A volt köztársasági elnök Nagyváradon adott interjút, amiben úgy emlékszik, hogy megnyerte a plágium-pert, az államfőségről pedig „jó érzéssel” mondott le – írja a nol.hu.

„Azok után, hogy immár lecsillapodtak a kedélyek, milyen tanulságai vannak az ön számára a kisdoktori értekezése visszavonása kapcsán keletkezett, és az államfői mandátumról való lemondásával végződő ügynek?” – kérdezte a Politika a gyökön blog szerzője Schmitt Pál korábbi köztársasági elnöktől, akivel nagyváradi látogatásán sikerült interjút készítenie.

A plágiumügyébe belebukott exállamfő meghökkentő választ adott. Mint fogalmazott, számára az ügynek nincs semmilyen tanulsága. „Én büszkén, egyenes derékkal és jó érzéssel mondtam le a mandátumomról, ezt a parlament elfogadta. Aztán részt vettem egy peres ügyben az egyetemmel szemben, amit megnyertem, és ők is deklarálták, hogy semmiféle etikai vétség nem történt. Következtetést nem vonok le belőle. Úgy éreztem annak idején, hogy jót cselekedtem” – nyilatkozta a blognak Schmitt Pál.

Ehhez képest a valóságban – finoman fogalmazva – nem egészen így zajlott a per. Schmitt ugyanis valójában elvesztette a pert, doktori címével együtt.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Csak úgy doktor úr ő ahogyan én orvos. Beszél majd az utókor. Kiről? Doktor paliróóól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Csak úgy doktor úr ő ahogyan én orvos. Beszél majd az utókor. Kiről? Doktor paliróóól.
Fradigege
Tehát: „Én büszkén, egyenes derékkal..." Egyenes derék? A gerinc az milyen szokott lenni?
KERKA
Részleges az emlékezete a volt álomfőnek. Arra emlékszik amire ő akar. De nem ő a felelős, hanem a Alzi bácsi, aki nem engedi világosan emlékezni a történtekre.
human
Ez az ország szégyene már novemberben is doktornak tartotta magát.
index.hu/belfold/2014/11/28/schmitt_pal_meg_mindig_doktornak_tartja_magat/

Dehát Orbán már csak ilyen plagizáló Schmittekkel és nyugdíjasverő Habonyokkal szereti körbevenni magát.
papa.49
Orvos mikor látta eme ,, nagy formátumú politikust,, nagyon sürgősen, nagy szüksége van rá...
pbalage
ez az ürge még főorvos is lehet pár év múlva.
Csizmás Kond
Mongyuk, ha csak a tárgyilagos oldalát vesszük a dolgoknak akkor egy doktori címet nem lehet elvenni. Az olyan mint bármilyen szakdolgozat megvédése, el lehet tiltani a használatától de akkor is a tulajdonosa marad. Ez olyan mint amikor egy orvost valami műhiba miatt eltiltanak a praxisától. azt ugyan hivatalosan nem folytathatja de a tudás birtokában továbbra is a szakma embere marad.
...vagy akár egy hajtási elvétel..nem vezethet közúton de akkor is a vezetés minden tudománya megmarad neki.
Ha a témát 180°-os elfordulási szögből nézzük, akkor is mint tudomány tulajdonosa birtokába maradhat a címnek, ugyanis azok a tudósok akik tévedésből adták meg valakinek a diplomát ugyanúgy vádolhatóak hozzá nem értéssel mint az akinek adták...tehát el lehet venni de akkor sorba visszafelé mindenkitől el kellene venni.
Toby
Hát igen ! A németek is és a japánok közül is néhányan úgy emlékeznek, hogy vastagon megnyerték a II. vh.-t.
KERKA
@Toby: Sőt egyes japánok nem átallottak elbújni a dzsungelben és még 30 év múlva is hűek maradtak az ő császárukhoz. És tudod miért? Mert senki nem világosította föl őket, hogy vége van a bulinak. Namármost, ha a Pali bácsinak valaki megmondaná már végre, hogy vége van a bulinak, talán elhinné.!
KERKA
@Csizmás Kond: 19.29 Kivéve a Gyevi bírót, mert ő nem ismerte a CtrlC/Ctrlv használatát:))
Captain Blood
Jó az anyagod Plagi bá! Mennyié adó belőle? :)))
mariaberta
A hallucináció nem az elmebaj egy bizonyos formája?
Toby
@KERKA: Igen, olvastam a sztorit a dzsungel-japánokról, a vén hülye Shmittnek hiába mondanákm hogy hiteltelen vagy vén szaros, úgy lopkodtad ösze a doktorit, leperegne róla. Az álamfő' a "törvénykezés motorja leszek" pál !
egyeneskifli
Mint a Fidesz nem tagadják meg magukat.
Ezek versenyt hazudnak.
fütyi
Szálljunk már le az öreg trottyos Paulról! Az ex"királynő" amerikában, a "király kisasszonyok" szintén az új világban tengetik hétköznapjaikat, a bukott magyar "király" meg itthon számolgatja azt a havi több milló Ft-ot, ami a kiadott lakásainak a bérleti díja.
Szegény ördög.
nemkati
@Csizmás Kond: Akitől elveszik a jogosítványát, azt azért teszik, mert valami gond van a vezetési tudásával. És van, akitől örökre elveszik, mert valami olyat nem tud, ami nélkül nem vezethet.

Akinek a doktori címével van gond, attól azt veszik el. Merthogy jogtalanul viseli, nem alkalmas rá.
Csakhogy a doktori címet akár újra is megszerezheti valaki. Pláne, haígéretet is tesz rá. Na persze, ha nem képes megszerezni, akkor nyilván már korábban is a képességei szabtak ennek gátat. :)
fütyi
@Dr. Felipe: @fütyi:Tudod, úgy doktor, ahogy olimpiai bajnok. Mindenki tudja, hogy egy asszót sem vívott a bajnoki címért, mert csak tarcsi volt, Ami jár az jár, hát az Ő nyakába is odarakták az olimpiai aranyat.
wagabund
@KERKA: 19.47: A buli egy pillanatra sem szakadt meg..

Ugyanis a nép pénzén továbbra is jár minden földi jó, ami egy volt elnököt megillet(ezért hoztak előrelátóan egy ilyen törvényt)
Tehát joggal érzi, tudja, hogy buli van!
Ez neki jár!
egyeneskifli
@fütyi: Plussz a Köztársasági elnöki nyugdíj+az a fél milliócska nemzet sportolója járandóság.
"Szegény éhezik" indítsunk gyűjtést neki :D
nemkati
@Csizmás Kond: Ja, és Schmittnek annakidején nem tévedésből adták meg a diplomát. Valami sokkal nyomósabb okuk volt rá, és még csak nem is Schmitt bámulatos tudása.
nemkati
Egyébként szegény szenilis trottyos életének az álamfőség csak egy jelentéktelen álomása volt, nem kéne vele ennyit foglalkozni.
human
@Csizmás Kond: Kavarod a szezont a fazonnal. Schmitt Pali olyan doktorinak volt a birtokában amit jogtalanul szerzett meg. Erről hivatalos döntés született.
Ha ellopják az autód és azt pár napig használják, attól még nem kerül a tolvaj tulajdonába. A rendőrség elkapja és elkobozza a jogtalanul szerzett tárgyat. Itt erről van szó.
kkalman
Plagi Pali sem lesz már százas. De az is lehet, sosem volt az. Csak a kinézete volt olyan néha, néha.
soljanka
Azért értékelendő a paliban, hogy rendszereken átívelve, nulla teljesítménnyel olimpiai bajnok, zéró tudással szálloda igazgató, MOB elnök , mínusz intelligenciával doktor, és semmi erkölccsel qrva jól él a mi pénzünkön :)
hetöndöe
@soljanka: Tiszta Győzike a csákó,igaz őlegalább nem közpénzből gazdagodott.:-)))
bakegya
ÉKES PÉLDÁNY ez a pali is orbán trófeáján-van neki jópár ilyen jellemfogyatékos pénzeszsákoló a listáján-ezek a mi rendszerváló új magyarországuk felvirágoztatói-és a közmunkáltatóink-szégyen ,hogy ilyen közönséges szélhámosok az országunk köztiszteletdíját élvezhetik.
bundi
@Csizmás Kond: látom cicus rajta vagy a szeren ismét...egyre lejjebb adod a szinvonalad...
Desischado
"...egyenes derékkal és gerinccel..." Könyörgöm, miféle gerinccel?! mikor volt ennek gerince?! Soha napján se! És érdekes a memóriája! Én valahogy másképp tudom!
Clavigo
Azért kíváncsi lennék,,hogy ezt a fact miért futtatta kegyes Urunk ?? Mert jellemtelen ccarháziakkal bőven el van látva az udvartartása ..A csorna Bronson is aláír mindent..pl.
Dr plágium
Azon töröm a fejem, hogy demenciában szenved-e vagy csak memória zavarban...persze lehet, hogy egyszerűen pofátlanul hazudik (ez a legvalószínűbb).
Vizual
Hát ezzel az emberrel csak a rendszert járatjuk le. Ő ugy emlékszik mi meg ugy, hogy lemondott, ami elismerése a csalásnak. DE mit várjunk tőle. Magyarországon jelenleg egy olimpiai tartalék a haza sportolaja. ( megjegyzem biztosan sokat tudott, de ott is csak középszer volt, nem a csúcs.) Vagy egy világbajnok birkozó aki húszonéve vezeti sikerre a sportágat, felváltja egy észben sem erős FIDESZES. Más hozzáértést nem olvastam róla. Még a grundon sem birkozott gyerekkorába ez a rezsi vitéz.
DE a diplomát a helyesírás jellemzi amit ez a büszkeségünk rögtön elő tudott adni nyilvánosan. Ilyen a diplomája is. Talán azt kellett volna megnézni, hogy vizsgára ült be és nem küldte be az indexét.
dr. prédikátor
@Dr plágium: A plagipali egy 00.Agyament vén marha!!!Ö egy wichser!!!
Senara
Lehet hatalmas meglepetés érné párbajtőrvívó társakat , ha kikérnék a róluk szóló "jelentéseket ".
eszegfu
@Vizual: Teljesen egyetértek! Hegedüs elmondta: több, mint 20 éve benne van a birkózó sportban, az állandó pénzhiány miatt nehezen tudták a "gyerekeket" felkésziteni. Most, hogy már végre kaptak pénzt, mást választottak elnöknek. Ez hiányzott már csak a boldogságához Németh Szilárdnak?! Volt képe egyáltalán elindulni?! Szégyentelen fajankó!
magyarbakancs
Van normális politikus ezen a Fidesz palettán?
magyarbakancs
@Dr plágium
"Igazságnak napfény kell,tolvajnak éj." (Euripidész)
magyarbakancs
"Derék ember csak egyféleképpen lehet valaki,rossz ellenben sokféleképpen".
( Arisztotelész)
sokanvagyunk
Ez már az új kisdoktorijának témája "Doktor vagyok" címmel, de az a fránya hivatkozások gyűjteménye nem egyezik a szövegben állítottakkal :)
Rózsika Hatházi
a nemzet "gojóstollát" megcsípte egy cecelégy, oszt átaludta az éveket.
KERKA
@wagabund: 20.59 Jól belegondolva, tökéletesen igazad van, hiszen a nemzet gojóstolának tovább folytatódik a jó buli. Már ki is nevezte önmagát a nemzet pótolhatatlan élsportolójának. Havi 600 ezer apanázsért. Hát édesapám ehhez olyan vastag bőr kell, és beveszik!!! beveszik!!!
miazavalami
@Csizmás Kond: Milyen tudás te?
Allah álla lehulla...
kukac50
Meg kellene nyitni az OPNIT és oda csukni ez nem normális eset.
A sok feledékeny politikust is be kellene zárni,akik olyan feledékenyek, hogy elfelejtik a vagyonnyilatkozatot rendesen kitölteni,naponta változtathatják. büntetést nem kapnak!
Egy mezei kisvállalkozó ha az adóbevallásában egy szám eltérés van azt már büntetik. A politikusokra is vonatkozzanak a törvények!
bundi
@Csizmás Kond: mondjuk ha a tárgyilagos oldalát vesszük...(ennek mi értelme volt?...) most muszáj volt ezt ide írnod?
"...vagy akár egy hajtási elvétel..nem vezethet közúton de akkor is a vezetés minden tudománya megmarad neki."
minek szórsz ilyen gyöngyszemeket elénk...akik nem is vagyunk méltók erre...
"Ha a témát 180°-os elfordulási szögből nézzük, akkor is mint tudomány tulajdonosa birtokába maradhat a címnek,"
istenem úgy látszik a nagytestvér támaszául szolgáló sziklaszilárd kontinentális talapzaton repedések jelentek meg...
(elnézést kérek a többiektől a személyeskedésért, ez egy másik cikk miatt van)
bundi
@Csizmás Kond: a kérdésem csak az ki a fene ült le az elé a gép elé a pártközpontban amiről a cicamica szokott írogatni... a stílus alapján a régnemlátott manno úr lehet...
wagabund
@KERKA: 10.53..
A lényeget fogtad meg: ...beveszik.. tény, hogy ott van, és ezt el is fogadta a nép.
Addig, amíg ilyen, és egyéb cifraságot is gond nélkül le lehet tolni tízmillió torkon, addig az a pár ezer ember hiába tüntet, másnap új aljasság következik.

...csak most jön ám az igazi agymosás...na az már kemény lesz...az új médiaköztont éjjel-nappal fogja tolni a csodálatos eredményeket...( mint észak-korea)
Strong
Kedves Pál,

Megpróbálom helyesen írva, és érthetően tudtára adni:

Ön már nem "Dr.".

Kérem a fentiek tudomásulvételét.
eszegfu
@bundi: Nekem még az is kérdés "doktor urnál", hogy a tudomány birtokában volt is valamikor, mert akkor mondhatnánk a tudását nem vesztette el, csak a cimét.
Vélhetően a tudás nem volt a birtokában, mert ki-, vagy lemásolta a dolgozatát, de igy?!
bundi
@eszegfu: esetleg unortodox tudással rendelkezett mert ugye köztudott a negatív tudás is tudás...vagyis...a tudás hiánya is egy bizonyos szinten tudást jelent...
eszegfu
@bundi: Hát lehet, hogy a negativ tudás is tudás, lehet ez az elméleti része. De ezt a negativ tudást gyakorlatilag velem senki sem tudja megértetni, már bocs.! Remélem Te is viccnek szántad ezt az "unortodox" vacakot... Belegondolva azért lehet, hogy már annak idején magán órákat vett Matolcsytól.
bundi
@eszegfu: elnézést ...ironikus megjegyzés volt...
hvg.hu/itthon/20120912_A_negativ_novekedes_is_novekedes__megszol
a fidesz korábbi megjegyzéseire utaltam...olvasgasd...
eszegfu
@bundi: Én erre a "magvas" kis szösszenetre nem emlékszem... nehezen tanulok, aztán gyorsan felejtek...de ettől most megvigasztalódtam! Nem kell nekünk cirkuszba menni megnézni a zsonglőröket... csupán ezeket az "arany köpéseket" kell elolvasni!
Ez viszont folyamatos: csak jön, jön és jön.
bundi
@eszegfu: és a nép csak eszi...csak eszi...a szavaikat...akárhonnan jöjjön is ki...
hetöndöe
@Csizmás Kond: Palit az egyetem megfosztotta a doktori címtől,mert csalt,lopott és hazudott,a többi csak szerecsenmosdatás,illetve nyilas duma.
Mit nem lehet ezen érteni?
Főlökött
Plagibá, a mai gyógyszereket sikerült már beszednie ?
Pxihomókusa is mondta már Önnek, hogy már nem köztársasági elnök és a doktorit is, csak az Ecserin kapta, így nem is aktuális. Volt döntés is ezen témakörben, de álmaiban volt pozitív a kimenetele, azért sikerült az ottani vezetést meghurcolni, köszönet gyanánt. Nem volt szép dolog...
Az az olimpiai dolog is igen necces, a kispadról.

Szóval azért ne hagyjuk ki a pirosat, ami emlékeztet a zöldre, hogy a sárgát be kell-kellene venni, ami megnyugtatná, ebben a nagy kuszaságban.
Szóval én javaslatom, pihizni kellene, a több mint 2 misis havi bevétel mellett és mocskosul befogni a hápogónkat, mert még a végén elveszik és akkor ténylegesen is hápoghatunk. Úgy, hogy háááááááááááp...
eszegfu
@bundi: Látod! Ez az igazi team-munka... összehoztuk: a napi "betevő falatot" és annak elfogyasztását!
Csizmás Kond
@bundi: Kisvackor, én leírtam a véleményemet te meg folyton a fenekembe piszkálsz...ha megkérhetlek szokjál le erről a giliszta stílusodról, mert lehet neked jövedelmező de másoknak unalmas.
Csizmás Kond
@human: Értem én...viszont te nem.
Nem azt mondtam, hogy az aminek a birtokában volt azt jogos uton szerezte, hanem azt hogy ha a megszerzésekor nem tudták azonosítani mint lopott tárgy és ezt olyan tudósok tették akik kellett volna tudják utána meg jön valaki aki felismeri, hogy lopott az a valami de csak a tolvajt büntetik, azokat viszont nem akik akár korrupt úton is segíthették a megszerzésben...hát ez ugyan bonyolult de nem helyes.
Az autóval is ugyan az a helyzet, ha loptam és azt tudatlanul vagy tudatosan korrupt módon átírják a nevemre akkor nem egyedül én lezek a hibás ha kiderül a gazemberség hanem azok is akik nem ismerték fel, vagy eltusolták, hogy az autó lopott.
Csizmás Kond
@nemkati: Soha nem kellettegy doktorihoz bámulatos tudás csak annyi, hogy tudja honnan kell idézni...Pali meg ott lőtte el, hogy a lapszámok spórolása végett kevesenn idézőjelt alkalmazott.
Csizmás Kond
@nemkati: tegnap, 20:57
Akitől örökre elveszik a jogsit... az attól még lehet nagyon jó vezető...
bundi
@Csizmás Kond: egy ...amit lopott azt azonsították...de mivel abban az időben az országban nem volt elérhető fordítás akik vizsgáztatták nem tudtak róla...ami ugye nem jelenti azt hogy aki a forrás megjelölése nélkül saját nevén szó szerinti fordítáabanpublikálja az nem plagizál...
Kettö...mind a segged mind a tököd tet tetted közkinccsé..előtte senki nem beszélt rólu
nemkati
@Csizmás Kond: Soha nem fogsz tudni meggyőzni sem azzal, hogy egy bizonyítványhoz nem kell tudás, elég egy lopás, vagy hogy egy jogosítványhoz elég a vakmerőség, és nem számít a szabályok betartása. Ezek nekem elképzelhetetlen fogalmak. Nem tudom, hogy alapból vagyok-e ilyen, vagy édesapám hatott-e így rám, mert tőle nagyon sokat tanultam, de a tisztességtelenséget soha nem alkalmaznám az életemben előnyök megszerzéséhez, és mélységesen elítélem. És nálam a tisztességtelenség fogalmába nagyon sok minden beletartozik. De ez az én értékrendem, másnak nem kell ezt elfogadni, tőlem mindenki azt tesz, amit akar. Én legfeljebb kialakítom róla a véleményet, ehhez még remélem jogom van.
human
@Csizmás Kond: Tehát azt írod, hogy Schmitt nem gondolta volna, hogy egy doktorhoz nem elég 10 oldal saját gondolat és a többi 100 lehet ollózott. Ha ennyire idiótának tartod Schmittet, akkor mondhatom, hogy közös nevezőn vagyunk.
nemkati
@human: :))
Ha valaki bármilyen pici doktori tudást is vél Schmittben felfedezni, az sürgősen vizsgáltassa meg magát - lehetőleg minden vonatkozásban!
Törölt felhasználó
Meghasadt a nemzet sportolója..:) Hát igen nem könnyű a nemzet sportolójának lenni, doktornak és még köztársasági elnöknek is.. Kár, hogy egyikben sem tudott felmutatni önálló eredményeket..:)
Csizmás Kond
@nemkati: Na de Katica...nem én akarlák átformálni vagy valamit megtíltani...csak írtam egy vélemént amire ti különféleképpen reagáltatok és mivel nem fogadtam el a véleményeteket most hánytórgatóztok...:)
Csizmás Kond
@human: Pali írt egy akármilyen dolgozatot (nem mondtam soha hogy jót), amit tudós emberek elfogadtak. Kiderült hogy másolmány tehát azok a tudósok akik a bizottságban részt vettek nem ismerték fel mi a valóság és mi a hazugság vagyis tájékozatlan tehetségtelemn emberek adományoznak doktori címeket...most akkor ki a doktor és ki nem ?
nemkati
@Csizmás Kond: Mi van, visszakozol? :)
Különben se "hánytórgatózunk" (mi a franc lehet ez?), hanem más sem fogadja el a te véleményedet. Én csak azt próbáltam megértetni veled, hogy a példák, amiket felhoztál, abszolút nem jó példák, sántítanak, nem igazak, ráadásul nem mentik Schmitt Pál tetteit.
Csizmás Kond
@nemkati: Nem kell elfogadni ...:)...és sem mindent fogadok el amit leírtok.
Senara
"Első álamfői látogatásom első álomásán. Köszönettel: Schmitt Pál, 2010. szept. 7." Doktori ? :-)))) Talán 8 általános is necces :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.