Folyamatosan csökken a közalkalmazottak száma, a közmunkásoké viszont meredeken nő a Klik-hez tartozó oktatási intézményeknél – írja a Világgazdaság.

A lap azt írja, noha  2014 decemberében még csak 2378, idén áprilisban már 4421 közmunkást foglalkoztatott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ – ez 86 százalékos növekedést jelent négy hónap alatt. Ez év elején valamivel több mint 134 ezer közalkalmazottat foglalkoztatott a Klik, számuk egy évvel korábban még 143 ezer volt.

A Világgazdaság érdeklődésére elmondták: főleg takarítókat, karbantartókat, portásokat, adminisztrátorokat, pedagógiai asszisztenseket és szabadidő-szervezőket alkalmaznak ebben a formában.

Érdemes tudni, hogy a közmunkásként alkalmazottak bére csak a minimálbérek 75-85 százalékát érik el, ráadásul a közfoglalkoztatók jelentős kedvezményeket vehetnek igénybe.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nesze nektek! El kellett volna menni szavazni. Hát most erre mit lehet mondani. Csak azt sajnálom aki nem a fideszre szavazott ilyenkor, a többinek üzenem, hogy egye meg szépen a szart amit a fidesz-kndp eléjük rakott...ezt kérték, erre adtak felhatalmazást.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Nesze nektek! El kellett volna menni szavazni. Hát most erre mit lehet mondani. Csak azt sajnálom aki nem a fideszre szavazott ilyenkor, a többinek üzenem, hogy egye meg szépen a szart amit a fidesz-kndp eléjük rakott...ezt kérték, erre adtak felhatalmazást.
stirliitz
@Hellcat: Sajnos a többi sem jobb. Azért felesleges elmenni szavazni, hogy a választó asszisztáljon az ingyenélő politikus felesleges és érdemtelen jólétéhez.
Ebben az országban a 4 évenkénti választásokkal nem lehet érdemi eredményt elérni, hiszen egyik hazug, rabló váltja a másikat. Legalábbis addig nem, amíg nem lesz teljesen új politikai verzió.
Abban igazad van, hogy egyék meg a főztjüket, viszont velük együtt eszik azok is, akiknek nem tetszik a rendszer.
Hellcat
@stirliitz: Tudod én már annak is örültem volna ha nem kétharmadot kapnak hanem egy normális eloszlást kapunk és akkor rá lennének kényszerítve megállapodásokra, nem egy párt kénye kedve szerint dőlne el minden. És igen...a fidesz és a passzív szavazók által előidézett fosviharban állnunk mi is akik elmentünk másra szavazni. Nem jó érzés.
stirliitz
@Hellcat: Én is örültem volna, kompromisszumra lennének kényszerítve; nos ilyen a ,,demokratikus" egypárt rendszer.
Fogalmam sincs mikor lesz ennek vége, csak azt látom, hogy nagyon nem jó a helyzet és nincs megoldás addig, amíg új politikai klientúra nem alakul ki.
human
@stirliitz: Amíg nincs független intézmény, ami sorra tenné a feljelentéseket bármilyen politikus is korrumpálódna addig apolitikusok nem lesznek rákényszerítve, hogy tisztességesek legyenek.
Az ország gazdaságát a korrupció és a valódi verseny hiánya folytja meg. A leg ékesebb példa erre Simicska, Tiborcz, Mészáros (nemsokára Habony) cégbirodalmai.
Az MSZP kormány (lustaságból vagy szándékosan) legalább nem befolyásolta az ügyészség, alkotmánybíróság munkáját. Ott még volt olyan, hogy nyomoztak kormánypárti politikusok ellen. Az még demokrácia volt.
stirliitz
@human: Igen, maga a rendszer, illetve az azt mozgató politikai-gazdasági figurák tehetők felelőssé, mivel ezek az emberek az ország, a választók érdekében csak látszat intézkedéseket tesznek, tettek. Valójában csak az egyéni pozíciók és a közvetlen környezetük helyzetbe hozása a fő szempont.
Ezzel túl tárgyaltuk a témát.
bundi
@stirliitz: "Abban igazad van, hogy egyék meg a főztjüket, viszont velük együtt eszik azok is, akiknek nem tetszik a rendszer."
vagy keressen más éttermet
kb 500 000-en vagy többen már megtették...
Anna Mária
@Hellcat: 11:41
A "fosvihar" remek kifejezés.
Igen, nagyon kellemetlen arra gondolni, hogy ez a fosvihar nem jöhetett volna létre, ha a választópolgárok veszik a fáradságot, elgondolkodnak legalább a saját sorsukon, majd felemelik a hátsójukat, sétálnak egy kicsit, leadják a szavazatukat ezek ellen.
Hellcat
@Anna Mária: Volt egy írás arról, hogy az embereknek idehaza nem kellett megküzdenie azért, hogy több pártra szavazhassanak, egyszerűen az ölükbe hullott, ezért nem tudják értékelni és szó szerint basznak rá. Figyeld meg ha tovább ilyen irányba haladunk majd előbb utóbb nem lehet szavazni, akkor meg ki lesznek akadva.
Anna Mária
@Hellcat: Igen, óriási baj, hogy semmit nem kellett tenni a demokráciáért, így hát értékelni sem tudják.
Baromi sokan nem is értik a rendszert, hogy a szavazás az egyik módja annak, hogy a saját sorsunkról, jövőnkről, pénzünkről dönthessünk.
Érdekes módon, a többi volt szocialista országban tudtak és tudnak élni a demokratikus jogokkal, sehol nem rántottak magukra egy elmebajos diktátort.
Hellcat
@Anna Mária: Nem mondom én, hogy a többi párt jó, de a fidesznél szarabb nincs. Ez az ország halálra ítélte magát és a fidesz a hóhér. Ha ezek után meg jönne a jobbik akkor garantálom neked, hogy a kivándorlás folytatódik esetleg fel is gyorsul.
Anna Mária
@Hellcat: A fidesz és a jobbik - már meg sem különböztethető. A többi mind hányinger. De ez nem is lényeges, jobb akkor lesz, ha elmegyünk szavazni.
Tisztességes, valóban jó szándékú emberek mindaddig nem fogják venni a fáradságot pártalapításra, amíg térden állva kell könyörögni a magyarok nagyobbik részének, hogy ugyan, méltóztasson már a jogait gyakorolni, ne csak tespedjen és sírjon. Ha valaki mégis megpróbálkozik egy demonstrációval, vagy akár egy egyesület alapításával, akkor a nem szavazók rögtön felpezsdülnek és leugatják, minek az egész, úgysem fog semmit elérni.
Hellcat
@Anna Mária: Szerintem ha itt bárki próbálna most egy olyan pártot felfuttatni ami akár tényleg az ország javát szolgálná ezek a nagy semmirekellő pártok pillanatok alatt eltaposnák.
Anna Mária
@Hellcat: Nem kellenek ahhoz pártok. Van elég savazós bácsi, meg buta fanyalgó.
Hellcat
@Anna Mária: Jogos...sajna. A fanatista fideszes nyuggerek rendkívül veszélyesek. Előbb utóbb viszont kihalnak. A mai fiatalok meg már nem hisznek nekik...vagy már itthon se vannak.
Anna Mária
@Hellcat: A fiatalokon nem csodálkozom egyébként, hogy tesznek magasról erre az egész posványra. Egyetlen dolog, amit nekik is meg kellene tenniük: elsétálni szavazni, bárkire, csak ezekre meg a szaharabbikra ne.
Anna Mária
@Hellcat: A 2014-es eredmény volt számomra teljesen kiábrándító.
Hogy lehet megetetni egy néppel programként azt, hogy "Folytatjuk!"?
Azóta gondolom, hogy az ország megérdemli a sorsát, és aki teheti, húzzon el, amíg még lehet.
Hellcat
@Anna Mária: 2014 ben erősen bennevolt a fidesz választási trükközése/csalása is azért az ne feledjük...a részvételi arány volt a nagyon felháborító.
Anna Mária
@Hellcat: A választási trükközés sem érdekelte a kiskutyát sem. Attól sem esett le a tantusz, hogy hé, ezt azért már nem kellene hagyni!
Hellcat
@Anna Mária: Elég reménytelen a helyzet...majd 1x nagyon borul a bili de akkor már késő lesz.
Anna Mária
@Hellcat: Hosszú polgárháborúcska lehet ebből.
Hellcat
@Anna Mária: Hát remélem nem...én nemnagyon látok kiutat..:(
Anna Mária
@Hellcat: Én is nagyon remélem, hogy nem fog vér folyni, de hogy mi lesz, elképzelni sem tudom. Vagy akarom?
Hellcat
@Anna Mária: Hát ha a helyzet megigényli én mondjuk ott leszek ahol kell.
Anna Mária
@Hellcat: Én is. De nem hajtok rá, hogy sebesülteket kelljen ápolnom.
Fradigege
Zseniális az ötlet. Nagy gecik ezek. Leszarják az embereket. Ebből látszik, hogy álszent nemzetiek. Ennyire érdekli őket a magyar emberek sorsa. Nem használok jelzőket a felcsútira. Ha magyar lenne, ezt nem engedné.
justhpeter
Sajnos ebben a kérdésben is a Matolcsy-Varga logika érvényesül. Nem véletlenül kap kedvezményt az a cég, amelyik közmunkást alkalmaz. Szimplán a jellemtelen lopás állami szintre emelése. Az is igaz, hogy első körben az önkormányzatok kezdték alkalmazni ezt a szégyentelen technikát.
Nincs más lehetőség csak a választás. A következő választáson örökre eltüntetni azokat a pártokat, akik ilyen aljasságokkal operálnak. Hasonló következetességgel eltüntetni azokat az önkormányzati képviselőket polgármestereikkel együtt, akik erre az útra lépnek. Ha választott képviselő ebben partner, mennie kell, bárhova is választották. Nem is kell különösebben indokolni, a választókkal szemben elkövetett jellemtelen aljasság pont elegendő.
Desischado
Remélem, akit kirúgnak az nem fog legközelebb erre az aljas bandára szavazni! Ez orbán "munka alapú társadalma"! Hogy rohadna meg!!!
mekkelek
Ez az egész csak azért van hogy az odaejtôernyôztetett szekértolóiknak több jusson. Mindennel a csórókat szopatják ezek a gennyládák...
szaboria1
Szép jövő lassan majd a fél ország is csak közmunkás lesz ebben az országban. Most még csak a kisegítő személyzet utána már a tanárok fognak következni.
micfild
@Anna Mária: Sajna nagyon igazad van.
Most volt az eü tüntetés... és az nlc-n volt róla cikk. Valami eszméletlen mennyi undor ember szidta ott az eü dolgozóit.. mindenféle jelzőket rájuk aggatva. Fel sem fogja a sok idióta, hogy ez a tüntetés értük is volt, még akkor is ha nem eü-sök, vagy nem betegek.
EZ a nagy baj az országgal--ill ezzel a hülye néppel.
A kormány jól ki is használja.. ezt az ostobaságot.. kibazik egy csoporttal... akik ha kiállnak is magukért, aki nem tartozik oda, az tuti elkezd fujjolni.
kamazuka
Nem kell megrettenni.
Az Mo-ás is így épűlt!
micfild
@szaboria1: A tanárok, aztán az ápolók, orvosok...
mate03
@Anna Mária: !Nem tudtad?Ez Magyarország!Ez a nép 1956.óta,képtelen ki állni a jogaiért!Komolyan mondom ott tartok,hogy szégyenlem hogy Magyar vagyok!
Anna Mária
@mate03: Ne szégyelld, nem tehetsz róla! :)
magyarbakancs
Modern rabszolga tartás.
Orbanisztán jövője.
Orbán úr nem kötött szerződést az emberekkel,társadalommal?
A szerződésben az van éljél nyomorban?
Másik
@magyarbakancs: Én nem olvastam a "Tákolmányt", lehet benne van az valahol. :(

Nálunk is átszervezés folyik, felmerült, hogy velünk is megteszik.
A 12 személyből csak 1 van, aki megengedheti magának, hogy elutasíthatja a tisztességtelen ajánlatot.
Olyan kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, hogy vagy ez, vagy az éhhalál.
És akkor inkább visszük tovább közmunkásként itt, mint sertepertélünk, havat lapátolunk.

@micfild: Sajnos így igaz. Abba bele sem gondol senki, hogy mi lenne, ha valóban lelépne minden közalkalmazott, eü. dolgozó. A többség úgy tekint ránk, mint ingyenélő munkakerülő, naplopókra, akik csak felélik az Ő adóját.
Nem a politikusokat támadja ezzel, meg a csicskásaikat, hanem azt a nyomorultat, aki nyugdíj előtt sem kapja meg a 100 ezres netto fizetést, amiért 12 órában talpal a betegek közt. És a sok féleszű szerint ez is sok. :(
De ha odakerül, akkor nyivákol, dugja a kis hálapénzét, azt hiszi azzal megvásárolhatja a hotelszolgáltatást annál az egy szerencsétlennél, akinek 30-50 beteg van a nyakán.

Ahogy mondani szoktuk, nagyban is igaz: ennek a népnek nincs szüksége külső ellenségre, egyedül is elpusztítja önmagát.
kukac50
Így megspórolt pénzből gazdagodnak a politikusok! Aljas Banda!
magyarbakancs
@Másik: Mocskos Fidesz kormány.
Borzalmas amit veled és munkatársaiddal szeretnének megtenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.