ha mindezt elvették tőle, tehát a rokkant nyugdíját és a (devizahitel miatt ) a lakását is és albérletbe kényszerült, az teljesen ellátatlanná vált, holott a megrokkanás idején 25-30 év munkaviszony volt a háta mögött, vagyis addig amíg tudott dolgozni, dolgozott is. A bányász sem a karosszékben üléstől vált rokkanttá, hanem azért, mert olyan munkát végzett, aminek a következménye volt az egészségének megromlása.
F_Viktor
@SpamKontroll: Akkor amint munkanélkülivé válik valaki mondjuk 20 év munka- és becsületes adózás után, akkor a helyi hatalmasság parancsára azonnal meg kell vele ásatni saját és családja részére a jól megérdemelt sírjukat (amíg még van ereje), s majd a közmunkások azonnal földet is hordanak rájuk.

Igazad van, ez a megfelelő megoldás, ez a humánus cselekedet, rengeteg szenvedéstől kíméljük meg a családot.
O'szt még anyagilag is jól járunk, számolhatjuk a zsebünkben maradt milliókat, ha a Vezír is úgy gondolja, hogy nem nyúlja le az összes így megmaradt adóforintokat...
F_Viktor
@rosalinda57: Írod:
"De akiknek nincs semmije, az nem azt jelenti, hogy nem is volt, de ez a kormányzás elvette tőlük és ki tudja, hogy kinek a zsebébe vándorolt az a vagyon..."

Ez nem érdekli Lézer Jankó ideológia-gyártót, nem a tudás van előtérben, hanem a maffia eszközök, azok érvényesülhetnek akik ezt a maffia eszközt megfelelően alkalmazzák.
Az ötlet kitalálói nem a fityeszesek, ők csak alkalmazzák az elődök által kijárt utat, amit kitaposott pl. Alfred Rosenberg és Himmler.
Reménykedhetünk, hogy sorsuk is hasonló lesz...
tivoli
@rosalinda57: Írod:
"De akiknek nincs semmije, az nem azt jelenti, hogy nem is volt, de ez a kormányzás elvette tőlük és ki tudja, hogy kinek a zsebébe vándorolt az a vagyon..."
Ez a kijelentés egy kis magyarázatra szorulna. Én nem ismerek senkit, akitől elvette volna a vagyonát konkrétan valamelyik kormányzat. Sem ez, sem az előző, sem az azt megelőző.
Senara
@F_Viktor: " Ez is engem igazol, hogy Orbánék nagyon is magukénak vallják Lézer Jankó "akinek nincs semmije annyit is ér" tanait "... Bizony ! ... vadhús a menzákra ... valóság szelet kenyér egy karika répa !. És aki ezt levezényeli Hiltonba viszi a szegény gyerekeket ... lehet demagógia de nagyon , nagyon gusztustalan
F_Viktor
@rosalinda57: Azért tenni is kellene valamit, szavazáskor nem otthon ülni a szavazatra jogosultak felének.

@tivoli: Te nagyon sok mindent nem tudsz, amit én tudok, hogy tuti neked nem volt trafikod, nem voltál benne az 52 000 trafiktulajdonos között.
Sőt, életedben nem dolgoztál, mert még MANYUP-tag sem voltál...

@Senara: Jó kérdés, ki tudja hol, melyik szinten tűnik el a vadhús, s a mártásból csak a répa jut el a gyerekekhez.
tivoli
@F_Viktor: ma, 13:50
Sőt még patikám se volt, ez igaz.
De akinek volt, honnan lett? Csaknem valami kárpótlásként kapta?
tivoli
@F_Viktor: Bár én nem vállalkozásokra, hanem magánvagyonokra gondoltam..
F_Viktor
@tivoli: Ne téveszd össze őket trafik- és földmutyisokkal.
És a fityeszszékházzal sem, mert azt "csak úgy" kapta a fityesz, amit a választmány tudta nélkül Simicska-Orbán-Köteles azon nyomban eladta, s azt a pénzt saját Kft.-kjeikre fordították, amit hatalmas adótartozás után pár külföldinek "eladtak". Igaz, őket erről elfelejtették értesíteni. De legalább közpénzek milliárdjaiból, bűncselekmények sorozata után sikerült felépíteni egy fityeszes gazdasági birodalmat.
F_Viktor
@tivoli: Okos vagy, mert a vállalkozás az természetesen nem magánvagyon :-)))
tivoli
@F_Viktor: ma, 13:50
A manyup csak részben volt magánvagyon, s ha jól emlékszem valamennyivel kárpótolták is a delikvenseket.
F_Viktor
@tivoli: Az a pénz, amit te kapsz meg nyugger korodban (ha dolgoztál volna!), s az a pénz, ami ne adj Isten még örökölhető is (nem vész el, mint a jelenlegi állami nyugdíjak), arra többek között én is már magánvagyonként tekintek.
tivoli
@F_Viktor: Ja, én is annak tekinteném, ha volna. Az önrész ami be lett fizetve, államkötvényekbe lett fektetve, a többit pedig az állam adta (volna) hozzá.
Az örökölhetőség eleve kudarc, mert a nyugdíj nem megtakarítás, arra ott vannak a biztosítók.
A jelenlegi nyugdíj csak akkor vész el, ha kiszivattyúzzák a rendszerből. Mivel mióta megalakult, a kölcsönösség elvén alapult. A mindenkori nyugdíjasok a mindenkori aktív dolgozók befizetéséből kapják a járandóságukat, ahogy majd ők is, ha elérik a kort.
F_Viktor
@tivoli: Előbb fel kellene ébredned Csipkerózsika álmodból mielőtt egy fórumra írnál!
De figyelmeztetlek, ébren nagyon nehéz lenne élned, nagy fájdalmakkal járna.
radios45
@rosalinda57: Én annak idején több százat ismertem, de egyik sem odahaza a tv. vagy az íróasztal előtt rokkant meg, vagy ment tönkre, hanem leginkább a 25-30munkába, illetve volt olyan is a családban, aki abba ment tönkre, pszihésen, majd testileg is, hogy elküldték, leépítések miatt, nem volt rá szükség többet már.
tivoli
@F_Viktor: ma, 14:46
Még szerencse, hogy zombi vagyok.
szandokan
@Dr. Felipe: Én nem fogok visszahúzódni sehova. Ha csak annyi eszetek van, hogy tüntettek, akkor tegyétek. Sokra nem mentek vele úgysem.
szandokan
@Desischado: El kell keserítselek, a hozzám hasonló emberek soha nem lesznek közmunkán, vagy segélyen, legyen bármilyen kormány is hatalmon. Ez a különbség köztem meg mondjuk közted, hogy nem a kormányra fogom a saját tehetetlenségemet. Amúgy meg neked kötelességed mindenkit megvédeni, aki nekem nem éppen a szívem csücske? Kissé már röhejes.
Dr. Felipe
@szandokan: Te meg csak birkamenetelj bencsik elvtárs zászlaja alatt. Hajrá. Eszed megvan hozzá, talán még az első sorba is beengednek hogy látszódjál.
szandokan
@Dr. Felipe: Én nem szoktam menetelni, sem a Blahán nem voltam mint oly sok baloldali nem rászoruló, az eszem pedig valóban nagyon vágott világ életemben.
Dr. Felipe
@szandokan: Nem szoktál menetelni? Akkor majd felhívom erre vicctor figyelmét hogy rebellisek vannak a pártban.
szandokan
@Dr. Felipe: Nocsak, ilyen jóban vagytok? :-)) Egyébkét attól, hogy egyetértek nagyrészt a Fidesz politikájával, még nem járok gyűlésekre meg menetekre. Azt csinálja, aki jónak látja.
Dr. Felipe
@szandokan: Az előbb még az eszeddel dicsekedtél, pedig a fideSS politikájával csak az agymosottak értenek egyet. Akkor még sincs annyi eszed mint ahogy gondolod.
SpamKontroll
@F_Viktor: Akkor mi a megoldás? Adjunk teljes értékű munkanélkülisegélyt a következő 20 évre?

Menjél már ki egy kicsit mondjuk Amszterdamra... Menjél be egy emeletes házba, csöngessél be 100 lakásba, és hamar világossá válik, hogy ott (a nagy humánusság miatt) legalább 30 ajtóban azt mondanák neked, hogy legalább 5 éve munkanélküli segélyen vannak... De vannak olyan csoportok, akik egész életükben egyetlen évet sem dolgoztak, csak segélyen voltak.

Ha ez lenne itthon, akkor meg gondolom teljes mellszélességgel kiállnál a segélyek csökkentése/megszüntetése mellett.

Azt a pénzt inkább továbbképzésekre, átképzésekre kellene költeni...
Őszintén: segít rajtad 30 000 Ft három hónapig?
SpamKontroll
@rosalinda57: Biztosan vannak nem jogosan elvett rokkant ellátások... Ez kétségtelen tény...

De az is egyértelműen kimutatható, hogy a nagy százalékuk szakmával nem rendelkező, csak 8 általánost vagy azt sem végzett emberek tömege...
Egyértelmű összefüggést találtak..

Nincs olyan szabály a kerek Világon, ami ne diszkriminálna valakit..
SpamKontroll
@radios45: De attól sem lesz senkinek sem munkája, ha adják nekik a segélyt...

Ezt a pénzt továbbképzésre, - egyáltalán sok esetben általános iskolai képzésre - kéne költeni...

Meg telefon és nyomtató költségre, meg internetre, hogy az álláskereső kapcsolatba kerülhessen a munkaadóval.

Mennyien, de mennyien vannak, akiknek nincs meg a 8 általánosuk..
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Ha csak annyi eszetek van, hogy tüntettek, akkor tegyétek. Sokra nem mentek vele úgysem."

Ezt az állításod tegnap Orbán megcáfolta!
Azt tudnod kell, hogy egy 20-30-40 ezres tömeg időben nagyon gyorsan felduzzadhat több 100 ezres tömeggé. S abban a tömegben nagyon kellemetlenül hangzik, hogy "Orbán takarodj!"
Ezt nálad jobban érzi a diktátor.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Én nem szoktam menetelni, sem a Blahán nem voltam mint oly sok baloldali nem rászoruló, az eszem pedig valóban nagyon vágott világ életemben."

Azért a zabszem effektus dolgozhat nálad, érdeked, hogy a fityesz ne bukjon túl nagyot, mert elszámoltatáskor nem lesznek nyugodt éjszakáid.

Én ezért nem köteleztem el magam.
Amikor 2011-ben láttam, hogy érvényesülni ebben az országban csak a dörzsölődéssel mehet, akkor kis üzememet inkább elvittem Lengyelországba.
Maffiával nem paktálok le, támadási felületet nem adok egyik politikai erőnek sem, nem akartam függeni senkitől.
Éjszakáim, álmaim nyugodtak. Egyik pártnak, polgármesternek nem kellett az ülepét kezelésbe vennem. Számonkérés sem lehet.
F_Viktor
@SpamKontroll: Írod:
"Menjél már ki egy kicsit mondjuk Amszterdamra.."

Nem sok évet tölthettél el Hollandiában.
Te nem a hollandról beszélsz, hanem a bevándorlókról. Ez nem csak holland probléma, ez már elérte pl. Dániát, Svédországot is.
Viszont, ott a gazdaság megengedhet egy olyan szociális hálót, hogy azokat (nem akarom nevesíteni őket, mert nem vagyok rasszista, de nem a cigányokról beszélek) a dolgozni nem akarókat most még el fogja látni minden jóval.

Magyarországon egészen más a helyzet, Orbán saját állampolgárait, a magyarokat ítéli mély-szegénységbe.
Tudom, nektek a magyar is cigány, meg zsidó, meg ellenség. Ez így működik nálunk, de Dániában, Svédországban, Norvégiába..., s a többi fejlett nyugati demokráciákban már nem. De mi nem is kívánkozunk közéjük, mi a barbároknak adtunk 2/3-os többséget, amit ők meg is hálálnak. A nyomorral.
Miklós Julianna
@F_Viktor: A vörösek duzzadnak 100 ezerre! Az még nem az 1/3!A többi hol van? Mert ezek voltak kint és nem más!Gondolom,hogy nem volt ráírva senkinek a homlokára,hogy melyik párthoz tartozik! Én nem láttam ilyet!
F_Viktor
@SpamKontroll: Írod:
"Ezt a pénzt továbbképzésre, - egyáltalán sok esetben általános iskolai képzésre - kéne költeni...

Meg telefon és nyomtató költségre, meg internetre, hogy az álláskereső kapcsolatba kerülhessen a munkaadóval. "

Hahaha...
Ezt a pénzt a diktatúra bebetonozására, a diktatúra ideológiájának stabilitására kell költeni, mint pl. rendvédelmisek-, tanárok béremelésére.

Szállj le a magyar földre! Isten, vagyis bocsánat, Orbán hozott!
F_Viktor
@Miklós Julianna: Nem nagyon értem, hogy mi a mondandód lényege, de valami olyasmi jön le nekem, hogy kevesled az utcára vonult emberkéket.
Erre azt mondom, hogy lehet játszadozni a Zemberekkel, be lehet próbálkozni, hogy ha semmibe veszi a hatalom őket akkor a tömeg mekkorára tud duzzadni. Ezt úgy tűnik Orbán nem merte bevállalni, volt olyan csicskája aki bátrabb lett volna, s azt mondta, sz*rjuk le a Zemberek véleményét, majd megunják, s haza mennek. A diktátor ezt nem merte bevállalni. Valaki azt mondja bölcs döntés volt, van aki gyávának tartja ezért.
A közeli jövő sok kérdést megválaszol majd.
nemjoezigy
vs.hu/gazdasag/osszes/megvonjak-a-segelyeket-szazezrek-csusznak-ki-az-allami-vedohalo-alol-1031?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss#!s8
"Drasztikus eszközöket vet be a kormány a szegénység kezelésére...többen esnek ki a rostán, vagyis többen lesznek olyanok, akik egyetlen fillér legális jövedelem nélkül tengetik az életüket. Az állam gyakorlatilag elengedi félmilliónyi ember kezét."
Ezeknél az embereknél családok, gyerekek vannak! Miből fognak élni? Ahhoz, hogy megvalósuljon az orbáni álom:"...2018-ra ne legyen egyetlen olyan ember sem, aki jövedelempótló támogatásra szorul." meg kell, hogy haljon ez a réteg!
Ez a fideszKDNP keresztény, emberbarát kormány.
A jobboldali politikai eszme a társadalom hierarchikus felépítésének elfogadása, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlőtlenség adottságként kezelése és helyeslése. Ezek után a 2 millió (2/3) ember miért szavazott a fideszre? Ennyi gazdag báró, gróf, mészáros, orbán, kocsis, lázár, dajcs, navracsics, torgyán, pintér, gyurcsány, rétvári,. matolcsi, simor, stb,stb vérszívó, élősködő nulla ember nincs is.
rosalinda57
@SpamKontroll: Lehet,hogy a többségre ez jellemző, de én nagyon sokat tudok olyanokról, akik nem 8 általános iskolát, hanem főiskolát, egyetemet végzettek és 30 év munka után robbantak le. Nyilván, hogy aki addig is dolgozott és esetleg most is dolgozna, de ez a lehetősége mozgáskorlátozottsága miatt nincs meg. Egyébként pedig agyilag bármelyik fideszes államtitkárral vetekedhetne, mert az IQ-ja nem 70 körül van, hanem 158-as. Az ilyen emberektől ( hiába rokkantak ) félnek és sehol nem alkalmazzák őket. Pedig munkájuk és tetteik révén többet letettek az asztalra, mint mások.
F_Viktor
@nemjoezigy: Az a 3-4 millió hulla leírható veszteség a lázári ideológia szerint. Majd azt mondják, hogy no panic, diktatúrákban ennyi veszteség még kevésnek számít, ebben is jól teljesít Orbán Vezír.
Ha megnézed történelmünket, a jobber uralom mindig is halált, éhezést, nyomort hozott e hazára, amit utána az alapoktól kellett újjáépíteni. Ez most sem lesz másként.
human
@nemjoezigy: De van sok megfélemlített közmunkás. De ha csak a közszférában dolgozókat nézem van aki azért lájkolja Orbán facebook oldalát, mert hivatalból kötelezőnek érzi.
aremy
@Dr. Felipe: ha onnan nézzük hogy szavazáskor hol voltak? akkor meg érdemlik
hogy beléjük rúgnak.
Miklós Julianna
@F_Viktor: Majd látjuk!De mit akartok?A zt sem tudjátok hogy, mit!Szerintem Az előző kormányon i s állandóan kerestétek a fogásokat, hogy legyen min csámcsogni!@human:Akkora baromságot írsz már megint,senkinek nem kötelező itt írogatni, és lájDkolni, főleg duplán hülyeség amit írsz,mert lehetne néki is anonim módon írogatni,és akkor hogy derül ki hogy , melyik párthoz tartozik is igazán?Ezeket az oldalakat csak azért használjátok hogy, megnézzétek hogy, ki mekkora hülyeséget tud írni, és várjátok a másik baromtól, hogy, hogy cifrázza tovább.Nem kötelező közmunkába menni, aki nem megy az fog mást dolgozni.És most mit tudtok arra lépni , ha a közmunka ugyan úgy lesz megfizetve mint a rendes munka?Azon kivűl, volt sok ismerősöm aki elfogadta a közmunkát, és érdekes pár hónap múlva ,mivel látták hogy, normális, ott maradt, és most havi nettó 85 ezer forintot kap fizetést, és ennek már 3 éve!Meg még az egyéb juttatásokat is megkapja.Van olyan ismerősöm aki más városban kapott állást, a kormány 1.5 évig hozzá járul az albérletének a kifizetéséhez, már ott van 1 éve, és dolgozik, nem azzal van elfoglalva hogy, baromságokat ír, hanem kipróbálta , hogy hogy is működnek ezek a dolgok a közmunka programba!
SpamKontroll
@F_Viktor: Jah, hát ha érvelni nem tudsz, akkor hagyjuk...
SpamKontroll
@F_Viktor: 2 évet éltem kinnt Amszterdamban és az echte Hollandok közül és a bevándorlók közül is rengetegen, egész tömegek és lakótelepek éltek segélyen..

Ki is mondtad: ha van rá pénz, akkor évekig lehet fizetni minden segélyt, ha meg nincs, akkor el kell gondolkozni, hogy mire futja...

Mint már harmadjára ideírom: a segély összege és időtartama eleve nem segít senkin érdemben...
SpamKontroll
@rosalinda57: Az ilyen magasan iskolázott embereknek, ha megrokkantak olyan továbbképzési lehetőségeket kellene biztosítani, amelyek otthonról végezhetőek: könyvelő, fordító, magántanár, mindenféle iromány korrektúrázó, szekunder piackutatás stb.

Ezen túl lehet művészi munkákat: pl. mozaikozás, varrás, holmik adásvétele stb stb.
végezni otthonról...

Milliom egy dolog létezik és megvalósítható... nem csak a fizetett alkalmazotti lehetőségek...
aremy
@SpamKontroll: a rokkant nyugdíjhoz nem volt elég a lebetegedés de még 20-25 év
munkaviszony is szükségeltetett hozzá minimum.
SpamKontroll
@aremy: Hát nekem a családomban van több rokkant nyugdíjas is, akik biztosan nem dolgoztak le 20 évet... Az egyik 30 éves kora előtt lett rokkant, most már 60 év körüli, a másik szintén 60 év körüli, most zsuppolták vissza és ő is legalább 25 éve rokkanton volt... Neki is visszavágák... Most érdekes, hogy tud dolgozni...

A szomszédomnak mellrákja volt, évekig utána rokkanton volt, most kb. 54 éves, aztán persze megvonták tőle, mert teljesen gyógyult, azóta tud dolgozni...

A rokkant ellátáshoz is mindenképpen kell egy felülvizsgálat 1-3 évente... Egyszerűen a végtelenségig visszaélnek az emberek ezzel is (nem csak itthon).
F_Viktor
@SpamKontroll: Írod:
"2 évet éltem kinnt Amszterdamban és az echte Hollandok közül és a bevándorlók közül is rengetegen, egész tömegek és lakótelepek éltek segélyen.. "

Elhiszem, hogy láttál ilyet, de ha nem csak a drogtanyán jártál volna 2 évig, akkor azt is láthattad volna, hogy a holland gazdaság miből fizeti ezeket a segélyeket.

Írod:
"Ki is mondtad: ha van rá pénz, akkor évekig lehet fizetni minden segélyt, ha meg nincs, akkor el kell gondolkozni, hogy mire futja... "

Igen. Ha nincs miből, akkor el kell gondolkodni, hogy a Vezíren kívül a kutyát nem érdeklő, kongó stadionokra költünk 1 000 milliárdokat, vagy gondoskodni a gondjaira bízott 10 millió magyarra.
Itt a gondoskodás nem a segélyekben merül ki, de része annak!

Mert az orbáni ideológia megint csak a sajátja, s egyes múltbéli diktátoroké, a világon sehol sem hagyják magukra a népesség 40 százalékát, csak azért, hogy szívassák az 1 százalékot akik ténylegesen kihasználják az ország szociális hálóját.
Ez nem kicsi gond a nálunk sokkal magasabb életszínvonalú társadalmakban is, most próbálkoznak ezt megoldani. Nem nem a segélyek megvonásával.
Az EU-ban hamarosan mindenhol általános lesz, hogy a külföldiek 6 hónap eredménytelen munkakeresés után haza kell menniük.

Tehát a lényeg: 100-150 000 cigány miatt nem lehet 3 millió becsületes, önhibáján kívül munkanélkülivé vált magyart halálra ítélni!
nemjoezigy
@rosalinda57: tegnap, 23:46 "...én nagyon sokat tudok olyanokról, akik nem 8 általános iskolát, hanem főiskolát, egyetemet végzettek és 30 év munka után robbantak le. Nyilván, hogy aki addig is dolgozott és esetleg most is dolgozna, de ez a lehetősége mozgáskorlátozottsága miatt nincs meg. Egyébként pedig agyilag bármelyik fideszes államtitkárral vetekedhetne, mert az IQ-ja nem 70 körül van, hanem 158-as. Az ilyen emberektől ( hiába rokkantak ) félnek és sehol nem alkalmazzák őket. Pedig munkájuk és tetteik révén többet letettek az asztalra, mint mások."
Ehhez kapcsolódik a fixaideám: a megélhetési politikusokkal ki a parlamentből, hogy megtudják (esetleg) mi az a munka, és helyettük olyanok ülhetnének be, akik akár fele pénzért, mérhető produktumért kapnák a juttatásukat. Nem maguknak állapítanák meg a jövedelmüket! Jogilag mindent szabályozni és nem a kormány szája íze szerint. Az eddig lenyúlt pénzeket visszavenni tőlük!
nemjoezigy
@Miklós Julianna, ma, 07:36:
Akkor menjünk sorba az irományodon: az eleje és a stílusa felháborító. Először az jutott eszembe, hogy eltévedtél, mert ez MNO-s agymosott politikai irányvonal.
A tények amiket írtál, -mert elhiszem, hogy volt ilyen- sajnos csak kis számban fordulnak elő, arányaiban jelentéktelenek, de a kormány siker propagandáját erre építi. Gyenge alapok, de ezt sajnos csak az érintettek érzik.
szandokan
@F_Viktor: Tévedésben vagy, felőlem akár az Lmp is lehet kormányon, bennem nem elkötelezettség van, csak én a Fideszt tartom az egyetlen olyan pártnak, amelyik alkalmas ma a kormányzásra. Majd ha lesz egy másik olyan, amelyik alkalmasabb rá, átgondolom a dolgot.
szandokan
@human: Megfélemlített közmunkás? Aki alszik részegen munka helyett a bokor alatt, a főnök úr meg csak akkor ébreszti fel, amikor menni kell haza? Na hiszen...
F_Viktor
@szandokan: Aha, tehát semmi köze a fityeszes polgármesternek...
rosalinda57
@nemjoezigy: Teljesen igazad van és én is ezt vallom, mint rokkant járadékos.
rosalinda57
@SpamKontroll: Én is így gondolom. Emiatt én is könyvelést végeztem vállalkozóként otthon, de a devizahitel fizetése és a rokkant nyugdíj elvétele miatt a keresetem elég kevés volt a megélhetésre, így kénytelen voltam a lakásomat eladni, hogy a tartozást csökkentsem, mert a rokkant ellátást csak 2,5 év múlva kaptam vissza és csak 6 hónapra visszamenőlegesen, pedig sajnos az állapotom rosszabb lett közben. Azóta albérletben lakom a párommal és mindenem odalett. Tehát én dolgoztam még megváltozott munkaképességgel is, de nyilván kevesebb összegért, mint amikor még vezető beosztásban dolgoztam. Tehát rokkant vagyok ugyan, de nem agyament.
human
@szandokan: Tudom neked nincs közmunkás ismerősöd. Ezért elnézem neked, hogy értetlenül állsz a jelenség előtt és nem tudhatod mi történik az élet ezen szintjén. Bizony előfordul, hogy konkrétan megmondják kire kell szavazni.
nemjoezigy
@szandokan: ma, 15:03: @F_Viktor: jó lenne egy pontos meghatározás arra, hogy mitől alkalmas egy párt a kormányzásra. (és mitől nem)
Az mszp, az mdf, (a kisgazdák, az szdsz, a kdnp) kormányoztak, ergo alkalmasak voltak a kormányzásra! A fidesz kormányoz, tehát alkalmas a kormányzásra.
SZERINTEM NEM ALKALMASak, csak csinálják ,a többség, és így az ország kárára.
A lakosság maximum 15 %-a jár jól ennek a kormányzásnak az eredményeként.
szandokan
@human: Ismerősöm nincs, csak szoktam látni őket, többek között azt is, amit leírtam. Ha megkapnák a minimálbért, szerintem többségük még akkor sem dolgozna normálisan.
F_Viktor
@nemjoezigy: Erre már régóta tudom a megoldást.
Ha a megválasztott képviselők bármikor visszahívhatók lennének választóik által, akkor nem vállalhatnának szavazógéppé.
Valamint a választási ígéretek sem maradnának csak ígéretek.
human
@szandokan: És az ő hibájuk, hogy olyan munkát kapnak hogy ugyanazt a levelet kell egész délelőtt kergetniük? Valódi munkahelyet kellene nekik adni, de az adórendszer (+korrupció), a gazdasági környezet ezt nem teszi lehetővé. Ezért nem a közmunkás a felelős.
Egyébként én eredetileg arról írtam, hogy a közmunkásoknak jó helyre kell szavazni, vagy nem kapnak közmunkát. Innen terelted a témát a lebzselők irányába.
F_Viktor
@human: Írod:
"Valódi munkahelyet kellene nekik adni, de az adórendszer (+korrupció), a gazdasági környezet ezt nem teszi lehetővé."

A probléma, hogy már minden el lett qrva.
Nem teszi lehetővé Orbán maffia ténykedése és unortodox, dilettáns politikája, dilettáns politikai végrehajtóinak százai.
SpamKontroll
@rosalinda57: Úgy tűnik, hogy mindent megtett a fenntmaradásért, ami méltányosan elvárható volt.
human
@F_Viktor: Túlzottan arra koncentráltak, hogy a haveri körök fölényben legyenek a piacon és így elnyomták a valódi versenyben jól teljesítő cégeket. A haverok pedig nem hatékonyan, szakmaiatlanul, túlárazva dolgoznak. Ugyanazért a pénzért kevesebb munkát végeznek el, mint egy piaci versenyben kiírt pályáztatással nyert cég. Ezért nem termel ki a gazdaság magának új vállalkozásokat, munkahelyeket, hisz ők mindent abból a pár fidesz közeli cégből akarnak megoldani.
SpamKontroll
@F_Viktor: Hollandiában (és több más szerencsésebb országban) a gáz miatt tudnak kifizetni komolyabb juttatásokat, járulékokat és segélyeket...

Sok szerencsés országban nincsen akkora hatalmas termelés... csak van valamilyen természeti kincsük, amivel jól tudnak operálni..

Pl. Norvégia az 50-es években egy szegény ország volt... Most meg minden keleti munkás azt hiszi, hogy azért olyan magas ott az életszínvonal, mert jól termelnek... Lószart... Ülnek az újonnan felfedezett gázmezőiken...

Amúgy pedig hatalmas adóterhekkel lehet vállalkozni arrafele...

Mint mondottam: semmi sem gond, ha van pénz és pár szaros stadion ára messze nem fedezné a gyest, gyedet, iskolázási támogatásokat, munkanélküli segélyeket, rokkant ellátásokat, a rengeteg és komoly összegű gyógyszerhozzájárulásokat, a TB (akármilyen szar is) ellátásokat, nyugdíjakat, az egyszeri ellátásokat, segélyeket. És még ezene kívül biztosan vannak még tételek...

Több ezer milliárdos tételekről van szó...
Menjél el Amerikába, fizessed a több ezer dolláros e.ü. kötvényedet és ezen felül fizessél 200 dollárt egy Ibuprofen tablettáért...

Nem vagyunk fejlett nyugati állam, de nálunknál sokkal szegényebb országokban él 5 milliárd ember...
Egy kicsit meg kéne becsülni, amink van, mert higgyed el, hogy lehetne ennél SOKKAL ROSSZABB IS...
szandokan
@human: Amikor valaki bemegy a szavazófülkébe (közmunkás, munkanélküli, irodai dolgozó, stb.), onnantól rá van bízva, kire szavaz. Csak ő tudja ott benn, hogy hova húzta az X - et.
F_Viktor
@human: Államosítanak, majd átpasszolják haveri kézbe, a kitermelt veszteségeket adófizetők pénzén dotálják (lásd Töröcskei).
Aztán lehet, hogy újabb privatizációból akarnak nagyot szakítani, passz. Lesz-e olyan hülye valaki, hogy bevásárolna ezekből a végekből, nem valószínű.
human
@SpamKontroll: És mondjuk, ha nem csalnának az áfával évente 1000 milliárdot azt is megérezné az ország. A külföldről áfa nélkül behozott termékek helyett a hazait lehetne vásárolni, ami munkahelyet, új vállalkozásokat termelne ki. De a kormánynak az a fontos, hogy az az 1000 milliárd oda menjen, ahonnan alapítványai támogatást kaphatnak.
1magyar
@SpamKontroll: Na menjél már a francba! Volt már jobb is ennél, nem a rosszabb irányt kell megbecsülni, hanem kb. a 2005-ös állapotot szeretnénk.
human
@szandokan: Szavazás fülkén kívül, úgy hogy melletted ott áll a fideszes delegált? Láttad a felvételt? Láncszavazás? Hallottál már róla? Az egyszerűbb ember pedig igenis elhiszi, hogy kiderülhet kihez húzta be az ikszet.
F_Viktor
@szandokan: S mikor kötelezően asztalnál kell szavazniuk, mert a polgármester helytartója csak így tudja ellenőrizni, hogy hová X-eltek?
SpamKontroll
@1magyar: Menjél te a francba!! Vágyakozzál csak... Nem zavar, hogy közben volt egy válság???

Ha tudnád, hogy több milliárdnyi embernek milyen nyomorúságos sorsa van a Világon, akkor a pofádat nem mernéd kinyitni...

Menjél csak át Kelet-Ukrajnába... Mindenüket szétlőtték... Még szavazni sem mehetnek el...
SpamKontroll
@human: Az kétségtelen, hogy ez a pénz hiányzik.. Viszont azt hozzá kell tenni, hogy ahhoz, hogy ebben változás legyen, ahhoz vérnek kell folynia...

Ehhez a maffiához (ahogy Horváth András megmondta) nem mert hozzányúlni egy kormány sem...

Dehát a kicsik is csalják az adókat... Valamilyen mértékben mindenki csal vagy nem tesz be, de kivesz...
F_Viktor
@human: Igen, a választási törvény lehetővé teszi, hogy asztalnál szavazz. Ez legális, nincs köze a láncszavazáshoz.
nyanya001
@szandokan: Na ide figyelj !
Már többször leírtam neked, de úgy látom nem figyelsz !
Mennyit is kap egy segélyezett ?
Max. 6 ezer Ft-ot havonta !
Ha tudsz számolni, akkor magadtól is rájössz mennyi is jut az ilyen nyomorultnak
havonta például kenyérre ! És legyen akár cigány vagy avagy nem cigány !
A segélyt is csak akkor kaphatja meg, ha regisztrált munkanélküli, remélem, eddig világos !
Na már most, ebből a pénzből, akár busz- vagy vonatjegyet venni,
elmenni egy állásinterjúra, mert ma már egy takarítónőt is csak állásinterjúval vesznek fel, aztán jelenjen meg tisztán, illatosan... komolyan mondom
te nem is itt élsz, vagy nem gondolkodsz ?
Még hányszor kell ez t leírnom egy cégvezetőnek, mert te állítólag az vagy igaz ?
m.macskosz
@SpamKontroll:
"Nem zavar, hogy közben volt egy válság???"
Bizony, volt egy válság, amelyből már gyakorlatilag minden ország kilábalt,
kivéve minket, dacára a a kiváló gazdasági szakembereinknek. :)
"Ha tudnád, hogy több milliárdnyi embernek milyen nyomorúságos sorsa van a Világon, akkor a pofádat nem mernéd kinyitni... "
Igen, a Kalahári sivatagban a busmanoknak még fürdőszobájuk sincs.
SpamKontroll
@m.macskosz: Hát... Nem kell messzire menni... Nyugaton is vannak olyan országok, ahol egyáltalán nem jó a közegészségügy...

És nem kelljen már végighallgatnom megint, hogy mi van Németországban...

Én egyszer beszélgettem egy ENSZ alkalmazottal, azt mondta, hogy "mi itthon, Magyarországon a Világ pezsgőjének a buborékai között élünk... "

Elképzelni sem tudjuk, hogy mennyi afrikai hal bele a gyémántbányászatba, hogy nincs víz, nincs alapvető gyógyzser, az asszonyok csiklóját kivágják, tombol az aids, a tífusz, az ebola, egy rohadt infuenza elviszi a gyerekeket...

Azt milyen lehet megélni, hogy a szemed láttára levágják egy szoptató anya melleit???

Hol vagyunk mi ehhez??
m.macskosz
@SpamKontroll: Félreértettél.
Végtelenül sajnálom azokat, akiket említettél,
de azért nehogy már nekünk kelljen szégyellnünk magunkat!
Elértünk egy szintet, ne kelljen abból visszavennünk!
Magyarországon nagyon sok szorgalmas, rendes ember vett már
vissza az igényéből, mert a mindenkori pártunk és kormányunk,
gondoskodott róla, hogy így legyen, különösen a jelenlegi.
De az emberiség célja az, hogy a jövőbe tekintsen,
előre haladjon, ne hátra!
human
@F_Viktor: Nem is vettem egynek. Két különböző példaként említettem. Lehet fülkén kívül szavazni és még segítséget is lehet kérni a kitöltéshez. Ezt használják ki. Aki jól szavaz azt felveszik a közmunkásnak, mert bizony ott is túljelentkezés van.
Erről van szó:
atlatszo.hu/2014/10/14/kozmunka-csak-a-megfelelo-voksert-nyilt-szavazas-volt-borsodban/
F_Viktor
@m.macskosz: 2010 óta érdekes ez a válság dolog, hol mi mutatjuk a követendő utat az EU válságban lévő tagállamainak, hol válságban vagyunk. A fityesz érdekei szerint változik a világ gazdasága... Vagy csak az Internetadós kommunikációs káosz köszön vissza a válságokban is?
F_Viktor
@SpamKontroll: Írod:
"Nem kell messzire menni... Nyugaton is vannak olyan országok, ahol egyáltalán nem jó a közegészségügy..."

Melyik nyugaton? Európában? Mondjál két országot melynél jobban teljesítünk?

Írod:
"Én egyszer beszélgettem egy ENSZ alkalmazottal, azt mondta, hogy "mi itthon, Magyarországon a Világ pezsgőjének a buborékai között élünk... "

Magyarországon dolgozik? Mennyi a napidíja? Jaaa, több, mint 250 USD? Abból tényleg fussa minden nap pezsgőre...

Írod:
"Elképzelni sem tudjuk, hogy mennyi afrikai hal bele a gyémántbányászatba, hogy nincs víz, nincs alapvető gyógyzser, az asszonyok csiklóját kivágják, tombol az aids, a tífusz, az ebola, egy rohadt infuenza elviszi a gyerekeket... "

Én pl. tudom hogy miként élnek a kurdok saját ősi földjükön...
Azt is tudom, hogy napi szinten 4 milliárd(!) ember éhezik.

Írod:
"Azt milyen lehet megélni, hogy a szemed láttára levágják egy szoptató anya melleit???"

Polgárháborúban?

Írod:
"Hol vagyunk mi ehhez??"

Közel. El sem tudod képzelni milyen közel.
Ennek a közelségnek semmi köze Bajnainak. Még Gyurcsánynak sem...
F_Viktor
@human: Igen, erre gondoltam én is, elnézést ha félreérthető voltam.
SpamKontroll
@m.macskosz: Nem, az a Nyugati ember állandó célja, hogy a jövőbe tekintsen... Ezért nem tudja értékelni a jelent...

A fejlődő országok népei meg pont, hogy azért nem tudnak fejlődni, mert csak a jelenben tudnak gondolkodni, ezért nem is tudnak tervezni...

Nagyon sok helyen vissza kellett venni a színvonalból.. Németországban is sokan öngyilkosok lettek stb stb stb...

Azért itthon is mindenki nyávog, de szívják a cigit, isszák a kólát, mennek a wellneszbe...

A kormány sok mindenért felelős, de nem mindenért...

Az itt hozzászólók nagytöbbségének tök mindegy, hogy ki van hatalmon, csak így vezetik le a tehetetlenségük feszültségét...

Horn mondta: ha megdupláznák a fizetéseket, annak sem örülne mindenki ebben az országban...
SpamKontroll
@F_Viktor: Bocs, nem olvasom végig az irományodat... Konkrétan nem érdekel...

Majd, ha emelni akarom a vérnyomásomat, akkor visszajövök..

Pá...
radios45
@m.macskosz: az emberiség célja az, igen más normális országokban, pl.svédeknél is magasak az adók, viszont ott a szociális ellátások is magas színvonalúak, az álláskeresői tám,ból , jól meglehet élni, és akár 1,5évig is jár, annak aki nem kap,/talál munkát a szakmájának megfelelőt, és nem fogják szaros utcai közmunkára kényszeríteni.
Mert Svédországban arra költik a pénzt, amire kell, jó az életszínvonal, nincsenek az emberek ezrei az utcán, nem éheznek, nem nyomorognak, és a kormányok, a vezetők sem nyúlják le, pl, az E útdijakat, 64mlrd.ft,/2013-ban, meg a 27%os áfa bevételt, 500mlrd,ft. /év.
Ott létezik a szolidaritás, nálunk sosem lesz, hiába álmodozunk nyugati életszínvonalról, meg normális bérekről, nyugdíjról, vezetőink, törvénygyáros politikusaink, gondoskodnak róla, hogy ne legyen.
F_Viktor
@SpamKontroll: Legközelebb mondandódat szobád falára vésd fel, akkor majd senki nem száll vitába veled :-))
aremy
@SpamKontroll: a családodon belüli 30 éves valaki az biztos hogy nem rokkant nyugdíj
ellátásba részesült.mert igen is X munkaviszony esetén volt jogosult az ellátásra.
1magyar
@SpamKontroll: Mert a tetves gazdagok ott is elvettek a néptől mindent.(Ukrajnára gondolok) Egyébként meg ahhoz,hogy mi ne örüljünk a közmunka és egyéb 22 ezres segélyeknek mi már megfizettük az árát. Az őseink is adták az életüket is, de lehet, hogy még mi is adjuk ha folytatódik a kizsákmányolás
F_Viktor
@SpamKontroll: Ezt most vettem észre.

Írod:
"Hollandiában (és több más szerencsésebb országban) a gáz miatt tudnak kifizetni komolyabb juttatásokat, járulékokat és segélyeket... "

Jók a példáid, amik azt igazolják, hogy minden európai ország kihasználja azt a pár számára kedvező adottságot amivel rendelkezik.
Hollandia a világon az első tízben a gázkitermelésben, Norvégia hatalmas olajmezeit, Svédország a kirunai vasérclelőhelyét.
Azt meg kell figyelni, hogy a gazdaságilag fejlett országok a lehetőségei kiaknázása közben a világ legmodernebb, leggazdaságosabb csúcstechnológiákat használnak.
Lásd Dániát. A mezőgazdaságát, állattenyésztését. És gazdaságát, szociális hálóját. A világ egyik legmodernebb mezőgazdaságával rendelkezik, miközben területe fele Magyarországénak.

Magyarországon mi van? Amit a németek idehoztak.
Tehát pénz nélkül, nem lett volna szabad Orbán őrjöngését szabadjára engedni, unortodox gazdaságával, a bankok lemészárlásával, EU ellenességével, antidemokráciájával minden lépésével az országot egyre messzebbre vitte a gazdaság fejlődésének lehetőségétől.

Még annyit, hogy fikáztad Norvégiát: Norvégok nagyon gyorsan létrehozták a világ legnagyobb Olaj Alapját, ők a dédunokáikra gondolnak, nem szórják el pénzüket, mint az Arab-Félszigeten élők.
DE! Szociális hálójuk biztosan áll.
szandokan
@Dr. Felipe: Amikor hajat mosok, az agyamat is megmosom? Mert akkor valóban agy mosott vagyok:-))
szandokan
@F_Viktor: És ezt melyik baloldali lapban olvastad?
szandokan
@nyanya001: 6000 forintot havonta? Munkanélküli segélyként? Akkor most nem tudom, ki nincs tisztában dolgokkal.
m.macskosz
@SpamKontroll: tegnap, 20:53
"Bocs, nem olvasom végig az irományodat... Konkrétan nem érdekel... "
Kár,mert konkrétan téged idézett,
tételesen rámutatva az általad állítottak abnormitására.
tegnap, 20:52 "Azért itthon is mindenki nyávog, de szívják a cigit, isszák a kólát, mennek a wellneszbe..." Én nem ezekről beszélek, bár én pont nem járok wellnesselni, nem dohányzom és colát elvből nem iszom. Azokról beszélek, akik, képtelenek elhelyezkedni,
vagy ha el is helyezkednek, az érte kapott jövedelemből nem tudnak megélni.
Az, hogy a segélyezést meg akarják szüntetni, nagyon európai stílus, mondhatom,
tekintve, hogy emberek tízezrei nem azért nem dolgoznak, mert lusták!
A kormányt meg védd nyugodtan, szíved joga, eszerint könyveltem el eddig is
az igen-igen emberi hozzáállásodat. Krokodil könnyeket ejtesz az afrikai nyomor
miatt, de vitriolos a nyelved, ha a magyarországi szegényekről beszélsz. :(
m.macskosz
@radios45: Dániában például példátlanul magas az ÁFA: 25%-os, mindenre.
DE! Engem az sem érdekelne, ha nálunk 50%-os lenne mindenre, ha úgy, mint
Dániában a jövedelmem a 8-10-szerese lenne! Ha a havi nettója az embernek
mondjuk 1 millió forint, akkor érdekli, hogy a kenyér ára kilónként 5ezer,
amiből 2500 az ÁFA? Nem.
Most nálunk a 22.800 forintos segélyből tud venni nagyjából 2-2,5 kg-ot naponta,
18%-os ÁFA tartalommal.
Ha a jövedelme 228.000 forint lenne, a kenyér ára 27%-os áfával meg 280 Ft
lenne, akkor érdekelné az embereket, mekkora a kenyér áfa tartalma? Pláne, ha
azt látnák, hogy nem éhbérért dolgozik senki, mert az adó oda megy, ahova kell!
nyanya001
@szandokan: A 22 ezerből mire telik ? Próbáltál már megélni annyiból ?
És mindenfajta segélyből lesz elvonás !
m.macskosz
@nyanya001: Élnek még emberek Magyarországon,
akik számára megalázó, hogy segélyt kapnak.
Normális ember a saját munkájából szeretne megélni,
ha lehet, tisztességes munkából, tisztességes bérért.
nyanya001
@m.macskosz: Egyeseknek könnyebb nem gondolkodni,
sokkal inkább ledegradálni a a szerencsétleneket és őket hibáztatni
azért, amiről nem tehetnek !
radios45
@m.macskosz: nekem spec. nem a kenyérrel meg a tejjel, annak megvételével vannak gondjaim, bár kétség kivűl az is drága, az itteni segélyekhez, de min.bérekhez képest is.
Hanem mondhatni a többivel, a hús a gomba, az egészséges életvitelhez szükséges vitaminok, a számla kifizetése, és ruházkodni is kell, valamiből, egy jó cipő 15-20ez,ft, nál kezdődik, az alatt csak Kínai papucsot adnak, vagy műanyag-papírozott műbőr kacatot, ami beázik, átengedi a port, nyáron főleg.
A segélyekről, ellátásokról ne is beszéljünk, nekem 310nap jött össze az idén okt.végéig, pénteken voltam bent a munkaügyön, azt mondták munka nuku, közfoglalkoztatás nem indul, álláskeresői tám, nem jár, mert nincs 365napom.
Tehát éhen is hallhatunk, nem számít hogy tél van, vagy nyár.
m.macskosz
@radios45: A kenyeret csak példának szoktam felhozni, mert a tejen és a kenyéren van a legkisebb ÁFA: 18 %. Ennek ellenére az 500,-Ft/kg árú kenyér és a 350,-Ft/l arú tej egyáltalán nem ritkaság.
Igen, az egészséges táplálkozást nem a kis jövedelműeknek találták ki. :(
A múltkor akciósan vettem Tolle Trappista sajtot, mondván kivételesen megengedem magamnak, bár akciósan is rohadt drága volt. Ilyen szart még nem ettem!
Az, hogy drága, elfogadom, legfeljebb nem veszem meg,
de hogy ócska, az a pofátlanság teteje!
Na, a Csányi-féle cégek termékei szintén megfizethetetlenek a kisemberek számára:
www.bonafarmcsoport.hu/bonafarm-csoport/bonafarm-zrt/
SpamKontroll
@m.macskosz: Elnézést, F Vikornak akartam írni... Rossz helyre kattinthattam... Majd végig olvasom...
m.macskosz
@SpamKontroll: Jó helyre kattintottál, de beleolvastam. Nem tiltja a szabályzat,
hogy a másnak szánt hozzászólásra reagáljon bárki. Érzem az iróniát, díjazom is,
de a véleményemet fenntartom.
Kamcsatka
@F_Viktor: Másfél milliótól egy Orbánisztánban működő külföldi tanintézményben is sokkal többet kell fizetni. Tudom.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"És ezt melyik baloldali lapban olvastad?"
Nyílt szavazásra gondolsz?
Hol élsz, mit gondolsz, a közmédiákban és az mno oldalán mutatják be az igazságot, a fityesz mocskos dolgait?

Nézd meg ezt a 8 perces videót hogyan működik a gyakorlatban, mi az összefüggés a választások és a közmunka, a segélyre jogosultság között:
vimeo.com/108788760

Ezután el lehet gondolkodni, hogy végül is kiket támogat Orbán az adófizetők pénzén.
A magyar munkanélkülinek miért marad egyetlen kiút a munkanélküliség csapdájából a külföldi munkavállalás ha meg akar élni, ha gyerekének ételt szeretne biztosítani.
Ez is bizonyíték rá, Orbánt nem érdekli a magyar ember, az adófizetők pénzét szavazatok vásárlására költi.
Ezt nevezi a Vezír munkaalapú társadalomnak? Esélyt nem ad a munkára, befektetőket, a tőkét elűzi, a legnagyobb munkaadókat, a multikat ellehetetleníti.
A dolgozni-, megélhetésre vágyóknak nem sok lehetőség marad, csak az EU.
szandokan
@F_Viktor: Megnéztem, nem rossz kis baloldali lejárató propaganda. Azért érdekes, hogy egyik sem a naptól barnult le, egy kis pénzért bármire hajlandóak lennének. Ez számomra elég "átlátszó":-)
szandokan
@m.macskosz: Hol veszel te 500 forintos kenyeret? Egy normál kenyér ára 270 ft, persze ez nem a teljes kiőrlésűre vonatkozik, amelyik egészséges is. A tej is kijön 200 forintból, és hidd el nekem, semmivel nem másabb a 350 ft - osnál, csak más a gyártója. A Tolle sajtot meg ha előbb megkérdezted volna tőlem, hogy milyen, rögtön lebeszéltelek volna róla:-)) Az összes Tescós akciós sajt meg egy nagy kalap szar (gouda, edami, trappista), az igazán jó sajtok máshol kezdődnek.
F_Viktor
@szandokan: Pedig életszerű dolog, igen, "egy kis pénzért" még arra is hajlandók, hogy oda X-eljenek ahová mondja a munkaadójuk. Nevezhetjük zsarolásnak is. Ami nem áll távol ettől a hatalomtól.
Veszíteni pedig nem szeretnek, lásd tegnapi dombóvári hírt.
szandokan
@m.macskosz: Ebben igazad van, relatíve csak abban az esetben drága egy termék, ha keveset keresel. Több százezres, milliós keresetnél lényegtelen, hogy pl. lesz e internetadó, vagy hogy nő 1-2 ezerrel a kötelező biztosítás jövőre. Akinek nagyon ki van számolva a havi pénze, annak minden emelés fájhat.
szandokan
@F_Viktor: Viszont ez fordítva is igaz lehet ezen típusú embereknél, miszerint az ellenzék fizetett nekik azért, hogy ezt mondják. Ez semmire nem bizonyíték számomra. Néha azt gondolom, talán jobb lenne, ha jönne egy olyan új párt, amelyik le tudná győzni az Mszp - t és a Fideszt is, teljesen makulátlan, tiszta, őszinte, becsületes, a népért dolgozó, korrupció mentes...De jó, hogy felébredtem:-)
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Ebben igazad van, relatíve csak abban az esetben drága egy termék, ha keveset keresel."

Igen. S itt jön a képbe a 4 milliós szegény réteg.

@szandokan: Nem sok értelme lenne egy 2 500 fős kis határ menti településen eljátszani ezt a videót, akkor már inkább Baján :-)
Az is lehet, hogy a videón "szereplők" a Duna másik oldalán élnek? :-)
szandokan
@F_Viktor: Nem tudom. Bármi megeshet. Tulajdonképpen a hatalomért mindenre képes lenne ez a két párt. Az Mszp nem tudott beletörődni, hogy elvesztette, a Fidesz meg foggal-körömmel védi. Egyszer írtad valahol, hogy nekünk tulajdonképpen azonos az életfelfogásunk, a céljaink, csak máshogy látjuk a dolgokat, más szemszögből közelítünk feléjük. Nehéz kimondanom, de az internetadó bevezetését én sem tartottam volna jó ötletnek, habár szerintem nem is ez volt a valódi cél. Az internet a mai világban olyan, mint a kenyér. Ha megszűnik, mert sokaknak megfizethetetlenné válik, akkor lényegében elzárva lesz a külvilágtól. El kell fogadni, hogy az internet ma már az élet része. Én azért emlékszem, hogy amikor még nem volt net, meg futárszolgálat, stb., mennyire jó érzés volt például felutaznom Pestre egy lemezboltba, és végig túrni az összes anyagot, és olyanokra rátalálni, amelyek eszembe nem jutottak volna csak úgy simán. Ezek az érzések a mai világban elvesztek, és sajnos a gyerekeinket sem lehet nagyon úgy nevelni, hogy ezekből kizárod, legfeljebb korlátozni tudod őket valamelyest, hogy azért kicsit nem ártana focizni is lemenni a térre, nem csak a monitor előtt kell megverni a Barcelonát:-)) Elkényelmesedett mára szinte minden, csak rányomsz a megrendelés gombra, és a helyedbe hoznak mindent. Ez jó is, meg rossz is, ki - ki döntse el maga, melyiket tartja nagyobb pozitívumnak.
m.macskosz
@szandokan: Bükki kovászolt parasztkenyér...CBA...480,-Ft/kg.
Mizo tej 320 Ft-tól kezdődik. A Lipóti pékség árait nem ismerem, de nem olcsó.
m.macskosz
@szandokan: Én egyébként szerencsés helyzetben vagyok,
mert 270-ért veszem a kenyeret, 185-ért a tejet...egyelőre.
m.macskosz
tudatosvasarlo.hu/sites/default/files/attachment/TudatosVasarlo.hu_Kenyerteszt.pdf
Csak találtam valamit, azért a kilónkénti 1.180,-Ft nem semmi! De biztosan van rá vevő, különben nem készítenék. Van, aki meg kénytelen a Tesco gazdaságossal beérni. :(
@szandokan:
m.macskosz
@m.macskosz: "Az árak az ÁFA-emelés elıtti állapotot tükrözik."
szandokan
@m.macskosz: Én a teljes kiőrlésű rozskenyeret szoktam enni, itt nálunk a gyógynövényboltban lehet rendelni, és 600 ft kilója, itt a felsorolásban 790 ft, ha jól láttam. A gyerekeim viszont nem hajlandók megenni, csak a mezei kenyeret, és az istennek sem tudom őket rávenni, hogy egészségesebben egyenek. Más az íze, tudom, és a jó csokit is többre tartják, mint egy jó gyümölcsöt, de mit tud az ember tenni? Péterem például a napon száradó kenyeret szokta eszegetni, mert az finom...
m.macskosz
@szandokan: Hadd egye mindenki azt, amit szeret, ha megteheti.
Én is ragaszkodom a hagyományos kenyérhez. Szerintem a felnőtt szervezete,
de a gyereké főleg jelzi, mire van szüksége. Persze ésszerű keretek között.
Van ismerősöm, aki életében összesen nem evett meg egy kiló gyümölcsöt.
Egy másik meg pici kora óta nem eszik húst, pedig akkor még nem találták ki
a vegetáriánus étkezést.
szandokan
@m.macskosz: Így van, ha valaki nem szeret valamit, akkor hiába egészséges, akkor sem fogja megenni. Én például minden nap iszom citromfűteát, de ezzel is egyedül vagyok a családban:-)
nyanya001
@F_Viktor: A kórházakban fűtetlen kórtermekbe fekszenek a betegek,
de a füvet azt napoztatni kell, vajon ez mennyibe kerül az adófizetőknek ?
Adóra adót emelnek, de erre van pénz, csak a fű nehogy tönkremenjen
mert csuti bugrisnak kedve kell, hogy teljen !
hvg.hu/sport/20141003_Igy_napoztatjak_a_fuvet_a_Fradistadionba
JAJMÁR
Ez teljesen releváns ! Megmondták, hogy meg fog szűnni a segélyezés, elkezdődött ...
JAJMÁR
@m.macskosz: @szandokan: A teljes kiőrlésű gabonákról azt képzelik, hogy egészségesek, - de nem ! A glutén és a lektin minden gabonában ott van, valójában minden gabona ártalmas. (Csináltak valamit a gabonákkal, hogy ellenállóbbak legyenek a kártevőkkel szemben. )
Ilyen szempontból mindegy, kerülni kellene a fogyasztásukat, de azért elég nehéz teljesen kiiktatni.
SpamKontroll
@m.macskosz: Azért nem lehet összehasonlítani egy afrikai lehetőségeit egy magyaréval...

Itthon mindenki tanulhat, mégha nem is feltétlenül hasonlóan könnyű mindenkinek, de itthon az első szakma mindenkinek ingyenes (vagyis térítésmentes), ameddig rengeteg fejlődő országban tarkón lőnek, ha csúnyán nézel egy rendőrre vagy katonára..

Rengeteg ember itthon képtelen bármilyen munkát tisztességgel elvégezni...
Volt olyan telemarketingesem, hogy egyszerűen kétptelen volt megérteni és alkalmazni azt az egyszerű szabályt, hogy "ha nem kapcsolható, akkor pirossal húzza ki a cégnevet, ha pedig ebben az évben nem aktuális, akkor pedig lilával..."
Hetekig képeztem és egyszerűen nem bírta megérteni...

Direkt húzta az időt, csak az 50 000 Ft-os alap érdekelte...

De akkora pofája volt, hogy neki járna egy nomális munkahely...

És volt olyan, aki azt mondta, hogy tud excelben dolgozni... Elkezdtük a munkát és az volt az első mondata "hogy akkor küldjél már nekem e-mailben egy excelt táblát"...

Hát akkor mit akarnak???
Képzetlenek és képtelenek...

Arról nem is beszélve, hogy az afrikaiak jönnek ide és nem a magyarok afrikába...

A legtöbb magyar csak egy gyárban akarna dolgozni, hogy semmit ne kelljen megérten vagy alkalmazni, ne kelljen gondolkozni vagy semmit se javítani...

Ezért van a kibaszott munkanélküliség nagy része... Egyszerűen KÉPTELENEK...

A barátnőm is tavaly fél évig hallgattam, hogy mikor veszik már fel a lányát oviba...
Ő azonnal menne dolgozni...
Aha, a kislányt lassan egy éve felvették, ő augusztusik egy interjúra nem ment el.

Most kezdett el valami irodai közmunkát csinálni...

Egy év eltelik, mire elmennek interjúra... De pl. a húgom is sír-rí, aztán 3 évig egy önéletrajzot alig küldött szét..
szandokan
@JAJMÁR: A gluténra nem mindenki érzékeny, a lektin meg csak nagy mennyiségben káros az ízületekre.
m.macskosz
@JAJMÁR: Kösz az infót, akkor én kevésbé vagyok veszélyeztetett,
mint @szandokan: bibibí! :)
m.macskosz
@SpamKontroll: Nagyon negatív példáid vannak, én meg sajnálatos módon olyan példákat ismerek, mint például 50-es nő --nem kamu--diplomával, nyelvvizsgával takarítónői állásra jelentkezett, mivel a szakmájában nem tud elhelyezkedni. Meg olyanok, akik százával küldik a fényképes önéletrajzaikat, és az esetek 90%-ában még válaszra sem méltatják őket.
Az afrikai összehasonlítgatást meg kérlek felejtsd el, mivel egy mátészalkai
TSz-nyugdíjas helyzetét sincs értelme összehasonlítani egy floridaiéval.
Afrikában tragikus a helyzet, ez tény, de nálunk egy viszonylag normális
helyzet kezd devalválódni. Nem kicsit!
SpamKontroll
@m.macskosz: Én csak arra akartam rámutatni, hogy lehetne egy kicsit értékelni, amink van...
Ennyi... Ebbe aztán mindenki belekapaszkodik, hogy így meg úgy szar itthon stb. stb. stb...

A takarításról meg ne is beszéljünk: anyukám vagy 20 éve dolgozik egy cégnek.. Főleg irodatakarítást csinálnak... A cég ÁLLANDÓAN veszi fel (de tényleg havonta legalább kétszer hallom) az új jelentkezőket...
KÉPTELENEK egy szar irodatakarítást megcsinálni... Nem jelennek meg, lassúak, mint a fene, visszapofáznak, egyszerűen nem tudnak semmi értéket letenni...

Amúgy meg a jó szakembereket elkapkodják... Most nem azért mondom, de akit ismernek egy szakmában és hallják, hogy megszűnik a cége vagy ilyesmi, annak azért jobbára felajánlanak valamiféle lehetőséget...

Nnah, mindegy, szerintem a munkahely teremtés/keresés helyett az értékteremtésre kellene fókuszálni és jövő nemzedéket oktatni, hogy dolgozzák be magukat valahova, amihez nem kell alkalmazottnak lenniük...
F_Viktor
@nyanya001: Ilyen napoztatót még focipályán nem láttam, de...

Üzemeltetése mennyibe kerülhet:
16x6 db lámpa, lámpánként min. 1kW "késő délutántól reggelig" használva (12-14 óra) min. 1 150 kW naponta. Árban 35-40 ezer forint lehet/nap.

De a lámpa lehet 3-5kW-os is. A hírekben azt hallani, hogy az otthoni fűtermelők a nagy villamosenergia felhasználásával buknak meg. Ők is ilyen lámpát használnak.
F_Viktor
@JAJMÁR: Írod:
"A teljes kiőrlésű gabonákról azt képzelik, hogy egészségesek, - de nem !"

Ez pontosan így igaz!
Ezért eszek paleos kaját, lenmaglisztből, kókuszlisztből, mandulalisztből készült kenyeret, kajákat. :-)
F_Viktor
@m.macskosz: Írod:
"Afrikában tragikus a helyzet, ez tény..."

Afrikában is ott a legtragikusabb a helyzet, ahol a hatalom, a diktátor ellopja a segélyeket, majd a nép ezt megelégelve kitör a polgárháború.
F_Viktor
@SpamKontroll: Írod:
"Én csak arra akartam rámutatni, hogy lehetne egy kicsit értékelni, amink van... "

Aha, mint a középkorban! Akkor is ezt az igét hirdették a templomokban, hogy kiszolgálják a földesurak érdekeit.
m.macskosz
@SpamKontroll: - "..lehetne egy kicsit értékelni, amink van..."
Erről nekem csak ez jut eszembe:
Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.
- Pénz és összeköttetés nélkül elég nehéz vállalkozni.
Marad az alkalmazotti lét. A rabszolgaként, alulfizetett megalázott dolgozó
jól is teszi, hogy otthagyja azt, aki csak meggazdagodni akar az ő kizsákmányolásán!
Elég baj az, hogy az emberek 80%-a ezt nem teheti meg!
SpamKontroll
@F_Viktor: Mert nagy baj lenne, hogy értékelnénk azt amink van?
m.macskosz
@F_Viktor: "Ezért eszek paleos kaját, lenmaglisztből, kókuszlisztből, mandulalisztből készült kenyeret, kajákat. :-)" Amit az idomított mamutok cipeltek a hátukon. Ezért aztán adott volt a hús-zöldség-gyümölcs arány mamutvágáskor. Plusz egy kis egészséges házi pálesz, amelyről az ausztrál barlangrajzokból tudunk.
SpamKontroll
@m.macskosz: Akkor macskosz meg F Viktor beszéljétek meg egymással a hasonló nézeteiteket..

Én elhúztam...
m.macskosz
@SpamKontroll: Pá, kis Aranyom, pá, nem zavarom, pá, csak elhagyom, pá! :)
JAJMÁR
@F_Viktor: Ez így helyes., gratulálok ! @szandokan: Szandokan figyelmedbe ajánlom Viktor hsz.-t, persze csak ajánlás. Csomó probléma megelőzhető. Kis is gondolna arra, hogy a reumájának, vagy a csontritkulásának bármi köze lehetne hozzá, miket evett évtizedekig? Pedig köze van :) (a rákról nem is szólva.)
Az a dolog szépséghibája, hogy ezek a lisztek drágák, a paleolit étrendet - életmód is, pénz is.
Így aztán megint itt a nagy igazság "aki szegény, az a legszegényebb" ahogy József Attila megírta.
Szimba
Hol van ilyenkor semlyén karrierista keresztény, akinek a vadászat a legfontosabb, előtérbe helyezve az emberek életénél? Ez a semmi ember ne a vadászat becsületéért álljon ki, hanem mint ember a szegényekért!
nyanya001
@F_Viktor: És még koránt sincs vége a megszorító csomagnak,
naponta csöpögtetik www.168ora.hu/buxa/kozmunka-foglalkoztatas-budzse-131775.html

A 2015-ös büdzsé pénteken előterjesztett tervezetéből kiderül, hogy jövőre a jóléti és szociális jellegű kiadások mintegy 350 milliárd forinttal csökkennek, miközben az adóbevételek összességében 280 milliárddal nőnek. Ezzel szemben Orbánék nem győzik ismételgetni, hogy megszorítások márpedig nincsenek.
- See more at: www.168ora.hu/buxa/kozmunka-foglalkoztatas-budzse-131775.html#sthash.XSBRkheQ.dpuf
Szimba
Először lássuk azt a teljes foglalkoztatottságot, aztán lehet beszélni a segélyek megnyirbálásáról. De előtte NEM!
F_Viktor
@SpamKontroll: Írod:
"Mert nagy baj lenne, hogy értékelnénk azt amink van?"

Mondd, ki nem értékeli?
A Zembereknek annyi a gondjuk, hogy hozzá nem értők vezeték teljesen rossz útra az országot, aminek a következménye a szegénység!
Kukucskálj át Szlovákiába, hogy merre kellene haladnunk.
Ezenkívül nem tetszik a Zembereknek, hogy a lakosságnak kell megfizetniük a diktátor és haveri körének luxus életét!
F_Viktor
@JAJMÁR: Írod:
"Az a dolog szépséghibája, hogy ezek a lisztek drágák, a paleolit étrendet - életmód is, pénz is."

Nem mondanám drágának, aki nem lusta és van rá ideje, az saját maga őrli a kókuszt, a mandulát (lenmagliszt nagyon olcsó), s nem készen kell megvenni.
Kis mennyiség kell belőlük, sokkal kevesebb fogy, mint a búzalisztből.
Mi hasonló ételeket eszünk, mint előtte, csak másképpen készítjük el.
F_Viktor
@nyanya001: Felmerülhet a kérdés, legitim a kormány? Erre kapott felhatalmazást?
F_Viktor
@nyanya001: Ez lemaradt:

100 milliárddal csökkentik a táppénz kiadásait, de nagy hanggal reklámozzák azt a családi adókedvezmény kiterjesztését ami 5(!)milliárd forint kiadást jelent!
Oktatás újra csak -100 milliárd, már az érettségit sem engedik a szegényebb rétegnek.
F_Viktor
@Szimba: Írod:
"Először lássuk azt a teljes foglalkoztatottságot..."

2018-ra ígéri Orbán?
Félő, azt jelenti a teljes foglalkoztatás, hogy addigra aki tud az elmenekült az országból, aki nem az éhen hal 2018-ra :-((
nyanya001
@F_Viktor: Persze, a bégető, gondolkodni nem tudóktól !
F_Viktor
@nyanya001: A nyáj már csak 1,5 millió.
m.macskosz
@F_Viktor: Én azt hittem, csak hülyéskedsz ezzel a paleo dologgal.
Szóval lenmag, kókusz meg mandula, mi? Az sűrűn teremhetett az
ősember idejében...
SpamKontroll
@F_Viktor: Nekem meg nem tetszik, hogy a magyar Zemberek ott basszák át egymást, ahol lehet, a kis ember is adót csal, nem tetszik, hogy beáll a drágatlátós magyar Zember a rokkant parkolóba vagy a kisgyerekes parkolóba, nem tetszik, hogy a szomszédom állandóan otthon fusizik és a zagyamba flexel és így tovább...

A kis embernek is lenne mit változtatni...
m.macskosz
@F_Viktor: Én már nem változom, arra a kis időre minek?
Ha ennyi ideig elszúrtam, akkor az már nem visszafordítható,
szenvedni meg nem akarok. Azért egy kérdés érdekel:
vörös bor fogyasztható-e?
JAJMÁR
@F_Viktor: Mivel őrlöd meg ezeket? Kávédarálóval?
F_Viktor
@SpamKontroll: NEM írtál hülyeséget...
Ebben van genetikai is (nem egészen Kertész Ákos nyilatkozatára gondolok), de a lényeg, hogy fejétől bűzlik a hal.
Mert ahol nincs korrupció, ott az állampolgárok is betartják a törvényt. Lásd pl. Dánia, Svédország.
F_Viktor
@m.macskosz: 2 hónapon belül nem ismersz magadra :-)
Nem kell éhezni, nem jár semmilyen szenvedéssel. Talán az első két hétben kis éhségérzet van.
Mértékkel fogyasztható bor is. Sör már neccesebb.
Én sem vagyok fanatikusan paleos, néha eszek rizst, borsót.

@JAJMÁR: Házimalomban őröljük. Ezt még 5-6 éve, teljes kiőrlésű tönkölybúza készítéséhez vettem. Kenyeret, pékárút régóta saját magunk sütjük.
F_Viktor
@nyanya001: Úgy tűnik ez lesz a orbáni ideológia felsőfokú iskolája, innen kerülnek ki az új pártkatonák legfelső szintje.

Azt azért nem értem hová költenek el ennyi pénzt, de valószínűleg napi tantárgy a pénzmosás és a korrupció oktatása, amit a gyakorlatban végezhetnek el a hallgatók.
m.macskosz
@F_Viktor: Csak azért kérdeztem, mert a mértékkel fogyasztott vörös bor
kérdésében nincs senki, aki ellenezné azt. Gyanús is ez a nagy egyetértés!
nyanya001
@F_Viktor: Jut belőle bőven a zsebeikbe !
F_Viktor
@m.macskosz: Biztosan jó hatással van a vörösbor az ember szervezetére. Nem tudom, nem szeretem a bort, évente talán kétszer iszok egy-egy pohárkával.
Szimba
@F_Viktor: Pont ezért írtam, 2018 messze van, majd akkor nyírbáljon. Neki jó, ha minél több ember megy ki, mert olvastuk a gdp 1,8%-t adja ki a kint lévők utalása az itt maradt hozzátartozóknak.
F_Viktor
@nyanya001: Mert még mindig jól teljesítenek a magyar adózok!
Jövőre még jobban, azért lengették be a NAV dolgozóinak negyedévente 6 milliárd forint jutalmat!
SpamKontroll
@F_Viktor: Szerintem az a baj, hogy a társadalom nem veti ki magából ezeket a hulladékokat...

Értem ezt a hétköznapok és a politika, gazdaság színterén is...
F_Viktor
@Szimba: El fog tűnni az 1,8 százalék amikor nem csak apuka megy külföldre dolgozni, hanem viszi az egész családot.
nyanya001
@F_Viktor: Meg azért, hogy falazzanak az adócsalóknak !
m.macskosz
@F_Viktor: Tudományosan igazolt, hogy egészséges.
De emiatt nem kell rászoknod,
én sem tartom be a napi 1-2 decis ajánlatot. :)
F_Viktor
@SpamKontroll: Igen, először a fejet kellene hulladékként kezelni.
kukac50
Biztosítsanak előbb termelő munkahelyeket megélhetéshez elegendő bérért!
Ne adjanak pénzt Matolcsy alapítványának akkor nem kell a szegényektől elvenni még azt a 22500 vagy 28500 forintot. A Fideszesek ezt találták olyan soknak,hogy képesek voltak gombot nyomni rá?
szandokan
@F_Viktor: @JAJMÁR: Ezzel a szektás Szendivel inkább ne fárasszatok...A paleolit étrend messze nem egészséges.
SpamKontroll
@m.macskosz: Egész Nyugat-Európában egyre csökkentik a segéyeket...

Én nem vagyok munkanélküli segély ellenes (amúgy) én csak azt gondolom, hogy meghatározott ideig szabad csak adni... Legyen az 1 év...

Pár év után átfordítja az embereket lustaságba...

Akkor inkább képzésekre kellene adni...

Magyarországon (is) a egyértelműen kimutatható, hogy a 8 áltlánost vagy még azt sem végzett emberek voltak a legnagyobb arányban rokkant ellátáson...

Ezt egyszerűen be kell látni...

Nem ejtek krokodilkönnyeket az afrikai éhezőkért, de azért azt végig nézni, hogy a gyereked éhehal kevés európai éli meg! Hál istennek!
Azokban az országokban a multik odamennek és az afrikai kormányokkal karöltve ember élet árán is kiszedik belőlük a kincseiket...
Itt azért legalább valamiféle jogi hátteret biztosítanak, aminek meg kell felelniük...
Kurva nagy különbségek...

Dehát úgy sem érthetjük... Pl. amikor Amszterdamban éltem, rengeteg háborús menekült volt... A srác szendergett egy kocsmai padon, aztán én rágyújtottam, ahogy a szeme sarkából érzékelte az öngyújtóm lángját, azonnal éber lett..
Miért is? Mert neki az volt a beidegződése, hogy akkor lőni fognak rá...

Ennyi... Szerinted, mi aki nem láttunk fegyvert közelről meg tudjuk érteni, hogy min ment át???
varrólány
@szandokan: 22: 24 Milyen szektás? Ilyesmiről nem tudok, de elég sok könyvét elolvastam hát kivéve épp a paleolitosakat.
m.macskosz
@SpamKontroll: Különösebben nem vitatkozom veled, a világ úgy rossz, ahogy van.
Lehetne rajta változtatni? Elvben igen. A viszonylag kevés, ám nagyon gazdag kezében van az egész világ vagyona, a Föld lakossága megélne a jelenlegi, rosszul elosztott javakból, ám azok, akik birtokolják azt, nyilván nem tesznek ellene.
Ám akinek érdeke lenne, hogy újra elosszák, tehetetlenek.
A segélyezés, a munkanélküli ellátás szükséges rossz, aki havi 22.800 forintnál többre vágyik, tesz is ellene, hidd el, ha tud! Sajnos, ma még diplomások, több szakmával rendelkezők is állás nélkül vannak, és nem mehet el mindenki külföldre. A kormány annyi mindenre szórja a pénzt, lehetne magasabb a foglalkoztatottság, ha nem lennének
olyan mohók, nem raknának a munkabérre annyi kéltséget. Többen tudnának vállalkozni,
egy-két, öt-tíz embert alkalmazni, sok kicsi sokra megy. De most egy megkeresett forintra ezer a rárakódott teher. (Most, persze túloztam.)
Az, hogy mi folyik Afrikában, Dél-Kelet Ázsiában a Gattyán boltjaiban vásárlóknak is köszönhető. Amíg egyesek lelkiismeret-furdalás nélkül vásárolják a gyémántot, addig
ez nem is lesz másként. Tudtad például, hogy az Orbán Viktor, Orbán Gáspár és "szandokan" által oly nagy becsben tartott foci VB-re gyártott futball labdákat kézzel
gyártották, amíg nem kezdték el a technológiát automatizálni, ami miatt még ezt az
éhbért sem kapják a rászorulók? A cikk 2008-as, valamelyik ismeretterjesztő csatornán láttam, hogy egy az USA-ban diplomát szerzett pakisztáni volt olyan emberbarát, hogy a saját népének tagjait még ettől is megfossza. Az emberiség nagy része sajnos kegyetlen
és embertelen. Ahogy Magyarországon is az a trend, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. A valódi munkanélküliség súlyos teher annak, aki benne él. Sokba kerül mindenkinek, de ha százötven feletti számú államtitkárt millió/fő el lehet tartani,
ott teljen már azokra is, akik önhibájukon kívül nem tudnak elhelyezkedni!
SpamKontroll
@m.macskosz: A link megint egy nagyon összetett témára mutat rá... Legfőképpen arra, hogy ameddig az emberek olcsó terméket akarnak vásárolni, addig sajnos elő fog fordulni az éhbérért és gyermekmunkával előállított termék.

Dehát ahogy halad előre a Világ, úgy értik meg jobban és jobban a fejlődő országok népei, hogy nekik is követelni kell a jogaikat...

Nekem mély meggyőződésem, hogy ameddig a kihasznált emberek nem követelnek jobb körülményeket és nem kérnek kívülről segítésget a szándékaikhoz, addig hiába akar egy nyugati kezdeményezés segíteni..
Nekik maguknak kell megérniük a haladásra...

Ezért nem nagyon működnek a segélyprogramok sem... Hiába viszünk oda gyógyszert, élelemet, ruhát... Nekik maguknak kell haladni az úton és amikor igazán el vannak határozva, AKKOR támogatást kérni... Amit a Nyugatnak meg is kellene adnia.
Segíteni senkinek sem lehet, csak támogatni, ha már amúgy is elhatározta.

Ezért nem hiszek a segélyezés intézményében sem...
m.macskosz
@SpamKontroll: A segélyezés az emberiesség megnyilvánulása,helyeslem.
Az a baj, hogy az afrikai, haiti, stb.diktátorok azt is lenyúlják.
Ahogy nálunk is lenyúlták a roma integrációra szánt
milliárdokat a cigány vezetők! Ami ráadásul nem is segély volt,
hanem a felzárkóztatásukra szánt képzési, munkahely-teremtési támogatás.
Na, itt kezdődik a probléma!
varrólány
@szandokan: 15:24 Szinte gondoltam hogy a Lenkeivel kevered össze vagy hozzá hasonlítod. Más is járt már így.
Lenkei a könyvében is a termékeit népszerűsíti.Szendi Gábor eléggé a gyógyszer ipar ellen van , sokan ezért támadják. A könyveiben úgy ír hogy a lelki betegségeket , bajainkat saját magunk próbáljuk ha nem is meggyógyítani de "orvosolni" ahelyett hogy gyógyszerekkel tömnénk magunkat.
Persze könnyebb beszedni a tablettákat mint önvizsgálatot tartani.
szandokan
@varrólány: Vannak esetek, amikor szükség van a tablettákra, nekem ez a túlzott gyógyszerellenesség soha nem tetszett. Hogyan lehetne szerinted egy pánikbeteget, egy skizofrént, stb. legalább kordában tartani, ha nem is meggyógyítani? A vegetatív idegrendszer nagyon bonyolult, és sokszor saját magunk akaratától is független dolgokra képes.
varrólány
@szandokan: Jónak írod a pánikbetegséget! :-))) Nekem is felírták , elolvastam a tájékoztatót és ki se váltottam , inkább az okot próbáltam keresni mi válthatja ki hiszen senki nem érzi azt amit én. Persze tudom lehet gyógyszerrel enyhíteni de egyébként ez inkább állapot igazán nem is lehet kigyógyulni .
Végül is minden a fejben kezdődik.
De én meg egy rossz orvost is kaptam , és úgy tűnt inkább neki kellene segítség nem is nekem! :-))
A vegetatív idegrendszer az tényleg akarattól független , és sokszor éjszaka támad legalábbis engem.
szandokan
@varrólány: Melyik gyógyszert kaptad volna rá? Azt azért tudnod kell, hogy sokkal komolyabb bajod lehet abból, ha nem veszed be azt a gyógyszert, amelyik segíthet rajtad. Volt egy ismerősöm, aki szintén nem volt hajlandó gyógyszert szedni, havi 2 alkalommal minimum sikítozott, meg ment neki magánkívüli állapotban a falnak, amiből semmire nem emlékezett utána.
varrólány
@szandokan: Most hirtelen nem tudom mi a neve , mert papíron van leírva Persze van amit csak gyógyszerrel lehet mérsékelni én elhiszem .
Sőt akkor lesz rosszabb állapotban ha megvonják a gyógyszert . Akiről írtál azért az már elég súlyos eset.
szandokan
@varrólány: Az agy sajnos már csak ilyen, a saját életét éli. Mondjuk azzal egyetértek, hogy az antidepresszánsok szedése nem játék, azokat valóban csak nagyon komoly esetekben szabadna alkalmazni.
SpamKontroll
@m.macskosz: Szerintem a segélyezésről is lehetne tartani egy nyílt társadalmi vitát...

Én úgy látom, hogy a Világ kormányainak nézetei ebben is változtak az elmúlt 40 évben...

Szerintem csak akkor van létjogosultsága a segélyezésnek, ha és amikor és csak AMEDDIG életmentő jelentőségű...

Azért az is egy morális kérdés, hogy azt egy másik dolgozónak vagy sikeres cégnek be kell fizetnie valahol és valamikor..

Az kotrekt-e, hogy az, aki végigvisz egy termelékeny életet, az fizesse-e mások megélhetését??

Ezek komoly morális kérdések...
m.macskosz
@SpamKontroll: Aki láblógatva milliárdokat kaszál, igenis vállaljon több részt a rászorulók minimális életfeltételeinek megvalósításában! Ezért gusztustalan,
amikor egyesek másodpercenként keresnek annyit, amennyiből egy afrikai falu
egy évig vidáman jóllakna! Van arra példa Magyarország esetében is, amikor
a saját tehetségének, szorgalmának köszönhette a meggazdagodását valaki,
de akart tenni azokért is, akik nélkül nem sikerült volna. Weiss Manfréd például.
Ezért tartom rendkívül károsnak az egységes 16%-os adókulcsot is. Sokkal korrektebb azon országok adózása, ahol bizonyos jövedelemig 0 az adókulcs,
utána pedig progresszív. Igaz, hogy a jómódú többet adózik most is, de több marad a bukszájában is! Azt meg ne firtassuk, hogy egy minisztériumi főosztályvezető munkája hasznosabb-e, vagy egy kórházi takarítóé! Főleg azért, mert mindkettőt
az adófizetők tartják el, de előbbi esetében sokkal több adózónak kell kitermelnie
a jövedelmét.
1magyar
@SpamKontroll: Legtöbb sikeres ember állami támogatásokkal sikeres, ami azt jelenti, hogy az átlag fizikai dolgozó is hozzájárul a sikeréhez.
Én akiket ismerek mind valamilyen kormány,önkormányzati csókos segédletével lettek azok akik.
Felesleges papolnod a szorgalomról. mert egy ember nem tud nagy sikert elérni magában.
1magyar
@SpamKontroll: Nézd meg a Csányit, saját munkájából gazdagodott? A rendszerváltásnál akkora előnnyel indult, hogy ... stb.
szandokan
@1magyar: Tévedsz, mint már annyiszor.
pbalage
@szandokan: kisebbségben vagy, asszem.
Más: egyébként miért szavazol mindig a faszorrúakra?
szandokan
@pbalage: Szerinted mennyire érdekel?
Más: Kikre gondolsz konkrétan? Mert én nem Csányit védtem, csak 1magyar általánosítására reagáltam.
SpamKontroll
@1magyar: VALAMIT mindenkinek tennie kell a sikerért...

Mégha csalt is, akkor is VALAMIT TETT...
A Csányi félék reggetől estig dolgoznak, kockáztatnak, nehéz döntéseket hoznak nap, mint nap...

Hiába kap valaki lehetőséget, ha nem tud élni vele... Legyen az akármilyen állami, családi vagy egyéb segítség...

Nekem a saját családomban is van nagyon ügyes velem egykorú srác, aki nem kapott sehonnét semmit, mégis bírta fizetni a negyedmillós devizahitelét...

Az, meg aki otthon tengeti az életét segélyen, az meg kurvára nem tesz semmit sem...
Ez van, meg kellene már kurvára érteni, hogy a rohadt szoci rendszerben segélyek követeléséből meg lehetett élni, ma meg már nem lehet...

You cant get rich by demanding...

Vagyis: Követelésből nem lehetsz gazdag... És ne is éljél meg belőle...

Biztosan van, aki kapott hátszelet, de rengeteg kisvállalkozás meg egyéni vállalkozás nem kapott egy kanyit se meg állami megrendeléseket sem...

Magyarország nem a Közgépből áll... Igaz, hogy rengeteg igazságtalanság van, de azért ne hogy már azt állítsátok, hogy csak a csókosok juthatnak előbbre...
1magyar
@SpamKontroll: De! 95 %-ban a csókosok jutnak előre. Senki nem tudhatja és tehet róla, hogy hova születik és mennyi testi, értelmi előnnyel, adottsággal.
Aki jóval születik az így pofázik mint te.
JAJMÁR
@SpamKontroll: 17:19 Elolvastam pár hozzászólásodat, és úgy látom, kicsit olyan vagy, mint a pingpong labda, de ahhoz ragaszkodsz. (Nem Te vagy olyan, hanem a véleményeid :) ) (
Innen-onnan kiragadtad a negatívumokat, de ez minden esetben csak a felszín !Mindenre az emberi gyengeség a magyarázatod.
Ez egyébként igaz, de ez a gyengeség előidézhető, a legtöbb esetben az egyénen kívül álló körülmények következménye. Olyan nehéz ebből kimozdítani az egyént, mint egy depresszióst meggyógyítani, de ez a kettő még általában együtt is jár.
Ne ítélkezz mindenki fölött, van az a képtelen helyzet, amiből nincs kiút.
Nem arról van szó, hogy nem látszik a kiút, hanem NINCS!!!

Az a baj, hogy a mai törvénykezés ezeket a körülményeket szinte generálja. reménytelen helyzetbe taszít egész csoportokat, ahonnan nincs kiút. Lehet bántani az egyént, - mert nem felel meg sem a megjelenése, sem az életmódja, sem a személyisége - a társadalom elvárásainak, de a társadalom taszította őt oda.

Lehet úgy értékelni az embereket, hogy mennyije van, de én azt is megnézem, hogy miből? Nem fogadom el és nem tisztelem azt, aki mások kárára, - szó szerint - azok munkájából, szürkeállományából - mert ilyen is van - gátlástalanul elvéve, gazdagodtak. A kisember pedig fölfelé figyel, és ha azt látja, hogy ott a törvények nem számítanak, csak az arrogancia, a nyers erő, akkor ez nyomul be az életébe.
Azt, hogy egy társadalom milyen, és hogyan épül fel, nagyban meghatározza, hogy az elit milyen. Ma pedig, szánt-szándékkal egy sémára alakítani akarják a kisemberek gondolkodását, mindennapjait, de nem kezelik felnőttként az embereket, hiszen ők maguk nem így élnek.. Ebből van egy nagy káosz, ami már bűzlik. Nem kell ezt mentegetni, ez ránk fog borulni, mindenkire.
A kormány felelőssége elvitathatatlan. Az, hogy segélyezésre szükség van, szintén.
Jut eszembe, sikerült elhelyezkedned? Kb. fél éve írtad, hogy otthon vagy a pici lányoddal, és a párod dolgozik. Remélem, hogy megoldódott .
m.macskosz
@SpamKontroll: "Nekem a saját családomban is van nagyon ügyes velem egykorú srác, aki nem kapott sehonnét semmit, mégis bírta fizetni a negyedmillós devizahitelét... "
Akkor, --hogy a kedvenc szavaddal éljek--, kurvára ügyes lehetett!
-- Miért kellett hitelt felvennie?
-- Miért nem forint hitelt vett fel?

"Mégha csalt is, akkor is VALAMIT TETT..."
Gratulálok, gyönyörű hozzáállás! A következő az lesz, hogy nem baj, harablógyilkosságból szerzett pénzt, de azt ügyesen forgatta, fialtatta?!

"Ez van, meg kellene már kurvára érteni, hogy a rohadt szoci rendszerben segélyek követeléséből meg lehetett élni, ma meg már nem lehet... "
A szoci rendszerben nem volt szükség segélyre,
mert az emberek megéltek a fizetésükből.
1magyar
@m.macskosz: A "rohadt szoci" rendszerben nem voltak törvényesítve a lopások,csalások és mindenkinek jutott annyi,hogy ne saját maga temesse el a halottját pld.
Szeretem amikor az ilyen nagypofájú emberkék pofára esnek, van akiket ismerek, ugyanígy osztották az észt és hipp-hopp egyik napról a másikra pofára estek, van aki igen magasról ment le kutyába.
m.macskosz
@1magyar: Szeretik azt mondani a SpamKontroll-félék, hogy a szoci rendszerben azért volt mindenkinek munkája és olyan fizetése, amiből enni, lakni, szórakozni tudott, mert felvették a rengeteg hitelt. Igaz. Csak ez a hitel valahogy nem akar elfogyni, sőt, csak növekszik, a koldusoktól, hajléktalanoktól lépni sem lehet. Gyermekek tízezrei éheznek,
alultápláltak a felnőttek, dolgozók fele nem kapja meg nettóban a létminimum összegét.
Igaz, hogy a szoci rendszerben nem voltak ekkora különbségek, mint ma:
a milliárdosok úgy szaporodnak, mint a nyulak, és nem az eszükkel vagy a két kezükkel
teremtették meg a vagyonukat! (Eltekintve az elenyésző kisebbségtől.)
SpamKontroll
@JAJMÁR: Nem kell elhelyezkednem...
Amúgy...

Amúgy meg a másodk babát várjuk..
De ha/amikor majd el akarok helyezkedni, akkor majd regget 7-től este 10-ig ezzel leszek elfoglalva...
Jelenleg pedig nyelvvizsgára készülök, aminek az egyik fele már meg van...

Van, amikor elfogadható és érthető számomra, hogy valaki a saját hibáján kívül nem tud előbbre jutni..
Ebből biztosan van rengeteg példa...

És abból meg még több, hogy lennének lehetőségei (lehet, hogy szűkösen) de lennének és még azt sem tudja megfogni, ami nyilvánvaló...

Nálunk pl. senkit nem látni, aki összegyűjti a fát.

Hagyjuk az egész témát...

Ennek az országnak a fele egyáltalán nem érti meg, hogy elmúlt az az idő, amikor mindenkinek adtak valami munkát és soha többé nem fog vissza jönni..

Követelésekből nem lehet megélni...

Tegnap is mentem a piacon, két nő szapulta a kormányt, hogy hova menjenek, mert csak 2500 Ft nyugdíjemelést kapnak...
AKKÓ BASSZA MEG ADJÁK VISSZA!!!

Egyszerűen semmi nem elég! A rohadt nyugdíjakat minden évben indexálják...
Az, hogy gyerekek éheznek, az nem számít, de a nyugdíjasoknak (akikből nem tom hány száz ezer soha nem dolgozta le a 40 évet) adjunk többet és többet...
1magyar
@m.macskosz: Vettek fel hitelt, az igaz, csak nem a csókosok javára fordították hanem a népére.
Azóta hányszorozták már ezt a hitelt a "jól" dolgozó vagy saját maguknak dolgozó kormányaink???
JAJMÁR
@szandokan: 17:27 "Az agy sajnos már csak ilyen, a saját életét éli" - a Tied lehet, az enyém nem :) azt én irányítom.
A vegetatív idegrendszert is lehet irányítani, akár hiszed, akár nem. Gondolj csak bele, ha izgulsz, le tudod magad nyugtatni... de ha nyugodt, csöndes helyen befelé figyelsz, a légzést, vérkeringést stb. tudod befolyásolni. A pánikbetegséget a tudatban kell legyőzni, amíg el nem hatalmasodik. Gyógyszert csak akkor, ha már nagyon muszáj, mert lehet, hogy arra a betegségre jó, de egy csomó mást meg előidéz, és általában tünetet kezel.
m.macskosz
@SpamKontroll: Egyre visszataszítóbb a stílusod...:(
SpamKontroll
@m.macskosz: Azt kellene felfognni VÉGRE!!! 25 évvel a rendszer váltás után, hogy rengeteg embernek nem azért volt munkája a szoci rendszerben, mert alkalmasak voltak a munkavégzésre, hanem azért, mert VATTA emberek voltak, és a kormány célja volt, hogy mindenkinek legyen munkája, akár alkalmas, akár nem...

Ezeknek az embereknek (akik sokszor semmire sem alkalmasak) a tömegei vannak ma munka nélkül...

Ennyi, nem kell ezt túl spilázni..
Milyen munkát tudsz valakinek adni, aki egész nap a seggét vakarja és egy utasítást nem bír megérteni... Kádár idejében betömték a száját egy szar melóval...
Most meg nem kell sehova mert semmit nem csinál jól és főleg - ha jól is csinálja -
nem tudja önmagát menedzselni...

Most is: több lakást is újítottunk az elmúlt 2 évben, szerintetek milyen munkát végeznek?
Jobban kiglettelem meg lefestem, mint a "szakember" fél milkáért...

1000 Forintos órabérért nem akar füvet nyírni... meg húzza a száját, hogy ő szakmában akar x ezer Ft-ért...

Hozzánk minden hónapban lehetne jönni, mindig lenne mit csinálni... Dehát még én könyörögjek??
JAJMÁR
@SpamKontroll: 09:49 A babához gratulálok, ez a lényeg. Ne haragudj annyira az emberekre, se a nyugdíjasokra, se az éppen munkanélküliekre, - mert még helyed lehet valamelyik csoportban neked is - és valóban, a gyerekek a legfontosabbak. Talán egyszer fönt is megértik. A "nép" egy egész, nem egyik csoport a másik kárára van, hanem együtt alkot egy egészet. Remélem, hogy a pici babádnak nagyszülők is örülhetnek :) sok boldogságot kívánok Nektek :)
m.macskosz
@SpamKontroll: Csak még két dolgot megemlítenék:
azok a nyugdíjasok, akiktől annyira sajnálod az emelést,
nem lehettek otthon a gyermekeikkel, mert nem volt gyes meg gyed, meg anyámkínja,
volt azonban egy világháború és egy 56, ami után a romhalmazból országot kellett építeni. Hogy ledolgozta-e valaki a negyven évet, mielőtt nyugdíjba ment:
a rendszerváltás előtt a nők 55 évesen nyugdíjba mehettek, ha nem 14 évesen állt munkába, akkor bizony nem dolgozta le a 40 évet.
Ha meg babát vársz, --hidd el, pusztán jóindulatúlag szólok--,
ne gyűlölködj, ne szitkozódj, árt a gyermeknek!
SpamKontroll
@m.macskosz:@1magyar: Ne aggódjatok, a szoci rendszerben a kis ember is állandóan lopott...
A nagyok meg még jobban... Sőt rengeteg szoci vezető ma gyártulajdonos, mert akkor kijátszotta az ismeretségeit és olcsón hozzájutott üzemekhez..
A dicső szoci vezetőitek!..

Hát persze, hogy MINDENKI POFÁRA ESHET!!!

Úristen! Mit képzeltek, hogy én ezt nem tudom... Én magam is úgy gondolom, hogy rohadt nehéz itthon egyról a kettőre jutni...
Van, akinek sikerül, van, akinek nem...

De az, hogy MINDENT a kormánytól várnak egyes csoportok, az számomra teljesen elfogadhatatlan...

Itt van például: 20 év mondják, hogy a nyugdíj rendszer össze fog omlani...
Ma mindenkinek van lehetősége, hogy VALAMIT TEGYEN, hogy 15 év múlva ne legyen akkora gondban...

Mit csinál az emberek többsége ez ügyben??

SEMMIT!!!

De majd 15 év múlva nagyon szidni fogja a kormányt, hogy miért nem tett többet?
Azért, mert képzeljétek el, hogy KORMÁNY LEHETŐSÉGEI IS VÉGESEK!!!

Már most megmondták: 15 év múlva nem lesznek ám olyan jóléti nyugdíjak, mint most!
1magyar
@SpamKontroll: Nem hát, mert a nyugdíjpénzek el lettek építve stadionokba.Meg zenélő díszkútra stb.
m.macskosz
@SpamKontroll: "Sőt rengeteg szoci vezető ma gyártulajdonos, mert akkor kijátszotta az ismeretségeit és olcsón hozzájutott üzemekhez..
A dicső szoci vezetőitek!.. "
Tíz körömmel véded őket, döntsd már el, mit beszélsz!
"A Csányi félék reggetől estig dolgoznak, kockáztatnak, nehéz döntéseket hoznak nap, mint nap..."

Nekem egyik sem a dicső szoci vezetőm, kikérem magamnak!
F_Viktor
@SpamKontroll: Írod:
"Tegnap is mentem a piacon, két nő szapulta a kormányt, hogy hova menjenek, mert csak 2500 Ft nyugdíjemelést kapnak...
AKKÓ BASSZA MEG ADJÁK VISSZA!!! "

Lehet, hogy azért nem tetszik nekik a kormány, mert a 2500 forintos emelés ellenére sem tudnak megélni a nyugdíjukból?
Mert azt hallják a közmédiumokban, hogy 0 százalékos az infláció, de mikor bemennek az élelmiszerboltba akkor egészen mást tapasztalnak?
Mert évi 100 ezer forintos rezsicsökkentést ugat a közmédia, de nekik a számlán csak 210 forint szerepel?

Gondolj erre és hasonlókra mikor az utcán/piacon hasonlót hallasz.
szandokan
@JAJMÁR: Vannak esetek, amikor önálló életre kel, onnantól már nem te irányítod.
szandokan
@1magyar: Meg a rengeteg kölcsön visszafizetésére, amit még annak idején felvettek (nem Orbánék).
varrólány
@JAJMÁR: 09:49 Éjszaka álmodban már nem tudod irányítani befolyásolni az idegrendszered. Nem ébredtél még úgy fel hogy ugrált a szíved , rosszul voltál és nem tudtad miért?
JAJMÁR
@szandokan: 13:32 Vajon mire gondolsz? Amire én? Hát, az eszem megáll... :') Tényleg, vannak olyan "alkalmak", de akkor nincs is rá szükség, mert ott nem az agy játssza a fő szerepet :)
szandokan
@JAJMÁR: Te valamit nagyon félreértettél. Mindegy.
JAJMÁR
@varrólány: 13:39 Nem, rám nem jellemző, de nem akarom elbagatellizálni ezt a betegséget. Azért sem, mert a családban volt, és tudom, hogy nagyon kellemetlen annak, aki átéli. Mégis azt állítom, hogy a tudatos ráhatás sokat segít, ha az illető nem hagyja eluralkodni magán, hanem szándékosan keresi a megnyugtatás módszereit, az többet segít, mint a gyógyszer. Régebben szorongásos tüneteim voltak, s erre kaptam valami enyhe nyugtatót, ami jó is volt. Aztán elfogyott, és újra fel akartam íratni, de szerencsére az orvos rám nézett, és szó szerint az asztalra csapott és azt mondta: "nem írom fel magának sem ezt, sem más nyugtatót soha többet, mert nincs rá szüksége. Nem írom fel azért sem, mert ha szedi, egy után ugyanazok a tünetei lesznek, és kell az erősebb. Maga pedig nem ezt az életet érdemli. Tudatosan le kell győzni" Akkor kezdtem el érdeklődni alternatív módszerek iránt, de tulajdonképpen ez az asztalra csapás is elég volt.
varrólány
@JAJMÁR: 14:07 Értem én , ez nappal működhet is de vannak akiknél éjjel jön ki a napi stressz , vagy volt nálam haláleset után , és azon bizony a gyógyszer sem segített.
Rászokni tényleg nem szabad a gyógyszerekre csak amennyit nagyon muszáj annyit kell szedni.
JAJMÁR
@varrólány: 14:22 Az más, ha valakit erős trauma ér, akkor kell a segítség ! (és ez is azt bizonyítja, hogy a tudatnak nagy hatása van a szervezetre) Ha ilyen esetekre gondoltál, akkor jogos, igazad van.
szandokan
@JAJMÁR: Amikor az agy beteg lesz, és már azt sem tudod, te magad mit csinálsz, akkor ne akarj nekem alternatív kezelésekről beszélni. Volt részem benne most családon belül, és láttam, mivé fajult végül. Én nem arra gondolok, amikor valaki kicsit ideges lesz, hanem amikor az agy már nem befolyásolható csak gyógyszerekkel, és azt sem túl sokáig sokszor.
JAJMÁR
@szandokan: 14:37 Akkor bocs, én az egyébként egészséges emberekre gondoltam, akikben ott a stressz, a félelem, az idegesség... - persze, hogy van elmebetegség, és mindenféle pszichés zavar is, bocsi, - ... a humorért is :)
szandokan
@JAJMÁR: Semmi gond, rád nem szoktam haragudni.
SpamKontroll
@1magyar: Hagyd már abba a baromságaidat!!!

Komolyan, nincs semmi dolgod egész nap???
SpamKontroll
@F_Viktor: Figyelj ide: a nyugdíjasok az EGYETLEN társadalmi csoport, akik minden évben kapnak valamennyi emelést!

SENKI MÁS NEM KAP semmilyen más társadalmi csoportban minden évben emelést..

Az anyámnak is megmondtam:

15 éve feketén dolgozik, elment korkedvezményes nyugdíjjal, neki ingyen volt az óvoda, bölcsöde, MINDEN lehetséges nyugdíjas támogatást igénybe vesz, ingyen utazik, még a számlákkal is manipulál, de az 1500 Ft-os emelést fikázza...

NNah, hát anyám az élő példa arra, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG KIVESZ A KÖZÖSBŐL, holott már 15 éve feketén dolgozik...

Be semmit nem ad, de követeli a jussát és elégedetlen azzal, amit kap...

A hajam akkor áll égnek igazán, amikor vannak a betelfonálós műsörok... Oszt egyik mami a másik után telefonál be 240 forintért percenként és papolja, hogy neki milyen kevés a nyugdíja...

DE!!! Nem a nyugdjasok vannak a legrosszabb anyagi helyzetben...
Kimutatott tény!

És ne azt hidd, hogy sajnálom bárkitól is, ha megdolgozott, akkor jár neki!
Ezzel semmi gondom nincsen!

De hogy kapnak valamit és még fikázzák, az maximálisan felháborít!!

Nézhetjük úgyis, hogy 1500 Ft egy kisgyermek napi étkezése... NNah???
F_Viktor
@SpamKontroll: Te otthon ezt láttad/látod, az még nem tükrözi, hogy a nyugger társadalom hasonlóan éli mindennapjait.
Több ellenpéldát láttam, a nyugger szülő ahogyan tudja támogatja felnőtt gyerekeit, unokáit.
verőce21
@SpamKontroll: (09:54) Gratulálok a hozzászólásaidhoz, remek társadalmi elemzések!
De ezeket hiába írogatod ide ezeknek az ÁVO-s ivadékoknak és kiváló kommunista párttitkároknak, akik kiestek az élhetetlenek társadalmából a szocializmusból, ahol nem dolgoztak egész életükben, mert a világon semmihez sem értenek! Csak a pénz után sóvárognak, ami soha nem lesz az övék!

"Ennek az országnak a fele egyáltalán nem érti meg, hogy elmúlt az az idő, amikor mindenkinek adtak valami munkát és soha többé nem fog vissza jönni."
F_Viktor
@verőce21: Sarokba szorított veszett kutya csaholásának tűnik ahogyan mostanában reagálsz. :-)
Látod már a sintért?
F_Viktor
@nyanya001: Anyukájukat ennek a keresztény kormánynak!
Tudom, pl. @szandokan: szerint ilyen nem létezik. Tényleg nem létezik a hazugságokat közvetítő fityeszes KÖZMÉDIÁKBAN!
nyanya001
@F_Viktor: Hol a k.anyjába van a pécsi önkormányzat ?
Milyen emberek ítélkeznek egy ilyen nyomorúságos életű anya felett ?
Ezeket nem is anya szülte, aki meg elítéli az ilyen nyomorúságos
embereket, annak adja a jó Isten, hogy része legyen benne !
F_Viktor
@nyanya001: Soha nem fogom megérteni hogyan lehet ennyire megfelelni még önkormányzati szinten is a párt Vezérének ideológiájának!
Minden emberi érzést mellőznek ha a magyar népről van szó.
Náluk minden szinten csak a maffiamentalitást látni.
nyanya001
@F_Viktor: Az ÁFA csalók vidáman élik az életüket
azoknak a hajuk szála sem fog meggörbülni !
Ezekhez az orosz, vagy a szicíliai maffia korrepetálni járhat !
1magyar
@SpamKontroll: Ugyanezt kérdezem én is tőled?
tivoli
@nyanya001: ma, 17:03
Ugye, hogy nem új keletű a probléma?
nyanya001
@tivoli: Azóta hány évtized telt el ?
tivoli
@nyanya001: 10? De volt előbb is meg később is hasonló problémánk.
nyanya001
@tivoli: Volt, mert volt egy háború !
De ami most van, az elfogadhatatlan !
tivoli
@nyanya001: Akkor akkor volt, most meg most van.

"Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar. …

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett."

– A magyar Ugaron, részlet, 1.,4. versszak
SpamKontroll
@F_Viktor: Nem érted... Anyu támogat minket... Sok mindenben segít...
Amit leírtam anyuról, az nem az anyaságát érinti, hanem azt, ahogyan a "nagy közös" felé viszonyul..

Ez a leglényegesebb pont a Ti és az én hozzáállásom között... Én tényszerűen közelítem meg és sohasem érzelmi alapon...

Van pl. egy másik haverom...
Felveszik az összes létező támogatást... Gázártámogatás, a "beteg" anyukája után megigényelte vagy 15 éve kapja az "ápolási támogatást", 2 helyen dolgozik feketén...

Nem tudom, hogy hány éve nem adott be a közösbe egy vasat sem...

Ami még elfogadható számomra erkölcsileg, de még ezen felül ki is vesz...

Mindenki ismer legalább 2-3 embert maga körül, aki beadhatna valamit, de legalább ne venne ki, ha az nem abszolút indokolt..
F_Viktor
@SpamKontroll: OK, így már mindent értek, igazad van, dögöljön meg az összes elégedetlenkedő nyugger! Szerencsére ahogyan látom az Orbánt éltető képeket, képsorokat, vannak még olyan nyuggerek (bocsánat, csak nyuggerek láthatók Orbán körül) akik elégedettek az 1500 forintos nyuggerdíj emelésével.
verőce21
@F_Viktor: (14:47) Időm híján, csak a tényszerűségre koncentrálok. És bebizonyosodott, nem igaz, hogy csak az éhség és szerelem mozgatja az emberi világot.
Két hatalmasabb erőt ismertem meg, a rosszindulatot és az irigységet!
F_Viktor
@verőce21: Igen, és éppen ezek a hatalmas, emberhez méltatlan erők mozgatják pl. az mno-t, mint orbáni ideológia egyik legfőbb terjesztőjét. Te pedig, mint kisbirka anyja csecsén, szívod magadba a hazug mantrát.

Neked gratula érte, az erdélyi lapnak meg egy hegyes csula jár!
A manipulatív, Orbán érdekeit szolgáló mno cikket egy az egyben leközli, de Vida Ildikóról egy hónapja egy szót nem írt!
verőce21
@F_Viktor: (22:31) Mint kisbirka anyja csecsén, Te szívod magadba a hazug mantrát, sőt kitalálod. Nagyon veszélyes vizeken evezel Vitorlás!
F_Viktor
@verőce21: Öcsi, mno.hu! Vágod? Mikor írtak utoljára igazat?

Veszélyes vizeken evezek? Miért?
Holnap talán öngyilkos leszek? Vagy jön az autó, benne egy 83 éves kamu osztrákkall és keresztül megy rajtam?
m.macskosz
@tivoli: tegnap, 17:46 Köszönjük, Emese. :)
m.macskosz
@SpamKontroll: "NNah, hát anyám az élő példa arra, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG KIVESZ A KÖZÖSBŐL, holott már 15 éve feketén dolgozik..."
"Nem érted... Anyu támogat minket... Sok mindenben segít..."

Akkor most ezt egészen véletlenül nem bűnpártolásnak nevezik, kiskezicsókolom?!

Tudod: "Vétkesek közt cinkos, aki néma!"
m.macskosz
@tivoli: magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/nagyur.htm
"És összecsaptunk. Rengett a part,
Husába vájtam kezemet,
Téptem, cibáltam. Mindhiába.
Aranya csörgött. Nevetett.
Nem mehetek, nem mehetek."
SpamKontroll
@F_Viktor: Istenem.. Persze, hogy ne dögöljön meg...
Ne add a számba a szavakat...

Ameddig a társadalom nagy része sikknek tartja, ha nem fizet adót és még "ügyesen" ki is vesz, addig mi nem mondhatjuk magunkat "nyugati" társadalomnak...

A "kelet-európai" kifejezés pontosan ezeket a viselkedésmintákat takartja...

Szemléletváltásra lenne szükség...

Mindamellett adócsökkentések szükségesek lennének...

Dehát kinnt Angliában is több olyan ismerősöm volt, akik kijelentették, hogy "akár 50 font, akár 500, akár 5000 font, AKKOR SEM fizetnek egy knyit sem adóként".

Ez az alapmentalitás sokaknál... És ez nem jó.

Ez is az egyik oka annak, hogy a kormány (nem csak ez) rákényszerül, hogy más formákban is hajtson be adókat...

Persze, most hadd ne kelljen már végighallgatnom hogy én ilyen meg olyen fideszes bérenc vagyok...
Tök mindegy, ha Gyurcsány vezette volna be ezeket, akkor is nagyrészt érteném, hogy miért szükséges...
Inkább plusz adó, mint drága nemzetközi hitelek...
SpamKontroll
@1magyar: Ha olvasnád, amit kommentelek, akkor pontosan tudnád, hogy mivel vagyok elfoglalva...

Amúgy pedig: NEM KELL elhelyezkednem sehova sem... Viszont amikor/ha kelleni fog, akkor kurvára komolyan fogom venni a keresést és a megfelelést...
SpamKontroll
@m.macskosz: Istenem... Hogy tudsz ilyet leírni? Hogy "bűnpártolás"?

Hagyjuk már a tömény baromságokat... Már komolyan kínotokban nem tudtok mit reagálni... Mindig csak a támadás...
tivoli
@m.macskosz: ma, 07:07
Milyen aktuális!!!
m.macskosz
@SpamKontroll: ma, 07:56
@SpamKontroll: ma, 07:59

Hát persze, Kisvirág! Átlátszó vagy, mint a jégvirág! Amikor elhelyezkedsz,
száz órából százat a munkádnak szentelsz, bébicsőszt veszel fel a gyerekeidhez,
illetve kihasználod a feketemunkás, minden lehetőséget kihasználod anyukádat.
Gyenge vagy Mákvirág, a szövegeidből folyamatosan kilóg a lóláb, én meg nem vagyok
irgalmas szamaritánus, hogy az igazság útjára térítselek, irkálj nyugodtan tovább,
hidd el, amiket zengedezel! Legalább te, ha már más nem. :) Pá.
m.macskosz
A második KIHASZNÁLÓ akart lenni, bocsánat!@m.macskosz:
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
m.macskosz
@verőce21: Szóval jól tippeltem, hogy te voltál az a .. .. .., aki kitiltatott.
Figyelj, te .. ..! Ha engem a rendszerváltás előtt kitiltottak,
akkor nyilván nem lehettem komcsi .
Most derült ki, hogy gyűlölsz, de ez engem ezentúl csak éltet,
mert a SENKIK gyűlölete azt jelenti, hogy én legalább vagyok VALAKI!
verőce21
@m.macskosz: (09:50) Tévedsz, mert mindaddig senki vagy, amíg tele vagy gyűlölködéssel és "szövegeidből folyamatosan kilóg" a munkásmozgalmi múlt. Kitiltani valahonnan nem pártállás kérdése, hanem emberi gyarlóság miatti is lehet. :)
F_Viktor
@SpamKontroll: Írod:
"Inkább plusz adó, mint drága nemzetközi hitelek... "

4,5 éve folyamatosan vannak plusz adók és a legdrágább hitelek, a befektetői-, piaci hitelek is.
Ehhez mit szólsz?
bencemacska
@F_Viktor: Szerintem, nem az a lényeg, hogy adó vagy hitel, hanem az, hogy mire, ill. kire költik.
És az sem mindegy, hogy az adó mennyire diszkriminatív és mennyire hat a gazdaság fejlődése ellen!
bencemacska
@verőce21: Most megijesztettél!
Honnan tudsz te ilyeneket? Fekete munkában admin. vagy?
F_Viktor
@bencemacska: Írod:
"Szerintem, nem az a lényeg, hogy adó vagy hitel, hanem az, hogy mire, ill. kire költik."

Igazad van, de leginkább a "drága nemzetközi hitelek" késztetett a válaszra.

@bencemacska: Írod @verőce21: -nek:
"Fekete munkában admin. vagy?"

Tegnap bizonyította, hogy életében nem dolgozott még, nem tudja egy vezető milyen felelősséggel tartozik beosztottjai után.
JAJMÁR
@verőce21: Ezt macskosz nem érdemelte :(
Nil
Ez sokkal nagyobb probléma mint vida Idikóés a korrupció - mégis hallgatnak az emberek
m.macskosz
@JAJMÁR: Köszönöm.
Mellesleg hazudott és rágalmazott, de legyen vele boldog!
(Persze, azért azt kívánom, hogy ennél nagyobb öröme ne legyen!)
verőce21
2018-ra valóban ne legyen egyetlen olyan ember sem, aki jövedelempótló támogatásra szorul.
@JAJMÁR: (16:53) Akkor, abban a szituációban nyilván megérdemelte, ha más is úgy látta! (Azóta üdvözöltem itt, hogy Isten hozta, de ugyanúgy folytatja. A személyeskedő beírásai miatt most is megérdemelné, hogy töröljék.)

@F_Viktor: (16:23) Nem tudom, mire célozgatsz, de nem igaz amit írsz! :)
SpamKontroll
@F_Viktor: Egyetértek azzal, amit bencemacska írt, hogy fontos megnézni, hogy milyen hatásokkal van az adóemelés ill. a hitel kiosztás...

Most azért is akarják már rendezni a nyomrult devizahitel dolgot, hogy a bankok rendezhessék soraikat és beindulhasson a KKV-ék hitelezése..

Emeltek adókat az kétségtelen...

De pl. a sertés húsért jelenleg kevesebb adót kell fizetni...
Nekem pl. nagyon szimpatikus a családi adókedvezmény, ami pont a dolgozó családokat ösztönzi, hogy vállaljanak még gyermekeket...
És tetszik, hogy nem veszik el a gyest, ha az anya vissza megy dolgozni...

Figyeljetek ide:

MIndent lehet! Csak legyen rá pénz!

Itten nagyon komoly zsonglőrködéseket kell végrehajtani, hogy hónapról hónapra talpn maradjon a büdzsé...

Akárki, akármit mond, én egyáltalán nem lennék a helyükben...
SpamKontroll
@m.macskosz: Nekem nem kell anyukám segítsége, mert amúgy is háromszoros a havi jövedelmünk az átlaghoz képest... Sőt!

Az, hogy anyukám segít, az már bűnügyi tény? Vagy hogy gondolod?

Képzeljed el, hogy én azért szültem későn, mert megvártam a megfelelő partnert, mind a ketten önálló ingatlannal rendelkeztünk, több ingatlanhoz jutottunk hozzá abban az időben, amióta 3 és fél éve együtt vagyunk...

Tehát az, hogy anyukám segít, az csak egy plusz... Nélküle is meg tudnánk oldani...

És én nem kockáztattam, hogy szüljek egy rossz házasságba meg előbb tehermentes ingatlant vettem magamnak, és után kezdtem el a család alapítás útjára lépni..

Hát igen, és hogy ha elmegyek dolgozni (de inkább vállalkozni fogok) akkor nem azzal fogom kezdeni, hogy "én ezt meg ezt meg ezt nem tudom vállalni mert gyerekeim vannak"... Mert a munkaadó nem a problémáimért fizet...
azért fizet, hogy teljesítsek a munkaidőben...

íÉs, ha gondom van a gyermekeimmel, akkor azt meg KELL oldanom és nem állandóan betelefonáln, hogy "ma hígat kakilt a gyerek, ezért nem tudok menni, holnap meg keményet kakilt a gyerek, azért nem tudok menni"..

Ha elvállaltam egy munkát, akkor azt teljesíteni kelll...
Ennyi...

Ezzel akkora nagy kapitalista igazságot mondtam, vagy mi? Mert a dicsó szocializmusban máshogy volt? Most nem úgy van már...

Nekem ennyi az egyszerű életfilozófiám... Ha adnak valamit, annak örülök, ha nem adnak, akkor meg kell oldani anélkül...
m.macskosz
@SpamKontroll: Nem emlékszem rá, hogy kértem volna, számolj be a magánéletedről.
Csak ellentmondásba keveredtél, erre hívtam fel a figyelmed. Ha nekem erkölcsi aggályaim vannak a jövedelem megszerzése kapcsán, akkor nem fogadom el az abból származó segítséget. Ennyi és nem több. Az, hogy mikor, hány gyermeket vállalsz, milyenek az anyagi körülmények, a magánügyed. Rám nem tartozik és nem is érdekel.
SpamKontroll
@m.macskosz: Persze, most aztán hirtelen erkölcsi kérdés lesz, ha a feketén dolgozó haverodtól kapsz kölcsön 10 000 Ft-ot?

Ezek a dolgok teljesen össze vannak mosódva a hétköznapi életben...
Nem örülök neki, hogy így csinálja sok ember, de azért érthető is egyben, hiszen agyoncsapják adókkal a kis jövedelmet...

Az életben választási helyzetek vannak: van, aki erre megy, van aki meg arra...

Anyám egyedül nevelt minket 15 éves korom óta...
Szó szerint éjjel-nappal dolgozott, hogy érettségizhessünk meg minden egyéb...

Nem ítélkezésképpen írtam, amit írtam, hanem csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ha az állampolgárok és cégek nem fizetnek be, akkor nincs miből juttatni...
Itthon még mindig minden 4 Forintból 1 adózatlan, vagy valami ilyen statisztikát olvastam.

Dehát most a romákkal is úgy vagyok: tegnap is volt valami fesztivál a Népligetben...
A romák árulták (tuti fix, hogy feketén és engedély nélkül ) a kukoricát, miegyebet...

Ami nem jó, de még mindig jobb, mintha agyon verik a kisnyugdíjast a pénzéért...

Legalább valamiféle értékes és értelmes tevékenységet folytat, mégha nem adózik utána..

Fokozatok vannak, amíg a társadalom szépen lassan fejlődik a hozzáállásában...
human
@Nil: Készítettek egy tanulmányt, hogy az embereknek mennyire tudják reálisan érzékelni a pénzösszegek nagyságát. A tanulmány szerint a pénz mennyiségének érzékelése az alany életszínvonalától függ és egy értékhatáron túl nem tud különbséget tenni, nem tudja azt értelmezni.
A lényeg, hogy a szegényebbek nem tudják értelmezni reálisan már a 60 milliós tételt sem nem hogy 60 milliárdot. De pontosan értelmezik a 600 forintot, mert azzal már volt dolguk, napi szinten alkalmazzák, tudnak hozzá társítani mondjuk egy élelmiszert. Millióknál, milliárdoknál viszont elvesztik a fonalat.
Na ezért van az, hogy 300 forintért tömegeket lehetett mozgósítania a fidesznek és 700 (+áfa) forintért a civileknek, 60 milliárd pedig nem sok embert izgat, mert nem tudják értelmezni, nem tudatosul.
human
@Nil: Ezért van az, hogy hatásosabb azt mondani, hogy minden ember zsebéből vesznek ki X ezer forintot, mint azt mondani, hogy Y milliárddal kevesebbet szánnak a területre.
bencemacska
@SpamKontroll: Az egész vitának a lényege - szerintem- hogy tudatossá kell tenni mit jelent az adófizetés, mire költik a beszedett adókat, stb, stb. Ebben az esetben csökken az adóelkerülők száma.
Hadd írjak egy példát: Gyerekkoromban falun az adófizetés a föld aranykorona értéke alapján történt.
Édesanyámtól állandóan azt hallottam :"Azért kell nekünk ilyen sok adót fizetni, mert János bátyád túlértékeltette a dűlőt, hogy ő legyen a faluban a legnagyobb adófizető!" Ez nekem kínaiul hangzott, de mostanában értem a jelentését! Az egy rang volt, amire büszke volt! (Semmilyen pénz nem járult hozzá!)
human
@bencemacska: Az adófizetés tudatosítása jelenleg, hogy a parlagfűirtásra szánt 1%-odat másra költik (ez már magában megérne egy feljelentést). Az is tudatosul az adófizetőkben, hogy a NAV hatalmát cégek ellehetetlenítésére vagy áfacsalók védésére használhatja. És ezek után valahogy a szakinak sincs kedve számlát adni a szoba kifestése után. Tehát nem a szakit kell cseszegetni, hanem a rossz példát mutatókat kell elkapni és úgy megbüntetni hogy beleszédüljenek.
Eljöhet az az idő mikor mindenki szívesen ad számlát és kerüli a korrupciót, mert nem éri majd meg neki. Természetesen korrupció mindig is lesz, de annak mértéke és a gazdaságra mért hatása nagyon nem mindegy.
bencemacska
@human: Nagyon egyetértek veled, ezért írtam le a példát, ami nekem fejtörést okozott. Az adófizetés kötelezettség, de jó lenne , ha az adófizetők büszkék lehetnének arra,hogy sok az adójuk, mert egyben az azt is jelentené, hogy sok a legális jövedelmük! Nem éreznék fosztogatásnak.
Ehhez persze nem pofára kellene kivetni, mennyiségét megállapítani, és a beszedett adó elköltését átláthatóan, értelmesen kellene dokumentálni !!!
human
@bencemacska: Amiről még vitázni szokta, hogy arányos vagy progresszív adózás legyen. Tök mindegy, ha úgy hangolják hozzá az elosztórendszert és a szociális rendszert, hogy az mindenkinek a maga szintjén megélhessen.
SpamKontroll
@human: Ezzel annyiban nem értek egyet, hogy a kis embernek is felelőssége van az adók fizetésében...

Természtesen: maximálisan igaz, hogy minden eszközzel küzdeni kell(ene) az állami szintű csalások és korrupció ellen...

Ami jelenleg van, az emgem is felhábortít!!!

De azért itthon egy csomó embert ismerek, akik kijelentették: akármennyit kell fizetni, akkor sem fizet... Akár 5000, akár 50 000, akár 500 000 Ft lenne...

Amíg rengeteg ilyen ember van, addig ők jobban elnézik, ha a vezetőik is csalnak...

Sokkal nagyobb lenne a felháborodás, ha MINDENKI fizetne valamennyit... Akkor az embereket sokkal jobban sértené, hogy a fejesek csalnak...
Szerintem...

Persze, mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás...

A kisember nem akarta fizetni az adókat, vagy a fejesek sem fizették és akkor a kicsinek is elfogadható?
human
@SpamKontroll: A következő a gond. Ki akarod festetni a szobádat. Hívod a szakit, aki ad 50 ezres ajánlatot számla nélkül. De kérsz mástól is ajánlatot, aki viszont csak számláért dolgozik és ez már 80 ezer. Na tedd a szívedre a kezed és mond meg most melyiket választanád. Aki ezen a torz piacon a felszínen akar maradni, annak trükköznie kell, mert tisztességtelen verseny van.
Megoldás lehet persze az egészre az, ha a háztartások is el tudnák számolni költségként a számlákat és ezzel csökkentenék az adóalapjukat. És ha van számla, akkor az elvégzett munka után is könnyebben tudnak élni garanciális követelésekkel. Így lenne igény vevő oldalon is a számlára.
bencemacska
@SpamKontroll: Szerintem NET adóra vonatkoztatták, amit idéztél, és ebben azért van igazuk, mert mindenki - aki nem a munkahelyén netezik - keményen kiperkálja a 27 %-s ÁFA-t! És úgy gondolják, hogy legyen elég! Azt viszont mindenki fizesse, és ne igényelhesse vissza mondva csinált indokokkal!
bencemacska
@human: Attól függ, kinek mi az arányos!
OV állandóan magyarázza a jelenlegi SZJA igazságosságát, ugyanakkor olyan sávokat állíttat fel másik adók kapcsán, hogy ordít a személyre (cégre) szabott diszkrimináció!
Nil
@human: köszönöm
igen ez sajnos így van
ezért kellene az újságíróknak a nép nyelvén írni
de ha ezt megszavazzák- mármint a családi pótlék elvételét- csak egy hónap és a nép felébred
persze lehet hogy gettóban
SpamKontroll
@human: Hát jelenleg a lakás eladásakor lehet felhasználni a felújítás számláit...
Merthogy akkor szja keletkezik, ha nem veszel másikat...

Nem akarok hülyeséget mondani, most van erre egy új szabály, hogy fel lehet használni a költségszámlákat...
radios45
@Nil: reméljük, ez tényleg így lesz, mert akkor lenni fog, 500ezer elégedetlen tüntető ember, aki elzavarja ezt a mocskos korrupt kormányt.
Bizzunk benne.
Nekem lejárt a határozott idejű szerződésem a klik-nél, és azóta nem találok munkát,
közmunka sincs, állákeresői járna 41napig, de az 30ez.ft. nem lehet megélni.
Elvonják a milliárdokat, és a segélyeket is megadóztatják, 2010-óta, ezek a xarháziak, hogy rohadnának meg.
bencemacska
@radios45: Az a baj, hogy ezek csak a gazdagokat támogatják. Én voltam munkanélküli tudom mit jelent!
Az a baj, hogy a támogatás soha nem ahhoz kerül, ahova kellene! A józan ész azt mondja, ha valaki munkanélküli lesz, átmenetileg kellene segíteni, hogy az iskolás gyerekei ne érezzék meg ezt a helyzetet. Ilyenkor jön elő a családtámogatás adóban érvényesítésének az aljassága. A munkanélküli 3 gyermeke segítség nélkül marad, míg a munkahellyel rendelkező havi 90 ezres adókedvezménye jó zsebpénz a gyerekeinek!
Ez a fordított gondolkodás tud borzasztóan idegesíteni, akkor is, ha nem vagyok érintett!
"Nem hagyunk senkit az út szélén.." nem, belerúgjuk az árokba!
human
@SpamKontroll: Na igen. Meg az államilag támogatott nyílászáró csere. Ha élni akarsz a kedvezménnyel drágábbra jön ki, mint számla és támogatás nélkül. Ez így nem fog működni.
SpamKontroll
@human: Ezeken az építőipari és sok más területen történt feketemunka szerte a Világon nehézséget jelent adózás szempontjából...

Magánembereknél csak az adóalap csökkentés jöhet szóba, aminek igazán lenne értelme...

De hát akkor meg lenne még jó pár dolog, amit le kellene vonni az adó alapból... Pl
gyermekruha, tanfolyamok, magán eü számlák stb..

Szóval, akkor meg megint hol húzzuk meg a határt?
radios45
@bencemacska: direkt így van kitalálva az egész rendszer, ha tanár vagy, vagy hivatalnok, közalkalmazott, vagy jól fizetett szakember, akkor már 2gyereknél jelentős adókedvezmény jár, mindkét szülőnek, de ha egyedül élsz, vagy álláskeresővé váltál, akkor nyomorogj, éhezz, te hibád, senkit nem érdekel.
Ez egy antiszociális ország, pszihopata vezetőkkel, depresszíós magányos embertömeggel,
A szolidarítást nem ismerik, a jelentését sem tudják.
Ettől a 80as évek kádár rendszere is, 100xr különb volt, hagyták dolgozni, +élni az embereket, hovatartozástól függetlenül.
Nil
A teljes foglalkoztatottság csak a munkaidő lecsökkentésével(4-6 óra) és az erre az időre kapott minimum 200 ezer forintos jövedelemmel oldható meg. Ez fellendítené a gazdaságot is hiszen ebből a jövedelemből már megvehetem a drágább de magyar terméket is, nő az áfa bevétel. Ebből már lehet költeni kultúrára, szórakozásra, nyaralásra, tehát ezek a szektorok is fellendülnek.
Noés az adópolitikán is jócskán kellene változtatni hogy az embernek érdemes legyen magánvállalkozást indítania - ez sem bonyolult csak szándék kérdése
m.macskosz
@Nil: Erre szoktam mondani, hogy józan paraszti ésszel ezt az emberek tudják,
de a parlamentben, a minisztériumokban, az önkormányzatoknál a sok diplomások NEM.
Nil
@m.macskosz: a mai diplomákat megveszik régen sokat tanultak érte

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.