A IX. kerületi Merényi Gusztáv Kórházban járt a 444.hu egyik olvasója.

Mint írta, az egyik rokonát combnyaktöréssel műtötték, majd elhelyezték egy szobában, hogy lábadozzon. Az egészségügyben dolgozó olvasó szerint ilyenkor különösen fontos a steril körülmény, amit a kórház sajnos csak így tudott megoldani.

Amikor azt hiszi, mindent látott a magyar egészségügyben, jön ez

Amikor azt hiszi, mindent látott a magyar egészségügyben, jön ez

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Gondolom az illetékes elvtársak erről sem tudnak ahogy vargamisi sem tudott róla hogy nincs kréta.
Az a kibaszott ablak minimum 30 éves elvtársak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Gondolom az illetékes elvtársak erről sem tudnak ahogy vargamisi sem tudott róla hogy nincs kréta.
Az a kibaszott ablak minimum 30 éves elvtársak.
Alcsuti
Megmondta ez a felcsuti suttyó focista, hogy azért kellenek a stadionok, hogy sportolhassanak és egészségesek legyenek a "zemberek". És egyébként is a kórházákban csak naphosszat döglenek az ágyban, ahelyett, hogy sportolnának.
A csodastadionokra pedig elköltünk 183 milliárd forintot.
Felcsuti parasztkám engedd meg, hogy ezért a sok és drága stadion peojektedért átadhassuk neked ezt a díjat, de mindjárt kettőt is. Egyet a kezedbe, hogy tudd, hogy mi van a seggedben.
nusika
...most már gyalogos hídat építenek a Dunán ...most már csak gyalog fogunk járni :))))
nusika
@Alcsuti: Egy nagy baj van a stanionokkal, hogy ott csak focizni lehet!! Atlétika pályát, én még nem láttam sem Felcsútón,sem Mezőkövesden...sem sehol!
m.macskosz
A Merényi Kh. fekvőbeteg részlegét szerencsére nem ismerem, de a baleseti sebészet ambuláns részét igen: kb.ugyanilyen. Más. Weiss Manfréd kismillió szociális intézményt létesített, többek között Csepel első szülőotthonát. Ma az alagsorban a tüdőgondozó van, amely ellátja a környékbeli települések és a helyi lakosok tüdőszűrését. (Szigetszentmiklós, Halásztelek, stb.) Saccolok, kb. 2-3oo ezer embert.
Nos, az algasor nagyjából úgy néz ki, mint az alapítás, a II.vh. és '56.után. Legfeljebb egy-két tisztasági festés lehetett azóta. :(
m.macskosz
@m.macskosz: algasor ...helyett alagsor, természetesen.
Bocs.
m.macskosz
@nusika: Addig örülj, amíg nem úszva kell eljutnod a folyó egyik partjáról a másikra! :)
human
Hát a műtő milyen lehet? Varga gondolom ilyenről sem tud.
izo
@human: Persze ez min 5 év alatt lett ilyen!Szerinted.
justhpeter
Hogy miről tud Varga az elfér egy gombostű fején, nem kell hozzá lexikon.
papa.49
@Dr. Felipe: 130 at akartál írni gondolom én, és valóban az az ablak még a Noé bárkájáról való, de nem is az az igazi baj hanem hogy koszlott, 30 éve nem volt festve, mert az ,,egészségügyre nincs pénz,, csak szépen hangzó szólamok amiket időnként az ,,emberminiszter az ájtatos esztergányoló,, elrebeg, bősz vigyorgások közepette!!!
human
@izo: Javaslom beszélj tanárokkal, ápolókkal, hogy milyen az ellátás 2010 óta és milyen volt előtte. De ne valami túlfinanszírozott egyházi iskolába vagy magánklinikára menj, ha kérhetem.
human
@izo: Természetesen nem mondom hogy régebben jó volt az ellátás, de hogy most sokkal rosszabb, az biztos.
kukac50
Orbánt és minisztereit is ilyen kórházban kellene műteni,és ott tartani 4- 5 ágyas szobában a többiekkel. Tudják meg mi a Magyar valóság.
lajospapa
Nemsokára kész lesz minden stadion és akkor jönnek a kórházak is egy tisztasági festésre.
agnes200
Írok jobbat: ortopédiai intézetben voltam, és előttem telefonált az asszisztens egy beteg hozzátartozójával. Valami műtétet ütemeztek. A lényeg: akkor műtik meg a beteget, ha egy hozzátartozója előtte elmegy vért adni, és jelzi, hogy mely beteg részére adja a vért. Ez az eset most volt valamikor februárban.
wagabund
@agnes200: ez qurvajó...a pofám leszakad...mi jöhet még?
volvós
@agnes200: @wagabund: Még bizarrabb ...megtörtént eset:
Baleseti sebészetere ment egy ismerösöm,
az egyik ujja tört el... A röntgen után 3 óra
elteltével szólitották a gipszelöbe...és láss,
hallj csodát: Az ott dolgozó gipszelö kérdése:
Hozott gipszet, és gézt ???
Barátom visszakérdezett: Vizet is hozzak ??? :-))
A kórházban levö patika árusitja brutto,
az OEP hozzájárulása nélkül !!!
Magyar eü...2015 !!! Bravo, elvtársssssak !!!
vörösfuvalat
Kis színes: barátom rosszul volt. Elvittem a körzeti orvoshoz. Az megállapította,hogy a diagnózis felállításához 4-5 vizsgálat kellene. Három hét lenne . Az a tanácsot adta,hogy menjünk a sürgősségire akkor nagyobb az esélyünk. Lelkünkre kötötte,hogy nem mondhatjuk meg hogy ő tanácsolta megoldást.
human
@volvós: Talán azért csinálják, hogy a végén megtapsoljuk, mikor sorra nőnek ki majd a magánklinikák. De lehet, hogy csak én akarok stratégiát belelátni a káoszba.
agnes200
Olyan is volt, és velem történt ez is, nem hallomás alapján írom (múlt szeptemberi eset), hogy mondták a szakrendelésen a vizsgálat után, hogy mindjárt megírják a leletet, addig szíveskedjek elmenni a folyosó végére, ott kopogjak be jobbra az utolsó ajtón és legyek szíves felajánlani egy tetszőleges összeget a klinika alapítványa részére.
levi
Igen, kb. erről írtam valamelyik cikknél (asszem egy újabb stadionnál).
Elavult ágyak, műszerek, a vakolat pereg néhol...ráadásul az egésznek undosító hangulata van...ilyen helyen nem lehet gyógyulni.
@volvós: Nagymamám szívrohammal került be, de cukros , inzulin kellett volna beadni neki...miután másfél órát várt, hogy megvizsgálják, mondta, hogy neki kéne már az inzulin, ekkor szóltak, hogy bizony nincsen...
Desischado
@Alcsuti: Köszi, nagyon megnevettettél! De reklamálok, nagyobbat nem találtak?!
Kórházakra minek a pénz? Fontosabbak az (üres!) stadionok, igaz, viktátor? hogy szakadna rátok az ég!
Mézike
@levi: Anyukám is cukros és egyéb bajai is vannak sajnos. ha kórházba kerül viszi az inzulint, fecskendőt, cukormérőt, gyógyszereit...
Vizual
Ez a FIDESZ kórháza?. Csak a luxus miatt kérdem.
human
@Desischado: A stadionok pont olyanok, mint a Húsvét-szigeti sziklafejek. Senki nem tudja miért kerültek oda és miért akkorák amekkorák. Remélem nem jutunk annak a civilizációnak a sorsára.
eugen4402
@Desischado: Te az ördöggel cimborálsz? Nálunk még csak igérik az új stadiont, és mostanában minden este ránk szakad az ég...!
mate03
@Desischado: A Gyönyörű Uzsoki úti kórház,radiológiai osztályának 9-es épületét kellene kitenni a nettre! A bejárati ajtó alatt 4.cm-es rés,női és 3-férfi kórteremre 1-zuhanyzó,és egy WC! Az ágyak már a hatvanas években is elavultak voltak! A vízvezeték és a csatornázás,háború előtti! A szennyvíz emésztőbe folyik!A fő épület Európai színvonalú! A sugárkezelő szintén! Abban a kórteremben eltölteni több mint két hónapot, nemvolt méz nyalás!
Strong
az ablakra ráférne egy festés...

(valószínűleg max. erre adnának pénzt)
magyarbakancs
A kórházak felújítása reménytelen.
Nincs befizető ember.
Elhagyta az országot közel 1 millió ember.
Azt látom naponta,hogy az első Orbán kormány menyi pénzt adott lift építésre.
Baromi nagy tacepaón reklámozzák magukat.
fejetlenke65
@kukac50: De szép lenne! Csak lábbal előre hagynák el a kórházat.
fejetlenke65
@eugen4402: Mi a probléma? Legalább nem poros a járda:)
levi
@Mézike: Na igen ez világos, de nagymamám nem tudta, hogy szívrohama lesz, nem tudott összepakolni...
de a lényeg szerintem, hogy egy kórházban lennie kellene .
1magyar
Bezzeg stadionok luxuskivitelben épülnek! Mert arra nagyobb szükség van a két-három nézőnek!!!
ilos
Azért egy kórház tisztasága és rendje főleg a vezető hozzáállásán múlik. Az nem igaz, hogy a milliárdos adósságokat már ne lehetne néhány millióval megfejelve normális körülményeket biztosítani! A budai kórházakban miért van példás tisztaság? Amelyikben nem, arról az igazgató tehet és nem a kormány, bármennyire is ezt sugalljátok.
Mézike
@levi: Elvileg igen. Ha pedig hirtelen kerül kórházba akkor nemtudom...
papa.49
@ilos: Ha,ha,ha, János kórházat láttad már ha nem nézd meg!!!
picike
@papa.49: én mindig erről álmodtam hogy egy ilyen szép tiszta korterembem leszek,ha le betegednék mármint jobban
1magyar
Ma voltam rendelőintézetben, az őskori épület hagyján, a wc-ben nincs papír - már megszoktuk, de hogy villanyégőre sem telik a folyosókon,a wc-kben az már szégyen a stadionokra!
mariaberta
Hát ami az egészségügyet illeti, az egy nagy rakás sz------r. Közeli ismerősöm bélpanaszaival felkereste a háziorvost, aki beutalta gasztroenterológiai vizsgálatra. Jelentkezésekor időpontot kapott, két hét múlva jelentkezzék, ami megtörtént, ez alkalommal újabb időpontot kapott. cca 3 hét múlva jelentkezzék megbeszélésre, mert vizsgálatról még akkor sem volt szó, de 3 hét múlva ismét tegye tiszteletét, amikor is további megbeszélés várható, vizsgálat még mindig nem történt, a beteg bírjon ki még néhány hetet, de augusztus 29-én megbeszélhetik, mi is történjék. Ez eddig hány hét? Kedves betegünk a felhívásnak megfelelően időben jelentkezett, hogy a ha nagy a baj, mielőbb kapjon orvosi ellátást.
Fent leírtak szerint az időben történés mintegy 3 hónapot jelent, ez alatt az idő alatt vagy magától meggyógyul, vagy a halálozások számát eggyel növeli.
Nos hát ez a mai magyar egészségügy, minek alapján megállapítom, hogy az "átkosnak titulált" rendszerben, akármennyire szídják, ilyen nem fordulhatott elő.
De nincs ez másként a gyógyszerekkel sem. Anno minden gyógyszer árából 15%-ot fizettünk. És mi van ma? Támogatás ritkán, szabadon meg azt vesszük meg, amit a pénztárcánk megenged.
Gondolom rendszerünk nagy vívmányának örvendő közmunkások nem nagyon látogatják a patikákat.
Tudomásom szerint pld. a fogamzás gátlók ára olyan magas, hogy egy szerény jövedelemmel rendelkező nő nem tudja megfizetni, tehát, jön a gyerek, -ez szerintem elsősorban a cigányokat érinti- ezért nem kell dühöngni magas fizetésű politikusainknak, hogy a létszám nem náluk növekedik.
Csak röviden... ez a magyar egészségügy.
picike
@1magyar: Ti csak hajtogatjátok a magatokét ,jó akkor ki a vezető ott ő a felelős miatta " a wc-ben nincs papír - már megszoktuk, de hogy villanyégőre sem telik a folyosókon,a wc-kben az már szégyen a ..."
karma1
@1magyar: 20.13-ra: VILLANYEGO HIANYAT EMLEGETED??? Hivd a tiborcz gyereket, oszt maris az ove az uzlet a kovetkezo 3 milliardert: (Tudod, o fogja elnyerni a "Minden magyar korhaz nemzeti budijaba 25-os izzot, szazat, ezeret!")
karma1
@izo: Na idefigyelj, te talpig eszleny! Senki nem mondta azt, hogy az elozo rendszernek nem voltak hibai, sot! De pont azert valasztottak meg a fideSS kormanyt, hogy VALTOZTASSON ezen! Az elmult 5 evben epult a Pancso Arena, meg egy csomo masik , teljesen uj stadion is, na meg a Puskas Akademia is! Ezalatt az 5 ev alatt NEM a stadionokra, hanem az egeszsegugyre es a lepukkant iskolakra kellett volna kolteni a rengeteg penzt, errol papol itt mindenki ezen az oldalon. VAGOD MAR A LENYEGET AZZAL AZ EGYBITES AGYADDAL?
Desischado
@eugen4402: Ha az ördöggel cimborálnék, akkor szerinted orbánék még itt rontanák a levegőt? Már régen főnének/sülnének az üstökben!

@karma1: Drágám ne idegeskedj, és ne fáraszd magad feleslegesen ezzel az észlénnyel. Nem lát a narancsködtől szegényke. Ne mérgelődj!
eugen4402
@Desischado: Ha csak ezen múlik, akkor teljes szívvel-lélekkel buzdítalak, hogy mielőbb kezdj el cimborálni a jó öreg Lucival, a siker érdekében mindenben támogatni foglak...
Tényfeltáró
@karma1: Nem egy az, több annál, pl. 00, stb.
eugen4402
@karma1 Ne is törődj az izo-val. az lesz a vége, hogy a vőgyerek a nagy kapkodásban ezt az izo-t tekeri be a foglalatba izzó helyett. :-)
human
@picike: A közintézmények élén a vezetők cseréje fideszesre már 2010 előtt megkezdődött, ugyanis az önkormányzati választásokon a fidesz sorra nyerte a posztokat így többségbe került. Már 2010 előtt elkezdték az elmebeteg összevonásokat megtakarításra hivatkozva. Ennek következménye elbocsátások lettek. A városunkban kitalálták, hogy az intézmények ellátását nem helyi vállalkozásokkal oldják meg, hanem 50 km-ről bejáró csókos céggel. Ez ugyan mennyi "megtakarítást" is jelenthet?
ilos
@papa.49: @papa.49: Sajnos láttam, kis odafigyeléssel az is lehetne normálisabb. Ki is volt ott sokáig az igazgató? (Megfejtés: Horn Gyula unokahúga, Havas Szófia :) )
papa.49
@ilos: Hány éve már nem ő az igazgató???Kb. 6-7 éve, akkor a mostani mit csinált megmondom semmit!!!
panellproli
A magyar ezt érdemli. Mikor volt az egészségügyisek tüntetése, hány civil állt melléjük és ment az utcára, hogy jelenlétévél jelezze, hogy nem csak a nővér vagy az orvos béréről van itt szó hanem a saját egészségéről?!Mindenki akit hónapokon keresztül várakoztatnak a vizsgálatokra csak annyit tud hozzáfüzni, hogy akkor dögöljek meg? -hát igen ez lesz a sorsunk ha nem lépünk a tettek mezejére. Ugyanis a fidesz a szép szóból semmit sem ért-nem is akar érteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.