Arról kérdezte a miniszterelnököt az Index, hogy szerinte van-e a kormánynak, vagy neki személyesen felelőssége abban, hogy a Jobbik lassan a legnépszerűbb párt lesz az országban. Orbán szerint nem a politikusok vagy a kormány tevékenységében kell keresni a megoldást, hanem a népben. És azt is, mit lehet most tenni.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Te soha semmiért nem vagy felelős, ez olyan ,,ismerős,, valamelyik kisebbség részéről!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Te soha semmiért nem vagy felelős, ez olyan ,,ismerős,, valamelyik kisebbség részéről!!!
Mézike
Ő és a bal oldal, illetve az összes az úgynevezett rendszerváltás óta regnáló politikus felelős a jobbik erősödéséért! Ha nem loptatok volna, ha az országgal törődtetek volna akkor a jobbik senkinek sem kéne! sarat dobáltok , loptok, hazudtok!
Mégis egy ilyen huszonvalahány év után mi a francot vártok a néptől?
human
Bazd meg, te semmiért nem vállalod a felelősséget!
www.tubechop.com/watch/5710934

Felszítottátok a szésősőgeseket 2006-ban. A magyar gárda főkapitánya Orbánt várta egy rendezvényükre, hogy felvállalja vezetői szerepét. De hoppon maradtak és Usztics ott siránkozott, hogy mégsem jött el Orbán.
Ez az idióta azóta is csak egymás ellen fordítja a társadalom különböző csoportjait. Ezért erősödik a jobbik.
Toby
Mosakodik a patkány, de ugyanolyan koszos marad !

Amennyiben egy nemzet látja a jövőjét, hiszi, hogy amit mondanak, az hiteles és igaz, az a nemzet soha nem fog a szélsőségesek felé fordulni !
Feraj49
Ha semmiért nem vagy felelős,hogyhogy még mindig miniszter elnök vagy ? A "nép" által felkent" vezérnek-főként aki tele van tanácsadókkal- minden problémára kell találnia megoldást.Vagy csak a pénz és a hatalom a lényeg ?
Csizmás Kond
...na és most mi akartatok, hogy azt mondja ő akarta ?
...ha nektek tennék fel a kérdést, hogy hülyék vagytok-e ti mit válaszolnátok ?
nyanya001
Orbántól mindig is távol állt, hogy gerinces legyen !
Mindenért más a felelős !
A meztelen csiga hozzá képest egy gerincoszlop !
Abzug62
Volt már olyan, hogy valamiben is elismerte volna a felelősségét?!
bohóc
"Van valami, amit az apámtól tanultam: tagadj, tagadj, tagadj. És ha nem tudod letagadni, kend rá valaki másra."
Gemüs52
Az az igazság ,hogy én sem ! Hát akkor ki ?
szolmekkoj
Ez a rinyálás megy már mióta. Nyertek egy olyan városban/körzetben ahol egyébként is rosszabbikos a polgármester, és mit ad Isten megnyeri a választást az elindított rosszabbikos alpolgármester, hangsúlyozom ott ahol egyébként még a a városvezető is rosszabbikos. Ezen lehetett csodálkozni, ez volt a meglepő eredmény? Csak én érzem úgy mintha a norvégozósok, meg az indexesek, meg a többi kelekótya akik a rosszabbik győzelmét siránkozzák, azok valójában mintha a rosszabbiknak ágyaznák meg a pályát?
human
@Csizmás Kond: Mikor az új munkahelyemre kerültem az elsők közt volt, hogy megállapodtunk abban, hogy ha hibázom, akkor elismerem és szólok. Így gyorsan orvosolható a hiba. De ha letagadom, másra kenem, akkor csak időben tolom el a felelősségre vonást és a biztos büntetést, kirúgást. De ez persze egy tisztességes munkahely és nem egy miniszterelnöki poszt.
Csizmás Kond
@human: ...szerinted tényleg Orbán a hibás ?
human
@Csizmás Kond: Igen. Nézd meg a videót amit belinkeltem.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: A miniszterelnök felelős az országban történt folyamatokért. Hát ki, ha ő nem, és ha nem, akkor minek mini.elnök?
Persze, rajta kívül még sokan mások is. Csak hát van a hajó tudod, és van a kapitány... és nem az szokott elsőnek kiszállni, ha baj van.
kkalman
Orbán szeme előtt egyetlen cél lebeg, a hatalom. Ellenzékben annak megszerzése mozgatta, kormányon, a megtartása. A hatalomért átgázol mindenen és mindenkin. Ellenzékben ellehetetleníti a kormányt, ha ő uralkodik, akkor az valóban uralkodás, a demokráciához semmi köze. Csak az lehet, valósulhat meg, amit kitalál, és segíti őt a hatalom megtartásában. Így már nem lehet kérdés, ki a felelős az ország sorsának ilyen alakulásáért. Nem csak Orbán, hanem mindenki, aki segítette hatalomra jutni, majd a hatalmát megtartani.
volvós
A video végén havasibercike csak vakarózni tudott
meg egyhelyben táncolni...egy g...i !!!
Nil
dehogynem felelős
talán öten ha indultak volna
a kamuindulókat valaki pézelte
ez eddig a fidesznek kedvezett és nekik van rá keretük
de lehet hogy a jobbik is beveti már ezt a taktikát hiszen ellopta a fidesz nyerő kommunikációját is - esze ágában sincs azt csinálni amit mostanában mond és pénzük nekik is van bőven - vajon honnan?
csulla
Fentebb azt írták kicsi sperma:ahhoz képest elég nagyranőtt egysejte-tű!
vonotok
Ugyan , hová gondolkodunk Szegény miniszterelnök mért is lenne felelős. amikor az is elő fordul, hogy a kapufáról ki felé pattan labda.
human
@vonotok: Nem is értem miért vonnák bármiért is felelősségre Orbánt. Azt az Orbánt aki az elmúlt 5 évben semmit sem csinált.
Aki Én
Az ország MINIszterelnöke nem felelős azért, ha az emberek mindegy ki, csak ne a fidesz alapon szavaznak? Az elmúlt szavazások alakalmával láthattuk, hogy még a baloldal is nyerőképes a fidesszel szemben. Az embereknek elegük van a tökéletesnek hazudott kormányzásból, a korrupcióból, a világ második legkorruptabb emberéből, a családi kasszák közpénzből töméséből, az ellenzék becsmérléséből, a kritikusok pocskondiázásából... De ki az az idióta, aki azt gondolta, hogy ez a végtelenségig lehet így tenni? És ki az az idióta, aki a hazudott kétharmadnál követelte a többségi akarat tiszteletét, és most a valós többségi akaratot nem tiszteli? Még ezen az oldalon is akadnak olyanok, akik ezt semmibe veszik, és rettentő ostoba módon, most is a védhetetlent próbálják védeni. De mint ahogy azt nem lehet, nem is tudják jól csinálni. Ezek sosem térnek észhez? Most miért nem tisztelik a többségi akaratot?
Nix ugribugri, a híveken kívül mindenki felelősnek tartja, mert az!
coni
Bőven elég lenne ha valóban felelősséget vállalna a Fidesz környékén történő eseményekért.
A teljesség igénye nélkül: MET, NAV, EON, Takarékszövetkezetek, Széchényi Bank, Paks, Trafik és földosztás, környezetvédelem, energiahatékonyság...közpénzek a QUAESTORNÁL. Ezzel megoldódna a Jobbik gondja is!.
Knapp75
@szolmekkoj: Szóval szerinted is az index, meg a demokraták a felelősek a Jobbik erősödéséért és véletlenül sem Orbán, aki útjára indította Vonát és megmutatta neki élesben, hogyan lehet demagóg népbutítással 2 milliónál több szavazót begyűjteni?
Persze a mostani demokratikus ellenzék is felelős, elsősorban azért, mert nem tud kormányzóképes alternatívát felmutatni, így a választók okosan mindig azt támogatják, akinek a legtöbb esélye van a fideszes jelölt ellen.
(ha ez a tendencia folytatódik, akkor egy 30%-os támogatottságú Fidesz sem fog túl sok egyéni kerületet megnyerni 2018-ban...)

Egyébként ez nem tapolcai polgármester választás volt, hanem egy olyan körzet országgyűlési képviselőjének megválasztása, amelyben tavaly tavasszal még ezek voltak az erőviszonyok:
Fidesz 43.14%
MSZP és társai 27.34%
Jobbik 23.49%
Knapp75
@Csizmás Kond: Az azért érdekes, hogy amikor politikai hasznot remél valamitől, akkor "bátran" vállalja egy-egy döntés egyszemélyi felelősségét, mint amikor állítólag intézkedett, hogy vonják ki a minisztériumok a brókercégektől a pénzüket.
Ruby
De leginkább anyáitokban és, hogy akkor mit lehetett volna tenni!
Anna Mária
Orbán feje már éppen akkora, mint Kim Dzsong Uné.
Rettenetesen rondán hízik.
silber13
@bohóc: 20:22-re: Na persze, ezt is lopták, és ez lett a Fityisz jelmondata egyszersmint credoja: " Si fecisti nega " mondták a római okosok. Azaz: ha megtette, tagadd!
Cicamama55
Ön megint erősen csúsztat miniszterelnök úr! Az elmúlt 5 év hazugságokra, csalásokra épített politizálása érlelte a Jobbikot! Az önök kormányzása alatt a kisgyermek jobbikból felnőtt korú Jobbik lett! A Fidesz asszisztált a serdülő korhoz érés és azon könnyen való átlendülésükhöz! A gyermekek nevelése pedig-önök csak tudják!-felelősséggel jár! Keblükön melengették, s lám-lám , elérkezett az idő, hogy önállóvá váljon!
Senara
Az istenadta nép a felelős . Karakter gyilkosságok , ellenség mutogatások , stadion a kertben , mutyik ezrei , részvény balhé , jobbik felé tolták a szavazókat .
aremy
csak az ország nyomorba döntéséért!!!
bakegya
Mindíg tiltakozni-már nagyon fárasztó lehet-de ennek a g...minden kevés!!!-
dr. prédikátor
Na figyelj te genyadék viktor szopkin!!!elmész te a büdös 3.14 csába, Már megint hazudsz, mint mindíg.A te mocskaidat ne kend a MAGYAR NÉPRE.A magyar nép NEM azonos veled, nem mi loptunk csaltunk hazudtunk, nem mi mutyiztunk, nem mi loptuk el a manyup pénzt,Nem belőlünk lett milliárdos, nem mi építettünk stadionokat,Nem miattunk haltak meg emberek gyanús körülmények között!!!Vedd már észre te ganaj!!! a te időd L E J Á R T!!! V I K T O R S Z O P K I N T A K A R O D J !!!
Hellcat
És ismét nincs felelősségvállalás...ki hitte volna...
Hellcat
@Csizmás Kond: A fidesz a földbe tiporta a baloldalt a szardobáló rágalmazó propagandával...eltűntek. Most, hogy a nép azt tapasztalja, hogy a fidesz még jobban rombolja az országot mint a szocik szerinted kihez vándorolnak...hát a jobbikhoz. Tudod ha a fidesz a kétharmadot arra használta volna, hogy ténlyeg rendet tegyen és a hazát gyarapítsa akkor a szocik aboszolút megszűntek volna a jobbikra meg nem lenne kereslet. Viszont mivel a fidesz a kétharmadot arra használta, hogy egy egész országot behálózó pártmaffiát építsen ki ezért a belőlük is kiábrándultak a választók. Mielőtt megpróbálsz nekem beadni bármi féle "márpedig jobban élünk" marhaságot csak közlöm, hogy a tények magukért beszélnek. Életszínvonalban alulról a másodikak vagyunk, irdatlan sok kivándorló, áfacsalá, kitiltottak...brókerbotrány...AKÁRMIT meg tehettek volna a felhatalmazásukkal...ehelyett ők mindig csak másra mutogatnak, soha semmiért nem vállalják a felelősséget. Halálra ítélték az országot és ők maguk fogják ki is végezni.
Aki Én
@Csizmás Kond: 20:59 Amikor nem szavaznak rá, a kormányára és a pártjára? Neeem, biztos, hogy nem ő a hibás. Amikor rendszeresen egyesszám első személyben beszél, akkor persze egy személyben dicsőíti magát, akkor Ő az Ő.
Tudod ki az igazi felelős? Ti, akik elhitetitek vele, hogy jó amit tesz. De fogytok és ez örömteli.
Aki Én
@Knapp75: 00:21 Ja ja. Millió példa van rá, mikor egyesszám első személyben nyilatkozik pozitívnak vélt dolgokról. Véletlenül sem többesszám, amit még a szerény tisztesség is megkívánna. Csak azt tudnám, hogy akkor a tét szavazásokon miért marad mindig távol, ha egyszer ő az ő?
cacus
Ez marhaság.Ha Én nem akarom, hogy az mszp vagy a fidesz nyerjen, akkor nem megyek szavazni és kész! A Jobbik erősödéséért maga a Jobbik a felelős. MÉG nincsenek korrupciós ügyeik, a rendszerváltás hibáiért sem tehetőek felelőssé, olyan témákat feszegetnek, amit az eddigi politika a szőnyeg alá söpört, a vitákban meg nem igazán lehet őket megfogni. A nácizás sem igazán hatásos trükk már velük szemben.
Anna Mária
@cacus: A Jobbik olyan témákat feszeget, amelyek a buta, a saját sorsukért mindig valaki mást, más csoportokat felelőssé tévő emberek körében népszerű. A Jobbik uszít a romák, a zsidók, a melegek ellen - vitára nem hajlandók.
Orbán egyik legnagyobb hibája, hogy soha nem határolódott el a Jobbik "eszméitől" nyíltan, hanem rendszeresen udvarolt a potenciális Jobbik-szavazóknak. Erre a pávatáncra most ráfaragott - de az ország is.
cacus
@Anna Mária: Hülyeségeket beszélsz! Ez a duma amit nyomtok, már nem mérvadó, lejárt szöveg. Látszik, hogy neked sincs halvány lila fingod se a való világról. Nem kell ide uszítás kérlek szépen, csak körül kell nézni magad körül. Nem azt mondom, hogy a Jobbik a legjobb megoldás, de jelen pillanatban nincs más, és a egyenlőre nem is lesz...
Anna Mária
@cacus: A stílusod, hogy is mondjam, khhmm... egy kissé mintha faragatlan lenne. Dehogynem kell uszítás: az arra jó, hogy a sok elégedetlen ember megtalálja a közös "ellenséget", azokat a csoportokat, akiket gyűlölni lehet. A gyűlöletkeltés kiválóan alkalmas közösség kovácsolására. Ezt csinálja a Jobbik, ezért van sok és egyre több szavazója. Volt már ilyen a történelemben, került már hatalomra szabad választások útján a Jobbikhoz hasonló elveket valló párt. Nem lett jó vége.
cacus
@Anna Mária: Rendben, arculatot váltok.
Biztosan van a Jobbik szavazói között, olyan is, aki azért szavaz a Jobbikra, mert nyíltan mer beszélni a tabu témákról. De hidd el nekem, hogy az mszp és a fidesz szavazói, valamint politikusai között is van olyan, aki finoman szólva "nem csípi" a zsidókat és a cigányokat, ha már mindig ezt hozod fel példának. Csak hát ugye, még egyszer sem hallottuk azt, hogy valamelyik politikus (a jobbikosokon kívül) felemelte volna a szavát mondjuk a rengeteg idős ember ellen elkövetett brutális gyilkosságok kapcsán, de még sorolhatnám. Ez nem zavar? Mindenkit sajnálsz, csak a saját nemzetedet nem.
dömdödöm
Mi van xarralkoronázott királyfi ? 5 év kellett hogy hozzád lehessen kérdezni kettőt ?
zöldszem
@cacus: Mi is változna? A Jobbik jelenleg, mint ellenzék ül a parlamentbe.
Mi történt? Tulajdonképpen a Fidesz-t támogatják! Egyik 19, a másik egy híján 20.
A Jobbik hány korrupciós ügyet tárt fel, mióta képviselői ott ülnek a parlamentben és az önkormányzatokban? Egyet sem!
Szervezett valamilyen megmozdulást a kormánypárt ellen?? Nem!! Bezzeg 2006- ban égett fél Budapest.Nemhogy nem tüntet, hanem még meg is zavarja a tüntetéseket.( Budaházy György) Ez egy ellenzéki párt? Aki a kormány ellen nem megy ki tüntetni? A több ezer milliárdos paksi mutyit is megszavazta.Titkosították, azt sem tudjuk négyszemközt miről egyezett meg Orbán Putyinnal? Mit vállalt mennyire fog az a népnek fájni. Kovács Béla hazaáruló, és még mindig tagja a pártnak! A "nagymagyar" nemzeti párt megtűr tagjai között olyat, aki idegen országban a titkos szolgálatánál dolgozik. Ez a párt akar hatalomra jutni?
Pont annyit tudnak, mint az előző kormánypártok, ígérni. Választási ígéretükből, valósítottak már meg valamit.
- A Jobbik 2014-es választási programja három pillérre épül: megélhetés, rend, elszámoltatás...
Van még miről beszélni??? Nincs!!!
Mi is változna?
Isten mentsen bennünket, magyarokat a Jobbik-tól!
Anna Mária
@cacus: Persze, világos, sajnos Magyarországon rettentően elterjedt a rasszizmus és az antiszemitizmus, de egyelőre a Jobbik az egyetlen párt, amely az emberek alantas gondolataira, érzéseire alapoz és különböző csoportok ellen uszít nyíltan.
Például az ő soraikban van olyan politikus, aki a Duna-parton lévő cipőkbe köpköd nagy vigyorogva, majd a párt vezére közli, hogy ugyan, ők nem antiszemiták, és az egész párt rettentően meg van sértve, ha bárki nácinak nevezi őket annak ellenére, hogy sok olyanfajta szöveget hallhattunk már tőlük, ami teljesen megegyezik az egykori nemzeti szocialisták szövegeivel.
A kisebbségek problémáira, a többség és a kisebbség között feszülő problémák megoldására mindeddig semmiféle értelmes javaslattal nem rukkolt elő a Jobbik (nem mintha ezt egyetlen más párt megtette volna).
Az általad merésznek érzékelt, "tabu"-nak számító (egyébként nem az, csak lehet korrekten, mocskolódás nélkül is nyíltan beszélni) témák erőltetése a Jobbik részéről nem más, mint szimpla gyűlöletkeltés a helyzet javításának szándéka nélkül.
bretagne
Akkor ki a franc a felelős??? Tudjuk, az a hülye akác!!! (Hofitól ered)
Anna Mária
@cacus: Még valami. Ezt írod: "Mindenkit sajnálsz, csak a saját nemzetedet nem." Az ilyen szövegeknek semmi értelmük. Neked fogalmad sem lehet arról, hogy kit sajnálok és kit nem. Az ilyen duma csak egy lépésre van attól, hogy aki nem ért egyet az uszítással, az "magyarellenes" meg "magyargyűlölő".
Annyit elárulok neked: Magyarországot nagyon sajnálom azért, hogy rossz úton jár már nagyon régóta és ahelyett, hogy mind gazdaságilag, mind pedig demokrácia- és szabadságfelfogásában fejlődne, visszazuhan egy nagyon rossz, nagyon igazságtalan és ostoba világba, az elszigeteltségbe.
cacus
@zöldszem: Utólag ép a dk és az mszp szavazott együtt a fidesszel, és a brókerbotrányban is kéz a kézben menetelnek! A Jobbik számos a korrupció és az ügynöklisták feltárását szorgalmazó javaslatát egy mozdulattal letörlik és média sem ad nekik lehetőséget. Az meg, hogy kik a hazaárulók, azt vitathatnánk napestig...
cacus
@Anna Mária: Ennek a beszélgetésnek semmi értelme szerintem. Győzködjük egymást, de hiába. Majd lesz valahogy...
Ha valamivel esetleg megsértettelek elnézésed kérem!
Anna Mária
@cacus: Nem, dehogyis, nem sértettél meg, semmi gond.
Aki Én
@cacus: Vannak olyan híresztelések, miszerint a jobbik messze nem az aminek látszik, sőt. Vagyis, hogy pont azért hozták létre, hogy az országra ,,joggal" lehessen ráfogni, hogy rasszista, antiszemita. Sajnos már nem találom, de olvastam erről egy cikket, ami igencsak elgondolkodtató volt. Például Szegedi Csanád esete is igencsak furcsa volt.
Olyan is szerepelt benne, hogy Vona rendszeresen jár Izraelbe, amit reptéri dolgozó is megerősített. (állítólag!?)
Nem azt mondom, hogy igaz, de elgondolkodtató.
Ez egy másik, de érdekes írás:
archivum.magyarhirlap.hu/belfold/a_jobbik_mar_nem_az_a_part_aminek_latszik.html
zöldszem
@cacus: ma, 12:48
Na ez a probléma, a párt szimpatizánsok mindig ezzel érvelnek.
Az MSZP...stb is lopott, a DK is az MSZP is együtt szavazott, az én komcsim, a jó komcsi... lehetne sorolni. Nincs az a xar mennyiség, amit a pártok ne tudnának egymásra kenni.
Az nem szabad volna mentségkén elfogadni, hogy a másik ezt csinált vagy azt csinált!!!
cacus
@Aki Én: Érdekes a cikk valóban, köszönöm. Csak az a gond, hogy nincs konkrét bizonyíték.
Ha mondjuk 18-ban nyer a Jobbik, és "szembe köpi" a választóit mert ma már semmi sem biztos, nos akkor szerintem felesleges lesz kiírni a soron következő választásokat, mert a kutya sem fog elmenni szavazni, legalábbis részemről tuti!
cacus
@zöldszem: Olyan pártot, vagy embert a büdös életben nem találsz, aki mindenben megfelel az elvárásoknak és talpig becsületes lenne,de ha igen kérlek mutass egyet a mostaniak közül!
Aki Én
@cacus: Szerintem a legnagyobb baj az, hogy amíg ilyenek tolonganak a hatalomért és a vele járó vagyonokért, és ezért mindenre képesek, addig normálisnak mondható, a többségi akaratot szem előtt tartó társaság elkerüli a politikát.
Mert ha tökéletes nincs is, abban azért megegyezhetünk, hogy a jelenlegieknél sokkal jobban lehetne csinálni.
zöldszem
@cacus: ma, 13:31
Nincs olyan a mostaniak közül! Egy párszor leírtam:tiszta pohárba nem érdemes mocskos vizet önteni!
Jobbik. EU ellenes kidobja, elégeti az EU-s zászlót. Miközben, az EU parlamentben ott van a képviselője. Akkor??? Ők is csak a saját érdeküket nézik, s a maradék koncon marakodnak.
Csizmás Kond
@human: @JAJMÁR: @Knapp75: @Hellcat: @Aki Én: ...
Elnézést, hogy per totál válaszolok, és csak arra szeretném felhívni a figyelmeteket röviden, hogy a politikus a választók akaratát teljesíti...olyan akár a pletykalap ami kapós arról ír...szóval addig amíg itt egymást mindenképpen igyekszünk megosztani addig minden politikus azt próbálja belénk magyarázni hogy csak ők a legjobbak az ők meglátásuk megvalósításuk a legjobb stb. stb...mert a kedvünkbe akarnak járni.
...most nincs kedven részletesebben megmagyarázni de gondolom megértitek ...
Yoda69
Geci, nek te hoztad letre azt kort amibol a jobbik kinotte magat vonoval az elen?
Tényfeltáró
Nem a faszt nem. Az emút 25 év minden szaráért te vagy a felelős!
Anna Mária
@Csizmás Kond: Nem, ez másképp működik. A politikus csak addig, amíg még meg nem választották, ígéri azt, hogy a választók akaratát fogja teljesíteni. Az ígéreteket a megnyert választás után azonnal elfelejti és elszabadul, mint egy hajóágyú.
jancsipapa
@cacus: Igaz . Sehol sem becsületesek ,mindenütt van korrupció . DE!!! -ha a világ szerencsésebb felén lebukik felelősségre vonják érte ,bárki is legyen az illető . Itt meg a kioktat bennünket és a képünkbe röhög...
petrol
@papa.49: Hitler és Csausescu (csak így fonetikusan) is azt hajtogatták amikor a "nyakukon volt a hurok".
dr. prédikátor
@mariaberta: Van!!! Azért felelős hogy levegőt vesz a viktor szopkin!!!
Anna Mária
Nem, Viktorka, dehogy! Te nem vagy felelős semmiért! Te csak játszottál picit a gyufával.
papa.49
@Anna Mária: A baj az hogy nem egy ,,kibiztosított kézigránáttal,, játszadozik, így semmit se ér...
Tibor43
A nép a hibás,mert nem hisz neki(k)...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.