Szolgálati fegyverét használta egy körzeti megbízott egy rátámadó férfival szemben Örkényben kedd este, a férfi meghalt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján szerdán.

Rendőri intézkedés közben rátámadt a körzeti megbízottra egy 37 éves, felfegyverkezett férfi kedd késő este Örkény külterületén – olvasható a közleményben. Azt írták: a Dabasi Rendőrkapitányság munkatársa szolgálati fegyverével hárította el a támadást, ennek következtében a férfi – az orvosi ellátás ellenére – a helyszínen meghalt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a kényszerítő eszköz használatának körülményeit. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el.

101 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Jól tette! Remélem holnapra már le is zárják a vizsgálatot, megállapítva, hogy a fegyverhasználat jogos volt! És persze a jövőben előforduló hasonló esetek intő példák lesznek a pofátlan és elbizakodott bűnözőknek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
A rendőr most egy darabig vizsgálat alatt áll, pedig csak munka közben az életét védte(a hír szerint).
lópicigáspár
Jól tette! Remélem holnapra már le is zárják a vizsgálatot, megállapítva, hogy a fegyverhasználat jogos volt! És persze a jövőben előforduló hasonló esetek intő példák lesznek a pofátlan és elbizakodott bűnözőknek!
dr. prédikátor
Így is kell csinálni!!! Érvényesíteni kell a törvényt akár fegyverhasználattal is!!!Most majd megtanulja a delikvens hogy nem támadunk rendőrre!!!
Sziszifusz
Volt három másodperce dönteni a fegyverhasználat jogosságáról. Az ügyészségnek lesz 30 napja (plusz a határidő hosszabbítások) a jogszerűség, szakszerűség vizsgálatára.
dr. prédikátor
@Sziszifusz: Én egyszer annó ugyanezt mondtam a katonai ügyésznek!!!Majdnem lenyelt, de megakadtam a torkán!!!
tivoli
Hofi megmondta! ... egyet a közepébe, aztán kettőt a levegőbe, és a katonai ügyész állapítsa meg, hogy melyik volt az első lövés.
Sziszifusz
@tivoli: 10:50
Nem jó védekezés.
A lőfegyverből leadott első lövedéken ki lehet mutatni, a karbantartáskor, a csőben lerakódott olajmaradványokat.
volvós
Igy kell ezt !!! Ha egy bünözö FEGYVERREL a szolgálatban levö
rendörre támad, azonnal lelöni, mint egy kutyát !!! A közbiztonság
csak igy érhetö el ! Van olyan hely, ahol a KMB-nak nincs ideje
eldönteni,... ! Sajnos itt tart a pintérsanya féle " 2 hét alatt rend lesz ! "
lópicigáspár
@Sziszifusz: El kell tekinteni a figyelmeztető lövéstől, ha annak leadása végzetes késedelemmel jár. Oszt jónapot!
sentinel216
@Sziszifusz: 2006 - os rendőri intézkedéseket lassan tíz éve vizsgálják! Pedig a hiteles videókon látható garázdák (később kárpótolt) vas kalapácsokkal, molotov koktélokkal, vascsövekkel támadtak a rendőrökre, akik ezt tétlenül tűrték. (A rendőr nők közül sokan örök életükre sérültek mentálisan. Őket nem kárpótolták, bíróság előtt vegzálják őket.)
Most remélem megdícsérik a rendőrt!
bencemacska
@sentinel216: ma, 11:12

Tartok tőle, hogy hosszú lesz a vizsgálat! Legalábbis a legújabb híreket hallgatva!
Főlökött
Van olyan is, hogy az arányosság elve :)
Korlátozott információk alapján kényes véleményt alkotni. Mint kiderült, a felvegyverzett minősítés baltát takart. Kérdés, mit ténykedett vele az illető. Attól még lehetett volna lábra, vagy a tartó kézre célozni. Kérdés, volt-e idő rá.
Igen összetett a vizsgálat ilyenkor.
tivoli
@sentinel216: ma, 11:12
" (A rendőr nők közül sokan örök életükre sérültek mentálisan. Őket nem kárpótolták, bíróság előtt vegzálják őket.)"
Na ne nevettessél már. Akik mentálisan sérülékenyek, nem is mehetnek rendőrnek.
A szakma nem csak az utcán le-fel sétálásból áll, s ezzel tisztában vannak a női alkalmazottak, akik igen kemény kiképzésben részesültek felszerelés előtt.
surdillo
@tivoli: A másik,a TV védelmére nem nőket kellett volna vezényelni!!!Lehet,hogy előre megfontoltan történt!!!
tivoli
@surdillo: ma, 12:31
Rendőr esetében teljesen mindegy, hogy férfi-e, vagy nő az illető szolgálatos.
Sziszifusz
@tivoli: 12:43
... és egyformán, ugyan annyi a fizetésük.
tivoli
@Sziszifusz: ma, 13:39
Látod azt nem tudom. Valóban?
Csizmás Kond
...az áldozat egy börtönbüntetés elől bujkáló rejtetterőforrás ...
pbalage
úgy tudom, falopásért akarták lecsukni a csávót.
Amúgy nem a Főnök rokonai ezek a csóringerek?
www.youtube.com/watch?v=pWEI7p8Zrso
vukkocska
Amerikában az ilyet nem is vizsgálják. Ott demokrácia van. Ezt a rendőrt meg majd hónapokig nyaggatják, hogy jogos volt-e a fegyverhasználat.
pbalage
@vukkocska: nem a rossebet nem. Fergussonban már a főkapitány is ki lett rúgva.
Toby
" Aki a rendőrrel kezet emel, annak el kell tőrni a kezét ! " ( Kádár János elvtárs )
tivoli
Fát akart hasogatni begyújtáshoz azért volt balta a kezében és futás közben, de még a lövés előtt elhajította..
szolmekkoj
Falopás miatt meg kellett halnia egy embernek? Meg aztán lábra nem tud célozni a Chuck Norris? Esetleg egy figyelmeztető lövést leadni? Szélsőjobbos vagy focihuligán esetében ez lett volna az eljárás?
csa-csa
@szolmekkoj: "Falopás miatt meg kellett halnia egy embernek? "
Meg!! a curva anyját ha neked támad a baltával, mert rá mersz szólni, hogy ejnye ejnye ne lopd már a fát? Annyi esze nem vót, hogy elkullogjon a rohadéknak, oszt mikor eltűnik a rendőr a láthatárról? Úgyis visszamentvolna és ott folytatja ahol abba hagyta az anyja p...áját!! Még neki áll feljebb??! Mindjárt támadni??!! Rendőrre, erdőőrre, bárkire?? Még egyszer nem fog az tuti!! egy szeméttel kevesebb!!! és a focihuligánokkal is így kell bánni! Igen! ha fegyverrel támad Rád vagy bárkire a curva anyjukat! Hát sosem lesz végre rend?
tivoli
@Horizont: ma, 16:52
Ez az örkényi eset spec. a te állításodat támasztja alá, mert egy képzett, idegileg rendben lévő rendőr nem kezd el egy falopóval szemben lövöldözni. Pláne, ha ők voltak négyen.
Mariner1
@Főlökött: Hogy értelmezed az Arányosság elvét? Ha a rendőrre támad egy körözés alatt álló baltás cigány, akkor a rendőr fegyverhasználat helyett pofozkodjon?
simmering73
@szolmekkoj: Csak nem az egyik kedves rokonyod vót?
szolmekkoj
@Horizont: Nem tudjuk ki támadt kire, csak azt tudjuk amit az életben maradott állít és már az lesz a végleges álláspont, mert nincs aki cáfolja. Miért nem lehetett combon lőni? Ez a kérdés.
tivoli
@lópicigáspár: ma, 16:59
Elől szalad a felfegyverkezett falopó, mögötte a rendőrök.. Aztán jó messzire a kiindulási ponttól csak sikerült pisztolyvégre kapni.
szolmekkoj
@csa-csa: A tévészékházat szétverő bedrogozott csürhetagok, akik rendőröket másfél kilós téglákkal dobáltak azokkal szemben hogyan kellett volna fellépni, azokat miért nem lőtték le? Kezeld már az indulataid mert a végén a kardiológián kötsz ki. Az igazságtalanságot nagyon nem bírom.
miazavalami
@Horizont: Honnan van az a közvetlen forrásod, mely szerint bárkit felvesznek rendőrnek?
szolmekkoj
@simmering73: nem a rokonom csak egy szerencsétlen, aki már soha több nem megy haza. Tudod, ez a szerencsétlen nem keresett soha másfél milliót azzal mert holokauszt emlékműveket köpködött. Fát lopott mert fázott a családja, gondolom. Nem kapott még területalapú földtámogatást sem. Sajnos,
tivoli
@lópicigáspár: ma, 17:10
Persze. Ám nagyon életszerűnek tűnik.
A nyomozás majd csak kiterjed arra is, hogy merre vezetnek a nyomok, futott-e a more, vagy egyhelyben topogva hadonászott a baltájával s még a kunyhó előtt támadta le a zsarut.
miazavalami
@Horizont: Az nem mindegy , hogy az őrsön belül hova kerül.
tivoli
Ja, és hogy el volt-e hajítva a balta, vagy még halva is a kezében szorongatta, támadásra készen.@lópicigáspár:
csa-csa
@szolmekkoj: jogos a kérdés! azt a csűrhét is ki kellett volna lőni!! Csak azért nem említettem, mert hirtelen nem ugrott be az a másik szörnyűség! De mindig mondom - ha nem emlékeznél, hogy az összes ilyen tetves csűrhével ezt kell tenni! Annyi rémség történik, hogy nem győzi az ember sorolni, hogy igen! azt a bandát is, azt a szemetjét is ki kell irtani! Csak azt ne mondd hogy Te nem kapsz "idegbajt" ettől a sok szemét csűrhétől! és egyre többen vannak!
szolmekkoj
@csa-csa: Én az igazságtalanságtól kapok idegbajt. Attól, hogy kettős mércék működnek. Nem egyenlő még a bűn megítélése sem. Nem mindegy, ki követi el azt a bűnt. Egyiknek mindent lehet, a másiknak meg még levegőt venni sem lehet. Én nem tudok igazságtalan lenni. Mindent egyenlő mércével mérek.
Főlökött
@Mariner1: Hogy értelmezzem ? Az 1994. évi XXXIV törvény és annak magyarázata egyértelmű.
Itt a törvény által írtak :
"Az arányosság követelménye
15. § (1) A rendőri intézkedés nem okozhat olyan hátrányt, amely nyilvánvalóan nem áll arányban az intézkedés törvényes céljával."

Leírtam, hogy a tények ismerete nélkül állást foglalni, kényes elképzelés! Lábon, kézen is lőhette volna, csak az a kérdés, volt-e rá ideje, avagy lehetősége. Nem az én tisztem eldönteni, azért van az Ügyészségi Nyomozó Hivatal, szakavatott alkalmazottja :), hogy ezt eldöntse. Nem egy egyszerű a helyzete és a rend őre is pihikélget a vizsgálat idejéig. Egy biztos nem szívesen lennék a helyében.
szolmekkoj
@Horizont: körözték a falopás miatt kiszabott büntetésének letöltése miatt, de ezért még nem lett volna szükséges meghalnia? Fát lopott, szerintem egyértelmű, hogy fűteni akart otthon a gyerekeire. Ezért meg kellett halnia? Én csak ezt kérdezem, de erre még senki nem tudott válaszolni. Egyébként sajnállak, mármint nem téged hanem a körülötted élőket.
csa-csa
@szolmekkoj: biztos az a helyes ahogy Te gondolod, de engem annyira felháborít akár a bűn igazságtalan megítélése, akár az elkövetők bűneit nézem, hogy tehetetlenségemben igen! sokszor mérlegelés nélkül adom ki a dühömet!
vukkocska
@pbalage: én kifejezetten arra írtam, amikor rendőrt támadnak meg. Nem a félreértett pisztolyra, meg az utcai zavargásokra. Ott még a betörőt is le lehet lőni.
Levendula
Végre egy igazi rendőr, aki intézkedni is mer! Kitüntetést érdemel!
miazavalami
Azt a baltát futás közben véletlenül dobhatta a rendőr felé is...
Derék rendőrünknek hagyni kellett volna magát?
tivoli
@Horizont: @Levendula: és még néhányan.
Azért kellene itt még egy kicsit kutakodni, mert ilyen rövid idő elteltével nem lehet egyértelmű kijelentést tenni valaki bűnösségére, vagy ártatlanságára.
youtu.be/abOpE_3MgV4
tivoli
@Horizont: ma, 18:26
Mindjárt gondoltam, hogy rád nem hatnak az észérvek. Nézd meg még egyszer a kisfilmet, ott vannak a bizonyítékok, az üvegszilánkok, hogy rátörték az áldozatra az ajtót, megfélemlítették. Ő ugyan felkapta a kisbaltát ijedtében, de aztán elszaladt. Ezt a másik kisfilmben mások ugyanígy adták elő, hogy a lövés nagyobb távolságból érte, és azt még mi is gondolhatjuk, hogy közvetlen közelről a rendőr csak nem véti el a lövést. Szóval valami itt nagyon nem kerek.
Az utolsó bekezdés nem kellett volna elővezetned, mert annak semmi köze ehhez a szerencsétlen ügyhöz.
Mariner1
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Knapp75
szolmekkoj és tivoli hozzászólásaival értek egyet, nem tudom, mi alapján ítélkeztek egyből...

Ha nekünk szimpatikus, akire rálőnek, akkor rendőri túlkapás, ha egy fatolvaj (roma) az áldozat, akkor meg örülünk, mert ez majd biztosan elrettenti a többi romát és nem fognak fát lopni, hanem inkább megfagynak a következő télen, ugye?
Ne csináljátok már!
Máskor meg azon háborgunk, hogy gumilövedéket használtak hasonlóan veszélyes helyzetben...
Jó lenne, ha ez szakmai kérdés maradna és nem az előítéleteink vagy a bosszúvágyunk alapján képzelnénk egy magunknak egy jó/rossz rendőrt és egy támadó/kiszolgáltatott áldozatot/bűnözőt.

Azt meg halkan jegyzem meg, hogy a rendőrök között is sok a rasszista, de egyébként is az a minimum, hogy kivizsgálják a fegyverhasználatot. Megértem, hogy néha szükségszerű, de mindenkinek addig jó, amíg nem válik rendszeressé.

Nekem is van rendőr ismerősöm, aki elmesélte, hogyan tud a kihallgatáson úgy fájdalmat okozni, hogy ne maradjon semmilyen külső nyoma. Aztán aláíratja a jegyzőkönyvet, hogy nem volt panasz az intézkedésre. A kiszolgáltatott embert (akár bűnös, akár ártatlan) nem védi ilyenkor semmi és senki.
De mondjuk az izsáki rendőrök túlzásba vitték és simán agyonvertek egy fűrészlopással gyanúsított férfit tavaly áprilisban.
Ha nem hal meg, sosem derül ki az ügy, mert a rendőrök összezártak volna.
lópicigáspár
@Mirabilis: Ne légy bizonytalan. A körzeti megbízott ugyan olyan rendőr, mint a többi, a lőgyakorlat kötelező megszabott időközönként, ha nem sikerül, addig lövetik amíg nem lő megfelelőt, kezét célozta, nem sokkal ment mellé, ha régi fegyvere van, az a csoda, hogy egyáltalán eltalálta. Megjegyzem, ezt a bizonytalanságot generálja a kormány, hogy a rendőrt ellenségnek tüntesse fel. Kit lőtt le egy bűnözőt, aki nem vonult be jogerős börtönbüntetésre. Akkor is bizonytalan lennél, ha téged vagy a családod támadna meg baltával és a rendőr tétlenül végignézné? Vagy az jobb lett volna, ha a kedves bűnöző szétveri ott néhány ember fejét baltával? Nekem már égen nincs lőfegyverem, de egy percet sem gondolkoznék azon, hogy kitekerjem a nyakát annak, aki a családomra, rám, vagy esetleg bárki más védtelenre támad.
lópicigáspár
@Mirabilis: Lehet rosszul látom, de ez a nagy demokratikus liberalizmus ló másik oldala. Mondhatok tapasztalat alapján bármit, nálad a rendőr gyilkos marad. Sajnálom, erre a vitára kár több szót fecsérelni.
keresztapa
A rendőrnek megkellet volna várni még széthasítja a baltával a fejét a jogkövető polgár? Végre egyszer már célba talált a lövedék, következnek a villával támadók! Egy lövedék mégis csak olcsóbb min a börtön!
1magyar
Én azt nem értem, hogy tudnak a hozzátartozók könny nélkül iszonyúan sírni???
Sokszor látni ezt.
zoró
Sajnos minden fogyatékos megyen rendőrnek , Rám úgy vegye elő hogy én a torkán nyomom le és a seggén húzom ki a fegyverét,bár melyik genetika hibás rendőrnek.. Mért volt önvédelem ??? Mikor 5-8m-tere voltak egymástól... Nyomorult gyilkos !!
zoró
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Knapp75
A halottasházban készült fotón látszik, hogy "Lakatos teste csupa vér, vannak sérülések a fején, a fülén, a hátán, a mellkasán, a keze be van csomagolva, a test úgy merevedett meg, hogy jobb karját maga elé tartja, mintha a lövés pillanatában védekezni próbált volna. Ezekből a hozzátartozók arra következtettek, hogy Lakatost a lövés előtt vagy után megverték. N. János szerint viszont ha valakit közelről meglőnek egy 9 mm-es pisztollyal, akkor olyan nagy erővel zuhan a földre, hogy természetes, ha több helyen megüti magát. "

És:

"Lakatos rokonai a helyszínelő rendőröktől azt hallották, hogy a férfi egy fa mögül támadt a rendőrre, a lövés után pedig úgy esett, hogy a fejsze maga alá került, ezért vannak vágások a hátán." (index)

Nem tudom, mit vizsgálódnak egyáltalán, mikor az ide írogató "profik" már reggel óta tudják, hogy megérdemelte a halált...
Mindig tudunk egy kicsit mélyebbre süllyedni.
Vizual
Én nem tudom eldönteni. DE nem is akarom. A keze és a teste a nyomok miatt van betekerve, valószinű a sérülések vizsgálatához. Mi történt nem tudjuk. DE azt azért gondolom, hogy talán nem tartunk még ott, hogy egy rendőr lelő valakit, csak úgy, kedvtelésből. ( Ha mégis...)
lópicigáspár
@zoró: Kívántam én a halálod? Nem! Teszek olyat, amiért lelőhetnének? Nem! Miért is vagy "seggnyaló"? Miért is vagyok "rohadt"? Véleményed szerint azért mert a törvényt és rendet merem favorizálni? Így a nicknevedből és a hozzászólásod mély eszmei és kulturális tartalmából ítélve Te is hasonszőrű lehetsz a kedves baltás fatolvajjal! Általában nem szoktam lealacsonyodni az ilyen mélyszántású primitív hozzászólásokhoz, de neked sikerült kiverned a biztosítékot azzal, hogy ismeretlenül lelövetnél! Már csak valami okot kellene kitalálnod hozzá, mondjuk az mindig van: "CSAK"! Ugye így gondoltad?!
levi
A friss hírnél a hozzászólások: Megérdemelte!
Amikor kiderült, hogy cigány volt az áldozat: Ááá, nem kellett volna, szerencsétlen.
Ergo, ha magyar lett volna, no problem?
Mellesleg szerintem megérdemelte, akit a rendőrök keresnek az ne futkározzon előttük baltával a kezében!
magyarbakancs
A börtönök tele vannak hazai afró magyarokkal.
Ahol élek a bűncselekmények 99,9 %-át afró magyarok követik el.
A rettenthetetlen magyar policia meg bámul ki a fejéből.

@zoró:
keresztapa
A cigányból csak a jogkövető állampolgárság hiányzik. Ez a hiány vezetett a halálához. Megérdemelte a halált. Végre van csak egy rendőr, nem a nagy Resten csak Örkényen. A resten tudatosan van írva.
tivoli
@Horizont: tegnap, 18:55
Elnézésed kérem, de nem védem a megrögzött falopó bűnözőt, csak arra próbáltam felhívni a figyelmed, hogy nem biztos, hogy úgy történtek az események ahogy a sajtóból értesültél.
A másik dolog, hogy sok esetben hetekig, hónapokig vizsgálnak sokkal egyszerűbbnek tűnő eseteket, itt pedig estéről reggelre virradólag már minden a helyén van, a falopó egy potenciális gyilkos és megérdemelte a halált.
Ennek eshetőségét vontam kétségbe.
zoró
@lópicigáspár: Sajnálom hogy az az ember a szemedben aki fegyverrel a le tud lőni 1 másikat, Mért nem a lábába lőtt,,??? Mond el !!..És azt honnan tudod hogy fa tolvaj ?? Vagy tán vele voltál.Az igazságos az hogy ha minden rendőr Lő fegyvert lő fegyveres ellen használná,,( fegyvernek látszó tárgy )!!! nevetséges,és szánalmas..Remélem hogy így megértetted.. Köszi
zoró
@magyarbakancs: Üdv: Nagy tudású barátom. A te fajta magyarok vették el a nyugdíjat ..sikkasztanak el kis emberek meg takarításait ,Szarházi vagy mint Orbán ! Temetőbe még van számotokra hely.
Levendula
@tivoli: Hogyha elolvastad volna a cikket, akkor látnád, hogy elítéltről van szó, akinek be kellett volna vonulnia a börtönbe két bűncselekmény miatt.
Ezt nem tette meg, ráadásul nem nyitotta ki az ajtót a rendőröknek, plusz fegyverrel támadt rájuk.
Főlökött
@Mariner1: Nem tetszett megérteni a lényeget ! Ha 'csak' ennyi lenne, folyamatos és rendszeres lövöldözés lenne, egyoldalúan. Ezen testület nem itélkező és annak végrehajtó szerve, ezért van igen kellemetlen helyzetben a személy.
Nem okozott hátrányt ? Ezt komolyan tetszik kérdezni ?
Van egy olyan okmányunk, mint : Alaptörvény. / csak, hogy a legmagasabb jogszabályt említsem /
I cikk : "(1) AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége."

Mint olvasható a másik cikkben a személy baltával a kezében menekült, majd azt lehet, hogy azt eldobta. A vizsgálatot végző, a tanúk és a szakértők által írtak alapján eldönti, jogos volt-e a fegyverhasználat. Kérdés, pl. mellette volt-e a balta, amikor mellbelőték.
Mint említettem, csak találgatás és felesleges szócséplés érdemben bármelyik felet is elitélni, mivel nem ismerjük a tényeket. Sok minden lehet ebből, azért is írtam, nem szívesen lennék a rendőr helyében.
tivoli
@Levendula: ma, 12:20
Ja. Oszt milyen fegyverrel? Azt is leírták? Csak nem egy Uzi-val, vagy egy vállról indítható rakétával?
Egyébként is négyen voltak a rendőrök, gondolom, hogy egyből halálra rémísztette mind a négyet.
Főlökött
Kiegészítés az előzőhöz, olvasgatásra :

propeller.hu/itthon/3078077-fiatal-zsaru-lotte-le-baltas-tamadot

Ebből az jön le, hogy a 4-es csapat elhibázott intézkedést hajtott végre. De mivel nem ismerjük a tényeket, egy cikkből naivitás következtetni is.
Lesz még ebből gondja a lövő rendőrnek és a másik 3-nak is szerintem, de ez a magánvéleményem. Azért is mondtam, egy fegyverhasználat, annak jogosságát vizsgáló eljárásba így bekerülni, nagyon - nagyon kellemetlen dolog és nem biztos, hogy jól kitud belőle jönni.
keresztapa
Könnyebb megérthetőség kedvéért meg kell érteni, hogy a jogkövetés minden magyar állampolgár részére kötelező érvényű. tudom a liberális felfogásnak ez már túl sok. Liberális értelmiségnek bűnkövető magatartása nem tűnt még fel?
Hiszen mind a bűn pártolását helyezi előtérben mint ha ők maguk is bűnözők lennének, vagy azok is? Maguk a törvény alkotók is, akik a bűnelkövetésének felelősségét pénzben határozzák meg, lopni lehet bűntettlenül 50 000ft- ig, ez a jogkövetés? A fegyver meg nem pontlövő, mert a célzás a cél alsó széle közepe, a fegyver belső ballisztika ami a huzagolt csőben játszódik le a lövedék röppályája meg pont a fejet találja! Mert a szórásba ez belefér. Tiszta érzületű társadalomba a nem jogkövető magatartást a bűnözőkön kívül, minden állampolgár elítél, és helyesli, a bűnözővel szembeni rendőri eljárást!
magyarbakancs
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
tivoli
@keresztapa: ma, 12:58
Elképzelhető, hogy a more 50 000 ft-nál nagyobb értékű fát lopott?
Mariner1
@Főlökött: Keversz kavarsz. A rendőrnek, aki a törvényt, más emberek elidegeníthetetlen jogait (is) védi is van élete amihez elidegeníthetetlen joga van. Az egyetlen létező beszámoló szerint a cigány baltával támadt rá. Joga van védekezni és ebben a védekezésben biztosra menni.
Nem értem hogy egy már bebizonyosodottan baltával "védekező" bűnöző agyonlövésének további körülményein egyáltalán mi vizsgálni való van még.
Főlökött
@Mariner1: Kever a nyári villám. Csak ne beszéljünk sületlenségeket.

Mit kell majd vizsgálni ?Mondjuk azt, hogy balta volt - nem volt, mert azt tényleg eldobta, mint ahogy a tanú mondta, vagy azt, hogy menekülés közben - menekülését feladva megfordulva lepuffantották, avagy hogy lehet egy csoportban hátrálásra kényszeríteni 4 rendőrt, akik feladata a hely és az intézkedő 1 személy biztosítása lett volna, rendőr és a személy közötti távolság - volt-e, lett volna ideje, lehetősége, máshova célozni-lőni, a többi rendőr addig mit csinált, stb. stb. stb. Nem folytatom, mivel ezeket a kérdéseket kell majd a nyomozó hivatali vizsgálatnak kideríteni, tisztázni.
Mivel olvasható, hogy már a család és más szervezetek is érdeklődnek a vizsgálat után, leszűrhető mi lesz ebből.
Számomra a téma lezárva.
zoró
@magyarbakancs: Értelmes ember nem lehetsz ! Mert senkinek nincs jogába más életét el venni. Állítólag a rendőrnek lő gyakorlatra kell járnia ! Mért nem a lábába lőtt ?? Szándékosan gyilkolt. Nehogy a következő le lőtt ember te legyél !!
lópicigáspár
@zoró: Talán olvasd el a cikket, vagy Kispesten elég a cím?
zoró
@lópicigáspár: A cikket olvasva,,akkor is az jön le hogy agyon lőtte .'1 Rohadt gyilkos, 2006-ban is ártatlan embereket vertek agyon , kilőttek emberi szemet..Mond hol élsz ??Ugyan olyan gyilkos,bűnöző mint a fa tolvaj. De még az állatokat is jobban védik ebben az országba mint az embert.Erről is olvas.
lópicigáspár
@zoró: Nagy nálad a baj! Ezek a hozzászólások magukért beszélnek! A jövőben ha lehet felejts el!

"Hát jó nagy rakás gané van,,De fertőző az Orbán fajta gané ,Nagy takarítás kell !
Orbán apjának cégeivel kivételeznek?
Viktor,, Apádnak ingyen ásom ki a sírt !!! De akkorát hogy te is elférj benne !!
Orbán apjának cégeivel kivételeznek?
@lópicigáspár: Remélem téged lőnek le, vagy kössenek fel !!! Rohadt Rendőr segg nyaló !!
Lelőtt egy rátámadó férfit az örkényi rendőr
Sajnos minden fogyatékos megyen rendőrnek , Rám úgy vegye elő hogy én a torkán nyomom le és a seggén húzom ki a fegyverét,bár melyik genetika hibás rendőrnek.. Mért volt önvédelem ??? Mikor 5-8m-tere voltak egymástól... Nyomorult gyilkos !!
Lelőtt egy rátámadó férfit az örkényi rendőr
Tisztelt Magyar honfitársaim ,,Írni,,kiabálni könnyen lehet,,,De fegyvert fogni és elűzni a zsarnokot,,Az a valódi tett !! Új kormány,,Emberiség,,Testvériség, Becsület ...a jövő !!!Mozduljunk a szebb jövőért És a gyermekeink jobb életé-ért ...Csak 1 párt kell,,,AZ IGAZSÁG PÁRTJA !!!
"Orbán geci" táblával érkeztek a kormányrendezvényre, majdnem meglincselték őket
Tisztelt Magyar honfitársaim , elég a beszédből. Fegyverkel és szabad Magyar nép .Akik nem lopnak csalnak ,éheztetik a népet a saját vagyonuk gyarapodásáért . Egyenlőség,Testvériesség. !!! Le a zsarnok kormánnyal !!!
Nemcsak lincshangulat és verekedés volt március 15-én"
dragon112
@zoró: Te tégyleg ennyire elvakult vagy?
A tények magukért beszélnek. körözték, előállítani mentek, nem engedték be a rendőröket, akik utána berúgták az ajtót. Az "áldozat" menekülés közben a baltával elkezdett hadonászni a rendőr felé. Még jó, hogy nem kezdte szép szóval nyugtatgatni a bűnözőt, hogy legyen szíves letenni a baltát.
Nem kellet volna okot adni rá, hogy ilyen történhessen.
Kíváncsi volnék, ha Téged fenyegetnének, mit szólnál hozzá, ha a rendőr elkezdene az illetővel beszélgetni.
Az meg, hogy mások halálát kívánod, csak Téged minősít (és a helyesírásod is).
Azt nem kívánom, hogy lelőjenek, de azt igen, hogy keveredj egy hasonló helyzetbe, és éld át a kiszolgáltatottság érzését.
A rendőrt nem kell kitntetni, de meghurcolni sem. Tette a dolgát, és ennyi. Miért kell ebbi is már a politikát keresni.
zoró
@dragon112: Szerintem a helyes írásommal semmi baj nincs,Ha rendőr az ajtót be tudta rúgni akkor a a bűnözőt is feltudta volna rúgni. És van két lába ahova lőhet. És nyugodj meg hogy nem félek a baltástól, megtudom védeni magam és a családomat .Nincs puskám , pisztoly ,,csak a két kezem és lában.. Ja és nem politika csak a valóság.Rendőrök erőszakolnak meg lányt. Védelmi pénzt szednek,!! STB. Remélem hogy el tudod olvasni. Vagy olvastasd el rendőrrel .
Mariner1
@Főlökött: "Mivel olvasható, hogy már a család és más szervezetek is érdeklődnek a vizsgálat után, leszűrhető mi lesz ebből."

Éredektelen. Remélhetőleg ebből az lesz, hogy a rendőrök a jövőben lepuffantanak minden velük szemben támadólag fellépő személyt.
Mariner1
@keresztapa: Egyetértek. De ahhoz az kell, hogy mi (a társadalom) megvédjük őket. Ők minket, mi őket. Hogy minden érintett előtt világos legyen: azért adunk a rendőrnek fegyvert, hogy minden körülmények között ura tudjon lenni a helyzetnek, minden fenyegetéssel szemben meg tudja védeni magát, a megkezdett intézkedést be tudja fejezni.
zoró
@keresztapa: Tán védelmi pénzt fizetsz ?? Netán drog báró vagy ?
magyarbakancs
@zoró: Nem szeretnélek megbántani.
Érted és tudod mit irkálsz.?
Én azt írtam,hogy lökjenek le minden roma származásút,?
Nem azt írtam.
Tényeket közöltem a bűnözés ahol élek a romák követik el.
Ez tény .
Az is tény,hogy a rendőrség semmit nem kezd ezzel a dologgal.
Kikérem magamnak a személyeskedő irományaidat.
Nem minősítek senkit ,csak azután miután te ezt meg tetted.
aborisz
Rendőr nem karácsonyfa díszként hordja magánál a stukkert! Mindenki olvassa el a lőfegyver használatot !
zoró
@magyarbakancs: Nem szántam bántásnak,,csak minden embernek joga van élni. És nem kell dicsőíteni 1 gyilkost. A szegénységet nem az az ember csinálta..A szép össze magyar kormányok .
eszegfu
Nem vagyok Amerika imádó, de nyilván mindenki látott már filmen körözött bünöző
előállitását a lakásánál, de akár a kocsijánál. A "nagy vagányok" ugy fekszenek a földön, mint a kis nyuszik , pedig nem egyszer 100 kg körüli fekete nő a rendőr (aki mondjuk 1 m-t sem tud futni), eszükben sem jut védekezni, menekülni, támadni meg még ugy se! Pontosan tudják: körözik őket és most éppen elkapják. Annak is tudatában vannak: bármiféle ellenállást tanusitanak, nem müködnek együtt a rendőrökkel, akár -- ha ugy adódik -- le is lőhetik őket. A rendőrnek be kellett fejeznie az "intézkedését", a körözött embernek pedig hagynia kellett volna. Szerintem ez az elvi része... a gyakorlati kivitelezése sajnos, vagy sem ilyenre sikerült. Nem a falopás miatt halt meg, hanem azért, mert az intézkedő rendőrt megtámadta, vagy megkisérelte ezt, majd menekült, szerintem eleve magára huzta a veszélyt ezzel. Vélelmezem, hogy a körözött embernek is csak 1-2 másodperce lehetett annak eldöntésére: támad és menekül, mint ahogy a rendőrnek is a "jó" helyre -- ha már lehet ez esetben ilyet mondani -- való lövésre.
Főlökött
@Mariner1: Tetszik tudni a butaság nem fáj, csak kellemetlen.
De mint említettem közöttünk lévő eddigi löncs, egy meddő vita volt számomra, legalábbis, mert az Ön részéről semmi tényt, tapasztalatot, törvényt nem prezentált, mely alátámasztaná eddigi állításait, velem ellentétben.
Csak egy személyes felhevülés tapasztalható, mely már nem az én világom.
"Albert Einstein" mondta anno :
Én sosem tanítom a diákjaimat, csak próbálom megteremteni a feltételeket, amelyekben tanulhatnak."

Én megfogadtam ! Bölcs mondása volt !
Főlökött
@eszegfu: Amicsi az amcsi, Mo. pedig itt van, itt élünk, ezen szabályok a mérvadóak :)
1-2 másodperce van a döntésre és a ténykedésre az egyenruhásnak a helyszínen, de lesz vagy ½-3/4 év, mire véget ér ténykedésének kivizsgálása, minimum!

Gyakorlatilag az egyenruhás rendőr az, akivel az állampolgár legtöbbet találkozik azok közül, akiket az állam a közhatalom gyakorlásának biztosítása céljából lőfegyverrel lát el és felhatalmaz arra, hogy azt használja is. A lőfegyverek használatára vonatkozó szabályokat hazánkban a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. tv., valamint a rendőrség szolgálati szabályzatáról szóló 3/1995 (III. 1.) BM rendelet tartalmazza.
A közterületeken kialakuló bonyolult szituációk nemcsak a jogszabályok pontos ismeretét, hanem a lőfegyver mesteri kezelését is megköveteli attól a rendőrtől, aki a lőfegyverét használni kívánja. A lőfegyverhasználat a rendőrségnél a fő szabály szerint jog és csak kivételesen kötelesség. Nem véletlen a rendszeres lőgyakorlat sem, a fentiek alapján.

Állítólag, egy szóvivő állítása szerint : „Önvédelemből, jogszerűen lőtt” ami egy nem mérvadó, elsődleges kijelentése - nyilatkozata, jelen pillanatban egy védekezési mechanizmus, egy tények nélküli állítás, csak a rendelkezésre álló adatok alapján született ! Na a folyamatban lévő eljárásnak, az ott felmerülő tényeknek kell-kellene, ezen állítást alátámasztania, majd, ha végére érnek, ami igen hosszú idő lesz.
Érdekes mód arról nem nyilatkoztak, hogy a lakhelyen történt intézkedés jogszerű és szakszerű volt-e, mivel ez is érdekes témakör lenne. Az is érdekes, hogy a balta, hogy került alá és nem mellé. Majd a vizsgálat kideríti !
Főlökött
@Főlökött: folyt. köv :
Halmozzam az élvezeteket, itt a másik fél állítása : „A helyiek – az ügyészség állításának dacára – egészen máshogyan vélekednek a történtekről. Ők azt állítják, hogy Lakatos a házból kifutva eldobta a fejszét, amit az egyik rendőr felkapott a földről, és az elmenekülő férfi után vitt. Szerintük világos, hogy mi történt: fegyvertelen embert lőtt le a körzeti megbízott.”
Ezen állítást pedig a nyomozó hivatal úgy tudja kizárni, ha a jelenlévő hatósági személyek DNS-ét összehasonlítják a fejsze nyeléről vett DNS mintával. Ha nincs rajta a jelenlévő hatósági személyek DNS-e, kizárható, ezen állítás. Ha rajta van, az gáz – igen problémás lenne.
Meddig tart egy ilyen vizsgálat, sokáig. Addig pihikél a szentem, nem kicsit - nagyon és reménykedik…….a pozitív végítéletben – döntésben és még akkor ott van a jogszerű – szakszerű intézkedés kérdése, a lakóháznál történtek témakörében.

Ha a sértettet felkarolja egy szakavatott jogász, avagy tán a kisebbségi csapatot, ízekre szedhetik a rendelkezésre álló tényeket, bizonyítékokat, vallomásokat és halmozódhatnak a problémák. Azért is írtam anno, ebbe így, ilyen körülmények között, nem szerencsés belekerülni, mert van rá lehetőség, hogy mint civil kerül majd ki …….és mint elitélt. De ne legyen igazam!
Nagy és kihagyható játszma kezdődött és a kimenetel kétséges.
eszegfu
@Főlökött: Lehet, hogy nem jól fogalmaztam! Csupán azért emlegettem az amcsikat, mert van tekintélyük ott a rendőröknek. Nem igazán értek az itthoni klf. szabályzathoz, de elvileg azt érzem, hogy a rendőr az "intézkedését" nem tudta befejezni, a körözött egyén vélhetően támadott, menekült, vagyis nincs tekintélye a rendőröknek! Aztán, hogy mi is történt és milyen sorrendben ez valóban a vizsgálat dolga.
Főlökött
@eszegfu: Bocsi, lehet, hogy én is félreérthető voltam, egy 'régi' fórumtárssal :), de amcsiban teljesen más a felfogás és a gyakorlat is. Ott pl. hatósági fegyver lopását, írtózatosan büntetik !
Ott egy félreértett mozdulat, szerintük törvényes, halállal torolják, majd belebuknak a kapitányok...utcai harcok és demonstrációk zajlanak utána.
Egy teljesen más világ, mint mi nálunk...Más a jog, a felfogás, a technika és mások az 'értékek' is.

Nálunk kőkemény elvásárok vannak, 'szerencsétlenekkel ' szemben, akik lépnek valamit, 1-2 pillanat döntése a számukra és az alapján, a szakavatott szerv, vagy 1 évig vizsgálja, elemzi a történteket, jogosságot, törvényességet, szakszerűséget.
Jó ez így ? Erről nem nyilatkozom ! Mindenki saját döntése !

De ez van, ezt kell szeretni, mivel ebben kell élnünk!
Nem akartalak megbántani, csak egy tájékoztatásnak szántam, hogy nem egy egyszerű ezen történet, a nálunk, hatályban lévő törvényeink szerint !
eszegfu
@Főlökött: Egyáltalán nem bántottál meg! Hiszen ez a fórum is pont arra való, hogy véleményt cseréljünk, sőt talán a koszon kivül ragad ránk is 1-2 ismeret. Egyetértek a hsz-del. Valóban a mi törvényeinkkel együtt élve, kicsi az esély, hogy a rendőröknek egyszer, valaha tekintélyük legyen.
magyarbakancs
@zoró: Köszönöm megtisztelő válaszod.
Nincs szándékomban bántani senkit.
A munkám se engedi.
Alkoholista,narkós,TBC-s betegekkel foglalkozok.
zoró
@magyarbakancs: Akkor te a zárt osztályon vagy.Biztos sok a dolgod ?, Szerencsére én csak a TV-ben láttam , hallottam.az ilyen intézményről . Vigyázz magadra !! sok szép napot !!
zoró
@Főlökött: Mai nap folytán. Szó eset arról is az ott lakok közt hogy leszámolás volt ,, gyermek kori verekedés, verés,, okból. És ehhez segített még 3: rendőr .
gulyasgyula
@lópicigáspár: A lelőtt férfinál egy fejsze volt de állitólag eldopta ..Négy fegyveres rendőr volt egy civil ellen ..Voltam degyveres testület tagja de abban az időben ez nem lett volna jogos fegyverhsználat ..4 egy ellen ?? meg a fegyverek, spré, gumibot ?? Ezt fizikai erővel le lehetett volna győzni ..Ráadásul egy piti bünöző volt ..
Vigyázat holnap veled is megtörténhet..
lópicigáspár
@gulyasgyula: Velem nem történik meg! Nem adok rá okot, hogy előállítsanak, letartóztassanak!
gulyasgyula
@lópicigáspár: Sok embert letartóztattak már ,sőt el is itélték ok nélkül ..Pl . a móri gyilkoságok.. Hány év mulva kerültek meg az igazi gyilkosok ??, Ez a demokrácia ???
Van egy ismerősöm akit 23 hónapig tartottak előzetesben egy lopás miatt amiben nem vett részt ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.