Vádat emelt az ügyészség garázdaságért a rapper Pityinger László – művésznevén: Dopeman – ellen – hangzott el az M1 pénteki esti Híradójában. Korábban nemzeti jelkép megsértése miatt is indítottak ellene büntetőeljárást, de azt megszüntették.

A vádirat szerint a tüntetés szervezői ledöntöttek egy Orbán Viktort ábrázoló hungarocellszobrot, majd amikor a földre zuhant, rapper belerúgott a testről levált és elgurult fejbe. "Az ügyészség szerint ez megbotránkozást és riadalmat válthatott ki azokban, akik akár a helyszínen, akár a tévében látták az eseményt" – fogalmaztak a Híradóban.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az M1-nek azt mondta: a kerületi ügyészség az ügyben nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot. A nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt indult nyomozást az ügyészség már korábban megszüntette – tette hozzá.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom 2013. szeptember végén Budapesten tartott kormányellenes tüntetésének házigazdája Dopeman volt, aki egyebek mellett "szemétládának és pofátlannak" nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, és előadta trágár szavakkal tűzdelt Himnusz-feldolgozását. A Clark Ádám téren tartott demonstráció végén lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocellszobrot, majd ezt aktivisták ledöntötték úgy, hogy a Sztálin-szobor sorsára emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt. A tömeg ezután elindult a Lánchídon át, és a Terror Háza Múzeumnál felállította a szobormaradványt. Ezt az egyik demonstráló ököllel megütötte, más késsel vágott ki belőle egy darabot, és akadt, aki ráfeküdt. A szobor levágott fejét a szervezők elvitték a Szolidaritás székházába.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Persze mikor habony rugdalja a nyuggerokat, az teljesen rendjén való. Állandó belépőt ér a parlamentben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
istvanka
Az országnak az fej,amit rugdostak, már 25 éve megbotránkozást kelt
Dr. Felipe
Persze mikor habony rugdalja a nyuggerokat, az teljesen rendjén való. Állandó belépőt ér a parlamentben.
zöldszem
Ha, az élő Orbán fejét rúgta volna le, akkor szobrot emeltek volna Dopeman-nak!
lampa laz
Gyurcsányt ábrázoló bábut is felakasztották, elégették, leköpték a valóságost, akkor miért nem felel azért senki, ezért meg igen, ja mert az az ellenzék... rohadjnak meg mint a padlizsán, az eper meg a mandarin a coopba.
gibgab
Bennem-és sokunkban-naponta váltanak ki megbotránkozást és riadalmat a kormány intézkedései, a fideszes politikusok gyomorforgató mutyijai, magatartása és nyilatkozatai. Na ezért rugdosott Dopeman. Ezt is tessék mérlegelni tisztelt bíróság!
Stancika
Engem igenis szórakoztatott, sajnos nem volt kapu hogy gólt lőhetett volna. Gyurcsányt "felakasztották" az inkább volt felháborító. Igaz ő nem szereti a focit, de az akasztófát sem. Na azt azért ismerjük be, hogy az általam gyártott hungarocell figurával azt teszek amit akarok, legfeljebb szemetelésért megbüntethetnek. Az a figura nem volt OV szobra, mert élő ebmernek hazánkban nem lehet köztéri szobra.
pbalage
jajj, csak véletlenül rá ne tapossak egy "Jobban teljesít" szórólapra, mert még megüthetem a bokámat, nemzeti jelkép meggyalázása miatt.
(életfogytiglan, vagy esetleg halálbüntetés is lehet a vége)
Hellcat
@lampa laz: Pont ezt akartam kérdezni...akik gyuresz bábut akasztottak azokkal mi lesz?
nyanya001
Ha ezt tette volna a Gyurcsány hungarocell szoborfejjel, azóta
Kossuth díjas lenne, nem vádlott !
Tényfeltáró
A jelenlevők helyeslő morajlása közepette, mi volt a megbotránkozás tárgya? Meg hol milyen ijedtség? Jobb lett volna, ha széttapossa, mint egy férget?
papa.49
A szÜgyészség NEM KÉZZEL VEZÉRELT, hát persze nem kézzel, hanem hatalmi szóval vezérelt, és a szó a Cinege utcából érkezik, a barikádokon túlról, ahová élő ember nem mehet, csak ha pechjére ott lakik...Ők bárkit kigúnyolhatnak, meghurcolhatnak, vezetőszíjon vezetgethetnek, tönkretehetik az életed, az elvehetik a megélhetésedet, de te nem tehetsz ellenükre semmit, hát ,,fiúk nem ártana nektek a törikönyvekben tájékozódni,, mert ennek szomorú vége lesz RÁTOK NÉZVE...
coyote3
Ez olyan valódi koncepciós pernek tűnik, mint amilyenek Igazi diktatúrákban szoktak lenni a kedves vezető "tekintélyének" megvédése érdekében . Az ügyészség érdekes módon a körmendi Gyurcsány bábu égetésekor nem volt ennyire érzékeny.
eugen4402
A tévénézőkre nem kellene hivatkozni, mert nem biztos nekik csak a Gyurcsány-képet köpködő Fábry tetszik. Velem együtt néhányunknak az nem tetszett, mégsem riasztottuk a rendőrséget...
Bercifiu
@Hellcat: Jutalmat kapnak, mint Máté eftárs.
Bercifiu
@lópicigáspár: Hát azért a csókost nem lehet bántani, még tapló Pityunak sem.
mariaberta
@Hellcat: Mi lesz? Semmi! Itt a szent és sérthetetlen csak is Orbán hungarócell feje.
mariaberta
@eugen4402: Pedig kellett volna, hogy ez a ripacs egy kicsit lejjebb adja.
Borda
Istenem, ez az illető aki papírra vetette ezeket a kijelentéseket: ''megbotránkozást,riadalmat kelthetett a látványa a nemzet jelképének megrongálása'',nem hányta el magát? Kim Dzsong Un szemlélet vette kezdetét Magyarországon?
Desischado
lassan tiszta Észak Korea leszünk, ha hagyjuk!
Juhász István
Bizonyos Gyurcsány bábuját felgyújtották, leköpdösték...kapisko?
mariaberta
@Anna Mária: Amennyiben az ellenzékről van szó.
A fideszes, akár kicsi, akár nagyvezír szent és sérthetetlen.
mate03
@Hellcat: Nem tudod? Azoknak ingyen belépő a Fradi pályára Kubatov-tól!
micfild
@Borda: Nálam is ez verte ki legjobban a biztositékot. Orbánc mint a nemzet jelképe??? :-O
Bevezetik tán a kötelező orbánc éljenzést?? Ezektől kitelik!
evacica
Csak azt nem tudom, hogy Fábry ellen miért nem emeltek vádat, mikor Gyurcsány fényképét leköpte és megtaposta a tévében? Ja hogy azt lehet.Hol van itt az azonos bánásmód?
lajospapa
Az a politikus, akit mindenki szeret még nem született meg. Nem is fog. Volt már hazánkban olyan politikus, aki a választásokon 98,8 %-kal nyert, később, azóta, diktátornak tartják. A politikus nagy győzelme mögött vagy átverés, vagy diktatúra szokott lenni. Azok az igazi demokráciák, melyekben a kormányzás kis többséggel valósul meg, ott a vesztesek is emberek, olyanok akiknek szélsőséges véleményük is lehet. Az is hogy Gyurcsány takarodj, az is, hogy hu-ha anyád, vagy egy hungarocell fej rugdosása, még ha az hasonlít is ... Ha már a TV-székház kirablása bélkés volt. Nekem a rugdosás ugyan nem tetszett, de a véleményem az, hogy a politikusnak ilyen véleményt is tűrni kell, ha már felkötötte a kolompot. Az még nem jelenti azt, hogy minden birka köteles utána menjen.
vukkocska
"Orbán szobor fejének rugdosásáért". Na, itt kezdődik a baj. Ez nem szobor volt, hanem hungarocell, Azért vitték oda, hogy ledöntsék. Sajnos csak jelképesen. Rogán ingatlanügyei valós ingatlanok, nem makettek. Szívem szerint csúnyát írnék, de még az sem fejezi ki Polt Péter és bűntársai által elkövetett mulasztások miatti mérgemet. Dopeemant ezért soha az életben nem fogják elítélni, mert kiröhögtetné magát az egész igazságszolgáltatás. Igaz, az alattvalóknak ez sem számít.
istvanka
Megbotránkozást szeretnék kelteni azzal,hogy ezt élőben szívesen elkövetem,amikor elszáll a kivégző sortűz fűstje!
miazavalami
@vukkocska: Éppen ezért nem nevezik szobornak a Gyurcsány bábút amit meggyújtottak.
nezelodo
Bizony amikor a Fletó bábúját égettek, vagy a vonalkódos gatyás a műsorában a fényképét köpködte azzal a fidesz polgári ízlését dicsérte, és az teljesen rendjén volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.