A fejlett gazdaságokban még mindig átlagosan háromszor olyan magasak a bérek, mint a feltörekvő és fejlődő országokban, annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedben a fejlődő országok átlagbérei közeledtek a fejlettekéhez - állapította meg a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) bérekről szóló legújabb globális jelentése.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Ez megint a külföldi multikat befogadó országok kormányainak hibája. Már ha "csak" kétszerese lenne ez a bérkülönbség, tehát ennyivel kisebb haszonnal dolgoztatnának nálunk a külföldi multik, akkor a különbözet felhasználható lenne bér növelésre, szociális hálóra, stb.
Nem dolgoznak rosszabbul a multinál alkalmazott magyar dolgozók, mint külföldön a külföldi dolgozók! SŐT, jobban dolgoznak, erre személyes példáim vannak az iparból.
És ekkora nyereségvesztéskor is maradnának a multik.
De félő, ha ez megvalósulna, akkor is a kormányba és kapcsolataiba kerülne a több pénz.
1. Tehát amíg ilyen kormányunk van (ilyen kormányaink voltak), addig reményeink se lehetnek az egyenlő munkáért egyenlő bér mondáshoz közeledéshez.
2. Amíg ilyen kormányunk van, ami úgy hívja ide a multikat, hogy ilyen alacsony bérekkel ilyen jól dolgozó embereket nem találnak máshol Európában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.