Schmitt Pál a Német Gazdasági Klub rendezvényén elmondta: Budapestet és Magyarországot képesnek tartja arra, hogy méltó házigazdája legyen a 2024-es nyári olimpiának. A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke előadásának elején ismertette a jelenlévőkkel a kandidálással kapcsolatos fontosabb határidőket: szeptember közepéig kell szándéknyilatkozatot tenni a rendezésről a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, amely 2016 májusában szűkíti a pályázók névsorát, a házigazda kilétéről pedig 2017 augusztusában, a NOB limai kongresszusán születik döntés. A kétszeres olimpiai bajnok sportdiplomata elmondása szerint örömmel tapasztalja, hogy a magyar emberek döntő többsége kiáll az ügy mellett, és hogy nem vált a belpolitikai csatározások színterévé, ami jelentősen növelheti a budapesti siker esélyeit. A NOB tagja a Budapester Zeitung beszámolója szerint aláhúzta, hogy számos fejlesztést meg kell valósítani ahhoz, hogy olimpiát rendezzünk – jelentősen bővíteni szükséges a szállodai...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
ez sík hülye, vagy ennyire egyszerű?...
"Schmitt Pál emlékeztetett rá, hogy Barcelona és Athén Budapesthez hasonló adottságokkal képes volt otthont adni a világ legnagyobb sporteseményének, "
nem tudom tisztában van-e vele, de gazdaságilag egyik ország sincs a top-on...és sokat segített ebben az olimpia megrendezése...
Dr. Felipe
Gondolom a felcsúti csónakázó tavon lesznek a vitorlásversenyek meg a kajak-kenu.
Sziszifusz
Úgy hírlik, hogy a Görögországi gazdasági csődhelyzet is részben az olimpiai kiadások miatt jött létre.
Ez kell nekünk ? NEM !
coni
Az, hogy egy olimpia rendezéséből nyertesen vagy vesztesen jön ki egy nép a a korrupciós fertőzöttségen múlik. Legjobb példa rá ha kielemezzük az oroszok téli olimpiáját, ami a világ legdrágább olimpiája volt, a görög csődnél sem volt elhanyagolható a csillagászati áron megrendezett olimpia szerepe.
Ezért esélye sincs egy korrupt országnak a következő olimpia elnyerésében.
bundi
@coni: esélye van...csak még jobban el fog süllyedni a szarban...
a görögök és a spanyolok is sokkal jobb pozícióból futottak neki...aztán beleroppantak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.