Budapesten tizenötezren jelezték, hogy részt vesznek a Közfelháborodás napján, sok vidéki helyszín mellett lesz bristoli és berlini tüntetés is. Nemet mondunk az internetadóra! Nemet mondunk az állami korrupcióra! Nemet mondunk a túladóztatásra! Nemet mondunk a jelenlegi külpolitikára! Igent mondunk Európára! Igent mondunk a szabadságra! Igent mondunk az átláthatóságra! Igent mondunk a felelős kormányzásra! Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/571948889573530/permalink/578461638922255/

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ezt mar nem lehet figyelmen kivul hagyni, vagy eppen kethetes csusztatassal reagalni !
Barcsak minden sikerulne bekesen, de hatarozottan...

Amit viszont egyaltalan nem ertek az az, hogy a kulfoldi sajto most melyen hallgat: a televizioban nincs hir sem a BBC-tol, sem egyeb komoly hircsatornaktol, egyaltalan nem ertem, hogy miert, amikor sokkal kisebb, nehany szaz fos tuntetesekrol a vilag sokkal kevesbbe fontos reszeirol pedig beszamolnak...

Na de talan majd most...
tivoli
@karma1: ma, 12:02
Mert ez megy szerte a világban, s hogy egyel több vagy kevesebb? Már nem is hírérték.
almosd
@karma1: Szerintem még a látszatát is elakarják kerülni annak, hogy bele avatkozik a külföldi sajtó , mert a bírkamenet megint farkast kiált.
karma1
@pbalage: Juuuuuujjjj!!! Visitok a rohogestol! SUPER! Koszi!...:o))
karma1
@almosd: Lajkoltalak, de en ugy gondolom, hogy a targyilagos hirkozlessel senki nem szol bele senkinek sem a belugyeibe, mert bizony az hir, hogy a kormany egy hulye dontesere hirtelen szazezrek mennek tuntetni az utcara.

Mert ez teny volt, es szenzacios hiranyag, nem pedig kitalacio...Mint mondhatna erre egy birkamenet? Hogy nem is ment ki szazezer ember tobbszor is egymas utan, es nemcsak Budapesten, de videki varosokban is?

Tobb mint egy heten keresztul mutattak a hong kong-i demonstraciot, pedig mar az elejen is lathato volt, mi a celja a tuntinek.

Europa kozepen Ukrajnan kivul nem volt meg ekkora megmozdulas az utobbi idokben, ezt ugye Te is igy latod?
almosd
@karma1: Persze,ezt csak olyan képletesen mondtam,de azt eltudom gondolni hogy egyre jobban elhatárolódnak tőlünk még a médiák is ,és a mi gondunk bajunk kisebb mint ami a világban történik. A hong kong-i tüntetésről ne is beszéljünk ! mert amit csinálnak a kínaiak az a szerződés megszegése amit az angolokkal aláírtak mikor megtörtént a visszacsatolás ,és a kereskedelmi egyezményt is megsértik ,kell a pénz Kínának nagyon ,nem olyan stabilan állnak ők sem ,legalább is egy tanulmány szerint .
coni
Mivel a szavazóképes emberek fele el sem ment szavazni, aki elment abból 2Millióan erre a politikára szavaztak sem az Unió, sem a nemzetközi közösség nem tekinti a magyar társadalmat felnőttnek és attól tartanak, hogy ha Orbán bedől, akkor jön a jobbik, mert a magyaroktól kitelik. Ezért egy idő óta nem foglalkoznak azzal mi van Mo-on, csak akkor ha a saját érdekeiket sértjük. Igazuk is van, van akin nem lehet segíteni.
Csizmás Kond
" Nemet mondunk az internetadóra! Nemet mondunk az állami korrupcióra! Nemet mondunk a túladóztatásra! Nemet mondunk a jelenlegi külpolitikára!
Igent mondunk Európára! Igent mondunk a szabadságra! Igent mondunk az átláthatóságra! Igent mondunk a felelős kormányzásra!
Na akkor szeleteljük.
- Nemet az internet adóra.
Az az adó nem a mint már tisztázódott nem a kisembert sújtotta volna tehát hazugság.
- állami korrupció.
A legújabb megvilágításban azt nevezik állami korrupciónak amikor az állam külföldi cégeket próbál megadóztatni amivel a hazai ipart segítené.
- túladóztatás.
Hát itt tényleg van adó viszont ennek az eddigi hozzá nem értésből származó évtizedes rossz kormányzás az oka.
- külpolitika.
Na és milyent akarnának, ha csak nem azt, hogy ne is legyen nekünk olyan és amit más mond azt lesütött fejjel végrehajtsuk….
- igen Európára.
Ez a legnagyobb butaság épp az európai sokszínűséget próbálja a Magyar politika megőrizni az egyhangú egynemű amerikai monotonizmustól.
- igen a szabadságra
Ha nem volna szabadság most nem háborognának napirenden.
- igen az átláthatóságra
Aki kel és aki akarja az látja aki nem az mindig kötekedni fog.
- felelős kormányzás
Hát kéremszépen ha ezt a kormány felelős intézkedéseit hasonlítják össze az elmúlt baloldali kormányok felelőtlen csődpolitikájával akkor felelősségről beszélni marhaság.
tivoli
@Csizmás Kond: ma, 10:47
Végre egy okos, korrekt hozzászólás, destruktív uszítás helyett.
Yoda69
@Csizmás Kond: Csusztatsz szokasodnak megfeleloen.
- Nemet az internet adóra.
" Az az adó nem a mint már tisztázódott nem a kisembert sújtotta volna tehát hazugság."
700 forint/ho/kisember az neked nem eleg teher?

- állami korrupció.
"A legújabb megvilágításban azt nevezik állami korrupciónak amikor az állam külföldi cégeket próbál megadóztatni amivel a hazai ipart segítené."
Nem errol van szo, hanem az allami szintu adocsalasrol. Reszletek a zold dosszieban, amit egy eve rejteget a fidesz.

- túladóztatás.
" Hát itt tényleg van adó viszont ennek az eddigi hozzá nem értésből származó évtizedes rossz kormányzás az oka."
Amibol a fidesz mar 9 evvel kivette a reszet. Mellesleg normalis gazdasagpolitikaval elkerulheto lenne a tuladoztatas,

- külpolitika.
"Na és milyent akarnának, ha csak nem azt, hogy ne is legyen nekünk olyan és amit más mond azt lesütött fejjel végrehajtsuk…."
Ha neked Azerbajdzsan a vagyalom, akkor helyben vagy.

- igen Európára.
" Ez a legnagyobb butaság épp az európai sokszínűséget próbálja a Magyar politika megőrizni az egyhangú egynemű amerikai monotonizmustól."
Ezert fordul el Europatol a ruszkik es a kinaiak fele? Na ne...

- igen a szabadságra
"Ha nem volna szabadság most nem háborognának napirenden."
Kinaban is lehet tuntetni, es azert megsem nevezed Kinat demokracianak.

- igen az átláthatóságra
"Aki kel és aki akarja az látja aki nem az mindig kötekedni fog"
N.C.

- felelős kormányzás
"Hát kéremszépen ha ezt a kormány felelős intézkedéseit hasonlítják össze az elmúlt baloldali kormányok felelőtlen csődpolitikájával akkor felelősségről beszélni marhaság. "
3 milliard manyup penz ellopasa, a kolonatri osszekalapozott penz ellopasa, trafik mutyi, foldmutyi, casino mutyi, etc etc. valoban felelos kormanyzas.

@tivoli: Te csak birka modra bologatsz meg begetsz, vagy el is olvastad amit csizmas fentebb irt?
pbalage
@Csizmás Kond: Bár a véleményem szerint még fiatal lehetsz (bocsánat, hogy igazából nem ismerlek), de azért nagyon remélem, hogy a valamilyen lefestett "szép" célokért nem hagyod kinyomni az agyad valamelyik lukon úgy, hogy feladd a szabadságod és hagyd kilopni a szemed... és bár tényleg úgy érzem, hogy még egy kölyök vagy, de azt azért már látom, hogy valami fény kezd felgyúlni benned és a meséket már nem annyira hiszed el...

Szóval én nagyjából örülök, hogy van 1400 köbcenti a fejedben, ami a most fölvetett kérdésekkel foglalkozik, és remélem, hogy idővel megtalálja majd egy utat... (nem feltétlenül a bal oldalt kell keresnie, hiszen az sem mindenre megoldás), de azért, hogy ezt az egészet leírtad, már le a kalappal előtted.
Grat.

Tessék, meg van védve a gondolat ereje, szerintem @tivoli is örül neki.

Gondolkodjatok tovább, és ne csak zsigerből legyen minden jó, amit a fidesz az orrotok alá nyom.
tivoli
@pbalage: ma, 22:01
Szerintem a csőlátás nálad van. Amit a fidesz csinál, jó nem lehet, amit a nemtudomki a másik oldalról (tényleg ki?) az csak jó lehet. Egyik sem igaz!!!
pbalage
@tivoli: ha a csőlátás az, hogy mindegyik oldal egy hulladék, akkor elfogadom. Én ugyanúgy belerúgok a másikba is, ha annak érzem az idejét, ezt ne feledd...
tivoli
@pbalage: ma, 22:25
Én szintén. Nem vagyok sehová elkötelezve, nyugodt lelkiismerettel megtehetem. De ocsmánykodni egyik oldallal sem szoktam.
Csizmás Kond
@Yoda69: - honnan a 700 ft ?
- láttad a zöld dossziét ?
- normális gazdaságpolitika csak akkor lesz amikor a gazdaság magyar kézben lesz.
- Nekem a vágyálmom, hogy ne tekintsen senki rám lenézve
- Európától senki nem fordult el hanem néhányan kisajátították és kizárták a többieket...most meg ahogy visszaveszik úgy csinálnak újabbnál újabb szeméttelepet meg rabszolgavásárt belőlünk.
- Kína az Kína ott mióta a világ diktatura van ezért nem lehet hasonlatként emlegetni.
az nc-t nem érterm.
- a nyugdíjat nem elopták, hanem visszavitték oda ahonnan még fizetni kell azokat akiktől oda tartották vissza a hozzájárulásukat.
Ahhoz, hogy megértsd előbb ismerned kéne a nyugdíjrendszer működését.
-
Csizmás Kond
@pbalage: Köszi a bókot, és ha mát a protokoll megköveteli én is viszonoznám...
Ellentétben sokatokkal én soha nem pártokban vagy oldalakban látoma jövőt, Soha.
Az, hogy a mai politikai berendezkedés miatt kötelezően pártorientált az ország vezetése az szintén nem érdem, hanem egyfajta öröklődésből áthurcolt kikerülhetetlenrossz.
A zsigerből-t meg ott kell keresni aki nem érvel hanem mást követve ír.---nézz szét hány zsigeres írogat csak hogy itt legyen...
Nem vagyok sem fidesz sem Orbán imádó mert ha lesz egy olyan szervezet vagy valami ami jobb kilátást és megfelelőbb szinvonalat tud létrehozni őket fogom pártolni.
Az a tény, hogy egy amerikai bárhol a világon azzal védekezik, hogy ő amerikai és jogai vannak úgy én is próbálom ugyanezt fenntartani szűk kis hazámban...és ezt látjátok sokan veszélyesnek.
nemkati
@Csizmás Kond: De azért azt mondd már meg lécci, hogy ha nem pártokban gondolkodunk, akkor mégis miben kell gondolkodni? Ha egyszer, sokak, és a te reményeid szerint is " lesz egy olyan szervezet vagy valami ami jobb kilátást és megfelelőbb szinvonalat tud létrehozni ", az mégis mi lesz? Merthogy létrehozni azt, amit írtál, ahhoz kormányoznia kellene. Hogy kormányozzon, ahhoz pedig a népnek meg kell őket választania. Most nem jut eszembe, hogy hogy szól a törvény, kik indulhatnak egy választáson, lehet az egy valamilyen szervezet is, amelyik nem párt?
karma1
@pbalage: Hagyd a banatba, mert most latszik, hogy Te vagy az aldozat, akit hulyesegekkel oltogatnak.- " a nyugdíjat nem elopták, hanem visszavitték oda ahonnan még fizetni kell azokat akiktől oda tartották vissza a hozzájárulásukat.
Ahhoz, hogy megértsd előbb ismerned kéne a nyugdíjrendszer működését." peldaul, ha ezt a mondatot valaki le tudja nekem forditani magyarra, akkor annak megadom az egyetemi fokozatot, mert ekkora zagyvasagot csak ugy lehet leirni, hogyha valaki elalszik a partertekezleten, es amikor felriad, onnantol folytatja a mondat leirasat , aztan ekkora baromsag lesz belole...:o)))

(Mondhatnam azt is, hogy "egymillio pici Krisztus -= empiriokriticizmus"...:o))))

De szerencsere en mar nem beszelek Csizmassal, igy a tomeny zsakutcajaba se fogok belesetalni. Kivancsi leszek, holnap magara zarja-e az ajtot?
-
Csizmás Kond
@nemkati: Vannak elképzeléseim de azt itt sokan nem értenék meg...inkább félreértenék.
Megpróbálom hasonlattal elmagyarázni.
Vegyük példának amerikát.ott nem jobboldal meg baloldal van hanem régi és új. Ott mindkét félnél az elsődlegessség amerika. Ők úgy kitíltanak akárkit, hogy meg sem kell magayrázák. Náluk a hazafíság kötelező érvényű. Mindkét oldal egyformán elitáli a rasszizmust de ugyanúgy üldözi aki azzal próbálhatalmat szerezni. Ott nincs amerikaellenesség és eleve nem pártonak senki olyant aki nem amerikát veszi elsődleges szempontnak.
...valami ilyesmit képzeltem el magyar változatban.
Csizmás Kond
@karma1: A nem beszélés nem zárja ki hogy nem olvasol de azt ki hogy idézz...legalább a saját szabályaidat tarts be...ne foglalkozz velem ne kóstolgass...
...szégyen de te kezdted...
Csizmás Kond
@Horizont: szerintem meg az első mondatom érvénys rád...
Csizmás Kond
@Horizont: Ja és még ...szerinted az amerikai féle demokrácia nekünk kedvezőtlen lenne úgy ahogy vázoltam ?
nemkati
@Csizmás Kond: Nekem eddig nem sikerült kiderítenem, hogy Amerikában egy republikánus milyen nézetekben különbözik egy demokratától, egy demokrata mennyivel konzervatívabb, a republikánus miben progresszívebb. De az azért mond valamit, hogy az emberek hol ezt, hol azt választják meg 4/8 évre, vagyis bármelyik jó nekik. Mindenesetre emiatt úgy tűnik, Amerikában sokkal kiegyensúlyozottabb a politikai berendezkedés, és egy-egy kormányváltás nem borítja úgy fel az addigi világot, mint mondjuk nálunk.
Csizmás Kond
@nemkati: Ott a nézetek nem elvekről szólnak hanem értékekről, a cél ugyanaz csak mások a megoldások.
Yoda69
@Csizmás Kond: ma, 08:09-re
rogan-adocsalo-janos mondta
lattam, de sajnos a fidesz elvette a tulajdonosatol, es nem indit nyomozast a benne levo adatokkal kapcsolatban,
akkor allj samlira
senki nem zart ki senkit sem Europabol, ez megint valami fideszes agyatekervenyes felremagyarazas
Kina az valoban Kina
nc - no comment
hova tettek vissza? a nagy kalapba? akinek volt 3-4 millios megtakaritasa a szamlajan az most kodde valt. Mi ez ha nem lopas. Azt a penzt sosem kapja vissza, csak az allami nyodgijat amire jogosult lesz, ha egyaltalan fogja tudni fizetni az allam, 10-20-30 ev mulva
Csizmás Kond
@Yoda69: Láttadm hogy zöld a boríték...a többi még költeménynek is gyenge...olyan dolgokat vitatsz amiről fogalmad sincs...ezt minek is nevezitek ti ,
A nyugdíj magánosítása meg egy szépen kidolgozott átverés volt. Azt nem politikai szinten kellett volna megoldani ahogy tették hanem bizonyos korosztálytól kezdődően gazdasági számításokkal. Ezt csak úgy értenéd meg ha volna némi elképzelésed az egész nyugdíjrendszerről. Amúgy a magánnyugdíj nem nyugdíj csak hogy tudd.
A kizárás az amikor csak néhányan nevezik magukat annak ahol egy kontinensnyi ember és más más országban .
pbalage
@karma1: én tök nyugodtan elintézem magamban az ökörséget, részemről nyugi van.
És egyébként van-e már valami hír az én szeleburdi cuccomról?
Hellcat
Úr isten...Facebbok hozzászólásoknál ez az Emőke ez katasztrófa...ilyen vérjobbos barmot még nem értem. "Balosnáci" hát mentem beszarok. Csizmás komám te meg látom 10 körömmel véded a fidesz maffiakormányát. Majd ha nem csűröd csavarod a mondatokat, hanem egyenesen le tudsz írni valamit, akkor gyere vissza.
coni
@Csizmás Kond: "Amúgy a magánnyugdíj nem nyugdíj csak hogy tudd."

Ezen könnyesre nevettem magam. (Főleg, hogy nekem a "nemnyugdíjam" elég szépen szaporodik a gaz pénztárak kezelésében).
tivoli
@nemkati: ma, 09:27
Amerikában közvetlenül nem az emberek válasszák a kormányt
silber13
@Hellcat: Hogy egyenesen keírja, arról ne is álmodj!:-))
Csizmás Kond
@coni: A nevetés az j, viszont a mai magánpénztárakban gyüjtögetett összeg nem nyugdíj (habát megszokásból annak nevezik), hanem spórolt pénzed visszaosztása meghatároztt időben.
arra nem kapsz többet soha viszont a régi, úgynevezett nyugdij mindig több volt mint amit befizettél.
Majd szeretném látni a mai fiataloknak lesz-e korkedvezményes nyugdíjuk...
...és anevetésről...
Aranyis Ervin Nevess mindig.

Az ember tudja ezer éve,
hogy gyógyító a nevetése.
A rekeszizmok rezegése,
a belső szervek ébredése!
Ne kérdezd, hogy tévedés-e?
Egy dolog legyen az észbe vésve:
Ne kezdj hozzá sose késve.
Reggelire, és ebédre,
S ha készülsz a lefekvésre,
Legyen időd nevetésre.
coni
@Csizmás Kond: "arra nem kapsz többet soha viszont a régi, úgynevezett nyugdij mindig több volt mint amit befizettél."

Több volt amikor még benne volt az Alkotmányban. De ma már csak egy adó fajta, így az Alaptörvényben semmilyen kötelezettség nincs arra nézve, hogy a befizetett adódért 40 év múlva kapsz valamit.
Csizmás Kond
@coni: 40 év...
Aki negyven év mulva lesz nyugdíjas az már nem kell állami alapba fizessen.
coni
@Csizmás Kond: "Aki negyven év mulva lesz nyugdíjas az már nem kell állami alapba fizessen."

Ha küldesz erről egy linket is szólok a könyvelőnek, hogy holnaptól ne utalja csak az idősebbekét...
bencemacska
@Horizont: Csak kettő (egy fiú, egy lány) van neki!
bencemacska
@Horizont: Úgy látszik több életrajza van! Én a Wikipédiából vettem, ma. Háromra emlékeztem, de biztos akartam lenni, azért néztem meg!
Így bízzon az ember a gugliban!-:)))
m.macskosz
@Horizont: @bencemacska: Csak hiteles forrásból, Angyalkáim!
Mert a kormány.hu biztosan nem hazudik.:)

Igen, természetesen élt az adójóváírás lehetőségével,
ahogy a vén f.sz képviselők is szemrebbenés nélkül
felveszik a nyugdíjukat is, meg amit a parlamenti "munkájukért" kapnak. :(
m.macskosz
@Horizont: Háááááááááááááááát, DNS-vizsgálat nem volt, tudtommal. :)
m.macskosz
@Horizont: Lássuk be, az erdélyi jó levegő a paci hátán jót tett neki.
(Meg a gondtalan élet, a jó fizetés, a következmények nélküli baromságok
beterjesztése...)
m.macskosz
@Horizont: Kapásból, akivel rokonszenvez(t)em Bajnai, Fodor, Kuncze .
m.macskosz
@Horizont: A mostaniak közül nem tudok senkit. :(
(De majd még gondolkodom, hátha...)
karma1
@pbalage: SEMMI! Bar ma hetfo reggel van, 10 ora korul er ide a posta, ugyhogy azt meg megvarhatom...:O)))))Ha pedig kesobb erkezik meg, nyugodj meg, rohanok ertesiteni Teged, mert ez TENYLEG nagyon klassz dolog lenne!...:o)))

Joejt, Kedves...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.