Ötvenkilenc éves korában, méltósággal és türelemmel viselt hosszú betegség után csütörtökön elhunyt Pap Vera, a Vígszínház vezető színésznője, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész.

Pap Vera Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után, 1979-ben a Vígszínházhoz szerződött, és azóta, 36 éve megszakítás nélkül a társulat hűséges tagja volt – olvasható a Vígszínház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Pap Vera nagy tehetségű, jelentős művész volt. Alakításaiból egyszerre sugárzott lényének érzékeny, lírai és groteszk oldala. Szorgalmának, színészi alázatának, tragikai képességének és egyedülálló humorának köszönhetően eljátszhatta a drámairodalom nagy szerepeit.

Pap Vera nevéhez legendás alakítások fűződnek, színházi szerepei mellett több mint 40 filmben és tévéjátékban nyújtott kiemelkedő alakítást.

Betegsége alatt szinte megszakítás nélkül játszott, február 8-án lépett utoljára színpadra. Pap Verát a Vígszínház saját halottjának tekinti.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Jajjj! Az egyik kedvencem volt! Isten nyugosztalja! :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
Nyugodjon Békében!
Nagyszerű színész volt, aki méltán kapott Kossuth Díjat!
nemkati
Annyira szerettem! És most úgy sajnálom! És mennyit szenvedett, de milyen hősiesen viselte.
Nyugodjon békében.

Szerintem nem lenne rossz, ha én lehetnék a Jóisten. Ezt biztos visszafordítanám. És még mennyi mindent!
karma1
@Horizont: Ezzel kapcsolatban van egy szemelyes elmenyem, - nem kegyeletserto, de Vera baratsagos , kedves jellemere utal: az egyik nagyon kozeli baratunk egy ujsagironovel elt egyutt, es csaladi hazat epitettek maguknak. Az epitkezesre eljottek baratok is, igy Vera is, aki egesz nap serenyen dolgozott az epitkezesen, - kanikula leven - bikiniben...A nap vegen szepen megvacsiztak egyutt, es Veracska hazament. 2 hettel kesobb a baratom es ujsagiro/szinikritikus baratnoje elmentek az Angi Vera film bemutatojara, amirol szinikritikat kellett irnia a Pesti Musorba, es mikor a meztelen furdojelenethez ertek, a baratom hangosan felkialtott, hogy "O, en ismerem ezt a holgyet, segitett nekunk hazat epiteni!"...mert a baratomnak nem volt tul jo arcmemoriaja, de Vera mar akkor is egy gyonyoru testu, szep holgy volt, akit bikiniben bizony megjegyzett a baratom. Vegulis a kritika nagyon jo volt a PM-ben, de az ujsagiro holgy egy jo darabig morcosan nezett a baratjara...

Vera valoban csodalatos szineszno volt, emberileg mindenki szamara elerheto, testi-lelki jobarat, szikrazoan tehetseges... Nagyon nagy kar erte, sajnos, nagyon fiatalon mennek el a legnagyobbak...

R.I.P
Desischado
Már komolyan félek, hogy ki lesz a következő, , még alig ment el Bitskey Tibor, most meg Papp Vera, szörnyű! egy kedves, lírai finomságú, és nagyon szeretnivaló ember és művész volt. És ilyen korán! Nyugodjék békében!
Jankó123
Ismét egy a legértékesebb emberek közül.
Nyugodjék békében!
Részvétem a családjának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.