Szörényi Levente azt gondolja Lázár Jánosról, hogy támadásai során többet veszít, mintha veszteg maradt volna és nagyszájú miniszternek tartja a fideszes politikust – többek között ez derül ki a Heti Válasz interjújából.

A jobboldali értelmiség egyik szószólójának tartott Szörényi Orbán Viktor külpolitikai küzdelmeit méltatta, és elismeréssel figyeli a magyar önrendelkezésért folytatott harcát. Azt azonban hozzátette, nem lát olyan politikust, aki a nemzetközi porondon vívott csaták idején hatékonyan és hitelesen vinné az itthoni ügyeket.

Konkrétan nem ejti ki Lázár János nevét, ám ebben az esetben annak szánta a mondatait, aki a Miniszterelnökséget vezeti.

„Egy nagyszájú minisztert látok, aki frontálisan támad mindenkit, akit csak ér; az általa indított háborúkban azonban úgy tűnik rendre többet veszít mintha veszteg maradt volna. Ráadául úgy fúj visszavonulót, hogy a Fidesz régi elvhű támogatóit rendre otthagyja a csatamezőn: leszerződteti Zoltai Gusztávot, de ki akarja csinálni Schmidt Máriát. Ő lenne a következő miniszterelnök? Én nem szavaznék rá." – mondta Szörényi a Heti Válasznak.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Lázárnak nem ki kellett volna már adnia az utazásos számlákat meg ilyesmi??? Azzal mivan?
Anna Mária
Lázár magasról tesz arra is, amit Szörényi, vagy bárki mond.
Anna Mária
@Mirabilis: Mióta Szörényi beállt Orbán szekértolójának, a hangját sem tudom elviselni. Ő az egyik nagy csalódás.
Anna Mária
@Mirabilis: Halvány gőzöm sincs. Valami egészen elképesztő jelenségnek tartom, hogy eredetileg értelmes, gondolkodó figurák képesek hinni Orbánnak, nem is beszélve arról, hogy akár Orbánban is hisznek.
Bródy például ugyanolyan maradt, mint volt, remek szövegei vannak most is.
"Hát nézd a táltos törpét
megint új álarcot visel
Miközben szól az álszent kórus
a métely magvát hinti el"
/Tündérország - Koncz Zsuzsa/
human
Kíváncsi lettem volna, hogy Szörényi egy csőszerelő gyors gyarapodását miért nézi el Orbánnak. Hogy fér az "értékrendjébe", hogy Orbán tanácsadója egy időseket verő lény lehet?
kkalman
Szörényi vagy nem akarja, vagy a kora miatt nem tudja látni az új diktatúrát. Kádárékat ennél kevesebbért már bírálta. Nem változott semmi a kádári érához képest, diktatúra volt, diktatúra van, csak a cégtáblát cserélték le. Ezt észre nem venni...?
Anna Mária
@kkalman: Nem annyira öreg, nem szenilis - ezt nem is lehetne mentségére felhozni. Szörényi egyszerűen nem akarja észrevenni, meglátni, mi folyik és úgy látszik, vén korára attól hízik a mája, hogy ezekkel a "hatalmasságokkal" születésnapozgathat együtt úgy, hogy a gálájára a kormány adott 50 milliót.
kkalman
@Anna Mária: 70 éves! Azért ennyi idősen fiatalnak, de még középkorúnak se mondanám. Hogy nem akarja észrevenni, mi van az országban, az bizony lehet a korából adódó probléma is. Senki nem tudhatja, milyen egészségügyi, mentális problémái vannak. Én nem is vagyok rá kíváncsi. Szeretnék rá úgy emlékezni, mint a magyar könnyűzenei élet egyik legnagyobb személyiségére, és nem, mint Orbán egyik nyaloncára.
Anna Mária
@kkalman: Hát sok szerencsét hozzá, hogy meg tudd tartani jó emlékezetedben. Nekem nem sikerült.
kkalman
@Anna Mária: Nekem is erőlködni kell hozzá.
Anna Mária
@kkalman: Sajnos egyszer hallottam vele egy interjút, és azóta nem bírom elviselni a hangját.
kkalman
@Anna Mária: Nekem nem annyira a beszédhangjával van bajom, Inkább a politikai hovatartozás zavar, és a szélkakas mivolta.
hetöndöe
Azt ne feledjük ám el,hogy a nagy "lázadó" Szörényi szövegeinek túlnyomó többségét Bródy írta anno,Azért is vesztek össze jó időre,mert míg Szörényi konzervatívnak vallotta magát,Bródy hamar kiismerte a szemforgató álkeresztény jobboldalt és liberálisnak állt,illetve mindig is az volt,míg Szörényi alkalmazkodott az új leosztáshoz..Mindenki döntse el magában,hogy melyik a tisztességesebb.Demszkyt is üldözték a szoci rendszerben,milyen érdekes,hogy rengeteg mai szuper antikomcsi fütyeszes meg besúgó volt.A vér nem válik vízzé,illetve "kommunista kutyából nem lesz szalonna",ugye kötél elvtárs!:-)))
Anna Mária
@kkalman: Igen.
Most már, Szörényi nagy Orbán-barátsága után másképp hangzik a dal: "Ne gondold, ó, ne, hogy tied a világ!" Nem vagyok rá többé vevő, elromlott.
Vigasz, hogy Bródy az maradt, aki volt.
coni
Elég nagy naivitásra vall ha Szörényi azt hiszi, hogy Bayer, Lázár, Rogán és a többiek nem parancsot teljesítenek. Ahogy Orbán is.
Különben nem mondanának minden nap mást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.