Az ARD német országos közszolgálati televízió a kormány bevándorlással kapcsolatos plakátkampányáról közölt beszámolót a hírportálján. Az Orbán kampánya a menekültek ellen – Integráció magyar módra című összeállításban kiemelték, hogy a kormány "populista kampányt" folytat, amellyel "mérgezi a politikai légkört".

Hozzátették, hogy a plakátok egy "bevándorlásellenes kampány" részét képezik, amellyel a kormány a menedékkérők számának erős emelkedésére reagál.

Az ARD tudósítója, Till Rüger úgy véli, hogy a kormány "nyilvánvalóan" a Fidesz választói támogatottságának csökkenéséből "profitáló" párt, a "szélsőjobboldali" Jobbik "témáit akarja elvenni" a kampánnyal, amellyel azonban "Magyarország még inkább elszigetelődik az EU-ban".

A Neue Zürcher Zeitung svájci napilap „Nyers kritika Orbán Viktornak” címmel közölt írást pénteki számában. A cikk úgy ítéli meg, hogy az Európai Parlament szerdán elfogadott határozata „keményen megbírálja” a magyar kormányt, bár Brüsszel lehetőségei korlátozottak arra nézve, hogy az EU-tagállamokban érzékelhető, jogállami szempontból problémás tendenciákkal szemben fellépjen.

A lap szerint Orbán Viktor miniszterelnök újra és újra összekülönbözik az EU-val. „Jogállamilag megkérdőjelezhető törvényekkel és vitatott ötletekkel – mint a legutóbbi, a médiában hatásosan elindított vita a halálbüntetés bevezetéséről – provokál dühös válaszokat Brüsszelben” – fogalmazott a Neue Zürcher Zeitung.

A svájci újság szerint azt, hogy Orbán a demokráciáról és a jogállamiságról alkotott „önfejű” elképzeléseit megtűrik az Európai Néppárt (EPP) soraiban, a frakción belül is sokan vitatják. Túlsúlyban van azonban az a felfogás, hogy a közös néppárti frakció jelentette kapcsolat által a kormányfők hatást gyakorolhatnak Orbánra, és megakadályozhatják, hogy „a magyar miniszterelnök teljesen Vlagyimir Putyin orosz elnök felé forduljon”.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
@Anna Mária: Igen.Viszont a Néppárt nagyon rosszul látja: nem fogja senki megállítani ezt az embert, ha ő Putyint akarja, akkor le fogja xarni a néppártiasságot, meg Európát.
Ebben az emberben semmiféle fék nem működik.
Semmilyen hatást nem gyakorolnak rá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
Nos, sikerült megint kiröhögtetni Magyarországot.
soljanka
@Anna Mária: Igen.Viszont a Néppárt nagyon rosszul látja: nem fogja senki megállítani ezt az embert, ha ő Putyint akarja, akkor le fogja xarni a néppártiasságot, meg Európát.
Ebben az emberben semmiféle fék nem működik.
Semmilyen hatást nem gyakorolnak rá.
Anna Mária
@soljanka: Így van. A Néppárt sunyin próbálja elkendőzni Orbán disznóságait, szüksége van a fideszre. Nagy marhaságot csinálnak ezzel, maguk alatt vágják a fát. De hát csak tessék.
picike
@Anna Mária: menj külföldre ott nincs magyarország neked se ha ennyire nem tetszik és képes vagy ujra irni és lejáratni magyaroszágot ne röhögj sirjál !!!menj csak Németbe takaritónőnek más nem leszehtsz
Anna Mária
@picike: Nyugi, picur, nem én vagyok az, aki lejáratja Magyarországot, hanem a kormány és a sok idióta szekértolója.
Légy már olyan jó, szokj le arról, hogy elküldözgeted az országból azokat, akiknek nem tetszik a véleménye. Ez egy rettentően elterjedt, rémesen ostoba magyar szokás. Például ezen is nevetnek külföldön.
picike
@soljanka: néha gondolkozni is kéne nem csak irni
picike
@Anna Mária: Látod ebben hasonlitok ténleg valakire de igaza volt ha nem tetszik menj világgá mondta tudod és igaz !!!
Anna Mária
@picike: Nem igaz. Ne hasonlíts arra, aki ilyen butaságot mondott.
picike
@Anna Mária: megvédve a magyar talaj
Anna Mária
@picike: Tőlem nem kell védened a talajt, nem eszem meg! :)))
Jozefina
Európai Néppárt (EPP) mit bábáskodik orbán felett??? Mondják ki végre, hogy nem közéjük való!!! Vagy mégis??? Akkor meg az EPP is leszerepelt!!!
justhpeter
Vegyük már észre, hogy a világban a mi ostoba vezérünk nem tényező. A híradók Orbán baromságait általában s "színes" hírek közt adják. Nekünk pedig csak az jut, hogy tudomásul vegyük a folyamatos leértékelődésünket. Tudomásul veszik, hogy nálunk ez van, legfeljebb csak sajnálkoznak. Valóban ezt akarták az Orbán hívők ?
Anna Mária
@justhpeter: Igen, azt hiszem, az Orbán-hívők imádnak egy fejletlen, kispolgári országban egymás között lenni és hallgatni minden második pénteken a vezért. Ezzel pont megelégszenek.
bakegya
Ja,ja,ja-falra hányt borsó-ezt a palit a küszöbön túlra engedni se szabadott volna-nem hogy a cölöp tetejére föltolni-nem egyszer,háromszor is,NAGY BAROMSÁGOT HAGYTAK MAGUKRA TELEPÍTENI A MAGYAROK!-az EU NÉPPÁRT FITYISS-t kellett volna mutasson már a "tákolmány'bevitele idején és okán!!!-már rég ki kellett volna vágni,mint én a macskát szarni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.