Kéri László politológus az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a brókerbotrányról és az azt övező kormányzati kommunikációs bénázásról.

Orbán Viktor egykori tanára eléggé felhúzta magát a miniszterelnök "hülye dumáján", amikor is a Quaestorból való – bennfentes kereskedés gyanúját is felvető – pénzkimentést Orbán úgy magyarázta, hogy ő csak felelősen bánt a közpénzzel.

Kisapám, és előtte? Aznap bántál, amikor "na még mi gyorsan elvisszük a zsozsót, amíg mások ébrednek?"

- tette fel a kérdést Kéri, aki szerint csak véletlenül derültek ki ezek az ügyek, mivel "nem működik semmilyen módon az állami ellenőrzés (...), mindennél a végső szót és az első szót Orbán Viktor mondja ki".

Mindig csak akkor cselekvőképes a döntési rendszer, ha "a főnök azt modja, hogy igen", ettől Kéri szerint az egész rendszer mérhetetlenül sebezhető és teljesen esetleges. A politológus úgy véli, súlyos gondok vannak egy ilyen szisztémával, amik ennyire egyetlen ember problémaérzékelő képességére hagyatkoznak, "és még dicsekszik is vele".

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
@verőce21: Vegyél már vissza! Horizont tökéletesen tisztán lát, és nem a vakgyűlölet beszél belőle! És te honnan tudod, hogy nincs iskolája?! És ha véletlenül nincs, is neked ahhoz mi közöd van? És szerinted, mindenki, akinek nincs felsőfokú végzettsége, csak hülye lehet?! Fele ész is elég lenne neked (is) mint amennyi Horizontnak meg van!

A cikkhez szólva, orbán olyan felelősen bánik a közpénzzel, mint a sajátjával, nem véletlenül többszörös milliárdos! Igen derekasan összelopta magának a családjának és a haverjainak a közvagyont!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Mondjuk én sem értem, hogy közpénzt egyáltalán lehet brókerekre bízni?
Toby
Na wazze a "magyar embereket " ösmét átb***ták, amúgy népi iparművészeti szinten !
Qrbán és a fertőző csürhe így kezeli a közpénzt, amely - 2010 óta tudjuk - sose fogy el !
bencemacska
@Mirabilis: ma, 15:41

Igazad van, de sajnos mi kevesek vagyunk. Figyeld meg itt csak elvétve akad egy-egy fiatal, az is elég következetlen, kiforratlan véleménnyel.
Én már csak itt lázadozok, két éve nem voltam tüntetésen sem, elfáradtam!
DogAdventures
Orbán olyan csimpánz, aki seggrészeg lett a hatalomtól.
verőce21
@Horizont: (18:08) Minden jót Orbánnak köszönhetsz! - Ezért olyan megható amit írsz az iránta érzett utálatodról. :)
verőce21
Nincs itt semmi "bennfentes kereskedés gyanúja". Csak a józan ész logikája.
Én december végén szüntettem meg számlámat a Q...nál. Szerencsés vagyok? De szóltam másnak is.
kukac50
A Minisztériumoknak nem is lehetne pénze csak az államkincstárba!
Bűncselekményt követtek el! Polt Péter mikor ébred fel?
Szervezetten elkövetett bűncselekmény ügyében.
kkalman
Orbán: Felelősen bántam a közpénzzel, hogy ne tűnjön el nyomtalanul, mindet a saját, a családom és a haverok zsebébe tettem.
rotabene
miért kellene nekem a Kéri véleményét, ami erősen átitatott politikai álláspontokkal, hogyugymonnyam el van rejtve a szövegében az állásfoglalás, nos miért kellene nekem komolyabban venni, mint mondjuk a kertészemét, aki nyugdijas katonatiszt, s nyirja a bozótot a kertemben? miért? mondja már meg valaki?
az öreg egy szijjas napsütötte és soványarcu valaki, ez meg püffedt és csigaszerű ember, aki még csak nem is személyes ösmerősöm...akkor minek ide berakni egy politikai csatorna interjúját? s minek vitát kezdeményezni? lehet nagyon átitatta személyiségemet Camus és Sartre, lehet öntörvényű vagyok, de mindéég undorodtam attól, hogy trendekkel, tömegekkel sodródjak, akár valami ellen, akár valami mellett...a csigára nem figyelek, bocsesz!
rotabene
fidesznyik? ammiaz? prejudikálol? megaztán gondolkodni lehet igy is és ugyis,, amúgy ottfele PMZ hordja a rövidnacit, a politikát lexarom nem az én bizniszem, de látom te fel vagy kellően húzva, ha ilyen kategóriákban gondolkozol...vérnyomicsökkentőt szedel, vagy sportolsz valamit?
rotabene
azért vónék én fidesznyik, mert egy csigaember véleményét nem osztom? belegondoltál ebbe a logikába? vagy neked nem kötelező gondolkodni?
karma1
@rotabene: Latom, te egy regi vagy, uj nevvel, ... nem baj, mert ugyis latszik, nem innen fogsz nyugdijba menni...

Keri pedig azert beszel ugy, ahogy, mert orban a tanitvanya volt, es mert Keri Laszlo az utolso felelosen gondolkodok egyike, Mint jo tanar, vegigkiserte orban utjat a kezdeti harcos demokrata szarnybontogatasatol kezdve a mai napig, amikor mar csak egy, a sajat nepetol felo, mindent es mindenkit uno', tokeletesen egyedul vezeto valakit lat maga elott, aki romlasba vitte az orszagat.

Orulhetnel, a fejedben Keri ur tudasanak az 1 %-a lenne...
lajospapa
@rotabene: Ne "csigázz" le senkit hanem örülj, hogy van egy napsütötte soványarcú kertészed. Remélem minimálbéren!
lampa laz
@Mirabilis: ne idegesítsd magad, ez 1 xaros fidelitászos provokátor. Akinek kertészre is futja, az nem a keményen dolgozó kisemberek közül való.
lampa laz
@rotabene: írod: de mindéég undorodtam attól, hogy trendekkel, tömegekkel sodródjak akár valami ellen, akár valami mellett...a csigára nem figyelek, bocsesz!

Akkor mit keresel itt, a xar sem kíváncsi rád, itt te vagy a "csiga"!
verőce21
@Horizont: (18:51) Tipikusan azon buta emberek közé tartozol, akik mindig a mások lehetőségeit irigyelik. És mindezt iskolázatlanul!
Mert csak azok, a takarítónőkkel egy szinten lévő tanulatlan nők mehettek el negyven év munka után nyugdíjba, akik legfeljebb – kommunista, vagy szakszervezeti érdemeikre való tekintettel –, munkaidő kedvezménnyel elvégezhettek akár főiskolákat is. Tudod, ami annyit is ér általában.

(6-10 gyereket fel lehet nevelni iskolázatlanul is. Ha elvétve is, de egy-két példát tudnék erre most is mutatni.)
Desischado
@verőce21: Vegyél már vissza! Horizont tökéletesen tisztán lát, és nem a vakgyűlölet beszél belőle! És te honnan tudod, hogy nincs iskolája?! És ha véletlenül nincs, is neked ahhoz mi közöd van? És szerinted, mindenki, akinek nincs felsőfokú végzettsége, csak hülye lehet?! Fele ész is elég lenne neked (is) mint amennyi Horizontnak meg van!

A cikkhez szólva, orbán olyan felelősen bánik a közpénzzel, mint a sajátjával, nem véletlenül többszörös milliárdos! Igen derekasan összelopta magának a családjának és a haverjainak a közvagyont!
verőce21
@Horizont: Tudom, hogy vegyésztechnikus vagy, írtad már párszor. Na jó, az még belefért a nappaliba. :)
Desischado
@Horizont: Ne mérgelődj, drágám, nem éri meg! egyik füleden be, a másikon meg ki!
rotabene
@karma1: az valóban érv, ha a tanitványáról beszél, de kiolthassa a politikai eltéritő hatás, merthogy politikai játszóérben nyilatkozik...megaztán:"Orulhetnel, a fejedben Keri ur tudasanak az 1 %-a lenne..." - erre ne vegyél mérget :))))
rotabene
@Mirabilis: ez önmagáért beszél, s a csigaarcot is megmagyaráztam, semmi különös...a többieknek nem válaszolok, mert nem az én szinvonalam, bocsesz (aki cimkéz, hőzöng, skatulyáz, azt születési rendellenességemnél fogva nem veszem észre)
vonotok
@verőce21: Azt még írd már meg, hogy honan van neked bátorságod, másokat " buta" szintre tenni??? Nekem van olyan ismerősöm aki diploma / tanári / takarításból tartsa el a családját. Sajnos. javaslom néha gondolkodjál is, mielőtt írsz.
vonotok
@verőce21: Kurva nehézedre esne, ha már itt írogatsz, hogy ne villogtasd milyen sötét is vagy.
human
@verőce21: A CÖF és a fidelitas a legjobb példa rá, hogy az iskolázottság nem mindig jár IQ-val is :)
Juszuf
@Desischado: Köszönöm szépen, hogy elismered az Orbán teljesítményét! Úgy mint saját és az ország érdekében való teljesítményét. Csak azt nem értem, hogy te és a hozzád hasonló elvakult balos miért nem veszi észre, hogy a futó bolondja nem volt és nem is lesz alkalmas miniszterelnöknek. A fickó a pártvonalon jól nősült és remek üzletekhez jutott a vörös bankár anyósa révén, Ő így lett milliárdos, tehát nem saját erővel, A rengeteg pénz ellenére a vagyonbevallásában csak egy pápai öröklakás fele van feltüntetve, Az uszodáját és szaunáját is szabálytalanul a Fittelina Kft-n keresztül tudta megvalósítani, Tehát rossz gazdája a saját és az ország vagyonának! Tehát kecskére bíztátok a káposztát! Rosszul látjátok az egész helyzetet!
verőce21
@vonotok: (07:29) "...takarításból tartsa el a családját..."? - jó, hogy szóltál. :)
m.macskosz
@rotabene: ma, 03:30
Honnan írsz ilyen rettenetes "magyarsággal", és ilyen érthetetlenül?
És minek?
bencemacska
@verőce21: tegnap, 22:35
"Tipikusan azon buta emberek közé tartozol, akik mindig a mások lehetőségeit irigyelik. És mindezt iskolázatlanul! "

Köszönöm a bemutatkozást, legközelebb vállald egyes szám első személyben!

Mielőtt engem is takarítónővé degradálná, közlöm, hogy tényleg takarítok minden nap, mert csak évente kétszer tudom kifizetni a nagytakarítást.
Az "arany diplomám" azért van a tokjában, mert nem akarom naponta nézegetni és törölgetni!
karma1
@rotabene: Azert van tele politikai allasfoglalasokkal Keri ur mondandoja, ugyanis O politologus, es ezt tanitotta orbannak is, tehat joggal kerheti szamon. orbannal egyebkent politikusi szinten (is) van problemaja Kerinek, dehat ez ertheto. Orbannak a politikai iranyvonalat meghatarozo szemelyisegnek kene lennie, - mondjuk az is, diktator mar a javabol, talan csak drogugybe nem keveredett meg, de mar azon se csodalkoznek, ha hamarosan abban is hunyo lenne -, a gazdasagot masoknak kellett volna kialakitani, vezetni, de ok sem szakmai szempontok szerint kozelitettek a munkajukhoz, hanem a "Nagy Politikusnak", orbannak akartak s@ggnyalassal megfelelni. Elsosorban voltak huek orbanhoz es a parthoz, es esetleg masodsorban egy picit konyitottak ahhoz, ahova raktak oket pozicioba, de meg ez sem volt elvaras. Es most a dilettantizmusuk miatt dol az egesz, mert a forablo csak a penze kimentesevel , es csak sajatmagaval foglalkozik, hiszen o a DIKTATOR!
bencemacska
@rotabene: tegnap, 19:38

Nem tudom, ki vagy, nem is érdekel.
Vagy nagyon primitív, vagy nagyon "túlkényeztetett" bölcsész lehetsz. aki a rossz helyesírással és fogalmazással akarja elfedni kilétét.

Szvsz Kéri azért kompenzál most OV ügyben, mert lelkiismeret furdalása van, amiért nem próbálta anno eléggé nyesegetni OV hatalomvágyát!

Arról is nyilatkozhatnál mi a célod itt a levegő rontásán kívül!
silber13
@rotabene: 03:30-ra: A te színvonalad???:-))))))))))
Senara
Prókátorok magyarázzák a nagy semmit . Órabér , napi , vagy havi díj ?
JAJMÁR
Láttam ezt a műsort az atv.-n. Nagyon jó volt, tetszett, ahogy Kéri méltatlankodva vázolta a helyzetet, szinte felháborodottan. Tetszett, mert ilyen a helyzet valóban. Kéri László jól bemutatta hol tartunk, de hogy ebből merre van a kiút, azt nem tudjuk. Egy biztos, semmi nem tart örökké, ennek is vége lesz valahogy, - sejtésem szerint hamarosan -, de mégiscsak jobb lenne, ha tudatosan megkeresnénk végre a helyes utat. Csak nehéz, ki vállalja fel az "irányító" szerepét ezek után?
Juszuf
@Horizont: Ha jól tudom a Grippeneket a szocik szerelték fel olyan utántöltő csonkkal,amely ugyan annyiba került mint a gép. Kit akartatok megtámadni? Talán Afganisztánban akartatok bombázni? Persze Medgyesei együtt parolázott Szombathelyen a lobbista (nálatok ez a szebbik megnevezés a korrupcióra) osztrák faszival akit mellesleg lecsuktak. És az a részeg honvédelmi miniszter égette az egész országot az átvételkor. A másik, hogy GyF nem választás útján lett ME, hanem a megválasztott főnökét buktatta meg úgy, hogy neki dolga lett volna Athénban! A pisin pedig elcsúszott a magyar csapat. Ez volt neki fontos. A hatalom! Nem egy gerinces ember. És még a megválasztását is csalással a trükkök ezreivel tudta megszerezni. Talán épp a brókerek piszkos sikkasztott pénzeivel, melyet a trezorban tartottak. Tudod amelyikből a Zuschlag is kapott egy zacskóval. Na ő mondta meg róla az igazat! Ezt most nehogy azzal intézd el, hogy ő már el volt ítélve! A Fletó tudtával hajtották végre közösen, csak ő vitte el a balhét! Ti ilyenek vagytok mind, mert fel sem merül bennetek, hogy ez erkölcstelen és büntetendő!
verőce21
@bencemacska: (11:41) Kár, hogy visszafelé mutogatsz, pedig Te is folyamatosan a mások lehetőségeit irigyeled a beírásaidban.
(Nem mai lány lehetsz, ha "arany diplomád" is van. Ezt azért még így propán-"bután" is meg tudom különböztetni.) :)
verőce21
@Horizont: (09:05) Afféle morális mocsárlecsapolás volt ez részedről!
(Szegény barátném, most fuss a gyóntatószékek üdvös homályába, hogy bocsánatot nyerj Istentől.) :)
bencemacska
@verőce21: ma, 10:24

A válaszodnak annyi köze van az én bejegyzésemhez, hogy tudod mit jelent az aranydiploma!

A többi számomra és - gondolom - mások számára is érthetetlen, Olyanra válaszolsz, ami nem volt kérdés.
Írjál nekem olyant, amikor én valakit butáztam, vagy hülyéztem!
Ha az iróniát nem veszed, akkor sajnállak, mert bizonyára tudod mit írt erről Karinthy?!
verőce21
@bencemacska: (10:48) Rossz a szövegértésed! Én azt írtam, "Te is folyamatosan a mások lehetőségeit irigyeled a beírásaidban."
Juszuf
@Horizont: Ez a lényeg! A trezorban tartották addig, majd új székházba már nem vitték át azt a szart. Odaadták simonnak megőrzésre a választáshoz, de megbuktak ezzel is. Különben te vagy a sötét, aki még hisz a mesékben. De elég kicsik is vagytok, hogy még a Jobbik is megelőz benneteket.
silber13
@Juszuf: 21_18-ra: A JAS-39 -es gépeket a " Grippeneket" sajna, de egy PÉ betűvel kék írni, és ez rád is vonatkozik, ha 2 pé-vel írod az egészen mást jelent!:-)))
Az hogy a légi utántöltő annyiba került, mint maga a gép, na az egy nagy marhaság
! Arról énekelj inkább, hogy ki is vette meg a JAS-39-es madarakat! Nem egy csúti díszpintynek volt a fixa ideája? Mert őzseniége olyan gépet vett szinte percek alatt, ami éles bevetéésen sosem volt kiptóbálva! Nem ismered a delikvenset véletlenül?
m.macskosz
@bencemacska: Nem érti, hidd el,
és a helyedben nem is próbálnám neki megmagyarázni.
Részben, mert meddő fáradozás, részben, mert nem érdemli meg.
Juszuf
@silber13: A kezdeményező az az abroncsos alkoholista Horn volt, aki már a választási kampányához is SAAB kocsival járt. Különben nem tudom miért lett volna jó 20-25 éves használt , már lerakott USA gépeket venni. Ez is biztosan mérlegelésre került a döntésnél. Te szoci bértollnok! Vagy SZDSZ?
silber13
@Juszuf: Valami hibádzik a nyaki Camera Obscurádban! Eléggé sekélyes az ismeretséged, ha csak szoci bétrollnokozni vagy képes, meg az SZDSZ-t emlegeted! Kispajtás, nem nyert, mert én NAOSZ párti vagyok. Persze ez neked magas, mit csirkének a zsiráfitató. Ha pedig mindenáron a Pannónia Bölcse címre ácsingózól szíveskedj válaszolni, ki vette a Gripeneket közbeszerzési eljárás nélkül, egy kormányülés szünetében, figyelmen kivül hagyva, hogy a gépek nem NATO kompatibilisek, és ezért kellett a légi utántöltést felszerelni, de a mintegy 80 milliárd Ft-s többlet árba nem csak ez volt benne, hanem szoftvercsere is!
bencemacska
@verőce21: ma, 10:51

Bizonyítsd!

Egy esetben lenne igazad, de erről nem beszéltem soha, így nem is tudhatod.
Ez pedig az, hogy nem volt bátorságom elhagyni ezt a ... országot!
Mikor még érdemes lett volna, a visszatérés lehetetlensége miatt, később meg a korom miatt!
Azokat irigylem, akikben van bátorság: tudnak, mernek innen továbblépni!!! Nem a lehetőségüket, hanem az akaraterejüket csodálom!
bencemacska
@m.macskosz: ma, 11:03

Kösz. igazad van!
De én naiv mindig azt hiszem, hogy nem olyan megátalkodott, csak nem figyelt eléggé és félre értelmezett.-:)))
Mobil123
@bencemacska: Ne idegeld Magad vele mert nem éri meg.
silber13
@bencemacska: 11:41-re : De! éppen olyan megátalkodott!
verőce21
@bencemacska: (11:33) Ezek szerint, Te akaratgyenge vagy. (ezt viszont nagyadag agresszivitással pótolod!) :)
bencemacska
@verőce21: ma, 14:58

Sajnos akármennyire igyekszem nem bírlak egyikben sem utolérni!!!
Reménytelen a helyzetem, feladom.
verőce21
@bencemacska: (18:24) Egyébként ne sajnáld, hogy kalandvágyból itthon maradtál.

Nemrég láttam egy régi képet, egy nyári idillt a '20-as évekből a fiumei vizeken. Roskadásig töltötte a gőzöst a kivándorlók raja és a szegény parasztok, akik először láttak tengert, állati rettegéssel és fájdalommal búcsúztak az "anyaföldtől". Bármennyit olvastunk és hallottunk is róla, ez a kép lázító és megindító.
Aztán ezer és ezer torok kezdte ordítani a Himnuszt, csúnyán és hamisan, a diszharmónia tovább zengett a vizeken, majd a hajó felszedte horgonyait, majd a Szózatot kántálva merültek a láthatár alá.

Dalukból csak egyetlenegy sor maradt a parti fülekben: "Nincsen számodra hely"
bencemacska
@verőce21: ma, 19:38

Azt mindenki maga tudja, hogy miért megy és miért marad. Minden sors más, nem szabad kívülről megítélni a teljes ismeretek hiányában.
Az általad látottak nyilván olyanok voltak, akik nem voltak biztosak benne, hogy látják-e még valaha családjukat, ismerőseiket!
No, így nem szabad elmenni!!!
Más elmenni nyelvtudással, kurrens szaktudással, a bármikori visszatérés lehetőségével. És csak így szabad.
verőce21
@bencemacska: (19:48) Na látod, végre egyetértünk valamiben!
rugacs
Kéri a tipikus sértett embert testesíti meg, hiszen tanítványa valaki lett, míg ő egy senki maradt. Én is láttam a műsort és jót röhögtem rajta.
Ez a szerencsétlen mit össze dadogott... :-D
bencemacska
@verőce21: ma, 22:26

Nem kell ahhoz azonos véleményen lenni, hogy valaki a másikban tisztelje az EMBERt!
50 évvel ezelőtt én is könnyebben "felkaptam a vizet", de udvariatlan nem szoktam lenni, főleg idősebbekkel szemben!
verőce21
@bencemacska: (22:43) Mennyi zaj - egy kis csendért! De ezzel a válasszal most újra alájátszottál magadnak! Ugyanis a "tiszteletlenséget" irántam, Te kezdted!

"..."Tipikusan azon buta emberek közé tartozol, akik mindig a mások lehetőségeit irigyelik. És mindezt iskolázatlanul! "
Köszönöm a bemutatkozást, legközelebb vállald egyes szám első személyben!", stb.
bencemacska
Az idézett mondatot nem nekem címezted de nem a kulturált vita témakörébe tartozónak éreztem. Megpróbáltam visszapattintani a magas labdát, hogy érezd, milyen rossz érzés valakinek ezt a mondatot olvasni.

Tudod, ha úgy kezdi a gyerek: "Az úgy kezdődött, hogy a Pisti, visszaütött..."
verőce21
@bencemacska: (23:06) Már megint rossz a magyarázatod, "hogy a Pisti, visszaütött..." mert veled nem volt atrocitásom, így magas labda sem. Egyébként is láthattad, az érintett milyen "frappánsan" megvédte magát. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.