A Népszava úgy értesült, a kormány már nem tartja stratégiailag fontos eszköznek a médiapiaci fronton, illetve az RTL Klubbal szembeni háborújában a TV2-t.

A csatorna kezének elengedésére utalhat a reklámadó módosításának nemrég kiszivárgott lehetősége is: a Magyar Reklámszövetség tárgyalást kezdeményezett a nemzetgazdasági tárcával, hogy megpróbálja meggyőzni kormányt, a különadó nem hatékony és torzítja a piacot.

Nem kizárt a törvény olyan módosítása, ami ugyan deklaráltan azonos terheket róna mindkét országos kereskedelmi csatornára – még ha alacsonyabbakat is –, ám a veszteséges, idén az adófizetés alól jelentős kedvezményt kapó TV2-re így is súlyos csapást mérhet, ha ugyanolyan arányban kellene fizetnie, mint az RTL-nek - írja a Népszava.

Egy másik forrás szerint amennyiben igaz, hogy a TV2 Simicska Lajos érdekeltsége "volt és maradt", még sok csapást szenvedhet a közeljövőben. Aligha bízhatnak "felülről jövő" segítségben, hiszen a Tények nem hogy nem tudta megszorongatni az RTL Klub kormánykritikus Híradóját, de utóbbi nézettsége minden statisztika szerint emelkedik. Míg júniusban naponta átlagosan 514 ezer néző ült le elé, októberben már 898 ezer. Igaz, a teljes népesség körében a TV2 vezet, de az RTL új nézőket is tudott hódítani, így épp a kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályban listavezető.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
Megérte a mélynyalás, gyerekek?
Esküszöm, jobbnál jobb híreket olvasgatok itt a kávém mellett :-)
volvós
@A Tündik bündije: Fog még a TV2 könyörögni a kormánynak...
A sok seggnyaló !!
Katalin Mészáros
Ez nem közvélemény kutatás - DE : egy ilyen hírrel kapcsolatban is felmérhető, hogy ha nincs csalás, megfélemlítés, szavazatok megvásárlása...akkor mennyivel többen vagyunk aki az ellenzékhez tartozunk...lám - lám RTL nézettsége!!
Desischado
"A mór megtette a kötelességét, a mór mehet..." Ennyit arról, hogy a kormánynak csak addig kellett a Tv2, amíg nem volt helyette más. Egyébként magának köszönje a csatorna, miért nem "állt át"? Hajrá RTL, egyre többen ébrednek fel!
Főlökött
Remélhetőleg akkor a média-adóból is kiveszi a részét a TV2., fer módon, kivételezés nélkül ! Ez lenne a minyimum :))
Elárulom belassultak, hittek a lobbi erejében, cenzúzázásban, sógor-koma-jóbarát segítségében. Kár volt...
Nézettségük drasztikusan esett :) Nem véletlenül.
Főlökött
@Pelikán Elvtárs: a megszokott 1 Ft.-ért ? Még annyiért sem kellenének...
Szánalmas, hitetlen banda ez is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.