A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint nem terheli politikai és jogi felelősség Matolcsy György jegybankelnököt a brókerbotránnyal kapcsolatban.

A jegybank ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője arról beszélt: a felelősök névsora jól körülírható: az ügyben politikai és jogi felelősséget visel Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György jegybankelnök, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az MNB álláspontja szerint semmilyen módon nincs közük a Quaestor által végrehajtott illegális kötvénykibocsátáshoz. Hozzátették: olyan hamis igazolásokat adott a Quaestor, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank nem engedélyezett, az MNB által kiadott legális kötvény-kibocsátási engedélyek nem hozhatók összefüggésbe a Quaestor körül feltárt visszaélésekkel.

Hangsúlyozták: a jegybank gyors és összehangolt fellépésének köszönhetően sikerült feltárni a cégcsoport által elkövetett visszaéléseket, egyúttal megakadályozni további eseteket és a bizonyítékok eltüntetését.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Évekig az orruk előtt fiktív kötvényeztek, meg voltak vezetve, de inkább csak falaztak, amíg Petike meg nem veszi a Dunakeszi gyártelepi villáját, oszt bukovári, majd saját magát kivizsgálja és jéééé nem hibás. Engem is majd elkapnak gyorshajtásért, saját magamat kivizsgálom és jééé nem történt gyorshajtás. És mindenki nagy kanállal ezt jól megeszi. Bazmeg György!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Hát persze, hogy nem, amíg a gazdája van hatalmon.
nyanya001
Meglepő lenne, ha az lenne a maffia bandánál !
keresztapa
Miért, mikor terhelte? Tagja a SOHA SEMMIÉRT NEM FELELŐS társaságnak!
coni
Elgondolkodtató, hogy a Quaestor kötvényekről hosszú évek óta a netten még laikusok is lebeszéltek mindenkit, mert csak néhány milliós tőkéje van és 68 egyéb áttekinthetetlen cégnek hitelez.
Ezt látszólag se a károsultak, se Matolcsy nem olvasta, különben nem engedélyezi a 70 Milliárdos kötvényprogramot sem. Arról nem is beszélve, hogy azt, hogy 150Mrd engedélyezetlen kötvényt bocsájtottak ki néhány óra alatt megállapították a KELER és a saját nyilvántartás összevetésével. Ezt az engedély kiadása előtt is megtehették volna.
human
Hogy merik ezeket az embereket szidni?! Ezeket az embereket, akik éveken át nem csináltak SEMMIT!
(Hofi)
Az MNB-ben még mindig nem működik a saját felügyeleti bizottsága. Erről sem Matolcsi tehet?
Mobil123
Valóban nem . A szar már teljesen betakarta!!!
papa.49
Hát én ahogy átgondoltam ezt a dolgot nekem ez jött ki... Ezek készakarva a józan ésszel szembe menve lecsökkentették a betéti kamatokat, annyira hogy már a ,,hülyék,, se tartják ott a pénzüket( max. a lekötöttek) mindenkinek súgták hogy ,,kötvénybe,, tegye mert az a frankó, a sok ember átvitte ezekhez a magánbroki cégekhez a rengeteg suskát, erre néhányat bedöntöttek, készakarva, nyomok eltakarítva, meg persze a pénz is, a xartolcsy mossa mocskos kezeit, lehazudja a csillagos eget, ő természetesen NEM HIBÁS, hanem a GYURCSÁNY...Innen egyenesen vezet a dolog, a suska felszívódott, az ügyfelek ,,megszívták,, a rossz végét a cuminak, ők mosakodnak, lesz kártérítés, ennyi lesz, annyi lesz, szerintem meg SEMMI NEM LESZ!!!Így kitudták csalogatni a pénzt, mert közvetlen a bankbetéteket, nem merték elvenni, azért nagy patália lett volna az Unióban, hát így jártunk!!!A párnacihában igaz nem kamatozik DE NEM IS TUDJA ELVENNI A HAZUGOVICS MEG A NÉPIZENEKARA!!!
nemkati
@papa.49: Nem lepődnék meg, ha igazad lenne, és így játszották le a meccset. Sajnos, azon se, ha ez soha nem derülne ki. :(
Igaza volt Gyurcsánynak, amikor azt mondta, hogy ez egy " kurva ország".
Dr. Felipe
Kusza szem mossa kezeit, "én ott se voltam"
papa.49
@nemkati: Tudod vele se értettem egyet sok mindenben, de az az ,,öszödi beszéd,, sajnos igaz volt, nem a két,három mondat, amit a fütyisz, nagy pofával kihirdetett, hanem ha az egészet végighallgatod, ő nem az ellenzéket, gyepálta, hanem a saját ,,tohonya, begyepesedett, áruló ( szili)párt társakra gondolt...
nemkati
@papa.49: Na pont ez volt a lényege, hogy Gyurcsánynak elege lett abból, hogy semmit nem csináltak, csak úgy tettek 2 évig, és a sok őskövület csak a kényelmes pozíciójában akart maradni még hosszú ideig. Ezt elégelte meg Gyurcsány, mert neki voltak tervei és elképzelései. Nem az MSZP-be kellett volna belépnie, hanem egyből saját pártot alapítani.
papa.49
@nemkati: Így utólag igazad van...Ha most ügyesen a túlzásoktól mentesen politizál, van még keresnivalója a palettán...Viszont a hazugovics a saját xarába dőlt volna ha 2008. ban lemond és kiírják az országgyűlési választásokat, akkor nyert volna a fütyisz, 2012. ben meg még a parlamentbe is nehezen kerültek volna be...De ezek csak fikciók, hogy mi lett volna, most itt van nekünk ez a tolvaj, féktelen, erkölcstelen bagázs na ezt már nehéz lesz kiverni a parlamentből...
nemkati
@papa.49: Ja, azon felesleges filózni, hogy mi lett volna, ha... Mindig most van, és mindig most kell cselekedni. És a jövőt megtervezni. Én vagyok az egyik, aki az időt csak előre haladó mivoltában képes értelmezni.
Fradigege
Évekig az orruk előtt fiktív kötvényeztek, meg voltak vezetve, de inkább csak falaztak, amíg Petike meg nem veszi a Dunakeszi gyártelepi villáját, oszt bukovári, majd saját magát kivizsgálja és jéééé nem hibás. Engem is majd elkapnak gyorshajtásért, saját magamat kivizsgálom és jééé nem történt gyorshajtás. És mindenki nagy kanállal ezt jól megeszi. Bazmeg György!
alterego56
Nem vagyok benne biztos hogy ezt egy független bíróság is kimondaná-e.
human
A svájci frank elszabadulásának másnapján tett be milliárdokat Győr a Quaestorba, feltehetően hogy kisegítse a céget.
vs.hu/gazdasag/osszes/gyor-a-frankrobbanas-elott-hoztuk-a-dontest-a-quaestor-milliardrol-0405#!s6
Persze most azzal jönnek, hogy van papírjuk arról, hogy korábban kötöttek szerződést. Kicsit megszaporodtak mostanában az utólag előkerülő korábbi dátumú papírok a feltűnően érdekesre ütemezett pénzügyi mozgásokat magyarázzák.
Clavigo
Azt majd a következő kormány megállapítja,,hogy a betegségén kívűl,,mi terheli ezt az a idiótát.,,
kkalman
Még lehet egy belső vizsgálat az MNB-ben, ahol Matolcsy kivizsgálja saját magát. A vizsgálat után közleményben jelentik be, hogy minden rendben van, Matolcsyt nem terheli felelősség.
papa.49
@kakaósbögre: A xartolcsy ,,nem kicsit, nagyon,,!!!
Clavigo
Ennek a bolondnak már régen sitten kellene ülni...Ami pénzt már kibaccott az ablakon,bankvezérként,,elképesztő.Hihetetlen ,hogy ez az ország eltűri,,hogy egy kretén csak úgy bevásárolgasson,,...alapitvány,,kastélyok,stb,stb...
sokanvagyunk
A szegedi Csillagban is mind ártatlanok ülnek - szerintük.
coni
Mind a NAV, mind a bróker ügyek esetében sürgeti az ellenzék a független, uniós kivizsgálást. Ha elég esze lenne az embereknek és ezt támogatnák tömegesen, akkor kiderülne a felelősök személye. Ráadásul ez esetben (fogságban) egyéb területen se okoznának az országnak több kárt.
Aki Én
Hát pont ez a fő oka a hiteltelenségüknek. Soha senki még csak véletlenül sem felelős semmiért. Igaz, hogy egy ellenőrizetlen cégnél tartottak közpénz milliárdokat, mert olcsóbb mint a saját állami kezelésük (ezt a baromságot), majd kiderül, hogy csalók, sőt, szerintük minden bróker csaló, de ez nem felelőtlenség, ááá, dehogy.
Rugóznak a gyurcsány féle 17 milliárdon (200 milliárddal szemben?), miközben abból épült is valami. Szinte az egyetlen érték amit most egyáltalán le tudtak foglalni.
Akárhogy erőlködnek, ebből nem tudnak mszp-s botrányt csinálni. Viszont kapkodnak, homlok egyenest ellenkezőt állítanak akár ugyan azon a napon, bele zavarodnak a buta magyarázatokba, egymásnak ellent mondanak órákon belül, ezer szállal kötődik az ügy a fideszhez és a kormányhoz, de csak ők nem hibásak.
...értem...
brutus
Sajat magarol hoz iteletet, mint a Vida !! A bik@ nem b@szott meg ilyet...
Tibor43
Csak addig ártatlan,amíg csókos.
lásd: Simicska esetét...
eszegfu
Ha Matolcsy ugy érzi, hogy őt sem politikai, sem jogi felelősség nem terheli, akkor még mindig itt van az ERKÖLCSI felelősség! Ezzel mi van?! Márpedig a Matolcsy az MNB elnöke, az MNB a felelős többek között a bróker cégek klf. engedélyének kiadásáért, ellenőrzéséért! Minimum sulyos erkölcsi felelőssége igenis van! Nem adta "tudása legjavát", ha meg csak ennyi fér ebbe a paliba, akkor is hiba, hogy még mindig a helyén van!
papa.49
@eszegfu: Olyasmit kérsz számon a xartolcsyn amije neki soha nem volt, ez a pali a hátsó lépcső melletti irodában tengette egyformán érdektelen napjait, a ,,ceruza, meg a radír felhasználás,, kimutatásán kívül soha semmit nem bíztak rá, mert tudták ,,tehetségtelen bürokrata,, semmi egyéb...
Ez a pali csak a hazugovics valagának hű karbantartója, azt teszi amit az megálmodik reggelre, kíváncsi lennék hogy ha nem lenne neki a hazugovics mint ,,mentor,, mit csinálna, vélhetően semmit!!!
spu00
Azért érdemes volna a híradásokat is figyelni, mivel mindegyik cégnél a folyamatban levő ellenőrzés hozta ki a problémákat, mely az érvényben levő törvények alapján kerültek sorra. Ja, hogy a szocik által hozott törvények miatt ? Mit gondolnak, ezeknek is bele kellett volna férni az MNB rendbe hozásának folyamatába másfél év alatt? Nagyon naívak, de támadni lehet vele, Ha figyelembe veszik, hogy az MNB ellenőrzésének kb. 26.000 milliárd a tartalma, s ebből 3.000 milliárd a brókerekhez hasonló cégek felügyelete, s az elmúlt időszak problémája 300 milliárd, mely csalásból tevődik össze, az azért nem egyértelműen az MNB hibája.Támadni mindenért lehet, ha akarat van, s ahogy elnézem, csak az van.
Anna Mária
@spu00: Igazán tiszteletreméltó a kitartásod, ahogyan igyekszel védeni a fideszt, de többre jutnál és majd kevesebb meglepetés érne, ha nem vakhittel fordulnál a párt felé. Hidd el, ezek tényleg nagyon rossz, csúnya fiúk! :)
brutus
@spu00: Tudod mi van öcsi ??! A F@SZUNK KI A FIDESS DIKTATURABOL, NA AZ VAN !!!
karma1
@brutus: Fogalmazasod pontos es celratoro, de elkovetted azt a hibat, hogy TEGEZODTEL! (Probald meg ugyanezt, magazva,...:o))))))
eszegfu
@papa.49: Ők büszkék, hogy 2/3-os "bizalmat" kaptak a néptől...vagyis engem ugy érzem ez feljogosit arra, hogy számonkérhetők legyenek. Persze tudom: igazad van! De akkor is dühit a folytonos "háritásuk", másra való mutogatásuk, ugyanakkor a saját felelősségüket egyáltalán nem érzik.
papa.49
@eszegfu: Ha rajtam múlna minden képviselő, csak egyénileg juthatna be a parlamentbe, és a választói bizalom elvesztése után VISSZAHÍVHATÓ lenne, mit mondjak sokan soha nem is jutnának be, sokat már ki is rúgtak volna!!!
Ez a mai állapot semmire nem jó, csak arra hogy 4 évre bebetonozza a pillanatnyi erőviszonyokat, ami a választás napján volt, meg persze szó se lehetne a fütyiszes számolási módszerről ahol az összes választók negyedének szavazata 2/3. hoz juttatja a fütyiszt, vagy bárki mást!!!
spu00
@Anna Mária: Nem tudom miként véleményezheti, hogy én a FIDESZT védem, talán egy írásomban sem írtam le a párt nevét. De, hogy az Orbán Viktor által tetteket az ország érdekében, azt védem, s támogatom, mert az 1945 utáni időszakban senki nem tett annyit ezért az országért, mint az általa vezetett kormány. Ennek eredményeit Önök ugyan úgy élvezik, csak ezt Önök kötelezően járónak veszik, s még többet várnának el, csak nem tudom miért. Ha nem így van akkor írják már le, hogy melyik kormány tett valamilyen szinten többet az ország érdekében, mely alapján az Önök véleménye az igaz. Valahogy Önöknél nem rögződött, hogy mi történt 89 előtt, mit hagytak örökül, 89-ben,98-ban , s 2010-ben. Ezek elhagyásával még igazuk is lehetne, de hát megtörtént mind az ami megtörtént.Biztos Önöknek jobb kormányaik voltak, akik 2.000 milliárdnál több hitelt kínáltak vállalkozóiknak, s főleg 2,5% alatt, meg 250.000 hektárnál több területet osztottak fel 40-50 hektáros parcelláknál, s lehetne sorolni, de felesleges. Az hogy egyes rendelkezések nem úgy érik el hatásukat, ahogy sokan szeretnék, annak nagyon sok esetben emberi problémák az okai, pl. bróker ügyek.
spu00
@brutus: Hiába, a megjelenési forma maga az ember. Gondolom a saját szüleivel szemben is elfogadja ezt a stílust ?
spu00
@papa.49: Javaslom, hogy olvassa el a " Növekedés és Fejlődés " című könyvét Matolcsynak, s utána írja le ismételten megjegyzését.
Bercifiu
Már öt éve vannak kormányon. Budaival megcsináltatták a sok eredménytelen följelentést, s közbe Ők halásztak a zavarosban.
Ki ellenőrzi az MNB - t? Ki ellenőrzi a PSZÁF - et. Senki, illetve Elkurcsainak kellett volna gondoskodni a témáról.
A kötelességüket elmulasztják, a tőlük független árfolyamrést úgy tekintik mint saját hasznukat..
Emberek ébredjünk már fel, a brókerbotrány 2010 előtt nem is létezett, ez csak a mostani politika terméke.
Anna Mária
@spu00: Nyugodtan tegezz, nem kell olyan karót nyeltre venni a figurát, az interneten ez a szokás.
Üres szócséplés, hogy a párt nevét le sem írtad. Ha Orbánt éljenzed, az ugyanaz.
Orbán óriási bűne, hogy megosztotta az országot: ezt a te kommented is remekül mutatja, hiszen úgy fogalmazol, hogy vannak az "Önök". Nem, nincsenek sem Önök, sem ti. Az ország polgárai együvé tartoznak, és a miniszterelnöknek az ország egészéért kellene dolgoznia, nem csak az aktuális szekértolóit, a benne vakon hívőket kell helyzetbe hoznia.
Orbánék gyalázatosan rossz gazdaságpolitikát folytatnak és az egész rendszerük korrupcióra alapul. Egyik kormány sem volt a rendszerválozásóta annyira elvetemült és nem mondott olyan gyalázatos dolgokat, mint ezek.
papa.49
@spu00: Mit olvassak el attól a tehetségtelen majomtól, azt se ő írta, csak összeollózta, mint a siccpaca a doktoriját!!!Talán olvasgassak a xartolcsy épületes agymenését a ,,piros pöttyös seggű gyermekekről,, ilyen balfaxoktól nem olvasok, azt a kevés időt amit erre tudok fordítani nem pazarolom ilyen ,,senkik műveinek olvasgatására,, ebből a paliból soha nem lesz akár az Uniós banknál, vagy bárhol máshol sem bankár, ez csak a hazugovics valagának langymelegében ötli ki az agymenéseit!!!
Amúgy meg igen egyszerű a képlet amíg miniszter volt egyetlen egyszer se tudták pontosan megbacsűlni se a várható eredményeket, most mikor kellett volna neki pofáznia, kussolt hagyta hogy az emberek elbukják a pénzüket, de ő ,,alapítványokat alapít,, a mnb. árfolyamhasznából, azt hiszi az az ővé pedig nem az az államé lenne, a pali csak egy kisstílű szélhámos nem egyéb!!!
spu00
@Bercifiu: BAWAG, KULCSÁR-ügy,posta-bank stb???
spu00
@papa.49: Nem tudja véletlenül, hogy a Simor András nevű szuper bankár által 2013-ra tervezett 200 milliárdos vesztességet, mely korábban rendszer volt, s az állami költségvetést terhelte, Matolcsy miként tudta 0 szaldósra hozni, s a 2014-s évet nyereséggel zárni.Nem tudja véletlenül, hogy mitől lett az elmúlt 5 évben az ország külföld által is elismert pénzügypolitikailag? Pl. infláció, pozitív pénzügyi mérleg 3% alatti költségvetési hiány, csökkenő államadósság, 80% helyett 33%-s deviza kitettség és még folytatni lehetne.Ha valaki nem ért hozzá, de hozza az eredményt, akkor Ő kell nekünk, nem, de bár? Egyébként a könyve a magyar gazdasággal kapcsolatos, tehát nem nagyon írhatta más, s a várható további teendőket taglalja, szembe állítva egyéb országok tevékenységével.
papa.49
@spu00: Ez a fütyisz propaganda AMI ENGEM ABSZULUTE NEM ÉRDEKEL, HAZUGSÁG AZ UTOLSÓ SZÓIG AZ EGÉSZ!!!
Most be is fejezhetjük mert nem vagyok vevő a baromságaidra!!!
brutus
@spu00: Mit papol maga itt ??!! A szüleimet meg nelkülözze, ha kerem, mert eleg haragos leszek mindjart !! Szevaszz !!!
spu00
@Anna Mária: Ahogy olvastam írását, nem tudtam eldönteni, hogy miként tudják különválasztani például az 1%-s infláció hatását a nem a kormányt kedvelő honpolgárok, vagy az alacsony kamatot, vagy Ön szerint a 2.000 milliárdos MNB hitelnél, mely max. 2,5%-s lehet, ott tagsági könyv az előírás. Ön szerint az önkormányzati adósságok átvállalásánál csak a Fideszes települések jöhettek szóba? Ön szerint mi lett volna a helyes gazdasági politika? Nem gondolja, hogy egy lerobbant országot elsőként pénzügyileg kell rendbe hozni, hogy egyáltalán tudjon valamit kezdeni a fejlődés érdekében? Mit gondol, miért kellett megszabadulni az IMF-től, miért kellett a 80%-s deviza kitettségű hiteleket 40% alá vinni? Mi haszna van az országnak, hogy a korábbi 1.300-1.500 milliárdos éves kamat fizetések 3-400 milliárddal csökkentek, vagy mire volt jó, hogy 250.000 hektár földet nem a korábbi 250 haszonélvező hasznát növeli, hanem 4-5.000 új bérlő hasznosíthatja.Tudja ezek nem reklám adatok, hanem tények, de ezeket úgy veszik, hogy ezek járnak amúgy is.Nem tudom miért ilyen elfogultak, nagyon sok probléma van, s még lesz is, de ha megnézi nagyrészt emberi tevékenységből fakadó, s nem politikaiból.
Az, hogy én nem tegeződök, ez nevelésemből, s a leélt életem tapasztalataiból merítettem, s ami még hátra van, abban már nem akarok változtatni. Nézze meg, hogy milyen hangnemet engednek meg egyesek, ők gondolom a valós életben sem tudnak tisztességesen beszélni, létezni.Én a stílusommal az embernek adom meg a tiszteletet. Lehet, hogy ez már elavult?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.