A magyar munkavállalók ellen kampányolnak a határon túl, a populista Osztrák Szabadságpárt egyenesen tatárjárásról beszél – írja a Privátbankár.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a tartományi választásokon Stájerországban a szavazatok 26 százalékát, míg Burgenlandban a 15 százalékát kapta meg.

A Szociáldemokrata Párthoz (SPÖ) hasonlóan a választási kampányban az átmeneti határellenőrzés visszaállításáért és a magyar munkavállalók ellen kampányolt – írja a Privátbankár.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Ha Ausztriába jössz, nem veheted el az osztrákok munkáját. Akkor Ausztriában is van elég ostoba ember mert a populizmus ott is kifizetődő a jelek szerint.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Gondolom a tökéletes külpolitikánk eredménye ez is.
picike
@Mirabilis: A plakát hatásssssssssssssssssss
Dr. Felipe
Ha Ausztriába jössz, nem veheted el az osztrákok munkáját. Akkor Ausztriában is van elég ostoba ember mert a populizmus ott is kifizetődő a jelek szerint.
volvós
@Mirabilis: Remélem baseball " fa testápolóval "l !!!
levi
Megtudom érteni őket. A magyarokat előszeretettel alkalmazzák külföldön, olcsóbban és -sok esetben- jobban dolgoznak.
troppauerhumer
Lószart mama! A FideSS hazudik!A VS.hu megjelent egy pontos elemzés a bevándorlást minden oldalról megvizsgálva,Orbán és a FideSS banda megint egy jó nagyot kulázott a híveik pofikájába,íme:

"Ha ez mind igaz a bevándorlókról, az tényleg durva.
Egy új népvándorlás zajlik éppen, charterjáratokkal küldik vissza Nyugatról a bevándorlók százezreit Magyarországra, elveszik előlünk a munkát. Orbán Viktor, Kósa Lajos és más fideszes politikusok ilyesmikkel érvelnek, amikor a bevándorlás megfékezésének szükségességét hangoztatják. Megnéztük, mennyiben állják meg a helyüket leghatásosabb mondatok.

Menekültek ezreit toloncolják vissza

Kósa Lajos múlt héten kongatta meg a vészharangot, amikor azt mondta: a nyáron charterjáratokkal küldik majd vissza a német, svájci és francia hatóságok azokat az illegális bevándorlókat, akik Magyarországon léptek be az EU területére. A politikus szerint így 160-200 ezer embert kell visszafogadnia Magyarországnak az uniós szabályok, az úgynevezett dublini eljárás miatt. Volt olyan fideszes politikus, aki egy háttérbeszélgetésen több százezres, menekültekkel teli sátorvárosról beszélt, amelyet a kormány lesz kénytelen felhúzni.

A kijelentés nem igaz,és sorba ,sorba minden Fidesz duma megcáfolva,vagy féligazságok,de ez nem csoda ez a sohasemhazudótól:

vs.hu/kozelet/osszes/ha-ez-mind-igaz-a-bevandorlokrol-az-tenyleg-durva-0611?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s
KERKA
Ha a magyarok nem dolgoznának Ausztriában, visszaesne a gazdasági mutatójuk.
Burgerlandban ott rohadna meg minden a földeken. És nem lenne diplomás kiszolgáló a sörözőben.
stirliitz
És a labanc bonszai párt habzó szájú hőbörgése miatt nem jönnek az EU-ba Afrikából és Ázsiából bevándorló hordák?
troppauerhumer
@KERKA: Menne más ,lehet olcsóbban,Orbán miatt megint a kisembert vegzálják.
KERKA
@troppauerhumer: Tudod Hümi, a németeknek és az osztrákoknak mindíg is kellettek olyan emberek, akik kiszolgálják őket. Alacsonyabb bérért az alantas munkákat elvégzik helyettük.
Csak az a sz@r, hogy a magyar munkás azért képzettebb, mint egy török, aki csak kebabot árul a piacon.
troppauerhumer
@KERKA: Basszus hol élsz ,a német ,de a magyar sem viszi el a szemetet,nem takarít utakat stb ,de már jó pár éve a magyar szakértelem"elfogyott",ahogy lesüllyedt a képzés a szocializmus magasan kvalifikált szintjéről,a hónapokban mért OKJ-s és egyéb munkaügyi hivatalok által alibiképzés szintjére egyre inkább az orosz ,de a román,bolgár,szerb stb a keresettek.
Anna Mária
@levi: Nem igaz: a magyar munkavállaló nem olcsóbb Ausztriában, mivel ott van bérdömping-törvény, és minden munkavállalónak, függetlenül attól, hogy honnan származik, a kollektív szerződésekben meghatározott bért kell fizetni.
Az a munkaadó, amelyik nem a törvény szerint jár el, hatalmas büntetésre számíthat, tehát nem is igen próbálkozik ilyesmivel.

Annyira unalmas már, hogy emberek minden alapot nélkülöző dolgokat terjesztenek, mint például "olcsó magyr munkaerő Ausztriában", mert fogalmuk sincs arról, mi hogyan működik.
levi
@Anna Mária: Nem feltétlenül a fix állásokról beszéltem. Én sem keresek többet mint a többiek.
Anna Mária
@levi: Nem értem, mit akarsz ezzel mondani. (Nem tudom, hol dolgozol, hol keresel annyit, mint mások, szóval nem világos.)
levi
@Anna Mária: Azt akartam mondani, hogy nem a fix jövedelmű állásokról beszéltem. Külföldre mennek a vállalkozók is,építkezés, víz-villany-gázszerelők,stb. Ők olcsóbban dolgoznak.
Anna Mária
@levi: Az nem Ausztria sara, hogy sunyi magyar vállalkozók próbálják Ausztriában megkerülni az ottani törvényeket. Arról sem az osztrákok tehetnek, hogy a munkavállalók nem tudják a nyelvet, így Ausztriában nem tudják képviselni a saját érdekeiket. Egyébként sorozatosan buknak le a magyar cégek is, az osztrákok keményen ellenőriznek.
Egyébként elég hülye ember az, aki külföldön simlis magyar cégeknek dolgozik.
Tényfeltáró
Ha a magyarok elveszik az osztrák munkahelyeket, a keletről jövők meg a magyar munkahelyeket, akkor ki jár jól? Mi itt a probléma?
KERKA
@troppauerhumer: 05.21 Hümi, valami nem stimmel abban amit állítasz, olvasd el Annamária mai 05.34 kor írt és a többi lejjebb kommentjeit.
Anna Mária
@KERKA: A magyar munkavállalók nélkül sem esne vissza semmi Ausztriában, arra mérget lehet venni. Ausztria mindig talál melóst.

Egyébként az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) plakátakciója nincs összefüggésben Orbánékéval, a magyar munkavállalók elleni határszéli heccelést a tartományi választásnak szólt. Sikerült is ezzel a populista, gennyes húzással egy csomó embert behülyíteni Burgenlandban: 6 %-nyit jöttek föl.
Az osztrák kormánynak soha eszébe sem jutna a bevándorlók ellen plakátolgatni. Ha mégis ilyet tenne, abban a pillanatban szedhetné is a sátorfáját.
Toby
Österreich lehúzhatja a rolót, ha hazajönnek onnét a magyarok, Burgenlandban magyar a traktoros, a gépszerelő, a nyomdász, a fogorvos, az ápoló...stb. hozzánk az osztrák csak földet művelni/,műveltetni jön, de inkább ellenőrizni jön a magyar munkát, az osztrák művelésű termőföldön !
Anna Mária
@Toby: Ausztria nagyon jól elműködött magyarok nélkül is.
Pillanatok alatt talál helyettük más munkaerőt, ha a Magyarország EU-ból való kirúgása miatt haza kell küldeni őket.
Nem kell azt hinni, hogy a magyarok dolgoznak egyedül Ausztriában.
Toby
@Anna Mária: Az osztrák nem szereti a törököt, görögöt, úgy általában a balkániakat, de inkább úgy fogalmaznék, hogy nincs oda értük. Nincs adatom, de úgy sejtem, hogy Budapesten több a török-görög-albán ilyen-olyan sütöde, mnit Bécsben !
Anna Mária
@Toby: Ne általánosíts, ha lehet. Nincs olyan, hogy az osztrák nem szereti a törököt. Figyi, azok az emberek együtt élnek, a gyerekeik együtt járnak iskolába, játszótérre, egymás szomszédságában nyugalomban megvannak egymással.
Hidd már el, hogy vannak olyan országok, ahol nem a rasszizmus meg az egymás utálása, gyűlölése, megvetése stb. áll az élet középpontjában, mint Magyarországon. Ausztria is normális ország, mint sok más, ahol a magyarok teljesen rosszul vannak attól, hogy nem lesznek népszerűek amiatt, hogy állandóan más származásúakat fikáznak.
Toby
@Anna Mária: Nézd ! Több ismerősöm is kint van osztrákban, igen jól megvan egymással a magyar-szlovén-horvát, tekintve, hogy Burgenland legnagyobb nemzetiségei, B.landban kevés a déli ember !
Amiben nincs vita, hogy az osztrák sokkal toleránsabb, mint a magyar, azonban egy-egy kiadós esti sörözgetésen kellen ahhoz résztvenni, hogy a maga valóságában lássuk, halljuk a különböző véleményeket, álláspontokat úgy a török/görök/más nemzet, vagy akárcsak a kinti magyarok vonatkozásában !
Nincs értelme színezni a dologkat, az osztrákban is van annyi nacionalizmus, mint a magyarokban ! Meggazdagodott, szakácsként dolgozó ismerősöm is sokat tudna mesélni a valós, a nem vakolt osztrák nemzeti érzésekről és valódi gondolkodás módról !
Tudod - borban az igazság !
Anna Mária
@Toby: Ki a bánatot érdekel, hány és milyen sütöde van hol!
Egyébként, csak hogy tudd: az ember egy idő után baromira megunja külföldön a magyarokat, mert mindig előhozzák a témát: ja, a németek hogy utálják a törököket! Ja, az osztrákok meg a görögöket! Mondják az ilyen marhaságokat olyanok, akik alig tudnak németül, tehát nem is értik, miről folyik a szó! Csak a magyarnak az utálatra jár az agya. Baromira fárasztó tud lenni. És meg nem magyarázod ám, hogy német létedre dehogy utálod az albán szomszédodat, a gyereked török tanárnénijét, a kurd boltost stb.
Nem tudom sajna, hol lehet Magyarországon az a szerkezet, amit a gyűlölködésről át kellene kapcsolni a másik békében hagyására, elfogadására.
Anna Mária
@Toby: 20:26
Nézd, először is nem osztrákban vannak a te ismerőseid, hanem Ausztriában. Használjuk már magyar létünkre a nyelvünket helyesen.
Baromira mellékes, hogy pár falusi tahó mit nacionalistáskodik részegen. Érdektelen.
Toby
@Anna Mária: Általában én sem díjazom a gyűlölködést más nemzetek iránt, de azért ha a témánál és egymást közt vagyunk, akkor nem mindent diszít a pálmalevél, szermélyes tapasztalatom nincs, nem éltem kint, de miért ne adhatnék hitelt régi jó ismerőseim szavainak ?

Még anno - ha jól tévedek Freinek - volt egy sorozata, s dél-afrikai fehéreket is kérdezett Magyarországól, s úgy emlékszem, hogy az egyik "benszülött" fehérnek a következő volt rólunk az ismerete: " maguk csak ne beszéljenek, pfúj, maguk osztrák-magyarok !"
Ez nagyon megragadt bennem !
Ez persze az áltaános ismeretségi színvonalát is mutatja, de a nyilvánoság előtt tette a kijelentését, tudta, hogy riport készül, tudta, hogy magyar, aki készíti !
Toby
@Anna Mária: Azért - ha nem bánod - én maradnék az "olaszban" és az " osztrákban" kifejezéseknél, ugyanis ez is magyar és ez is közérthető, de leginkább elfogadott és megszokott !
A nyelvészeti óra a II. emeleten van !

Amúgy az osztrák falusi tahó, az ugyanolyan osztrák és nemzeti érzelmű is lehet, mint a magyar !
Ne azért szégyelljük magunkat, mert ki merünk mondani valamit egymás között.
kamazuka
Kedves Sógorok!
Míg elképzelhetetlen felsőbrendűségetekből fakadóan addíg nem tudtok eljutni,hogy egy osztrák terítse le az aszfaltot 35 fok melegben,addíg ugatásnak helye nincs!

A magyar nem tehet róla hogy minden 100 ftből 58-at adózik.

vagy mégis?
Anna Mária
@Toby: Persze, nacionalizmus, rasszizmus majdnem bárhol a világon létezik.
Nekem csomó tapasztalatom van, több évtizedet éltem külföldön, több idegen nyelven beszélek akcentus nélkül, senki el sem hiszi, hogy nem odavalósi vagyok, így belülről láthatom, hogyan működnek más népek.
Nem a levegőbe beszélek: sajnos a magyarok extrém módon előítéletesek, lenézők másokkal szemben, magukat többre tartják minden más nációnál, abban a tévedésben leledzenek, hogy ők mindent jobban tudnak, sokkal tehetségesebbek, ügyesebbek más népeknél, a kultúrájuk valami egészen egyedi, másokéhoz nem is hasonlítható. Azt gondolják magukról, hogy ők híresen vendégszeretőek, de sajnos a valóságban azzal vannak leginkább elfoglalva, hogy a helyismeret nélkülieket lehúzzák, átverjék.
Ha elmesélem bármelyik külföldi ismerősömnek az új magyar népszokást, a hazaárulózást, a másiknak az országból való elküldését, azt, hogy az egyik magyar merészeli a másikat "nem eléggé magyarnak" tekinteni, hát el sem hiszik, Ezek a viselkedési módok egyszerűen ismeretlenek máshol, nem is tudnak vele mit kezdeni, nem tudják hova tenni.
Én sajnálom a legjobban, hogy ezt kell tapasztalnom.
Anna Mária
@kamazuka: Az osztrákok nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy a magyarok sógoroknak nevezik őket. Nem is érdemes megpróbálni, csak néznek értetlenül.
Az osztrákok nem elképzelhetlenül felsőbbrendűek, ha ismernél néhányat, ezt magad is beláthatnád. Nem is tudom, honnan veszed a bátorságot, hogy ismeretlen emberekről hamis dolgot állítsd.
Ha Magyarország jó politikát folytatna, ha eszüknél levő, becsületes politikusokat választanak, bizony állhatna sokkal jobban is, már rég megközelíthette volna Ausztria szintjét.
Irigykedni, meg kiáltozni a jó szomszédra, aki még a déli határ őrzésében is készséggel segít, nem valami ízléses és előremutató dolog.
darwin
@Anna Mária: " a magyarok extrém módon előítéletesek..."stb.
Ugye te is magyar vagy és előítéletes?
Toby
@Anna Mária: Írtam néhány sort, melléütöttem és eltűnt, ezért csak röviden.

Nyaranta adtunk szolgálatot keszthelyi rendőrökkel, legtöbb gond az osztárokkal, németekkel, hollandokkal volt, mert a pia kihozta belőlük a valós világnézetüket.
Volt eset, hogy a tolmnács kislány azt mondta, inkább nem fordítja le, miket mondott nekünk/rólunk az osztrák/német ! Aztán hajnalba annyit mondott s tolmács, hogy elmondott bennünket mindeféle unternek, alantasnak.
Mert hogyan is lehetne mindezt másként magyarázni akkor, amikor a pénzes osztrák megvásárol egy egész horgásztavat, majd a körülötte lévő erdőt, közben a tavat lekeryti szögesdrüttal akkor, amikor a helyi megyesületnek érvényes horgászati/halászati joga van a tóra. Mindezt azért, hogy elüldözzön 350 horgászt a "területéről" !

Ha ezt egy magyar teszi osztrákban, akkor ma is ott porosodna a Steinben ! Évekig tette, tehette, mert korrupt vízügyi osztályvezető mindenre adott neki engedélyt, amire kért, majd a meder tisztítása indokával, leengedte az egész tározót, pechjére jelentős halivadék, békaivadék pusztulást okozva !
Az akkori Zala megyei Bíróság 41 millió Ft. kártérítésre kötelezete,természetkárosítás büntette miatt, melyet a pécsi Tábla helyben hagyott.
Több kötetnyi levelezést folyt az osztrák és magyar ügyvédei, valamint az egyesület között, számos - szernélyesen a horgászoknak írt - levél felért egy fenyegetéssel !
Nem tette, nem tehette volna meg, ha annyira szupercsávó és übertoleráns, mint ahogyan most te próbálod a valót megszínezni. Persze ehhez a magyar ügyvédek is kellettek !
Van pénz és egy jó adag übermensch-tudat és a 350 horgászból maradt 70-80 fő ! A saját hazájukban egy labanc mondja meg, hogy mit lehet és mit nem !
Ez a valóság egyik oldala, a másik meg az, hogy nem monden soztrák/német lyen, de az alkohol csodákrta képes, ami az elnyomott tudatalattit illeti !
Anna Mária
@darwin: Öcskös, én látom, amit látok.
Nyugodtan megsértődhetsz és elkezdhetsz kötözködni, tökmindegy. Unom az ilyesmit.
darwin
@Anna Mária: Öcskös???Dehogy sértődöm meg.Jót röhögök a demagógián,mama.
Anna Mária
@Toby: Ezeket a kiragadott példákat, egyéni tapasztalatokat soha nem szabad általánosításra felhasználni. Nem vonom kétségbe, hogy úgy történt, ahogy írod. Persze nyilván korrupt magyarok, pénzéhes ügyvédek nélkül nem sikerült volna a pénzes osztrák bulija, erről ne feledkezzünk el.
Ne is haragudj már, nehogy abból kelljen messzemenő következtetést levonni, mit ordítozik valaki - akárki - részegen. Az a mérvadó, hogy józan, értelmes emberek hogyan viselkednek egymással a hétköznapokban. Láttam eleget, tehát engem nem tudsz arról meggyőzni, hogy akár az osztrákok, akár a németek "Übermensch"-ként viselkednének. Sőt: nagyon jóindulatúan, olykor naivan is közelednek az idegenekhez. Tahó mindenütt van, az osztrákok és a németek között is. De nem ők a többség, nem ők jellemzőek azokra az országokra és a saját tahóikat nagyon is igyekeznek lecsendesíteni, csillapítani.

Micsoda dolog az osztrákokat lelabancozni... A labancok egyébként a 16. században magyar katonák voltak, akik hűséget esküdtek a királynak. Engedtessék már már az osztrákoknak, hogy ne érdekelje őket a magyarok nyavalyája, a magyarkodás, hadd ne foglalkozzanak azzal, hogy a magyarok a mai napig kurucnak képzelik magukat. Szóval nem kell labancozni, korszerűtlen, sértő és buta.
Arról sem tehet senki, hogy a magyaroknak kisebbrendűségű érzésük van és rettentően irigyek mindenki másra, akinek jobban megy. Ott van a csomó EU-lóvé, szabadság van, lehetne termelni, lehetne fejleszteni, lehetne gazdagodni. Ehelyett hagyják a magyarok magukat Orbánéktól lerabolni.
Mit tehetnek erről az osztrákok?
Anna Mária
@darwin: Röhögj csak a demagógián, minden nap kapsz belőle szép adagot a kormányodtól.
darwin
@Anna Mária: Annyira a tied is mint az enyém.
Anna Mária
@darwin: Enyém ugyan nem. Semmi közöm ezekhez az égvilágon.
picike
@Anna Mária: te bizonyára külföldi ugye na de azért te még olyan se vagy mint akármelyik magyar azt meg hogy olvasgatol hát olvassál abból nem tudod ki milyen
Toby
@Anna Mária: Azért én nem vagyok ennyire megértő és toleráns a labanccal szemben, mint te.
A "kiragadott példa" nem egyedi !
Finnek, franciák is nyaralnak a Balcsinál, hőzzájulk nem kellet kimenni rendet rakn, mert amikor meglátták a villogó járőrkocsit, elcsendesedett a környék, nem úgy a németeknél.
Az elütés következtében eltűnt korábbi kömmentemben jelztem volna, hogy talákoztink itt nyaraló, de Népmetországban, vagy Ausztriában dolgozó románokkal , szloivákokkal is, velük sem volt annyi gond, mint a hangos, irritálóan viselkedő németekkel !
Ettől engedem meg magamnak, hpgy az eféle vielkedés kapcsán megjegyzést tegyek az übermensch videlkedés módra.
Van jó példa is. Osztrák idős házaspár volt a telekszomszédunk anno és a sorozatos hétvégiház-betörések során helyszínelő rendőrök közlése, miszerint vélhetően helyi cigányok lehettek az elkövetők, a házaspár annyit mondott: aaaaaa...nim,nim nim cigan !
Az volt ! Csak legyintettek, amikor megtudták. Minden évben ezután is hozták magukkal a használtruhás csomagokat a faluban élő romáknak !
A hangos, arrogáns németnél rosszabbat nehezen tudok elképzelni.
El is neveztük őket - történelmi előzmények után - "birodalmi németnek" amikor jött a balhéről bejelentés, akkor a rendőrök csak annyit mondtak." megint balhéznak a birodalmiak !"
picike
@darwin: bizonyára szügséged van minden előitélet nélkül egy kis ebolára vagy mars - ra tudod van egy javaslatom költözz hozzá
Anna Mária
@Toby: Jól van, jól. Láttál pár tahó németet életedben, nagy dolog.
Most mondjam azt, hogy Bécsben rosszul vannak az emberek a magyarul ordítozó, shoppingoló, lökdösődő bazmegoló magyar hordáktól, és az osztrákok csak úgy nevezik a magyarokat, hogy a "bazmeg-Volk" (bazmeg-nép)? Próbáld csak meg a magyarokat félfüllel hallgatni, mintha nem értenéd a nyelvet, fel fog ám tűnni, hogy minden harmadik szó a bazmeg, bárhol is jársz! :)))
Minden népnek megvan a maga tahó, neveletlen rétege. Az osztrákok is elviselik őket, eladnak nekik minden színes vackot és jót röhögnek bazmegéken. A Balatonon is sok pénzt hagytak ott a németek, na meg még te is kaptál tőlük egy életre szóló élményt, okot arra, hogy egy egész népet megítélj! :)))
picike
@Anna Mária: Anna Mária te kis szarkavaró
Anna Mária
@picike: Jól van Picurka, tudom, menjek takarítani Németországba, mondtad már, hogy csak arra vagyok alkalmas. Tudom, hogy nagyon lesújtó a véleményed rólam, nem tartasz eléggé magyarnak. Ne is folytasd, ne fáradj! :)))
Anna Mária
@picike: Mondtam, ne fáradj. Teljesen fölösleges engem, vagy akárki mást szidalmaznod. Valószínűleg nem tudsz jobban olvasni, mint írni, szóval nem biztos ám, hogy mindent megértesz. Imádkozz szépen, az mindenre jó, tudod. Pá.
picike
@Anna Mária: te nem magyar vagy és nem inteligens te vagy fárasztó és fertőző vagy még beszédben is még szerencse hogy nem beszédben áll az isten országa !
Anna Mária
@picike: Persze, tudom, nem vagyok magyar. A magyarok új népszokása: az egyik azt mondja a másikra, hogy nem magyar. A magyarok egy része ezek szerint megőrült. Nagyszerű.
Intelligens egyébként két l-lel írandó, ha már. Ne olvass, mert tényleg fertőzök, még ebolás leszel.
Nyugodj el szépen, imádkozz inkább.
darwin
@picike: Ugye,te csak minden második sort olvasod,vagy gondod van az értő olvasással?
picike
@Anna Mária: mért szólsz bele a ország dolgaiba amikor te kis senki vagy látod itt kezdődik az intelligencia nem az olvasásoknál .aki csak olvas nem ért semmit se az égvilágon ma
kamazuka
@Anna Mária: Bármilyen bátorságot merek venni!
Aki emlékezik még a SAFE-INVEST nevü mutatványra, annak derenghet.Hogyan csesztek ki a sógorok a magyarokkal!
De részletezem simán ha kell és lehet sírni nyugodtan!
Anna Mária
@picike: Én is kérdezhetném Picur, te miért szólsz bele az ország dolgába. Ugyanannyi jogom van bármibe beleszólni, mint neked, ezt azért tudhatnád.
Fogalmad sincs, ki vagyok, így hát azt sem mondhatod, hogy egy kis senki. Butaság ilyesmit írogatni és fölösleges.
Ne dühöngj, nem szép dolog az, imádkozz inkább. Tudod, az mindig használ.
Na nyugi már!
Anna Mária
@kamazuka: Nem emlékszem semmi ilyen nevű mutatványra. Elképzelhető, hogy valahogy kicsesztek egyes magyarokkal, de az nem, hogy az összessel. Egyébként a magyarok nagyon jól ki tudnak cseszni önmagukkal is, nem kellenek ahhoz külföldiek.
Bocs, de az osztrákok komolyan nem a sógorai a magyaroknak, ők nem érzik rokonnak a magyar népet, így baromi nevetséges ez az állandó sógorozás.
kamazuka
De igen!Éppen a külföld miatt tartunk itt ahol éppen tartunk!
Egy példa.Posta-Bank!
?
picike
@Anna Mária: az én tudomásom szerint te nem az vagy ! hála istennek !! igenis rád szólok és fogok is te kis fröccsögő
Anna Mária
@kamazuka: Ja, persze.
Mindig más a hibás! :)))
Az a fránya külföld más sem tesz, csak a szegény, aranyos, jóságos Magyarországra tör! :)))
Komolyan nem megy a felnőtté válás, a saját felelősség felismerése, a saját ügyek normális intézése? Muszáj mindig vádaskodni? Hát mi lesz ebből?
kamazuka
@picike: Tisztelettel!Azért mert nem egyezik a véleményünk,még nem sértegetjük egymást!
Azt gondolom!
Anna Mária
@picike: Felőlem aztán azt csinálsz, amit akarsz. Le vagy ejtve magasról.
Anna Mária
@kamazuka: Hagyd, ő egy ilyen kis csekély értelmű medvebocs.
Anna Mária
@picike: Jó, bocs, akkor csekély értelmű majmocska.
kamazuka
@Anna Mária: @picike: Az egészben az az érdekes,hogy egymást győzködjük teljesen érdemtelen dolgokról.Ha az utcán összetalálkoznák,még nevetni is tudnánk mindezeken.
Nem oly régen az egyik kommentelővel jártam így kiről kiderűlt hosszas levélváltás után hogy nem csak hogy ismerjük egymást,de ugyanazon munkahelyen dolgoztunk.
picike
@Anna Mária: te csak szeretnél annyi észt mint nekem van de neked ez nem fog megadatni mert más a beállitottságod
brutus
Kerem szepen: Milyenfajta munkat tud "elvenni" a bevandorlo a magyaroktol...tessek megnevezni !!! Halljuk ! Kivancsi vagyok a "valaszokra"...
Mézike
@Anna Mária: Szia annamarissaaka . szent atyussska...kának képzeled magad?
papa.49
Csodálkozni nem lehet hiszen ez is lehetett a célja például az egész kampánynak, hogy haza üldözze a magyarokat a szomszédból...
kukac50
Ha külföldről haza küldik a megélhetési bevándorlókat akkor a Fidesz 3 hónapig tartó közmunkát biztosít 500 ezer Magyar embernek havi 47 ezer forintért!
A Fidesz a korrupcióról tereli a figyelmet ezért dob be mindig újabb meggondolatlan gumi csontot a Népnek,ezen rágódjunk ha már nincs mit enni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.