Gyurcsány Ferenc szerint a kormány támogatottsága egyre csökken és a következő választást a Fidesz csak elveszíteni tudja.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Budapesten, a XIII. kerületi Szent István parkban tartott csütörtök esti politikai fórumon azt mondta: a kormány támogatottsága csökken, és ez felelősséget jelent számukra.

"A következő választást a Fidesz csak el tudja veszíteni" – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, aki szerint az igazi kérdés az, hogy "mi meg tudjuk-e nyerni".

Gyurcsány szerint a Fidesz csak elveszíteni tudja a következő választást

A volt szocialista miniszterelnök szerint sok minden változott az elmúlt egy évben. Észre kell venni, hogy amivel szemben állunk az többé nem sérthetetlen és legyőzhetetlen. A kormánypárt anélkül, hogy kormányzott volna, egy helyben topog egy éve és elveszíti szavazóinak egyharmadát – mondta.

Beszélt arról is, hogy nagy a szegénység, nagyon magas a fiatalkorúak körében a munkanélküliség, sokan kivándorolnak külföldre, valamint a kormány tönkretette az egészségügyet és az oktatást. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "nem papolni kell a nemzetről. Olyan világot kell csinálni, amelyben van normális élet".

Gyurcsány Ferenc örömét fejezte ki, hogy a bevándorlásról szóló plakátok miatt elindult "egy (...) nagy nemzeti ellenállás". "Az önkény megbukásához vezető út egyik állomása lesz ez a plakátharc" – mondta, megjegyezve, hogy Orbán Viktor miniszterelnök teremti meg "ezzel a lehetetlen történettel az ellenzék megerősödésének és új összekapaszkodásának feltételeit".

Közölte, a DK programja 2016 februárjára elkészül. Csak olyat javasol majd, amiről azt gondolja, hogy "tisztességesen meg lehet valósítani" – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc elmondta azt is, hogy ha lesz előválasztásra vonatkozó javaslata az MSZP-nek, akkor azt a DK tudomásul veszi és elfogadja.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

paolo006
Csak látnám már, hogy történik valami értékelhető. Ettől az elmebeteg tolvaj csürhétől mindenképpen meg kell szabadulni. Ez minden polgár alapvető elemi érdeke.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gibgab
Majd újra megbuherálják a választási törvényt úgy, hogy "jó" legyen! Lesz nemzeti konzultáció arról, hogy legyen vagy ne legyen választás. Első kérdés:
Ön szeretné, hogy milliárdokat dobjunk ki az ablakon választások címén?
1. nem 2. semmiképp 3. dehogy
karma1
A hulye plakatjaival sikerult rendesen tokonlonie magat a vezirnek, dehat ki sajnalja ezt? Remelem, erre megmozdul valami vegre, jo iranyba...:o))
human
Gyurcsány kicsit le van maradva hisz az Együtt aktivistái már takarítják a plakátokat a Kétfarkú Kutya Párt pedig már nyomtatja az ellenplakátokat. De persze jobb később mint soha.
adrenalink
@gibgab: Addig, amíg egy erőtlen, lecsúszó, szétesett ellenzék van, semmit nem kell megbuherálni...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.